2006-05-12
呢間餐廳應該o岩女仔黎食多o的, 因為佢既份量唔算多, 屬輕量級, 但菜式就擺得幾靚, 而味道都幾ok, 最鐘意佢枱面放住1枝魚露同泰式青檸酸汁, 仲有埋簡介佢用黎點咩餸添, 食完後覺得, 冇之前其他人講到咁差, 不過就偏鹹少少今日4個人叫左1) 咖喱雞椰青焗飯: 冇諗住原來佢o的飯同咖喱雞係分開上, 咁樣個椰青可以完完全全咁裝滿飯, o的咖喱汁好似加左芝士咁, ok~2) 水晶拼盤:好似春卷咁,白色皮裏面包住生菜, 檬粉, 軟殼蟹, 可以點o的酸汁食3) 碌冧蝦: 我最鐘意呢一個餸, 佢有好重既香茅, 魚露同埋泰國香葉既味道, 1碟$70蚊都算ok4) 蒜蓉炒什菜: 另外一個我好鐘意既餸, 如果你鐘意食蒜味既野, 應該都會鐘意, 有翠肉瓜, 荷蘭豆, 通菜, 椰菜, 菇等, 我地幾個都鐘意5) 豬扒石鍋檬粉: 用石鍋上, o的粉係乾身既, 佢要落o的酸汁同魚露落去一齊撈, o的魚露落落個石鍋度, 好似鐵板餐咁sasa聲, 味道一般
今日4個人叫左