同D同事約左好耐,一直都約唔齊人,因為有時依個得閒,第個就唔得閒,所以要就大家,真係齊人既日子,今次終於齊啦,因為我地多人,所以揀左間幾抵既日式火鍋店,可以任食,咁樣大家都可以錫住個荷包,點叫都唔會話心痛,加上佢種類又多喔,多款唔同湯底啦,菜阿丸阿都任你拎,所以好適合多人聚會去食同吹水,雖然餐廳入面位置唔大,眼見我地依台最多人啦🤣🤣🤣我地叫左佢既美國特選牛肩胛,佢牛肉表面睇落以經油花細密,外觀以經好吸引人啦,而且每片都切得大塊又厚身,入口帶甘甜牛脂香。我地咁多人,真係幾啖就以經無左一碟啦😆😆因為我地好多人,仲叫左好多唔同熟食,例如串燒拼盤,炸物拼盤,雞翼等等,花款都唔少,佢D炸埋脆而不油、蝦多士金黃香酥、午餐肉炸過後鎖住肉汁,更添美味。加上佢每份既份量都大到嚇親,好彩我地人多,唔係真係食唔曬😂😂

今日因為屋企有人生日,所以我就卜左黎依間比較日式既火鍋店食野,平時打邊爐食既野都係比較大排檔FEEL,依到就係shabu shabu,雖然依加去唔到旅行,但都可以當回味下去日本食野個陣麻,我地入到黎,服務員都好細心,每個位都服務得好好,上菜個D又快,而餐廳內裝潢簇新時尚,光猛透亮,加上地方乾淨企理,令人坐得舒服自在。所以整體感覺都唔錯我地叫左美國特選牛肩胛,牛肉非常軟滑又夠肉汁,牛味濃郁,入口帶牛肉天然香,就算唔洗配料都以經好好食,啖啖肉既感覺真係良好,仲要佢牛肉既質感都唔鬆散,好實正,同街市肥牛無得比阿🙊🙊仲有叫到海鮮拼盤,感覺提高左成餐既份量感,佢有多款時令海鮮,當中包括有大頭蝦、虎蝦、帶子、青口、蠔、蜆、東風螺同蟹柳。大頭蝦好大隻,淥完都無縮到水,蝦肉結實彈牙,鮮味無比。虎蝦亦不遑多讓,肉質紮實飽滿,蝦味濃郁又鮮甜。仲有叫到唔同熟食,咁樣感覺先回本架麻,但唔可以浪費食物,我地有食曬架,例如雞翼啦,勁多款阿,蒜蓉牛油雞翼脆卜卜,充滿蒜味又帶鹹香。水牛城雞翼味道香濃,辣得嚟夠惹味,配凍飲一流!土匪雞翼皮脆肉嫩,辣香滲進雞肉中,相當香口。😋😋

2022-04-04 307 瀏覽
黎到觀塘附近,岩岩處理完工作上既事,所以打算係就係附近食d啦,同朋友上網睇下,有咩好食,即刻見到依間,好評唔小,又就腳,唔洗搵黎搵去,黎過觀塘既都知好多工廠大廈同唔同小路,所以依間野就腳都算係賣點之一既,又方便,價錢都幾抵,又係任食,黎到見到入面雖然位置唔大,但五臟俱全,要咩有咩,菜阿,丸阿,種類都唔小。😳😳我地叫左佢既唔同肉試下,有美國特選牛肩胛同日本鹿兒島黑豚肉,肉質既新鮮程度都唔錯,加上佢牛肉上雪花都靚,而豬肉既脂肪好均衡,所以食落係幾有口感,唔似d隔左好多日既肉類之後仲有叫到小小熟食,一份都夠兩個人食,就係串燒拼盤,真係幾大份上面種類都幾多,蝦阿,一d蔬菜類阿,Basic既金菇肥牛阿都有,食才都幾好,即燒出黎熱辣辣食好爽😋😋

2022-04-04 213 瀏覽
因為疫情,我同男朋友都好耐無食過火鍋阿放題依類型既野食,所以特登就揀左依到,一次過滿足曬兩個願望,😂😂我地決定,今日要放縱到極致,食返夠本阿,佢依到供應多款湯底比你去選擇,加上佢仲有好多唔同既火鍋配料,真係想食乜都有阿,唔同既肉類同丸子,仲要有甜品喔,佢既雪糕同熱辣辣既火鍋有個對比係到,哈哈,可以睇到男朋友瘋狂食雪糕🙊🙊😆我地叫左肉同海鮮,佢既日本鹿兒島黑豚肉,脂肪分佈平均, 肥膏都唔係話好多,食落肉質鮮嫩, 肉既味道濃郁。而海鮮都幾新鮮,有日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺,每份都食得出唔係死既海鮮,處理幾好之後仲有d熟食,串燒拼盤,勁多唔同既種類,有燒魚餅,免治雞肉棒,金菇肥牛卷,豚肉村,燒粟米,翠玉瓜,大頭蝦,食得出係新鮮燒,加上佢既野食唔係平時通街食到個d串燒,都係比較日式,依個係令我幾加分既位😋😋
因為疫情,我同男朋友都好耐無食過火鍋放題依類型既野食,所以特登就揀左依到,一次過滿足曬兩個願望,😂😂我地決定,今日要放縱到極致,食返夠本阿,佢依到供應多款湯底比你去選擇,加上佢仲有好多唔同既火鍋配料,真係想食乜都有阿,唔同既肉類同丸子,仲要有甜品喔,佢既雪糕同熱辣辣既火鍋有個對比係到,哈哈,可以睇到男朋友瘋狂食雪糕🙊🙊😆

2022-04-01 163 瀏覽
今日同朋友走左去試左一間我地成日係網上睇到既日式火鍋放題。 見到評論一致都幾好,諗都唔諗約埋一日大家得閒,又放假,走出黎食。餐廳環境好乾淨,雖然位置唔大,但我地得兩個人夠曬,員工既services都幾好,對我地都好nice,我地不斷加野,食得又快,個樣都無話黑口黑面😂😂。放題方面有火鍋,熟食,菜,丸,有好唔同既野比我地選擇。叫左個日本鹿兒島黑豚肉,好好食既豬肉,肉質好彈牙,脂肪既分佈都好平均,唔係平價豬肉可比之後仲叫左佢既雞腿肉,雞肉比較碟厚,所以會難熟小小,不過就算碌耐左,都唔會話鞋,肉咬落好實,加上雞骴肉我本身都好中意食,所以都叫左好多黎食,哈哈🤣🤣🤣我地有叫到海鮮,但因為依到任食,所以對海鮮要求唔好太高,但佢做個清潔做得好多,依樣以經唔錯,但我地都係主要focus係佢既肉上面,不斷叫😆😆😆

2022-04-01 94 瀏覽
依間位於觀塘既日式火鍋,相比起價錢,算係好抵,因為佢係一個價任你食,加上仲要係唔差,真係非常不錯的,佢仲要分好多唔同既湯底,食辣又得,清湯又得,適合唔同人去食, 雖然火煱本身唔係好猛火,因為佢係電池爐, 但勝在可以食好耐,絕對係可以食回本有突阿🤣🤣🤣叫左佢個美國特選牛肩胛,勁重牛味,雪花仲要多,比例都好平均,唔係劣質牛,所以如果中意食牛同食得夠多,係可以不停叫牛黎食架🙊但我地除左食牛,仲想食下佢其他既野食,所以我地仲有叫到炸物拼盤同雞翼,佢既雞翼有分好多唔同口味,唔洗食死一隻味咁單調,加上炸得好好,外脆內嫩,勁多汁水😋😋,而佢既炸物拼盤又勁多款喔,蜜丸,蝦多士,蟹子丸,米網蝦春卷,吉列蝦,午餐肉,芝士春卷,一次過滿足曬你想食唔同野😆😆

2022-03-25 117 瀏覽
同朋友約左好耐食野,就揀左依到,除左依到食野時間可以耐d之如,我又想打下邊爐,哈哈,加上係自助式任你拎, 一人一個火鍋,想食咩就自己出去拎,唯一不足既位置就窄左小小,不過整體而言係ok既我叫左個美國特選牛肩胛,牛肉既味道幾重牛味,唔似平價肥牛,加上佢一碟都大,唔洗食幾下又要叫,同埋脂肪唔多,食落係勁滿足既啖啖肉😳之後叫左佢既雞腿肉食,雞肉黎講係要碌耐d,加上佢雞肉都厚,不過碌耐左食,都唔減佢既彈性,肉質幾JUICY,加上係雞腿部份,所以係真係幾好食我地仲有叫海鮮,上面既品種都幾多,日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺,不過依到主要係任你食肉,係海鮮方面黎講,唔差就好好,幾鮮,處理得都幾乾淨,不過我會主要FOCUS係肉個到🤣🤣

2022-03-25 92 瀏覽
今日出左糧,加上疫情無得食夜晚,就揀左晏就走黎打個邊爐,食返餐幫自己補下🤪🤪加上同D同事都係食肉獸,黎到之後,企係門口都覺得好正,食左勁多碟肉😂😂上菜又上得夠快喔,唔會話等好耐我叫左海鮮拼盤,勁多唔同款喔,有日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺,都清潔得幾好,但我地主要係想食肉,所以海鮮唔差就OK啦😳我地叫左美國特選牛肩胛同日本鹿兒島黑豚肉,佢既肉類都幾新鮮,唔會話好鞋,加上肉又唔會好柴,脂肪分佈都幾好,咁樣真係食幾碟都唔怕,加上佢每碟黎既質數都幾好,唔係話一碟好一碟差咁,係加左分係到,食到我地都勁滿足☺️☺️

依加天氣開始回暖,但有時候都會凍下,所以我捉緊天氣凍既尾巴,同女朋友黎食個打邊爐🤣🤣我同男朋友都中意打邊爐,一上網睇到呢間好似唔錯既,即刻走黎試下佢,食完覺得唔錯唔單只得肉,重要有熟食同串燒,岩曬我呢啲乜都中意食下,見到成台送就開心😂 仲要佢地既服務都好好,叫完野好快送到,唔洗叫都會走黎加湯,幾好👍🏻👍🏻我有叫到個串燒拼盤,勁多款唔同野食,燒魚餅,免治雞肉棒,金菇肥牛卷,豚肉村,燒粟米,翠玉瓜,大頭蝦,全部都係中意食既野,食落就覺得燒都岩岩好,唔會話無曬食材既味仲不斷叫佢地既美國特選牛肩胛,牛味都好濃郁,就算清湯整熟,都好夠味,肉質幾實同彈牙,唔會話好鬆散咁,瘦肉多過脂肪,男朋友食多左都唔覺得邪惡😂😂

要比D獎勵自己啦,自從健身以黎,都無話點食依D,加上日日雞胸阿,菜阿,真係食到個人都頹頹地,就係上年,感覺健身成功,自己要放縱一日,今日有個一齊健身既朋友推介左呢間火鍋,黎到除左食肉之外,重有好多菜可以比我地去揀,完全唔怕剩係食肉,好大既罪惡感,再加上肉既質數都好好,比起好多差唔多價錢既打邊爐都好小小,所以即刻走黎食叫到肉同海鮮,美國特選牛肩胛,真係食極都唔覺賺同肥,因為佢既瘦肉多過脂肪,肉質都岩健身人士去食,加上食左好多海鮮,優質蛋白質,日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺阿,都好鮮甜,食落唔似係隔夜個種味之後我朋友叫到炸物拼盤,但因為我對炸野一般般,但眼見有蜜丸,蝦多士,蟹子丸,米網蝦春卷,吉列蝦,午餐肉,芝士春卷,都幾多款,佢地就食曬,我就緊係唔食啦,如果唔係無咁多quota去食肉同海鮮🤪😂😂

2022-03-25 50 瀏覽
我同朋友最中意就係去食放題,平時食既放題主要係日式壽司阿熟食個D比較多,但今次黎左間係打邊爐為主既餐廳,可以隨意叫野食又唔使驚價錢好貴,叫一次加一次錢,今次揀左依間係觀塘既相馬日式火鍋,上年食過荔枝角個間已經好中意食。我地拎左勁多丸同菜,真係要食回本先捨得走,哈哈😂😂首先叫左日本鹿兒島黑豚肉,佢豚肉黎講脂肪瘦肉比例一半一半,正,咁樣D肉先唔會話好柴好鞋,所以豚肉黎講,真係好過唔同火鍋店之後仲有叫到佢地既海鮮,日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺阿,全部任食,食完唔夠在叫,夠曬新鮮,雖然唔大隻,但海鮮味都好夠,不過黎到主要緊係食肉為主啦,豚肉我地就真係叫多左幾碟😋😋😋

2022-03-24 56 瀏覽
今日一家人出到黎食野,帶左佢地黎到比較日式又係任食既餐廳,價錢合理,唔係呃秤,放題火鍋就係要比人放緃既時候,提供唔同既湯底,仲有不唔同既丸類及肉類,最開心係有雪糕吃,可以成為放緃既一個終極目標。我地又叫左肉餐同海鮮餐,首先佢既日本鹿兒島黑豚肉同美國特選牛肩胛,食落係好好食,因為佢既脂肪分佈得好好,令到肉質更加有個彈性係到,每一塊都切得好薄,咁樣可以食得更加多,每一碟既質素都差唔多,唔會時好時壞☺️☺️之後仲有海鮮拼盤,海鮮種類有日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺,食完唔夠可以在叫,海鮮唔係主打,不過好新鮮,海鮮雖然唔大,但口味新甜打邊爐既食唔夠唔怕,仲嗌左串燒拼盤,有燒魚餅,免治雞肉棒,金菇肥牛卷,豚肉村,燒粟米,翠玉瓜,大頭蝦,佢調味好好,唔會話死鹹,加上燒得岩岩好,唔會令到食材本身既感覺無左😋😋👍🏻 真係到到抱住個肚走阿😆😂

2022-03-24 61 瀏覽
今次去左同男朋友慶祝佢既生日,諗唔到食d咩,就揀左黎依到食個午餐,又可以任食,睇落又唔差喔,因為依加疫情關係,無得出去食夜晚,維有晏就食解決下啦,依到無論係d野食定係服務,我地食完都覺得十分滿意。餐牌選擇要咩餐,繼而就出去拎d火鍋野食。我地叫左美國特選牛肩胛同日本鹿兒島黑豚肉既餐,就肉黎講,依到既新鮮度都唔錯,加上肉質幾好,唔鬆散,而我係偏向牛肉個邊多d,因為我本人對豚肉係一般般,佢既牛肉脂肪度亦都岩岩好,所以叫多左幾碟牛肉🤣🤣之後就叫左份熟食,一大份雞翼,上面勁多種唔同口味阿,有蒜蓉牛油雞翼,芝士雞翼,蜜糖雞翼,黑椒雞翼,土匪雞翼,水牛城雞翼,麻辣雞翼,食曬唔同味,唔怕食死一隻唔中意食既味🤪

2022-03-24 44 瀏覽
日式火鍋放題!任飲任食!平時放題頂多兩個鐘,呢道...唔怕!!比你可以食夠三個鐘!唔洗趕頭趕命可以慢慢嘆! 帶左個朋友黎食,因為佢又係同我一樣好中意食牛既人,所以我地主要都係食牛為主🤣🤣佢既美國特選牛肩胛,入口嫩滑,牛味濃郁!肉質都唔會又鞋又柴,加上佢一份都幾大碟,真係一次過滿足曬我地🤣🤣雖然我地主要係想食牛,但都有試下佢其他既野食既,例如日本鹿兒島黑豚肉,以豚肉黎講,算OK,因為佢脂肪唔算好多,肉質幾有彈性,之後仲有叫到海鮮,佢海鮮既種類幾多,不過唔係主打食海鮮,所以唔好太大要求,至少唔係臭同食落去唔乾淨,都幾鮮甜仲叫到雞翼,勁多種阿!!蒜蓉牛油雞翼,芝士雞翼,蜜糖雞翼,黑椒雞翼,土匪雞翼,水牛城雞翼,麻辣雞翼,每一隻既味道都唔差,外脆內嫩既,咬多都幾多汁水😳😳

黎到觀塘,大家平日晏就都成日食茶記,加上依加疫情關係底下,夜晚又食唔到咩,變到打邊爐阿依d好少機會食,所以今日就晏就食啦,見到餐牌任食,正,一次過滿足曬我地食唔夠又少左機會食既心情,所以即刻入左去,環境黎講唔算太大,不過依加限2人,坐位黎講夠曬。我地叫左牛肉任食,我同男朋友都唔太食豬肉,所以就無叫到豚肉,牛肉既口感好好,濃郁既牛味,加上望落都新鮮,所以牛肉黎講係一個好開始我地仲叫左唔同熟食,例如炸物拼盤,上面有蝦多士,蜜丸,蟹子丸,米網蝦春卷,吉列蝦,午餐肉,芝士春卷,不過可能大部份都係七味粉既調味,所以炸物表面都係差唔多既味仲有串燒拼盤,最推薦係佢既金菇牛肉卷,入口口感豐富,塗咗醬汁嘅牛肉口感軟滑,金菇唔韌咬得開,食落美味又Juicy☺️☺️