2019-03-13 135 瀏覽
一班舊朋友聚會,因太耐無聚,我地又嘈,所以想搵間可以有房提供的火鍋店恰下恰下,嘻嘻哈哈下,無意中上網搵到呢間火鍋,打去問原來我地8人都可以有房提供,仲有我至愛既麻辣,雖然OpenRice 無咩食評,膽粗粗book 來試下.上到去覺得裝修幾特別,仲有好多房,聚會一流!我地叫左一個麻辣同蕃茄湯底,辣度適中,蕃茄味濃,相當不錯,食物亦非常新鮮,亦很特別,一米鴨腸,紅酒腰片,很不錯,十分鮮,金牌脆毛肚,很爽.....查實都試左好多款食物,全部都真心不錯,由於我地都食野行先😂😂所以只影左少少相,呢間火鍋今次同朋友食完,絕對有得返轉頭.價錢又不貴,乾淨,又有私人空間.

上到去覺得裝修幾特別,仲有好多房,聚會一流!
價錢又不貴,乾淨,又有私人空間.

2019-03-08
2019-03-13 97 瀏覽
大概會成為我的新寵兒。所有材料好新鮮☘️ 酥肉好大碟炸得好香脆😍鴨血好新鮮👍🏻 平時唔係好食内臟的我,都有試到一米鴨腸,望到洗得好乾淨,食落好爽口😋冬瓜切到好薄好靚,好快就淥得熟👍🏻鴛鴦鍋最好就係咁,可以食下菜,因為冇理由用牛油鍋淥菜🙈用菇湯淥就perfect。不過下次未必會叫午餐肉,因為唔係炸的🙊牛同羊都好新鮮,唔錯,但所謂一米肥牛應該都係for我地d港女打卡😂糍粑就比不上心目中另一位,但都可以止下癮。下次再試下其他餸先,希望keep到水準啦,因為真係好難得搵到好食。For reference,兩個人買單食左$8xx💸好飽好飽。
大概會成為我的新寵兒。

所有材料好新鮮☘️

酥肉好大碟炸得好香脆😍

不過下次未必會叫午餐肉,因為唔係炸的🙊

糍粑就比不上心目中另一位,但都可以止下癮。

2019-03-13 90 瀏覽
香濃麻辣火鍋,引人食慾,又可出一身汗去濕😂 食物款式夠晒特別已經約左另一班朋友放工再去多次。好味又特別👍🏻👍🏻唔太食得辣都覺得好味😋咁多人去平均都係$250成枱都係,要飲咗啤酒汽水一米鴨腸真係夠晒長同埋爽口,聽老闆講返原來四川成都有200間分店。
已經約左另一班朋友放工再去多次。

一班舊朋友聚會,想去打邊爐邊食邊傾,任食火鍋唔岩我地,一來無人係大胃王,食野貴精不貴多,二來任食火鍋又限時限刻,朋友介紹呢間成都火鍋,佢話係成都有名品牌,來港開店,一般廣東火鍋食材食到厭,講到咁出名即管黎試試,打開餐牌真係見倒好多特別食材,服務員話都係成都直運既,鴨腸、天梯、羊肚、臘腸、餃子、腰片(有D食材唔記得咩名,大約形容下),個個朋友都邊食邊話好得,有部份我地食完都有再加單,大家都食得滿足,傾得夠皮,只不過愛地坐房,房內無叫服務員既設備,要自已行出房搵服務員,呢方面要改善下,但已經約左另一班朋友下個月聚會再去

2019-03-08