2019-09-22 792 瀏覽
真係好耐冇食過放題,因為放題真係唔係間間好食,好容易中伏!但我朋友就極力推介呢間放題叫我要試一試,咁我就信佢去試一次啦!依間放題以日韓菜式做賣點,一坐低已經問我地要日式壽喜燒定韓式部隊鍋,仲叫我地可以揀定刺身,觀輪落單師博會優先處理,等我地唔洗等咁多,非常細心!另外一個細心位就係枱面一早預備左三款前菜,仲有三種醬料分別係雞醬、沙律醬同豉油,放題仲每人送一客海膽或者生蠔,我就揀左海膽,味道濃郁鮮甜,整體刺身水準唔錯,魚同蝦都好好,係蟹鉗無咩味,可以忽略。日式壽喜燒湯底夠濃,唔似其他放題限制一鍋鍋咁嗌,火鍋嘅配料可以隨意追加,根本就係任食打邊爐,正!壽司好有驚喜,平時放題啲壽司飯一係好硬一係就好重醋味,依度就岩岩相反,咬落啲飯唔會好實,件軍艦塊紫菜仲要係脆既,抵讚!熟食普遍都幾好味,炒銀芽同鐵板馬拉盞通菜都好惹味,炸物串燒亦都交足功課,燒菠蘿香甜多汁,嗌左幾轉!飲品選擇好多,但就無無糖茶,好在仲有自助既熱水熱茶,幫助消化,甜品仲有我最愛既豆腐花,正!最後埋單,每人$250都唔洗,性價比好高,我朋友真係無介紹錯,呢間放題真係唔講得笑,無論食物服務價錢各方面都做得好好,下次想食放題都會翻兜依間
真係好耐冇食過放題
因為放題真係唔係間間好食,好容易中伏!
但我朋友就極力推介呢間放題叫我要試一試,
咁我就信佢去試一次啦!
依間放題以日韓菜式做賣點,
一坐低已經問我地要日式壽喜燒定韓式部隊鍋,
仲叫我地可以揀定刺身
觀輪落單師博會優先處理,
等我地唔洗等咁多,非常細心!
另外一個細心位就係枱面一早預備左三款前菜,
仲有三種醬料分別係雞醬、沙律醬同豉油,
放題仲每人送一客海膽或者生蠔,
我就揀左海膽,味道濃郁鮮甜,
整體刺身水準唔錯,魚同蝦都好好,
係蟹鉗無咩味,可以忽略。
日式壽喜燒湯底夠濃,
唔似其他放題限制一鍋鍋咁嗌,
火鍋嘅配料可以隨意追加,
根本就係任食打邊爐,正!
壽司好有驚喜,
平時放題壽司飯一係好硬一係就好重醋味,
依度就岩岩相反,咬落啲飯唔會好實,
件軍艦塊紫菜仲要係脆既,抵讚!
熟食普遍都幾好味,
炒銀芽同鐵板馬拉盞通菜都好惹味,
炸物串燒亦都交足功課,
燒菠蘿香甜多汁,嗌左幾轉!
飲品選擇好多,但就無無糖茶,
好在仲有自助既熱水熱茶,幫助消化,
甜品仲有我最愛既豆腐花,正!
最後埋單,每人$250都唔洗,性價比好高,
我朋友真係無介紹錯,
呢間放題真係唔講得笑,
無論食物服務價錢各方面都做得好好,
下次想食放題都會翻兜依間!
刺身拼盤
日式壽喜燒
壽司
2019-09-18
刺身拼盤
日式壽喜燒
壽司
2019-09-21 230 瀏覽
有驚喜的一次放題!早幾日同朋友去撐枱腳,第一盤魚生已隨人數送上生蠔,生蠔味道當然唔可以同五星級酒店相比,但放題之中算係質素好好,好有生蠔嗰種鮮甜味。可惜唔記得影相放題不得不提的是魚生,所有刺身都新鮮而且味道不錯,最難忘係巨型帶子壽司,真係同逐碟叫的壽司店有得比。呢間放題仲好多好有特色的熟食,例如避風塘一口豆腐、韓式雞軟骨、泰式鳳爪、韓式炒粉絲等,重點!重點!重點係呢間放題,連韓式炸雞同打邊爐都有!啱晒一家大小、鍾意食唔同菜式、不同口味的GATHERING!
有驚喜的一次放題

2019-09-19 356 瀏覽
今日個朋友話想試試放題,於是就隨便揀咗呢間神户屋。一入到去,侍應已經熱情咁幫我地安排位置,而且場內左邊全部都係卡位,望落好整齊好舒服。坐低咗之後,已經會自動安排一份特選刺身拼盤,當中包括有三文魚、生蝦、希靈魚、天使蝦、八瓜魚等。三文魚一入口就有種肥美鮮甜嘅口感,當刻忍唔住鯨吞咗幾舊,口感好豐富,三文魚好似係口腔溶化咗咁,而且細心一睇,脂肪比例都好完美,只有三文魚腩先會有呢個特點,亦難怪會令人食指大動。 值得一提嘅,係個希靈魚夠爽口。有時出去食,總係有一兩種刺身會有種冰得太耐或者霉咗嘅感覺。呢度恰恰相反,個希靈魚除咗爽口新鮮外,不妨留意埋個魚身,每塊色澤都成色均勻,實屬上等貨。老實講,日式料理有時候唔會烹調,就係因為食材上乘新鮮。我地仲叫咗鹽燒牛舌、温泉蛋,呢啲都比出面其他放題店好食,唔會太咸,所以口感同味道都啱啱好。神户屋不論食材同埋服務態度上都份外用心,係值得一試嘅。

神户屋不論食材同埋服務態度上都份外用心,係值得一試嘅。
2019-09-19 247 瀏覽
今日同朋友食生日飯,諗住去食燒肉無位,咁我們改食放題,決定食呢間,因為之前同朋友食過,記得都幾好食,我攞住蛋糕上去先,朋友未到,服務員都好有禮貌幫我攞蛋糕雪住先,安排我入座,坐低左,我當然即時叫魚生先,同埋出去攞野飲,有水蜜桃🍑野飲,我既最愛朋友黎到岩岩好魚生到,我們叫左炸物,壽司,食到咁上下,我就叫服務員上蛋糕,佢地知我想比驚喜朋友,佢哋好配合,當他們送上蛋糕,又放生日歌。服務員好好,佢地好主動幫我們影相合照,又請我們食雪糕 haagen dazs👍🏻👍🏻
朋友黎到岩岩好魚生到,
當他們送上蛋糕,又放生日歌。
2019-09-16 348 瀏覽
今日難得齊人又有時間 就同呀爸呀媽一齊黎食放題入到去第一時間緊係叫番大大碟嘅魚生拼盤 趁夠肚餓同佢擦餐勁嘅😁😁 由於3個人嘅關係 放左上碟嘅刺身數量都比較多 比起上次我同friend 2個人去食多好多 望落好靚好震撼😍😍 而且全部都係非常新鮮 好甜 又雪得夠冰凍 正!!然後就叫左一大堆炸物同熟食 基本上全部都好滿意 一樣都冇失手 其中我嘅最愛就絕對係燒羊架啦 比得好闊綽 大大舊 仲要有好多肉 而且肉質嫩滑 冇羶味 好欣賞其他我就吾一一細數啦 總之一個字 全部讚!😍食飽飽之後當然就係我另一個胃大派用場嘅時候 要食甜品! 我瘋狂叫佢個心太軟蛋糕 由於佢係mini size 食多多都得🤣🤣 佢入面就冇朱古力流心嘅 不過係好濃好濃嘅朱古力蛋糕 但仍然好好味 我中意 最後再食左多枝melona雪條 好完美嘅一餐🤪
今日難得齊人又有時間 就同呀爸呀媽一齊黎食放題

2019-09-04
2019-09-15 537 瀏覽
坊間咁多間放題,神戶屋係其中一間我最常食既放題,因為地點就腳,價錢合理,食物質素不錯,訂座仲有海膽同生蠔兆萬中心有好多放題選擇,個人認為呢間放題水準較平均食放題重點一定係刺身,餐廳有首輪點餐既刺身紙,梗係每樣刺身都要試下刺身非常新鮮,而且大大件,最喜愛帆立貝,真係隻隻都大大粒!蟹腳同赤海蝦都好正!最鐘意呢間放題有海膽同生蠔送,少食多滋味好新鮮好滿足壽司選擇亦有好多,用料仲好珍貴,黑松露、海膽都有,但食唔到咁多飯,叫一兩舊就夠熟食方面都唔輸蝕,呢間放題熟食都有好多選擇,中日韓泰都有個人好鐘意食炒蜆,呢間店淨係炒蜆都有幾種選擇,避風塘、韓式、清酒,真係總有一款啱心水炸物都係我既最愛!除左有炸榴連之外,佢呢度仲有炸鮮奶同炸香蕉!!!全部新鮮炸起外脆內軟,好好味韓式炒粉絲呢度甜品係自取形式,有好多款細細杯比你慢慢揀,旁邊仲有雪糕同雪米糍,仲可以點心太軟,果晚食左好多甜品整體覺得神戶屋食物味道價錢的水準較高,所以約朋友食放題都會推薦神戶屋,不錯

兆萬中心有好多放題選擇,個人認為呢間放題水準較平均

最鐘意呢間放題有海膽同生蠔送,少食多滋味
好新鮮好滿足

熟食方面都唔輸蝕,呢間放題熟食都有好多選擇,中日韓泰都有

韓式炒粉絲

2019-09-14 274 瀏覽
神戶屋跟極上帝王水產兩間店舖原來是在同一地點上下。但進店時會同時見到兩家點的餐牌,似是同一個集團的。這放題店似是小店家運作,壽司魚生部門細小。這店的食物質素卻比一般的放題為差。淡而無味,魚生亦不新鮮。飲品主要只有罐裝的。梅酒清酒需另外加錢。熟食大碟卻無味。女友吃完後,不知為何胃有不適。但兩間店在OpenRice 的食評也出奇地高我深信絕對比這家點店好食的大有所在兩家店絕對有理由相信有買好評之嫌。 唯一可取的是店員服務態度很好
神戶屋跟極上帝王水產兩間店舖原來是在同一地點上下。
但進店時會同時見到兩家點的餐牌,似是同一個集團的。
放題店似是小店家運作,壽司魚生部門細小。
這店的食物質素卻比一般的放題為差。
淡而無味,魚生亦不新鮮。

飲品主要只有罐裝的。梅酒清酒需另外加錢。
熟食大碟卻無味。
女友吃完後,不知為何胃有不適。

但兩間店在OpenRice 的食評也出奇地高
我深信絕對比這家點店好食的大有所在
兩家店絕對有理由相信有買好評之嫌。

唯一可取的是店員服務態度很好

2019-09-13 320 瀏覽
今日同朋友想少少哋食下日本野。但係你知道依家啲正經日本嘅價錢都唔係平,有時候與其坐低佢點一啲日本嘢食,不如去食一啲放題價錢,可能仲抵食到嘅嘢眾多質素仲要唔差添!環境的話其實位置比較窄小,每個人比較坐得親密🤣當然這個也不是什麼問題的,因為我們其實已經在這個價錢預料到會有這個情況。 一上到嚟咩都唔使講佢就上咗個海膽同埋生蠔俾我哋食。個生蠔鮮味都幾足嘅。當然係呢啲地方就唔好旨意食到啲超級高品質嘅生蠔,但是我吃了之後也沒有肚痛我覺得其實還不錯👌安格斯一口牛。沒有想到可以有這麼大的份量牛肉!很入味我覺得還不錯吃,特別要說一下那個土豆非常的好吃、非常之林,還有他的土豆香可以在嘴中蔓延非常的好!特別要盛讚這個牛舌,牛舌超級超級超級好吃!我自己非常喜歡還點了兩三回覺得很好。刺身拼盤當然不用說!我覺得刺身還挺新鮮的而且三文魚也看出肥脂非常之分明,很好吃其他還有各種各樣的東西可以吃不只是西式的還有些中式的炒餸我覺得都很不錯!只可以說這個是很適合平民百姓吃的放題,價錢好,味道不錯,環境雖然一般但是滿足到口腹之欲。最後還可以吃很好吃的韓式芝士蛋糕雪糕好好吃呢!

一上到嚟咩都唔使講佢就上咗個海膽同埋生蠔俾我哋食。個

最後還可以吃很好吃的韓式芝士蛋糕雪糕好好吃呢!
2019-09-12 241 瀏覽
今日比朋友夾黎呢度食好西!本身對放題麻麻地,結果果日真係超級驚喜!首先入到去,店員好好咁比左個卡位我地。點餐紙係張枱嘅側邊,每一樣食品分好左類,方便我哋拎起點,完全唔適合我哋呢啲一點就點好多嘢食嘅人。食物都有超多款選擇,我呢啲選擇困難症嘅人,拎起張餐紙諗勁耐!因為真係樣樣都想食,刺身火鍋炸物卷物熟食都有!因為朋友仔佢哋都鍾意食刺身,所以一黎就叫個大刺身食,有諗過可能叫完個刺身,份量係得少少,點知足料,又真係可以每個人都可以食好多,十分滿意。之後都仲有個火鍋超級足料,有好多肉起入面肉食獸嘅人一定超級滿足。飲品方面,飲料都幾齊全,果汁,茶,氣水甚至湯水都有!點左個人參雞湯,美味一分,對唔中意飲氣水果汁既朋友強推!飲品附近仲有好多好多甜點選擇,多款唔同味既慕絲,雪糕,仲有豆腐花!識食既朋友,仲可以食門口更高級既雪糕雪條選擇!總結,如果一大班朋友去食野,呢度真係一個好選擇。
今日比朋友夾黎呢度食好西!
本身對放題麻麻地,結果果日真係超級驚喜!
首先入到去,店員好好咁比左個卡位我地。

識食既朋友,仲可以食門口更高級既雪糕雪條選擇!

總結,如果一大班朋友去食野,呢度真係一個好選擇。
2019-09-11 204 瀏覽
好耐冇食放題喇,見到呢間放題呢啲時段都只係百幾蚊好吸引😋一黎就叫左啲刺身,佢都有幾多選擇下!唔知係唔係為咗擺盤靚,有啲冇叫到嘅都俾埋我哋😂 壽司都有3張紙咁多既選擇!提一提佢既飯量較多,岩曬啲大食既人啦!呢間放題特別在於除左一般既日本野,仲可以叫炒菜😂😂炒通菜好香好好食,拍得上出面!仲有一口牛、炒硯!但係啲份量有少少多!一心想食日式野既人可能最後先叫呢種啦!食曬啲野之後仲有雪糕食呢😋大食既朋友抵曬啦!!超級飽肚!
好耐冇食放題喇,見到呢間放題呢啲時段都只係百幾蚊好吸引😋

食曬啲野之後仲有雪糕食呢😋

大食既朋友抵曬啦!!超級飽肚!
2019-09-10 247 瀏覽
今日同朋友難得一聚,行完街大約8點鐘餓餓地就去左左依間到食放題。可能因為我地食既時間比較晏,外面唔算好多人排隊,等左一陣就到我地入去。 店入面環境唔算好闊落,不過坐我地4個女仔都唔算太逼既。飲品選擇同一般放題差唔多,甜品門口有限量既韓式雪條,食完野臨走可以拎一枝慢慢食。(店入面得維他雪糕,所以記得要食甜品要出門口個櫃睇埋) 食物方面見到刺身入蝦既種類比較多,店鋪應該係主打蝦刺身,所以第一輪我同朋友都叫左唔少蝦。等左冇幾耐刺身就上桌,賣相都唔錯。食落蝦(應該係叫天使蝦?)有驚喜,冇腥味好彈牙,連我依個唔多食蝦既人都食多左兩隻,三文魚基本野不過不失就唔多講,依間鋪主要貝類同蝦都唔伏,依個價位算係咁。 熟食我地點左辣炒蜆,夠惹味! 炸物入而炸芝士(唔記得影相)同炸牛奶都唔錯,不過炸芝士好頂胃,建議大家一人一粒就好。但講到全晚最佳既,唔係刺身,都唔係炸芝士,係烤牛舌!個牛舌係厚切,烤到岩岩熟,唔會好難咬,正爆,搞到我同朋友飽飽地都要再點多轉牛舌。 今次神戶屋晚餐一人179,係旺角算係低價放題,但質素都唔錯,刺身平均水準幾好,其中蝦仲超出意料,而且仲有火鍋可以點,如果同行有朋友唔食得生野都

今次神戶屋晚餐一人179,係旺角算係低價放題,但質素都唔錯,刺身平均水準幾好,其中蝦仲超出意料,而且仲有火鍋可以點,如果同行有朋友唔食得生野都可以放心,如果想食平民放題的話,神戶屋可以一試。
2019-09-06 399 瀏覽
今日同朋友在旺角逛完街後食午餐,想起很久無食放題,便來到兆萬中心呢間好受歡迎的神戶屋食。中午時間都坐得满座,價錢又抵,每位都係百零蚊。刺身系列,擺碟美觀,下面用冰墊住,有北寄貝,三文魚,牡丹蝦,仿鮑魚片等,新鮮嫩滑。枝豆,飽满鮮甜,多汁軟稔。韓國醬燒豬頸肉,醬汁微辣,煮得入味,豬肉爽脆鮮甜。燒鯖魚,肉質嫩滑,魚香味鮮甜。芝麻雞翼,即叫即炸,香脆可口。鐵板一口和牛粒,肉質嫩滑多汁,煙韌有口感,牛肉味濃郁。燒蝦,爽滑香甜,蝦味濃郁。炸芝士年糕同榴槤炸彈,香脆可口,炸粉夠薄,芝士年糕煙韌。每人有一枝出自韓國的美味雪條,有多款味道選擇,芝士,藍莓,西瓜等味道清甜。

中午時間都坐得满座,價錢又抵,每位都係百零蚊。

枝豆,飽满鮮甜,多汁軟稔。

韓國醬燒豬頸肉,醬汁微辣,煮得入味,豬肉爽脆鮮甜。

燒鯖魚,肉質嫩滑,魚香味鮮甜。
芝麻雞翼,即叫即炸,香脆可口。
鐵板一口和牛粒,肉質嫩滑多汁,煙韌有口感,牛肉味濃郁。
燒蝦,爽滑香甜,蝦味濃郁。

炸芝士年糕同榴槤炸彈,香脆可口,炸粉夠薄,芝士年糕煙韌。

2019-09-05 291 瀏覽
種類好多!又有壽喜燒又有打邊爐同埋放題唔少得既日韓野食😋仲要有埋小炒🤣今次都食到好飽!!之後仲有好多種雪糕敏甜品添!刺身不過不失啦!因為有訂座原因,所以會每人送左一隻生蠔!個人認為甜蝦同泰式生蝦最好食,而蟹鉗就少咁D味啦!見到有出面好少見既麻辣牛柏葉就試下叫!醬汁濃郁,好似真係出面食麻辣雞煲既味道咁!至於日式茶碗蒸都夠滑溜,但麻油落得重手左少少,少番小小就一流啦~個人幾鍾意馬拉盞炒通菜,夠穫氣夠惹味!炸物都有應有水準!尤其鍾意店家好貼心,有得幫客人手機充電😭😭總括而言,熟食比刺身壽司更來得好味,價錢又抵選擇又多,正~
個人幾鍾意馬拉盞炒通菜,夠穫氣夠惹味!炸物都有應有水準!
尤其鍾意店家好貼心,有得幫客人手機充電😭😭

總括而言,熟食比刺身壽司更來得好味,價錢又抵選擇又多,正~
2019-09-03 401 瀏覽
好耐冇食放題,今次去試下食旺角嘅神戶屋。首先有前菜供應~有海蜇、海螺等等。第一round當然係我嘅至愛刺身盤~刺身種類都好多,帶子、三文魚、油甘魚、蟹柳、都幾新鮮好味,抵抵!👍👍壽司花之戀,蟹籽、炙燒三文魚~好正~我同朋友都食到唔停~食返一碟中式牛柳粒,牛粒甜嫩滑口一d都唔鞋口,炒到啱啱好👌如果再淡味少少就更加好啦👍再order一個中式煲,用料豐富足料,菇類肥牛食到暖笠笠~😍我食放題好少試中式料理,味道竟然出奇地幾好食~榴槤炸彈好香好綿,入口好有幸福感~超愛~必食必點麵䜴湯,味道相當地道,絕對討到我地歡心,美味~燒烤串燒牛舌同雞軟骨非常惹味,味道適中,濃味得黎唔會過火~三文魚黎炒飯~香味四溢,雖然食到好飽都仍然食晒~飲品亦都有唔少選擇~價錢相宜嘅放題,值得一試~
壽司花之戀,蟹籽、炙燒三文魚~好正~我同朋友都食到唔停~

榴槤炸彈好香好綿,入口好有幸福感~超愛~必食
必點麵䜴湯,味道相當地道,絕對討到我地歡心,美味~
燒烤串燒牛舌同雞軟骨非常惹味,味道適中,濃味得黎唔會過火~
三文魚黎炒飯~香味四溢,雖然食到好飽都仍然食晒~
飲品亦都有唔少選擇~價錢相宜嘅放題,值得一試~
2019-09-01 403 瀏覽
一入到餐廳,見到密密麻麻的座位,坐無虛席,人山人海啊!仳話第一輪係最齊全最新鮮嘅!不過結果就出乎意料!好多嘢都唔齊串!我點10件就嚟咗一半!而且啲數量比少咗。。。刺身我推介帆立貝和象拔蚌其他就麻麻炒野就麻床地,炒銀芽完全係大伏!啲手卷冇軟殼蟹都好失望😞啲蝦都好痴殻,而且冇味。。。好食係燒菠蘿,焗生蠔(有沙律醬個啲)壽喜燒4個人得4塊牛,會否太少,仲要只可叫一次。好多放題餐廳都係任叫,呢間冇,所以失望。以為啲牛係高質所以有quota 又吾係啵。所以整體只可以話合格,吾係特別impressive .
一入到餐廳,見到密密麻麻的座位,坐無虛席,人山人海啊!
刺身我推介帆立貝和象拔蚌其他就麻麻
炒野就麻床地,炒銀芽完全係大伏!
啲手卷冇軟殼蟹都好失望😞
啲蝦都好痴殻,而且冇味。。。
好食係燒菠蘿,焗生蠔(有沙律醬個啲)
所以整體只可以話合格,吾係特別impressive .