2019-01-05
聖誕唔想同人逼所以早兩日黎食放題慶祝,一入黎店員已經好親切問我地有咩刺身唔食,幫我地落左先,而且兩個人一個卡位,坐得好舒服唔會為左多啲客逼埋係張細枱。首先刺身同壽司來貨認真唔差,全部都好新鮮,最愛泰式生蝦同隔離個唔知咩名既蝦,兩個都大大隻啖啖肉!其次炸物上枱係岩岩炸好的,一口芝士係放題食好膩,但實在太好味忍唔住一個人食左兩粒。而之後既一品料理先睇得出間野好唔好食,豉椒炒蜆夠新鮮,隻隻都開哂殻,而且好惹味,如果唔係放題真係想加碗白飯。同樣惹味既有牛脷,夠厚夠大塊,所以完全唔會乾到硬哂。中間叫左個日式肥牛鍋、沙律、茶碗蒸同埋啲菜菇類既沖淡下個口,黎放題食沙律好似好奇怪,但佢兩塊番茄都好大塊,醬料又唔會慳住慳住比,滿足哂我呢啲麻醬控!唯一不足係雜菇好似落重左手鹽,鹹左少少。臨走仲叫左燒菠蘿同心太軟做甜品,因為太心急一野ko左兩年燒菠蘿冇影到相,燒到暖暖地一咬落去爆哂汁!心太軟好甜仲有少少黐牙,不過細細粒唔怕太膩,但係另一個壞處就係底下既會有少少窿左不過唔緊要啦上面果層都夠食,唔係會好大罪惡感!總結黎講,兆萬呢幾層韓燒放題打邊爐成日都轉,有啲仲好伏,估唔到呢間係咁多間放題黎講算高質,中途都冇漏
同樣惹味既有牛脷,夠厚夠大塊,所以完全唔會乾到硬哂。
總結黎講,兆萬呢幾層韓燒放題打邊爐成日都轉,有啲仲好伏,估唔到呢間係咁多間放題黎講算高質,中途都冇漏單,last order前5分鐘店員已經通知左我地,之後仲不斷巡邊枱漏左單即刻補返,態度認真加分!