餐廳: 皇室冰廳
資訊:

2023-11-27 311 瀏覽
第一次寫食評 😓 唔想其他人中伏!我食咗茄牛通同朋友食芝士鹹牛肉炒蛋餐,再加上星洲炒米。不過真係好失望喎!食物質素超差,特別係星洲炒米,炒到好黃但完全冇味道,通粉湯夠紅,但都係冇蕃茄味。而且夥計嘅態度差到爆!冇禮貌、非常晦氣!最慘係食完之後,我肚痾,朋友更加嘔吐,真係嚇到我哋都唔想再去第二次!我建議大家避免呢間餐廳,真係唔值得一試。希望可以提醒其他食客,唔好再受同樣嘅惡劣經歷囉!😡😡😡🙅🙅‍♀️🙅‍♂️
第一次寫食評 😓 唔想其他人中伏!

😡😡😡🙅🙅‍♀️🙅‍♂️

2023-07-24 622 瀏覽
環境🌈地方細,人手唔夠,餐具唔夠乾淨。主菜🌈✨瑤柱蛋白海鮮炒飯賣相麻麻,材料不足,成個飯無味道。🥬💛推介指數 5/10✨家常鹹蛋蒸肉餅飯正常一碟鹹蛋蒸肉餅,再加一碗家常飯,味道非常一般,一啲香味都冇,飯夜唔夠熱。🥬💛推介指數 5/10飲品🌈✨ 鮮味蕃茄濃湯粒粒餐肉通粉 配 牛乳炒滑蛋 +牛油多士猶太開食平嘅都知我對滑蛋好有要求,呢個頂多為一Pat炒蛋,而且份量非常少,多士得半塊,唔夠熱,罐頭蕃茄令成個湯太鹹。🥬💛推介指數 5/10
環境🌈
地方細,人手唔夠,餐具唔夠乾淨。

主菜🌈
✨瑤柱蛋白海鮮炒飯

賣相麻麻,材料不足,成個飯無味道。

✨家常鹹蛋蒸肉餅飯

飲品🌈
✨ 鮮味蕃茄濃湯粒粒餐肉通粉 配 牛乳炒滑蛋 +牛油多士

2023-07-24
2022-10-04 1378 瀏覽
無得比0分? 負分叫個外賣諗住叫最普通嘅餐肉煎蛋飯 應該唔會難食吧點知兩塊餐肉薄到 兩塊加埋仲薄過餐蛋治塊餐蛋 成55蚊 比兩片比火腿仲要薄嘅餐肉隻蛋又係難食 煎蛋係好普通嘅嘢 點解會難食我都唔知連啲飯都係淋嘅 我到底食左啲咩🥲真係喊出黎🥲唔會有第二次幫襯了 無信心 失望到極
無得比0分? 負分
唔會有第二次幫襯了
無信心 失望到極
差.餐肉煎蛋飯
2022-09-23 859 瀏覽
今天打卡了這家茶餐廳一整棟藍綠色的外觀設計絕對會讓路過的路人多看兩眼✨一踏進就看到右邊有一整面像是香港旺角的街道壁畫 牆壁前面還有一個小小的吧檯桌可以讓大家拍照打卡📷店裡的菜單共18樣:5樣主食,13樣飲料這次專程為了嚐嚐他們家的波蘿奶油麵包和香港蛋撻☺︎菠蘿包有三種口味:原味,奶油和午餐肉蛋撻有兩種口味:原味和抹茶口味我們各點了一個奶油口味的波蘿包和原味蛋撻 加上一杯香港奶茶喔對了 香港奶茶有無糖·微糖·普通和加糖四種甜度可以選擇我選擇了普通但是可能下次會想加糖🫣香港奶茶不甜就不正宗啊✨而且我要說!茶味很對👍這杯我很推~終於可以坐下來好好吃我們的菠蘿包和蛋撻哈哈之後還會再繼續尋找好吃的香港料理!如果大家有推薦的也請留言跟我說喔還是要開約一起去吃也OK🥹
今天打卡了這家茶餐廳
一整棟藍綠色的外觀設計絕對會讓路過的路人多看兩眼✨

一踏進
可以讓大家拍照打卡📷

波蘿奶油麵包和香港蛋撻☺︎

菠蘿包有三種口味:原味,奶油和午餐肉
蛋撻有兩種口味:原味和抹茶口味
香港奶茶不甜就不正宗啊✨
而且我要說!茶味很對👍
這杯我很推~

終於可以坐下來好好吃我們的菠蘿包和蛋撻哈哈

之後還會再繼續尋找好吃的香港料理!
如果大家有推薦的也請留言跟我說喔
還是要開約一起去吃也OK🥹
2022-09-09 756 瀏覽
平時返工都係長沙灣嗰邊~咁啱個日早左少少 就係附近食個靚早餐先😋🐟 即叫即炸深海吉列魚柳-早晨全餐 見到30幾蚊但咁豐富 好驚喜仲有最愛嘅薯餅🫶🏻呢個價錢同質素好過去連鎖快餐店食!
平時返工都係長沙灣嗰邊~
咁啱個日早左少少 就係附近食個靚早餐先😋

🐟 即叫即炸深海吉列魚柳-早晨全餐
見到30幾蚊但咁豐富 好驚喜
仲有最愛嘅薯餅🫶🏻

呢個價錢同質素
好過去連鎖快餐店食!
2022-08-03 809 瀏覽
好耐之前屋企人介紹就去呢一度食嘢🤩見到社交平台d人話呢一度性價比好高,於是就好想去放鬆一下!同埋呢一度嘅裝修好有氣氛。😋沙嗲牛肉麵我很喜歡這個,沙嗲汁好香,香嫩多汁,每啖都好有咬口,超好味呀😋
😋沙嗲牛肉麵
今日下晝同公司幾個同事叫外賣。打開發現有碗湯個蓋冇給好倒瀉晒都算,其中一個同事竟然發現入面有隻有毛嘅昆蟲腳。好彩當時大家都未飲湯。我叫左個特快A餐 (煎蛋雞扒飯),食食下塊雞突然覺得口感勁奇怪,好難咬咁,我拎返出嚟望一望,發現塊雞扒入面竟然係生嘅🤮🤮仲要係生得好離譜。跟住另一個同事叫左特快B餐,發現咖哩入面有隻死左嘅蚊🤮-衛生又差,食物又煮唔熟。嗰舊生雞嘅口感我仲係忘記唔到,搞到我有心理陰影🤮🤮🤮唔會再幫襯-我地失策左冇影到碗湯同咖哩,但單憑哩張生雞扒嘅相都已經夠痴線。

2022-07-11
外賣自取
第一次叫外賣竟然遇到有甘不愉快既經歷!50$個早餐都唔係問題⋯⋯賣相唔再講,但都唔係整啲甘冬冰冰又難食既野出嚟比客人!唔知以為啲食物整完放左好耐先送比客人!未試過叫一個外賣啲食物可以整到甘仲出比客人!究竟要做到幾求其先會出得出甘既食物比客人!
第一次叫外賣竟然遇到有甘不愉快既經歷!
50$個早餐都唔係問題⋯⋯
賣相唔再講,
但都唔係整啲甘冬冰冰又難食既野出嚟比客人!
唔知以為啲食物整完放左好耐先送比客人!

未試過叫一個外賣啲食物可以整到甘仲出比客人!

究竟要做到幾求其先會出得出甘既食物比客人!
外賣送餐
2022-01-24 1136 瀏覽
今日做嘢用咗好多精神,於是都好想比自己食飯一個下午茶,有一個break可以好好咁放鬆一下!於是就落咗公司樓下睇吓有啲乜嘢好嘢食!行吓行吓就揀咗呢一間皇室冰廳,簡簡單單,仲要係好抵食!最後都係揀咗呢一個菠蘿油!一個好食嘅菠蘿又真係會令人流晒口水!😍😍呢度嘅菠蘿包外皮酥脆,而且好熱辣辣,加埋咁厚身嘅牛油,重點嘅係呢塊牛油真係好冰凍!所以入口嘅時候,食得到亂粒粒嘅菠蘿包,再加凍冰冰嘅牛油嘅時候,口感真係好特別!👍🏼👍🏼👍🏼整體來講,呢間餐廳嘅性價比好高,價錢都好合理!下次都要試吓其他唔同嘅菜式先得!😎

行吓行吓就揀咗呢一間皇室冰廳,簡簡單單,仲要係好抵食!

2022-01-24 674 瀏覽
今日去咗長沙灣附近做嘢!做完嘢之後有少少時間可以快速咁食個lunch!於是就行咗入去邊一間皇室冰廳度食飯啦✌🏻我自己真係好鍾意香港嘅冰廳,好有特色同埋價錢真係好平!今次我自己就試咗呢一間餐廳嘅招牌菜,就係呢一個焗鮮茄豬扒飯😎好耐都冇食個焗豬扒飯啦,突然之間見到就好想試吓!唔好睇小呢個豬扒飯,豬扒真係好大塊同好厚!但係食落去嘅時候一啲都唔會覺得好乾!反而係好林同埋好Juicy嘅感覺👍🏻另外,呢一度嘅鮮茄醬汁亦都係好好食嘅,用新鮮蕃茄烹調!加埋炒飯!非常開胃!

2022-01-21 527 瀏覽
之前想介紹係邊一間皇室冰廳今日終於都有機會啦!之前過嚟呢度食嘢都主要係食下午茶為主,今次終於都有機會可以試到呢一度嘅特色早餐啦!成日聽人講話呢一度嘅真番茄濃湯好好食!於是今日早餐時段就試吓呢一度嘅招牌早餐啦!呢一個真蕃茄濃湯特餐真係好吸引,食個早餐都非常完整,有炒蛋,仲有厚多士!而且加埋呢一碗份量十足嘅真蕃茄通粉!首先淨係試咗呢一個番茄湯先,呢一度嘅蕃茄湯真係好好飲,飲得出係好用心同埋好足料!而且上面嘅餐肉同埋蕃茄粒都好好食!

2022-01-20 447 瀏覽
呢一間皇室冰廳之前都有聽朋友講過一次,不過自己真係第一次過嚟食飯!去到長沙灣見客,做完晒啲嘢都已經好嘢啦,所以就走咗入去食晚餐!見到佢哋嘅椒鹽豬扒好似幾吸引,所以就叫咗過嚟試吓!一上枱嘅時候都真係覺得好大碟,豬扒嘅份量好多!我好鍾意呢一度椒鹽嘅香味,上面嘅粒粒好香口!豬扒亦都係好食嘅豬扒,肉質好林,而且外皮煎得好香脆!用嚟送飯真係好爽!好快就會食晒成碗飯🤣最後仲叫咗一杯凍咖啡,呢一度嘅咖啡都真係好有香港茶餐廳嘅風味,非常香!整體來講,呢一間皇室冰廳嘅價錢同埋食物質素非常合理,仲充滿着香港嘅特色冰廳風格添!

2022-01-20 325 瀏覽
之前朋友介紹咗我去一間幾有香港風味特色嘅冰廳食晚飯,就係呢一間喺長沙灣嘅皇室冰廳啦!呢間餐廳嘅環境裝修比較簡單,真係好有香港嘅風味!但係食物質素絕對係有保證!今次就叫做佢哋嘅招牌鮮茄焗豬扒飯!呢個焗豬扒飯真係好大份,用炒飯底非常有誠意!而且上面嘅蕃茄亦都係酸酸甜甜,非常開胃!再加埋厚切嘅豬扒,真係食落去非常滿足!另外仲叫咗一份魚香茄子煲!呢一度嘅魚香茄子煲亦都係份量好足!魚香嘅味道非常豐富,上面嘅肉碎再加埋茄子一齊食,口感同埋味道都好好!茄子亦都煲到好林!好入味!

2022-01-19 258 瀏覽
今日有時間,可以同男朋友去食一個tea!於是就喺OpenRice搵吓睇吓有啲乜嘢餐廳好介紹,最後都係揀咗去呢一間皇室冰廳!呢一間餐廳嘅下午茶都係港式嘅下午茶為主,男朋友就非常鍾意🤣叫咗呢一個特厚朱古力醬巨型西多士!呢一個巨型西多士真係非常大瞓,而且上面都係咁澳門嘅朱古力醬,切入去嘅時候,就望到入面有花生醬嘅餡料,味道層次非常豐富!雖然係好邪惡,不過真係好好食!另外仲叫咗呢一個芝士吉列魚柳包!呢個魚柳包嘅跟住魚柳真係好大塊,而且仲有少少椒鹽嘅味道!就咁食呢一個魚柳都已經覺得好高質好美味!

2022-01-18 225 瀏覽
尋日開完一晚通宵,真係好攰,不過都好想食返個早餐之後先返屋企瞓覺!於是就喺附近搵咗呢一間皇室冰廳!好好咁嘆番個早餐先!一見到個餐牌就比呢個豬扒公仔麵吸引咗,呢一個餐有一碗雞扒公仔麵,兩隻太陽蛋,多士同埋飲品!30幾蚊來講真係好抵食!至於,呢一個嘅雞扒真係好大塊,而且煎得好香口!同埋豬扒嘅口感亦都好林!外皮就脆卜又!同埋真係超級多汁!好正!同埋呢一度嘅多士亦都好好食!我自己食早餐都好鍾意食多士,呢一度嘅多士牛油嘅味道好香!而且係厚切嘅麵包!外脆內軟咁樣❤️