今日係中同聚會,難得錦耐無見我地一班中學同學緊係要食餐好😍唔好睇少呢度既公仔麵🍜,公仔麵都好好食,麵條煙韌,吸收晒湯底既精華,簡直係非常完美☺️呢度海鮮亦都好正!全部都好新鮮,完全唔係平價貨同雪到梅晒,淥完非常鮮甜😄美國特選牛肩胛🐄係必食之選!牛肉薄,牛肉滑,牛肉嫩,牛味濃,唔食簡直係損😌炸食🍤同樣令人無法抗拒!遠處都聞到香味!入口更加無得頂,非常脆卜卜,而且唔油膩😊最後都要讚下呢底既湯底,蕃茄湯底🍅充滿濃濃蕃茄香,完全唔係用茄膏而係用新鮮蕃茄製作!豚骨鍋 🐽味道亦濃郁同充滿骨膠原👍
今日係中同聚會,難得錦耐無見我地一班中學同學緊係要食餐好😍

有日約啲同事一齊食放餐火鍋啦,我哋嚟到荔枝角的一間火鍋店。試完真係覺得好推薦 🫶我哋嗌咗兩個湯,一個係清湯,一個係蕃茄湯。清湯入面有昆布,湯底嘅色係好靚嘅淺橙色,試一啖有昆布啖啖嘅鮮味🍲蕃茄湯好濃郁嘅蕃茄味,酸酸地又唔會太過龍,非常開胃😽✅美國特選牛肩胛,佢係入口即融,喺啲湯到淥幾秒就已經可以拎得出嚟食,因為牛肉切得非常薄,口感好正👍真係好好食呀~✅豚肉又係我好中意既😻佢啲豬肉有特彈性同咬口,但絕對唔不會難咬開果種,好易入口✅海鮮,帶子好大隻!好鮮甜好好食。仲有唔同款嘅蝦,又有好多蜆同田螺,青口,色澤光亮全部都係好新鮮❗️仲會配啲生菜送黎,真係好貼心👍今餐268蚊一餐晚飯都算唔錯,大家經過都一定要嚟,呢間食真係超抵😻
蕃茄湯好濃郁嘅蕃茄味,酸酸地又唔會太過龍,非常開胃😽

2023-03-10 179 瀏覽
今次專登約親戚嚟相馬日式火鍋試一試晚市120分鐘火鍋放題「美國特選牛肩胛餐」,268蚊既價格都算係平😻🌶️鐘意食辣既我地揀左泡菜湯底,都好香濃的泡菜味🍜等左一陣野食都幾快到,上菜後估唔到牛幾大碟呀,最期待佢果碟🥩美國牛肩胛,淥幾下就拎上來食岩岩好,啲牛肉非常鮮嫩,夠濃牛肉味,入口即化!跟住既豚肉都好好質素😯啲肉夠新鮮,食落去覺得真心挑選過,真係要試下海鮮好值得推薦🐠佢既海鮮有好多種,🦐海蝦都好好味,夠爽口,仲有佢既廣島蠔好鮮甜,蟹棒都食左好多🤤總括而言,實在係唔可以錯過既一餐,可以滿足到對肉同海鮮質素有要求既人❤️

🌶️鐘意食辣既我地揀左泡菜湯底,都好香濃的泡菜味

2023-03-07 192 瀏覽
疫情關係好耐冇同朋友一齊出嚟食嘢!既然難得一見,就揀咗呢一間喺荔枝角嘅相馬日式火鍋食啦🍣一入到去,成個環境都好乾淨,我哋叫咗個蕃茄湯,呢個湯嘅味係非常濃郁,好有蕃茄味,夠酸啦亦都有鹹鹹地,好啱我口味。我哋亦另外加左一啲豆卜同埋小粟米落去,成個湯都多咗啲蔬菜嘅味喺入面🌽🍗日式炸物拼盤,有好多款可以揀,有炸牛肉丸、炸花之丸又有炸芝士丸,好多種嘅丸係即場咋比我地食,新炸夠熱又卜卜脆!勁好食!同時我地都叫左佢嘅特色雞翼,啲雞翼配合唔同香料嘅調配,每隻味都咁好味!重中之重就係佢呢個美國特選牛肩胛,啲牛肉好易入口,同埋一盤都唔少㗎,成個碟咁大份,份量好多!然後呢啲肉淥幾秒就出得!食落去配埋啲醬汁又係勁好食🥘🍱整體感覺,座位闊落,服務熱情周到,野食好食,好推薦!
🍱整體感覺,座位闊落,服務熱情周到,野食好食,好推薦!
今日要同大家推介嘅食店係人氣no.1🥇唔好以為佢嘅邊爐套餐就淨係得平時打邊爐食嗰啲丸丸肉肉咁,佢嘅特點係仲有大量即叫即做嘅小食提供,包你一定唔會悶🙈➡️About邊爐湯底—豚骨湯真材實料,用咗好多豬骨長時間熬煮成濃厚嘅湯底,每一啖都有豐富嘅骨膠原☺️食材—美國特選牛肩胛同海鮮都係水準上乘嘅食材💯重點係食咗好多round啲牛肉同海鮮都仍然係咁靚仔,唔會欺場👏🏻👏🏻➡️About小食單骨雞翼—可以任食炸雞翼真係好幸福🥰炸雞翼有好多唔同味道:蒜蓉牛油、芝士、蜜糖、黑椒、土匪,如果食得辣嘅更可以試吓佢哋嘅水牛城同麻辣雞翼,香口酥脆好上癮🤭日式炸物及串燒—都係即叫即製,上枱嘅時仲出晒煙熱辣辣💨有邊爐又有串燒炸物食,選擇咁豐富,快啲call埋一班朋友嚟食盡佢啦🤘🏼🤘🏼
➡️About邊爐
➡️About小食
日式炸物及串燒—都係即叫即製,上枱嘅時仲出晒煙熱辣辣💨

雖然一年四季都可以打邊爐,但係近排天氣涼咗,想打邊爐嘅癮就更加強烈🍲所以今晚收同屋企人嚟🏮相馬🏮打邊爐,一人一鍋食完暖笠笠😽🥢清湯底清徹嘅昆布高湯係我嘅favourite 🤎用清湯打邊爐可以食到食物原本嘅味道,又比較健康無罪惡感,咁就可以食多啲嘢啦😸🥢海鮮帶子、蠔、蝦、蜆、蟹柳、青口、螺肉所有海鮮都係仼點仼食,依一點真係無得輸👏🏻海鮮全部都好生猛,可以自製海鮮鍋,用海鮮來煮湯真係寧舍滋味😻🥢自助區記得要去自助區拎嘢食啊😺各款菜、丸類、麵食、雪糕都集中喺自助區,非常方便又易拎👍🏼

🥢清湯底
🥢海鮮
🥢自助區
今次又俾我發掘到一間CP值極高嘅火鍋放題🎉佢嘅分店遍佈港九,今日去食嘅呢間就位於荔枝角,地鐵站D山出口一出就搵到,地點超方便🚶🏻放題套餐可以喺六款湯底中選一款,我就揀咗♨️蕃茄湯♨️,湯頭濃厚稠杰,鍾意蕃茄酸甜味道嘅朋友必食😚今餐我哋主攻🛑美國特選牛肩胛🛑,一睇牛肉嘅顏色就知對辨,肉味夠重有嚼口,來貨上乘👍🏼另外🛑優質豚肉🛑都好值得推薦,豚肉唔算太肥,亦都唔會乾淨淨,兩款肉都好靚🤩🌀海鮮🌀係另一個重點,呢度嘅海鮮可以無限任食,而且每次order嘅海鮮都唔會跌watt,一路都keep住新鮮鮮甜😋所以如果你鍾意食海鮮,嚟依度絕對唔會失望🤭

2023-03-06 94 瀏覽
好耐都冇食放題火鍋!🤤見到呢間又平又靚荔枝角相馬日式火鍋就決定同屋企人去啦!我地叫咗個美國特選牛肩胛套餐,簡直係冇得頂👍非常豐富😍😍由於爸媽都唔食得辣,所以揀咗蕃茄湯同清湯,但係冇諗過湯底帶出牛肉嘅鮮味,好入味好正👍啲肉質結實細嫩、口感豐富!!令到本身嘅清湯更加yummy yummy 😋😋另外有優質豚肉同雞肉,好爽口! 仲要有海鮮配料,帶子、廣島蠔、青口等等等。食物都非常新鮮❗️啖啖肉,我哋都食左好多🤤 爸媽都讚不絕口👍👍整體來講,今餐都好滿意,而且質素好高,期待下次再黎食🔥

整體來講,今餐都好滿意,而且質素好高,期待下次再黎食🔥
2023-03-06 77 瀏覽
每次晚市時段經過呢間打邊爐嘅餐廳都人頭湧湧👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦睇嚟啲嘢食應該幾唔錯,先會吸引到咁多人嚟排隊等食😀所以我預先book定枱,今晚就同朋友試一試先😌先講環境❗️餐廳有設自助區,無論拎嘢食飲品都好方便,公仔麵、丸、蔬菜一應俱全,而且衛生都做得好好,食得放心又安心💫食物方面❗️我叫咗蕃茄湯,好濃厚嘅蕃茄湯又健康又好飲🤤呢個套餐主打「美國特選牛肩胛」,由🇺🇸進口嘅牛肉油花細密,帶有甘甜嘅肉香😋海鮮都可以無限追加,時令海鮮特別美味,鍾意食海鮮一定啱胃口😙原來呢度嘅「單骨雞翼」小食都好出名😮炸到脆卜卜嘅單骨雞翼灑上各種味粉,香口又易食,難怪每枱都有嗌🤭整體,餐廳啲嘢食都真係好好味,推介俾大家🔥下次都一定會再嚟❤️

終於就到時間可以同好耐冇見嘅朋友食飯,諗咗好耐究竟食放題定係打邊爐好,最後決定兩樣都食晒,咁先夠盡興㗎嘛🤣📍相馬日式火鍋嘅{晚市120分鐘美國特選牛肩胛放題}套餐價錢$268,可以無限添加進口🐮牛肉、🐷豚肉、🐔雞腿肉同海鮮,更有即叫即做串燒炸物雞翼,同埋飲品雪糕供應,打邊爐➕放題同一時間同一地點就食到🤩🇰🇷泡菜湯酸酸辣辣,加入海鮮同美國特選牛肩胛,就成為韓式泡菜海鮮牛肉湯啦😍由於海鮮同牛肩胛都好新鮮,所以成件事配搭得好完美😙🍤日式炸物串燒香噴噴👃🏼雖然呢度主要係打邊爐,但係餐廳都好用心去製作炸物同串燒,所以我同朋友今餐都食到好飽好飽,回味無窮😎
相馬嘅邊爐放題真係好正,材料新鮮多元化之外,仲有埋小食、串燒、雪糕食,直頭就係for我哋依啲為食咩都想食嘅人☺️。。湯底⋯⋯🥘紅噹噹嘅中華辣湯來頭唔少嘢,每一啖湯頭都飲得出辣嘅層次,好惹味💥如果唔食得辣嘅,就可以試吓🍅蕃茄湯,酸酸甜甜保證你越食越開胃🌞。海鮮⋯⋯🦑🦐🦀🦪基本上想食嘅海鮮都一定有,最驚喜嘅係連螺都有得食,而且非常新鮮,彈牙有咬口,一啲都唔霉😋。日式炸物&串燒⋯⋯🍤🍢呢度仲有一個賣點,就係可以任食日式炸物同串燒,燒菠蘿、免治雞肉串、蝦、雞肉串都係我嘅最愛😍有得打邊爐,又可以食串燒,今晚真係一個價錢,雙重享受呀🥳🥳
位於荔枝角昌隆工業大廈嘅呢間日式火鍋任飲任食專門店,我已經bookmark咗一段時間,今日終於可以約到朋友嚟食,令到我好期待⭐️唔知依度嘅火鍋任食有咩食㗎呢?🤔朋友一嚟就order咗一堆💛日式炸物💛啲款多到好似去咗日式放題餐廳咁😆最吸引我嘅係炸丸類,一咬落去熱辣辣出哂煙,果然即叫即炸🔥之後就嚟咗一盤💙海鮮💙好鐘意蜆,唔會有沙又多鮮甜☺️另外蝦肉好結實彈牙,係新鮮蝦肉先有嘅特徵🤩當然唔少得❤️肉類❤️美國特選牛肩胛同優質豚肉都係我哋嘅至愛😍入口軟熟一咬就開,有質素保證嘅肉呢😎湯底我同朋友分別試咗蕃茄湯同豚骨湯,兩個湯底都好濃味,用嚟煮肉同海鮮都好夾🥰
2023-02-23 129 瀏覽
睇完戲出到嚟差唔多食晚飯時間,💃🏻路過相馬日式火鍋,見到價錢都唔算貴就決定入去食。🤑入座前待應會問你要咩湯底先,🍅我地揀左番茄湯底,之前叫左單骨雞翼熟食,雞翼有好多口味基本嘅蜜糖黑椒土匪都有。🥢日式炸物當中炸雞同炸午餐肉超級香脆。估唔到海鮮種類都有好多,💖例如青口,帶子,螺,帶子好鮮甜,螺肉好爽口。優質豚肉大小均等唔會過厚,放入湯底好快熟,豚肉沾蕃茄香味,可以唔使點醬料直接食。🎏🔍蕃茄湯底同所有配料都好夾,湯底濃郁酸酸甜甜好開胃。第一次食都咁有驚喜😽係一間高質又低食嘅火鍋放題❤️推薦

🔍蕃茄湯底同所有配料都好夾,湯底濃郁酸酸甜甜好開胃。
第一次食都咁有驚喜😽係一間高質又低食嘅火鍋放題❤️推薦
2023-02-23 95 瀏覽
仼食打邊爐最開心嘅係可以瘋狂食肉🥩所以我對肉嘅要求好高,就算係任食肉嘅質素都唔可以求其!而今日食嘅仼食套餐嘅肉就正合我意,very good👍🏼👍🏼👍🏼🐂美國特選牛肩胛-每片嘅色澤都紅潤油亮,脂肪平均分布,唔會成塊都係肥膏咁劣~牛味濃,一個人食5,6碟一啲都唔難🙈🐖優質豚肉-好爽口唔會鞋口咬唔開👄豚肉切得厚薄適中,有口感之餘又唔會太薄,好食!🐓優質雞腿肉-超嫩滑嘅雞腿肉👀有時唔小心煮耐咗都仍然有肉汁,估唔到雞肉都可以咁出色👏🏻除咗肉之外,海鮮都係一樣咁高質👍🏼特別係大大粒帶子同飽滿嘅廣島蠔,有肉有海鮮今餐真係無得輪🙊🙊 簡簡單單要個甜豉油湯底已經可以將食物嘅鮮味提出👍🏼

2023-02-20 126 瀏覽
放假去左荔枝角打邊爐,寫反個食評先。首先炸物串燒炸得啱啱好,唔會太燶,超級香脆,🤗👍🏻個外皮唔會太厚,而且入面嘅炸物超級嫩,整體唔會太油膩,推介!🙌🏻有超級多海鮮種類可以,🦑而且嗰啲海鮮全部都真係好新鮮,🦐基本上冇太大嘅腥味,配埋個湯底超級正。美國特選牛肩胛真係超好食,完全係入口即融,而且塊牛肉有返一定嘅厚度,😽口感比起普通打邊爐嘅舖頭提供嘅肉更加紮實。👍🏻個甜豉油湯底,超級濃郁。啲肉烚完之後完全吸收咗嗰個湯底嘅味道。基本上唔使再點其他調味料都好正。
放假去左荔枝角打邊爐,寫反個食評先。