2019-09-30 473 瀏覽
葵涌廣場由地下至到三樓食店周圍都有🤔但如果去到近深宵夜晚真係無邊幾間係仲開緊🙀而呢間百味川就開到凌晨12:00先收舖真係開車夜醫胃好地方👀咁就入去試一試啦  ------------------------------湯底方面可以揀🥘麻辣、酸辣同蕃茄麵類就有米線、淮山麵同扭紋薯粉🍜我就揀左☑️麻辣扭紋薯粉同響鈴卷加雞肉  ------------------------------從麵身開始講起先扭紋薯粉幼身唔太彈牙🥺個人反而比較喜歡粗身的🥴  ------------------------------麻辣湯底 – 小辣味道比較香多過食落辣🌶️亦都唔太感到麻不過亦算不錯🧐  ------------------------------配料上雞肉每舊都大件🐥有啲仲連住雞皮添夜晚食到都好滿足喇🤭

葵涌廣場由地下至到三樓
真係開車夜醫胃好地方👀
咁就入去試一試啦

湯底方面可以揀🥘
麻辣、酸辣同蕃茄
麵類就有米線、淮山麵同扭紋薯粉🍜
我就揀左☑️

有啲仲連住雞皮添
夜晚食到都好滿足喇🤭
2019-09-28
2019-09-27 311 瀏覽
今日因為有d野做去左葵芳想食米線但又唔想食x仔就係葵廣搵左呢間小店呢間米線店可選擇既送都幾多麵底可簡薯粉米線等湯底又有酸辣 麻 辣 蕃茄等可以有多種配搭我就叫左個腩肉貢丸薯粉少辣貢丸有驚喜彈牙又大粒😜豬肉味都夠濃薯粉都夠Q彈 而且好吸湯汁可能叫左少辣關係比我想像中冇咁麻😢下次黎會再叫辣d至於腩肉較為一般可能係因為冇醃過既關係味道平平但整體黎講咁既價錢咁既水準算唔錯下次經過都會再幫襯😝
今日因為有d野做去左葵芳

味道平平

但整體黎講咁既價錢咁既水準算唔錯
下次經過都會再幫襯😝
2019-09-25 286 瀏覽
「出品如生命一樣重要」。入到店內的室內設計好特別好吸引。顏色配合好令人舒服。再看埋餐單。有一種令人開心開懷的感覺。粉紅色的面好突出。我點了個川味雲耳/荔枝紅茶/家鄉紅燒肉薯粉。荔枝椰果紅茶入口清爽。茶味均衡。甜味不重。椰果都好多。整體清涼可口。咁熱天氣真令人舒坦川味木耳-木耳爽口。鮮甜入味。辣味不濃。適合港人口味。
「出品如生命一樣重要」。
我點了個川味雲耳/荔枝紅茶/家鄉紅燒肉薯粉。

川味木耳-木耳爽口。鮮甜入味。辣味不濃。適合港人口味。
2019-09-22 323 瀏覽
逛逛在葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A39號舖 ,見餐廳坐無虛席,下午茶時間不太餓,我點左酸菜魚淮山麵,酸酸地小辣味無骨魚肉很滑很好👍味,淮山麵香香滑滑,湯底也不錯。
2019-09-18 202 瀏覽
今天家中兩老不在,只剩老哥跟我兩人,懶得自己動手,所以就動身去找吃的。走到葵涌廣場,選擇真的太多,突然想試試沒試過的店,看到這家不錯吃的,然後老哥也說好吃的就入店去了。看到了准山麵覺得很有趣就點來試試看,我的是蕃茄酸辣准山乾拌麵。點完很快就來到了,大概是當時人流不多。看到就覺得很好吃的感覺,沒在別的地方看到過蕃茄酸辣這味道,吃起來就是酸甜酸甜,又帶點辣。這辣度對我而言是舒服的程度,准山麵吃起來比較爽口,沒有負擔的感覺,挺不錯的,但就咸了點,下次叫他少放點汁。
2019-09-07 294 瀏覽
琴日同朋友去葵芳食Lunch,我地最後揀食葵涌廣場依間百味川。主要係食米線類。我朋友已經講過好多次好好食。特別係番茄湯底。今次就叫 番茄湯底,牛𦟌,娃娃菜。番茄湯底幾好味,番茄味濃,有d稠既湯底,唔係完全水咁,啖啖都係滿滿番茄味。麵底揀淮山麵, 都係第一次食,口感特別,好滑,唔似麵既質感,入口咬2下就會流落去咁而且淮山麵比起食其他麵健康,都係不錯選擇!賣單$46,價錢又唔係話平,唔會經常食,不過係好味既!

琴日同朋友去葵芳食Lunch,
我地最後揀食葵涌廣場依間百味川。
主要係食米線類。

我朋友已經講過好多次好好食。
特別係番茄湯底。

今次就叫 番茄湯底,牛𦟌,娃娃菜。
番茄湯底幾好味,番茄味濃,
有d稠既湯底,唔係完全水咁,
啖啖都係滿滿番茄味。

麵底揀淮山麵, 都係第一次食,
口感特別,好滑,唔似麵既質感,
入口咬2下就會流落去咁

而且淮山麵比起食其他麵健康,
都係不錯選擇!

賣單$46,價錢又唔係話平,
唔會經常食,不過係好味既!
2019-09-06
午餐
2019-08-19 357 瀏覽
Kwai Chung Plaza never ceases to amaze you when it comes to the variety of food and how affordable they can be. My friend and I visited Pak Mei House for the first time before watching a theatre drama nearby in Kwai Tsing Theatre.We heard that the Chinese yam noodles is the signature of Pak Mei House, so we got that. I got mine with fish in pickle veggies soup.The soup was really delicious! It didn’t have lots of MSG which would make you really thirsty after drinking some. That’s why I ended up

Chinese Yam Noodles with Fish in Pickle Veggies Soup

The soup was really delicious! It didn’t have lots of MSG which would make you really thirsty after drinking some. That’s why I ended up drinking quite a lot of soup while I was eating the noodles.

The Chinese yam noodles were thinner than ordinary noodles. Yet they were very bouncy and tasty! Definitely recommend you to try it, as you don’t often see it on the menu.

As for the fish, we didn’t quite know how to take it. It was good, very smooth, probably processed by baking soda to make it this smooth. However, the fish tasted quite sweet, a bit like soaked with lychee juice or something, which made the fish had a strong lychee flavor. We really didn’t know why. Except this strange bit, the fish was good.

Worth a try if you are in the hood, and are craving for some noodles.
2019-08-17
2019-07-22 598 瀏覽
葵涌廣場太多美食,所以無視冷氣既問題都去食野今次首次食百味川既酸菜魚淮山麵。初時以為會好辣,原來有得揀辣度,我就揀左個最少既~——酸菜份量岩岩好唔會太酸。魚既份量就好多啦,同又滑淮山麵幼細,夠煙韌整體而言,CP值好高,愛食魚,就岩啦!如果唔食酸菜,可以叫蕃茄湯都得。#食玩瞓
葵涌廣場太多美食,所以無視冷氣既問題都去食野
今次首次食百味川既酸菜魚淮山麵。
初時以為會好辣,原來有得揀辣度,我就揀左個最少既~
——
酸菜份量岩岩好唔會太酸。
魚既份量就好多啦,同又滑
淮山麵幼細,夠煙韌
#食玩瞓
2019-07-21 428 瀏覽
今日黎到一個人流都幾多嘅商場仔佢就係葵涌廣場呢到咁多年都仲係人流幾多下同埋佢啲小食店愈開愈多又多食肆 種類繁多 價錢都算便宜嘅某啲餐廳先唔睇嘢食 先睇單先我同女朋友一人叫咗一碗食未試過咩係淮山麵 所以叫咗碗試我碗墨丸炸醬清湯淮山麵 $41價錢黎講算合理啦唔算貴 但又唔算特別便宜嘅食落麻麻地湯底係清湯底墨丸唔太彈口嘅炸醬一般淮山麵有啲失望 唔好食嘅 又唔入味嘅 麵質口感都唔好本身見呢間冇乜客所以入黎嘅唔通因為咁所以先冇乜客
今日黎到一個人流都幾多嘅商場仔
本身見呢間冇乜客所以入黎嘅
唔通因為咁所以先冇乜客
2019-01-12
2019-07-21 371 瀏覽
行過葵廣,突然想食魚🐟見到呢間咁特別酸菜魚米線,就衝左去食,結果....店員態度真係好差,我指兩人,佢望完我就算,入面一堆位都唔比我地坐😐繼續送餐收錢,其實服務業忙我都明,但咁既態度對於個段非繁忙時間,真係唔多掂。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻酸菜魚米線⭐️酸菜魚,唔夠酸亦無咩辣味,得個湯有多色,魚又煮得太過火,真係得個名夠特別自選米線⭐️⭐️⭐️簡左蕃茄湯加准山麵💗哇哇哇😍准山麵好彈牙,湯底好濃郁😆😆正呀蒜泥白肉⭐️真係好難食,唔會有第二次,無味肉厚難咬呢間餐廳真係未必會試第二次,店員有個性變左客人受氣....味道又一般

酸菜魚米線⭐️

自選米線⭐️⭐️⭐️

蒜泥白肉⭐️
真係好難食,唔會有第二次,無味肉厚難咬

蒜泥白肉
酸菜魚米線
自選米線
2019-07-20
自選米線
2019-07-20 270 瀏覽
同行果個係一個日日食譚仔都吾厭嘅人,吾想成日譚仔,我就唯有揾間食辣嘅米線比佢,咁我可以食下第d嘛。食評都係讚酸魚,但我至憎食魚,咁無計😝叫左個豬頸肉豆腐卜准山麵蕃茄湯豬頸肉個樣好似牛腩😅😅😅 有4片,味道一般,豆卜都係一般,但要讚個准山麵同蕃茄湯,味道吾錯,好多蕃茄係個湯度,蕃茄湯味吾假,吾係落好多茄汁扮果隻🤣🤣🤣准山麵係之前買過台灣出果d拌麵嘅味,口感都吾錯, 夏天食呢個麵幾好,分量對我黎講啱啱好。可惜滿足吾到同行果個,佢就叫左牛丸米線微辣!話比較譚仔,米線分量少左dd,味道都係譚仔正d喎,其實我試左一啖,味道都ok嘅,但可能真係要比較就會差左少少囉,但我個人係覺得吾錯㗎
食評都係讚酸魚,但我至憎食魚,咁無計😝
叫左個豬頸肉豆腐卜准山麵蕃茄湯

可惜滿足吾到同行果個,佢就叫左牛丸米線微辣!

2019-07-11 396 瀏覽
星期日下午時分到葵芳,看到一家吃川菜的小店。看到餐牌有特價下午茶及特價招牌套餐,當中百味酸菜魚米線比較特別,是一般餐廳小見的麵餐。米線更可以轉淮山麵底,讓筆者決定一試。下午茶時段,可以以優惠價選配不同的小吃。📍麻辣豬耳豬耳爽脆,帶微辣,稍欠麻味。📍蒜香皮蛋皮蛋中央有大量蒜蓉,味道香,蒜味十足。📍百味酸菜魚淮山麵餐 $47 套餐配熱飲,轉凍飲加$3,份量頗多。麵中有5-6塊雪白軟滑的龍脷魚柳,配以酸度適中的酸菜,十分開胃。麵身是幼身的淮山麵,幼的程度比上海幼麵更幼,麵身爽滑。魚肉無骨啖啖肉。稍有不足的是小店通風系統不足,冷氣弱,吃起東西會頗熱。
星期日下午時分到葵芳,看到一家吃川菜的小店。

下午茶時段,可以以優惠價選配不同的小吃。

📍麻辣豬耳
豬耳爽脆,帶微辣,稍欠麻味。

📍蒜香皮蛋
皮蛋中央有大量蒜蓉,味道香,蒜味十足。

📍百味酸菜魚淮山麵餐 $47
套餐配熱飲,轉凍飲加$3,份量頗多。

麵身是幼身的淮山麵,幼的程度比上海幼麵更幼,麵身爽滑。

魚肉無骨啖啖肉。

稍有不足的是小店通風系統不足,冷氣弱,吃起東西會頗熱。
2019-07-07
  • 酸菜魚淮山麵
2019-07-09 160 瀏覽
雖然葵芳鋪頭唔係咁好楚,有點迫又有點嘈,但係佢嘅食物都真係唔錯嘅,我諗係咁多食肆嘅葵芳入面佢都生存得到。佢嘅米線好味呀, $47來講有咁多魚都算係咁,但係佢啲魚唔知係唔係略略炸過,如果炸過我就有點失望了,另外都試吓佢嘅淮山麵啦,我見大陸好似好多人食咁,原來都幾好食,亦都食唔出有淮山嘅味道,加配嘅小食都幾好味呀,不過飲品就失色咗啲啦,凍奶茶始終都冇道地茶餐廳咁好飲,不過唔使另外加錢就算數啦......
2019-07-08 221 瀏覽
葵涌廣場地下的百味川,除了有酸辣湯米線之外,蕃茄湯的米線也非常值得一試。初嘗蕃茄湯味道十分驚喜,以蕃茄湯米線來說,百味川的湯算是偏濃厚,但有些少覺得甜,假若茄膏的味道能偏酸少少會剛好適合喜歡吃蕃茄的朋友。而小食方面則試了口水雞翼,味道不過不失,口水汁一般。

而小食方面則試了口水雞翼,味道不過不失,口水汁一般。
2019-06-18 434 瀏覽
是日要到葵芳做嘢,係openrice 搜尋葵芳有咩好食,見呢間食評唔錯,好多都推介酸菜魚淮山麵,於是就嚟試吓。下午時段,見佢有下午茶優惠,酸茶魚米線+飲品都係$47,於是我點了酸菜魚淮山麵配熱檸水。先講湯底,味道濃郁,魚肉尚算多,淮山麵爽,整體都幾好。但下午茶要$47化不化算就見仁見智了,試吓都無所謂,的確好味。

2019-06-05