2023-07-12
今日家庭聚餐,去左呢間火鍋店,好彩預先卜左枱,因為平日夜晚都多人食。上枱速度驚手,refill好快 ,唔怕蝕仲有賺🤤🤤清湯呢個湯底原來好好食🤤,我都係第一次,甜甜地又唔會太過清,滾完再加少少鼓油辣椒🌶️,味道好夾👅👅🔥海鮮拼盤都真係好出色,有唔同嘅貝類,龍蝦,三款唔同嘅蝦,仲有大大隻元貝青口同帶子,真係想要咩就有咩。啲海鮮都好新鮮,淥完之後都冇縮水,性價比極高。味道好鮮甜帶海水鮮味,海蝦口感爽口彈牙,灼熟後鮮味十足!🐮美國特選牛肩胛賣相有鮮艷嘅粉紅色,入口柔嫩嘅肉質,再加上超豐富的肉汁,超高質。雖然我哋平時唔係食肉獸,但因為好重牛味都忍唔住食咗三四碟。😍炸物、丸類、蔬菜同粉麵嘅選擇都有好多,選擇多之餘質素亦都好高,食客可以喺自助區到夾自己鐘意食嘅野。豚肉厚薄適中,口感軟嫩適中 ,肉質鮮味嫩滑豚骨🦴湯,濃香滋味,豚骨的油脂香味四溢。用來打邊爐更加滋味,集鮮美香濃於一身,更加能夠突出食材本身嘅味道,完全唔會令食材失色呀😍總結是食物和飲品絕不敷衍,最喜歡多樣的湯底選擇, 各種食物都新鮮美味, 選擇多樣化,座位寬敞最適合朋友聚會。