2018-12-27
好一排冇食放題啦,今日朋友突然間有呢個諗頭,於是我哋喺旺角揀咗呢間餐廳。之前試過覺得ok,朋友未試過,於是帶佢嚟。餐廳每圍枱送一碟壽喜燒或者部隊鍋,主打日韓款式,同其他放題有啲唔同。我哋比較喜歡壽喜燒,因為天氣開始變得寒冷。牛肉嘅切片比較薄,易於咀嚼。打埋隻蛋落去就係正宗正原味壽喜燒。我地仲點左刺身拼盤。一嚟坐低就當然先點刺身拼盤啦,咁先抵玩呀麻。我哋分別點左帶子、三文魚、泰式生蝦等等,各款嘅刺身色澤光鮮,我地食完之後再黎多盤。云云天婦羅之中,最鍾意就係海老天婦羅。雖然天婦羅脆炸外皮包住,但係食落仍感覺到蝦味。炸天婦羅唔算太多油,可以接受。至於另一碟食物,日式芝麻雞翼,驟眼睇芝麻都幾多,食落感覺到濃厚嘅芝麻味。鍾意食雞翼嘅我就一定會點,不過始終都係熱氣野,唔敢點太多。最後食埋甜品,食到飽一飽先至離開。
最後食埋甜品,食到飽一飽先至離開。