2019-09-19 356 瀏覽
今日個朋友話想試試放題,於是就隨便揀咗呢間神户屋。一入到去,侍應已經熱情咁幫我地安排位置,而且場內左邊全部都係卡位,望落好整齊好舒服。坐低咗之後,已經會自動安排一份特選刺身拼盤,當中包括有三文魚、生蝦、希靈魚、天使蝦、八瓜魚等。三文魚一入口就有種肥美鮮甜嘅口感,當刻忍唔住鯨吞咗幾舊,口感好豐富,三文魚好似係口腔溶化咗咁,而且細心一睇,脂肪比例都好完美,只有三文魚腩先會有呢個特點,亦難怪會令人食指大動。 值得一提嘅,係個希靈魚夠爽口。有時出去食,總係有一兩種刺身會有種冰得太耐或者霉咗嘅感覺。呢度恰恰相反,個希靈魚除咗爽口新鮮外,不妨留意埋個魚身,每塊色澤都成色均勻,實屬上等貨。老實講,日式料理有時候唔會烹調,就係因為食材上乘新鮮。我地仲叫咗鹽燒牛舌、温泉蛋,呢啲都比出面其他放題店好食,唔會太咸,所以口感同味道都啱啱好。神户屋不論食材同埋服務態度上都份外用心,係值得一試嘅。

神户屋不論食材同埋服務態度上都份外用心,係值得一試嘅。