2019-11-30
新鮮刺身,好味熟食的非一般放題講起放題好多人都係諗住以食到夠本嘅心態去,對於食物質素冇特別期望同要求,但係今次係神戶屋令我有改變啦。刺身拼盤鋪排得好靚,色澤新鮮,肉質亦都係比較有口感嘅,可見刺身唔係擺咗好耐。而且仲有生蠔同埋海膽,兩樣都好肥美,好鮮甜,的確係非一般!出面要另外俾錢嘅泰式生蝦竟然喺呢度都屬於任食刺身之一,真係好唔錯👍🏻壽司方面,我就推介松露系列啦,上面嘅黑松露好香,配搭起新鮮嘅刺身同埋大小適中嘅飯,令人覺得好滿足,但係又唔會令你咁快飽,仲有好多位繼續食啊。迷你炸雪糕係幾得意嘅嘗試,以前喺長洲食炸雪糕(即係炸雪米遲)都要$10以上一粒啦呢,度就係用綠茶味嘅迷你雪米遲,外面嘅粉唔算太厚,裏面又可以保持到涼浸浸嘅感覺,值得一試。甜品方面選擇亦唔少雪糕櫃裏面有至少五款口味嘅杯裝雪糕同埋本地嘅雪條,仲有一啲自家製嘅甜品杯甜例如啫喱,朱古力慕絲等等,夠哂滿足!