終於有時間寫返食評,朋友介紹話呢間午餐好食又抵食,今日就一齊去試吓。佢午餐有好多set,有啲set就九折,餐牌散嗌就七折。上到去環境都好闊落,午餐時間唔係太多人,服務員服務超級好!值得一讚!好似去咗轉日本甘👍🏻💕今日叫左磯野昼食A,折完之後唔使$300,但係內容就好豐富好抵食。值得一讚嘅係活燒貴妃貝,新鮮肥大又多汁, 好似食左個大海入肚海鮮蒸蛋-上邊鋪滿左飛魚子, 脆脆嘅口感配上蒸蛋又幾夾火炙三色丼- 材料新鮮, 食完大滿足!
海鮮蒸蛋-上邊鋪滿左飛魚子, 脆脆嘅口感配上蒸蛋又幾夾
火炙三色丼- 材料新鮮, 食完大滿足!

活煮貴妃貝
活煮貴妃貝
2023-03-07 47 瀏覽
磯野水產是一家提供日本菜的餐廳,以海鮮為主打。這裡的食物口味地道,令人印象深刻。前菜方面,店家推出的海膽豆腐和鮪魚醬非常好吃,鮮味十足。主菜部分,店家的刺身質量很高,每塊魚都非常新鮮,而且份量十足。烤牡丹蝦也很不錯,外皮烤得恰到好處,內裡鮮甜多汁。炭火燒烤的鮮魚肉質細嫩,口感非常棒。磯野水產的餐點中,最值得一提的是店家的招牌炸蝦天婦羅。炸得很酥脆,蝦肉鮮嫩,搭配特製醬汁,非常美味。環境方面,這裡氛圍舒適,裝修簡潔大方。店內有一個吧台,可供客人在這裡享用食物。服務方面,店員態度親切,提供了很好的建議和服務。餐廳位於市區,方便前往,停車也比較容易。總括而言,磯野水產提供的日本菜非常優秀,口味地道,環境舒適,服務親切。如果您想品嘗優質的日本菜,這裡是一個不錯的選擇。
2023-03-06 58 瀏覽
前菜青瓜 沙葛 蘿蔔條醬汁以多春魚沙甸魚混合而成用蠟燭加熱同食 更添惹味原隻龍蝦+赤鯥魚刺身全晚最令人期待環節原隻龍蝦上碟前 先給客人過足非常生猛 手舞足蹈龍蝦刺身晶瑩剔透 鮮甜彈牙 加埋飛魚子一齊食 口感更佳食完嘅殼會整成甲羅燒 物盡其用赤鯥屬於深海魚蘊藏著豐厚的脂肪 入口即溶廚師刀工一流 每片厚薄均勻賣相非常吸引精緻魚骨唔浪費 可以請餐廳加工炸成佐酒小食 或者煲魚湯(需另收費) 壽司拼盤 + 海膽豆腐有赤蝦 油甘魚 左口魚 三文魚帶子 鮑魚 樣樣新鮮厚切海膽豆腐 熱辣辣 香軟滑溜甜品日式卷蛋 由日本直送香蕉朱古力 巨峰提子兩種口味都香而不膩
前菜

蘊藏著豐厚的脂肪 入口即溶
廚師刀工一流 每片厚薄均勻
賣相非常吸引精緻
魚骨唔浪費 可以請餐廳加工
炸成佐酒小食 或者煲魚湯(需另收費)

壽司拼盤 + 海膽豆腐

日式卷蛋 由日本直送
香蕉朱古力 巨峰提子
兩種口味都香而不膩
2023-03-04 40 瀏覽
朋友升職梗係要食返餐好啦,今次就叫佢請我食呢餐咁豐富嘅日本菜,餐廳喺呢棟銅鑼灣出名多嘢食嘅逸園😍一開𨋢門已經聞到陣陣嘅燒海鮮既香味, 朋友一早book咗位,仲可以安排坐窗邊位添👏🏻我哋根據店員推介,叫咗個磯野活魚海鮮盛合,貪佢呢個成盒入面有好多款唔同種類嘅新鮮海鮮,廚師仲要用多種烹調方法去處理🥰鮑魚都有兩種煮法:分別係磯煮濱燒!兩個煮法都各有特色,磯煮嘅醬汁味濃厚;濱燒配合埋柚子醬,少少微辣嘅感覺,重點係佢鮑魚超新鮮,一啲都唔un👍🏻伊佐木薄切刺身: 呢條魚又係超新鮮,魚身用來做刺身,仲要個擺盤極靚;剩低嘅魚骨廚師都唔放過,將魚骨炸埋嚟食,仲要揸得好香口,真係連魚骨我哋都食晒😋帆立貝佢都有兩種食法,一個分別係潭尾嘅食法,另一個就係濃味嘅食法:清煮帆立貝:呢個煮飯絕對食得到佢嘅鮮味;黑松露牛油帆立貝:黑松露超香,但係佢嘅味道控制得宜,唔會搶晒帆立貝本身嘅鮮味😍松葉蟹腳:咁新鮮嘅食材,淨係燒已經好好味😆赤蝦天婦羅:廚師真係處理得好好,邊個蝦頭都冇浪費,隻蝦嘅香脆程度真係有十級脆🥰原來唔使去日本都食到咁高質嘅日本野♥️

松葉蟹腳:咁新鮮嘅食材,淨係燒已經好好味😆

原來唔使去日本都食到咁高質嘅日本野♥️
2023-03-01
2023-03-02 37 瀏覽
黎左間超高質日本居酒屋🏮慶祝朋友生日😍食物超高質,風味勁地道,店員服務態度非常好仲好溫柔添☺️一坐低店員就送上餐廳前菜沙律🥗咸香嘅鯷魚醬配襯清甜嘅青瓜條,蘿蔔條同梨條,完全打開我哋嘅味蕾😍我哋叫咗個海鮮盛盒😊超新鮮超高質,煮法又多樣,真係好抵食🤭磯煮鮑魚:輕微甜味又爽口,食得出鮮味🤤濱燒鮑魚:呢個有個辣辣哋嘅柚子醬一齊食,又係另一番風味啊👍🏻伊佐木薄切刺身: 鮮鮮鮮‼️魚肉仲好嫩,配上少少蘿蔔蓉同薑蓉嘅酸汁黎食,一流!剩下嘅魚骨仲可以炸埋嚟食,超酥脆😳清煮帆立貝:新鮮就一定,仲好鮮甜美味❤️黑松露牛油帆立貝:呢個又係無得頂,好香好香,個人黎講,鍾意❤️呢個味多少少🤏松葉蟹腳:又係鮮甜無比,海水味濃郁😚赤蝦天婦羅🍤:炸得好好,完全成隻蝦食哂😋而且隻蝦啖啖肉好足秤😂最後送上蛋糕🎂

黎左間超高質日本居酒屋🏮慶祝朋友生日😍

食物超高質,風味勁地道,店員服務態度非常好仲好溫柔添☺️

我哋叫咗個海鮮盛盒😊超新鮮超高質,煮法又多樣,真係好抵食🤭

磯煮鮑魚:輕微甜味又爽口,食得出鮮味🤤

清煮帆立貝:新鮮就一定,仲好鮮甜美味❤️

松葉蟹腳:又係鮮甜無比,海水味濃郁😚

最後送上蛋糕🎂
2023-03-01
  • 野菜條沙律伴鯷魚醬
  • 磯野龍蝦海鮮盛合
2023-03-01 42 瀏覽
已不是第一次光顧這小店,就是喜歡它的多元化烹煮食材手法,今天選了活魚海鮮盛盒,價錢中上,但最重要是食材新鮮,客人更可選不同食法,以滿足不同口味。首先前菜是店中名物鯷魚醬配鮮青瓜/沙葛/紅蘿蔔,咸香醒胃,這日的活魚-赤睦是日本高檔魚刺身,再加上厚切輕輕炙燒,魚身入口即溶,而赤蝦刺身清甜,蝦頭就脆炸夾著蝦膏香口美味。呷啖峰蜜柚子茶,可解熱氣。而帆立貝就分別以牛油煮和炙燒。鮑魚則用磯燒和胡椒柚子煮調,好有特色,仲有清酒煮大嚮螺,酒香撲鼻簡直齒頰留香,半隻松葉蟹就拆肉㷛粥和凍食蟹腳,實在好滋味。

2023-02-28
2023-03-01 40 瀏覽
值得慶祝的日子,當然要食好D,選了這間口碑好,又就腳的高質日本水產專門店。縱然是平日晚上,果然仍客似雲來,証明沒有揀错啦,店員建議食時令活魚海鮮合,一於言聽計從,揀好海鮮大大盆先來打咭,包括日本高級赤睦魚、以厚切火炙魚身濃濃油香好正,魚骨就脆炸另外上碟,之後兩隻大活鮑魚,分別以胡椒柚子冷吃和磯煮,各有特色,爽口彈牙,跟著是超大帆立貝,又分別以黑松露牛油煮及炙燒,又有另一番鮮味,再來是手掌大赤蝦刺身,而蝦頭就生炸蝦膏香噴噴,仲有凍松業蟹腳及蟹身,肉多又好味道,之後仲拆蟹肉煲粥,粥底又綿又甜,最重要是我們都感到大滿足,重頭戲是店員貼心為我們的日本香蕉味和提子味卷蛋甜品寫上超窩心的纪念日,真感謝他們的用心。

2023-02-28
喜歡喝到醉燻燻的人一定要來因為現在清酒買一送一用來下飯是最佳配搭〰︎✍🏻💭真心不騙的食評✎磯野活海鮮盛盒 $1798赤蝦刺身較黏口 是我喜歡的口感象拔蚌分為兩食 有刺身和壽司我自己比較喜歡刺身可能因為新鮮 所以特別爽口響螺刺身相對上象拔蚌就失色了一點點感覺鮮味較淡 但也是爽口的帆立貝分為清酒和黑松露個人認為黑松露較濃味有一點蓋過了帆立貝的鮮味清酒味道較能特出帆立貝原生的味道不太喜歡吃鮑魚的我 今次也停不了口磯煮的太好吃了 很容易咬開浜煮的相對上較有咬口另外我們叫了一個野菜鍋要額外加一百元 感覺上有點兒不值得因為鍋內只有長腳蟹腳 菜 豆腐 大葱 菇好像不是什麼貴價食材感覺較一般但海鮮整體是不錯的推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡

喜歡喝到醉燻燻的人一定要來

但海鮮整體是不錯的

推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡

2023-02-21
2023-02-24 1514 瀏覽
突然好想食燒海鮮🦞 就同朋友去左銅鑼灣依間磯野水產🥰 一入去好有日本居酒屋嘅感覺❤️ 佢哋仲有好多唔同日本酒可以選擇😍磯野活海鮮盛盒🦞 ($1,798)本身盛盒包左一條新鮮時令魚😍 但因為我哋唔想食魚嘅關係😂 餐廳好好玩左新鮮象拔蚌俾我哋❤️個盛盒超豐富❤️ 除咗頭先講嘅象拔蚌之外,仲有松業蟹腳🦀 響螺、帆立貝、鮑魚、赤蝦🦐 店員俾我哋檢查食材嘅時候,啲海鮮仲係超新鮮仲識得郁👍🏻👍🏻👍🏻前菜鯷魚醬配蔬菜🥬鯷魚醬係用沙甸魚同多春魚整成嘅🥰 用黎點蔬菜食, 味道好濃郁👍🏻 好似食緊蟹膏咁❤️象拔蚌用咗兩食方法去處理🥰 象拔蚌刺身同埋象拔蚌壽司🍣 刺身夠爽身鮮甜👍🏻 壽司炙燒過就比較軟熟🥰響螺都係用黎做咗刺身😍 同樣爽身👍🏻 但味道就相對象拔蚌較為淡味😆 但同樣好新鮮❤️赤蝦🦐都係用咗嚟做刺身🥰 未到夠曬鮮甜😍 又夠膠身❤️帆立貝 用左滨燒方法🥰 分別用咗清酒同埋黑松露牛油去燒😍 清酒仲有淡淡酒香,而黑松露牛油超香❤️鮑魚用咗磯煮同浜燒兩種方法🥰 浜燒仲配柚子胡椒醬👍🏻 兩種方法都好食😋 質地夠晒軟熟彈牙❤️松業蟹腳野菜鍋🦀 (+$100)鮮甜嘅清湯🥰 配埋唔同嘅蔬菜🥬 加上主角松業蟹腳 🦀 夠曬鮮味❤️

磯野活海鮮盛盒🦞 ($1,798)

前菜
鯷魚醬配蔬菜🥬

象拔蚌

響螺

赤蝦🦐
都係用咗嚟做刺身🥰 未到夠曬鮮甜😍 又夠膠身❤️

帆立貝

鮑魚

松業蟹腳野菜鍋🦀 (+$100)
2023-02-20 959 瀏覽
💖 磯野水產 (銅鑼灣)✨銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心19樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️唔知大家嘅生活係咪都好似我咁離不開日本嘢呢?我去差唔多隔幾日就要食一次日本嘢嘅人🤣朋友介紹咗我呢一間餐廳話一次過可以食哂蒸、刺身、磯煮、天婦羅、浜燒製作嘅食物😨我自己未食過浜燒同磯燒所以就黎試下🤭而且清酒而家做緊買一送一優惠好鬼抵,我哋都忍唔住叫咗少少試吓🤤一坐低職員就上咗佢哋餐廳嘅前菜小食俾我哋,就係一個沙甸魚+多春魚混合制成日一個醬料,可以配埋梨條、青瓜條同埋蘿蔔條一齊食用😳個味道好香,有少少鹹鹹地整體有啲似甲羅燒-磯野活海鮮盛盒🍱 $1798今次就揀咗呢個盛盒,好似好抵食咁!而且仲配埋有時令海鮮可以任君選擇今次我哋就唔要左條魚轉咗做象拔蚌😍赤蝦刺身仲有埋蝦頭🤩I love it,有少少蝦膏可以啜🤭蝦肉好彈牙。象拔蚌分左兩食,分別係💁🏻‍♀️刺身同壽司🍣,估唔到食落口嘅質感係完全唔同!刺身就比較爽口同埋鮮甜。壽司可能因為經過火炙嘅關係,所以食落口有少少似左口魚魚邊咁會充滿油份。響螺一樣都係刺身,平時響螺湯我阿媽就煲得多,但係刺身我就未食過,估唔到原來咁有咬口😌我自己覺得點少少豉油

💖 磯野水產 (銅鑼灣)
✨銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心19樓

-磯野活海鮮盛盒🍱 $1798

象拔蚌分左兩食,分別係💁🏻‍♀️刺身壽司🍣,估唔到食落口嘅質感係完全唔同!刺身就比較爽口同埋鮮甜。壽司可能因為經過火炙嘅關係,所以食落口有少少似左口魚魚邊咁會充滿油份。

響螺一樣都係刺身,平時響螺湯我阿媽就煲得多,但係刺身我就未食過,估唔到原來咁有咬口😌我自己覺得點少少豉油,更加能夠提升鮮味😋

帆立貝方面就係用左磯燒嘅方式去制成,分咗2️⃣個口味,係清酒🍶同埋黑松露牛油味🧈。我覺得各有特色,清酒煮嘅話就比較重海水味,而黑松露牛油煮嘅黑松露味就較重😚

鮑魚超生猛‼️我自己個人認為磯煮嘅味道更加正,不過同我想像中唔同,我以為會比較似慢煮嘅感覺,點不知食落口一啲都唔韌,而且仲有少少外暖內冷嘅感覺有少少似係凍食❄️,另外浜燒就有少少炭燒嘅味道,旁邊加入咗柚子胡椒醬,酸酸地又辣辣地幾特別😍

野菜鍋+$100就係可以加埋松葉蟹腳一齊煮,湯底鮮味十足,作為菜式嘅最後一品確係話上咗一個完美嘅句號🥰

-果味汽水🥤 $42
另外再叫咗巨峰🍇味同柚子味🍊嘅汽水,我自己勁快就已經飲晒嗰巨峰味,因為甜甜地,我好中意,佢嗰個就酸酸地比較開胃。

2023-02-20
2023-02-18 26 瀏覽
星期六嚟呢度食午餐,食咗刺身同埋幾款燒烤,侍應會在你面前燒烤,打卡同埋味道都一流。另外仲有多款炸物小食,例如雜錦天婦羅,最特別的是他連蝦頭也一併炸了絕對不會有浪費的一部份,蝦身超甜超好食😋然後番薯同埋冬菇都非常新鮮。燒烤方面,有燒生蠔,超大隻超肥美,添加了檸檬之後和海水味非常之夾。還有我很喜歡的赤蝦,蝦殼微微用鹽燒過,並且切了一半吃起來很方便,開頭的部份超好吃,有蝦肉又有膏,一次滿足你兩個願望。🥰🥰
2023-02-18 32 瀏覽
最近係銅鑼灣搵到呢間專食海鮮嘅日式餐廳😗除咗刺身之外,仲有唔同嘅燒烤,伊佐木薄切嘅刺身,沾上酸汁、蘿蔔蓉、Wasabi等配料,非常清新可口。吃畢魚頭和魚骨可以酥炸或者轉做魚湯~穴子壽司賣相超靚,長長的穴子裹着蟹籽和紫蘇葉,吃起來很滿足。.Chow down at this Japanese restaurant specializing in seafood in Causeway Bay. In addition to sashimi, there are also different barbecues. Isagi ​​sashimi goes well with sour sauce and other ingredients, fresh and delicious. After eating, the fish head and fish bones can be deep-fried or turned into fish soup~ The anaeko sushi looks super beautiful, wrapped with crab roe and pe

Chow down at this Japanese restaurant specializing in seafood in Causeway Bay. In addition to sashimi, there are also different barbecues. Isagi ​​sashimi goes well with sour sauce and other ingredients, fresh and delicious. After eating, the fish head and fish bones can be deep-fried or turned into fish soup~ The anaeko sushi looks super beautiful, wrapped with crab roe and perilla leaves, and it tastes very satisfying.
之前試過一次,老婆話太好食,一定要再返黎,所以今次就帶佢再食鯷魚醬,沙甸魚,多春魚,蒜頭等組成,又香又鮮,連埋爽脆既蔬菜一齊食,好味!磯野壽司盛合,食材非常新鮮,除左有我最鍾意既三文魚,帶子同鮑魚都非常鮮甜,而最驚喜既莫過於第一次食既左口魚壽司,油脂超級豐富同好香,超正!👏🏻揀左一堆海鮮,隻鮑魚新鮮到不斷跳舞 💃🏻金目鯛,肉就用黎做刺身,火炙過之後有微微焦香,鮮嫩腍滑既魚肉,加唔加 wasabi 豉油都咁好食 😋金目鯛既魚骨之後用黎熬湯,奶白色好鮮甜呀~虎蝦浜燒,鮮甜彈牙既蝦肉加埋火炙過既香味,真係無得輸~清酒煮帆立貝,煮過既清酒有陣帶清酒香既甜味,配合帆立貝自身既甜味,可以互相襯托,不錯~活日本白貝浜燒,非常鮮甜,仲有少少海水的鹹味,正!鮑魚配柚子胡椒醬,好腍好甜,普通鮑魚食唔到呢個口感,想濃味少少仲可以加柚子胡椒醬,清新得黎帶點辛辣~而家佢做緊優惠,主餐牌七折價錢,晚市清酒仲買一送一,下次要再帶老婆黎食 😃

揀左一堆海鮮,隻鮑魚新鮮到不斷跳舞 💃🏻

金目鯛既魚骨之後用黎熬湯,奶白色好鮮甜呀~

虎蝦浜燒,鮮甜彈牙既蝦肉加埋火炙過既香味,真係無得輸~

活日本白貝浜燒,非常鮮甜,仲有少少海水的鹹味,正!

2023-02-14 46 瀏覽
一想食磯燒就會諗起呢間磯野水產,而且自己偏好食weekday lunch,感覺比較舒服~ 餐廳好有日本feel,店中有刺身吧枱外,仲有浜燒枱比客人睇住啲職員燒海鮮~首先送上2人一份嘅《 菜蔬條 $34 》鯷魚醬由春魚及沙甸魚製成,鯷魚醬味道偏重帶咸香,配菜蔬幾好食~磯野昼食 lunch set 有A-D 四個選擇(Mon-Fri only)我地揀咗一個set,另加一條喜之次。【磯野昼食 C | 💲538 加一服務費 】《 火炙三色沙律 》沙律有火炙帶子、三文魚、油甘魚etc,加上新鮮蔬菜,油潤微酸好開胃~《 先付四點 》三文魚刺身、油甘魚刺身、醬漬蒜頭、牛蒡~刺身厚切新鮮~《 海鮮茶碗蒸 》放有大片火炙過既嘅左口魚同三文魚,油潤香口,加上蒸蛋好香滑又夠熱~《 浜燒蘇格蘭蟶子 》& 《 浜燒北海道活帆立貝 》兩款都好鮮甜,肉嫩彈牙~《 鹽燒美國牛小排 》 伴日式炒野菜燒至半熟,肉味香濃,連脂肪入口多份油香~可蘸芥末醬及味噌醬提味~另有日本南瓜🎃、蕃薯🍠同翠玉瓜🥒 香甜美味🧡🍨最後有一大球柚子雪糕~另散嗌咗一條《 鹽燒喜之次 💲880 》喜之次燒得平均,色澤橙黃吸引。魚皮香脆煙韌,魚

首先送上2人一份嘅《 菜蔬條 $34 》

我地揀咗一個set,另加一條喜之次。

【磯野昼食 C | 💲538 加一服務費 】

《 火炙三色沙律 》

《 先付四點 》
三文魚刺身、油甘魚刺身、醬漬蒜頭、牛蒡~刺身厚切新鮮~

《 海鮮茶碗蒸 》

《 浜燒蘇格蘭蟶子 》& 《 浜燒北海道活帆立貝 》
兩款都好鮮甜,肉嫩彈牙~

《 鹽燒美國牛小排 》 伴日式炒野菜

🍨最後有一大球柚子雪糕~

另散嗌咗一條《 鹽燒喜之次 💲880 》
喜之次燒得平均,色澤橙黃吸引。魚皮香脆煙韌,魚肉充溢著魚汁及魚脂,味道香滑鮮嫩,令人回味~

職員另比咗啲資訊我:
散嗌有 7折 4.30pm後 mon-sun
二人餐7折
一人餐9折
恒生信用卡有94折 (無其他優惠共用時方可使用)
2023-02-05
2023-02-13 27 瀏覽
磯野水產位於銅鑼灣逸園中心,餐廳以日式水產為主打,每次來到都有不同優惠,這一次有清酒買一送一,啱晒喜歡一邊食一邊飲的朋友。二人晚餐簡簡單單的,叫一個二人套餐,磯燒活魚海鮮盛合,有鮑魚帆立貝響螺,原條烤魚。響螺非常新鮮,爽脆鮮甜伴日本芥末食,確實一流。最欣賞的是帆立貝兩食,一隻牛油紙一隻黑松露,各有風味,黑松露味濃有餘香,牛油味則帶鮮甜。赤蝦以天婦羅方式製作,粉漿超薄鬆脆,熱辣辣脆卜卜入口,非常好食。

響螺非常新鮮,爽脆鮮甜伴日本芥末食,確實一流。

2023-02-08