🍓Strawberry Milkshake🍓經常性要打蛇餅排隊嘅百味堂,牛奶聲稱係由農場直送,雪糕以100%有機牛奶製成。今次初嚐士多啤梨奶昔,士多啤梨同牛奶既比例恰到好處,唔想食雪糕,奶昔係個唔錯既選擇😋😋
2019-01-12 146 瀏覽
Infamous ice cream from Korea. Their signature milk ice cream is made with 100% organic milk. The flavour is rich and milky, but texture was a bit too icy for my taste. Cone was just a normal ice cream cone. Overall I think it’s quite pricy for what it is, but there’s no denying that the flavour is top notch and that’s it’s a tasty ice cream. Really wish it was as creamy as it looked though.
外賣自取
  • 原味牛奶雪糕
2019-01-07 156 瀏覽
第一次吃百味堂嘅雪糕。今次叫咗一個原味嘅牛奶雪糕,第一口食落去食就覺得好香好濃嘅牛奶味真係好好食呀。我男朋友試咗豆乳味嘅雪糕,都好重豆乳味。我覺得牛奶味好似好食啲因為我不嬲都鍾意飲牛奶嘅。但我男朋友就覺得豆乳味好食啲可能佢鍾意飲豆乳多啲
2018-12-24 248 瀏覽
今晚約左媽咪出尖沙咀食晚飯,但我早左成大半個鐘就到左,原本可以先逛逛街, 但我最近太頻撲,有點累,而且又拎住部電腦係身,所以都係決定搵間咖啡店飲杯咖啡☕坐住等算喇。其實每次嚟K11都會經過呢間百味堂,但一直都好多人, 今日難得見人少, 所以就買杯咖啡坐低抖抖。百味堂本身係韓國本地牛奶公司,所以佢嚟到香港啲人都係排隊買雪糕食嘅。不過我今日真係需要一杯咖啡☕relax下,所以就點左杯特濃鮮奶咖啡。店員感覺好熱心, 事關我order咖啡時佢問我平時有冇飲開咖啡,怕太濃我會唔慣👍。之後又話唔食雪糕可以試下佢地嘅鮮奶忌廉麵包,仲話幫我焗熱佢食麵包會更鬆軟喎。特濃鮮奶咖啡真係比一般嘅濃啲, 店員事先已解釋過大杯裝嘅會有兩shot,所以咖啡味更濃, 如果有飲開咖啡嘅一定會更喜歡。對的, 平時飲latte, 就算再沖得再好,咖啡味再香,但我都會覺得奶味重。但呢杯嘅奶味香滑得嚟,味道唔會太搶。應該係奶本身味道偏淡,唔似日本3.6嗰啲又濃又重奶味。所以咖啡味就更突出更甘香。而嗰種甘香,就係好日韓式嘅味道,唔花巧。😊至於個牛奶忌廉麵包,忌廉唔太甜,奶味偏淡,好滑,其實好似前陣子流行嘅冰心麵包。未試過的可以一

至於個牛奶忌廉麵包,忌廉唔太甜,奶味偏淡,好滑,其實好似前陣子流行嘅冰心麵包。未試過的可以一試嘅。

2018-12-19
其他
2018-12-10 215 瀏覽
百味堂推出左兩款新口味嘅雪糕,一款係好啱冬天食嘅栗子蓉雪糕,另一款就係我極之鍾意嘅榴槤雪糕😝😝先講栗子蓉雪糕,雪糕都係一貫嘅牛奶味,奶味極重,口感帶少少冰咁,雪糕上有極多嘅栗子蓉,底下仲有粟子蓉,不過我覺得兩者嘅味道唔算太夾🙈🙈🙈呢個榴槤雪糕超級正,有兩大舊嘅榴槤,榴槤香甜果味重,而且雪糕上有勁多榴槤果醬!!超香榴槤味😋😋😋榴槤同牛奶雪糕都好軟滑,榴槤果蓉濃郁,勁好香,不過有少少貴,所以試一次就算啦😛😛😛

2018-12-06 191 瀏覽
工匠栗子牛奶雪糕 $68 呢度既板粟係好食既,而牛奶雪糕都好香滑。但其實板栗同牛奶唔係好夾,但點解一定要用呢?呢個係我唔多理解既。當佢地一齊食既時候,都好似酸酸地咁。雖然依個工匠栗子牛奶雪糕 ,用左矜貴既法國栗子,原粒烚煮再磨成栗蓉,但係仍然欠缺左果份柔滑。反而覺得好粗糙,仲有少少嚡口既感覺。不過依D係個人口味既。
工匠栗子牛奶雪糕 $68
呢度既板粟係好食既,而牛奶雪糕都好香滑。
當佢地一齊食既時候,都好似酸酸地咁。
反而覺得好粗糙,仲有少少嚡口既感覺。
不過依D係個人口味既。
2018-12-02
2018-12-03 165 瀏覽
#免費食雪糕🏆百味堂嘅極濃有機牛奶雪糕🍦果然好creamy 奶味又濃🥛多得早前登記成為New World Club會員先有得免費食咋😛 相信優惠陸續有嚟 你都登記啦😎#icecreamlovers#artisanalliving#百味堂#K11hk
#免費食雪糕🏆
2018-12-03 122 瀏覽
之前經開百味堂,見到好多人幫襯,已經心思思想試食下。今日終於有機會食啦叫左杯最新推出新鮮藍莓牛奶雪糕 $78哇❗️圖片同實物會吾會差太多?首先,圖片上既藍莓好多,多到啫出黎。而實物只有7粒咁大把第二,圖片既藍莓係紫藍色,而實物係一pat pat 既深紫紅色。雖則個個人都知圖片只供參考,但一杯$78咁貴既雪糕,會吾會好好睇睇追貼d 個圖片呢?睇到個實物都冇咩胃口食落去講服務,又係吾掂。高枱上咁多垃圾都冇店員去清理下,我只係見到店員無所事事咁發緊呆結果,係我地自己去清理返上枱客留低既垃圾❗️講味道,雪糕有淡淡既乳酪味。而格離應該係藍莓製成既醬,所以有食到粒粒藍莓碎。味道都算可以,但以$78一杯黎講就吾多值,朗豪坊果間日本蜜瓜雪糕脆筒都係差吾多價錢,就值得多啦,最起碼圖片同實物相差吾多,味道比呢間百味堂又好得多。連拎杯水既服務都差得遠。百味堂比既係一口飲得哂既迷你紙杯仔,而另外果間比既係大大杯,仲好貼心咁係熱水到加d 冰,驚太熱辣親口。總結而言,兩間價錢差不多,論視覺,味覺,服務,環境卻相差太多評價ok,只係比藍莓新鮮only.
之前經開百味堂,見到好多人幫襯,已經心思思想試食下。

今日終於有機會食啦

叫左杯最新推出新鮮藍莓牛奶雪糕 $78

哇❗️圖片同實物會吾會差太多?

首先,圖片上既藍莓好多,多到啫出黎。而實物只有7粒咁大把

睇到個實物都冇咩胃口食落去

講服務,又係吾掂。

結果,係我地自己去清理返上枱客留低既垃圾❗️

評價ok,只係比藍莓新鮮only.

2018-12-01
2018-11-30 117 瀏覽
我同男朋友都幾鍾意食榴槤,今次率先試到百味堂嘅榴槤甜品🤤食完個口勁大朕榴槤味,我諗唔食榴槤嘅人應該好討厭我地😂#終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 ($128)😋好味指數:(8/10)呢個係期間限定😍上面放咗兩粒榴槤,叫金包🤔榴槤味道好濃同幾甜😛牛奶雪糕隔離就配上由D197老樹貓山王整成嘅榴槤蓉,味道甜甜的😙格嚟嘅蛋卷都係有榴槤味㗎😎建議食法: 榴槤蛋卷👉🏻 牛奶雪糕mix榴槤蓉👉🏻 金包(由淡至濃😳)#新鮮馬來西亞榴槤奶昔 ($78)😋好味指數:(7.5/10)呢杯奶昔嘅味道係勁濃!所以建議食完雪糕先飲🤣奶昔係由D197老樹貓山王榴槤加有機牛奶雪糕打成🐮飲落去奶昔好稠,榴槤味濃,而且都幾甜🤤#工匠栗子牛奶雪糕 ($68)😋好味指數:(7/10)牛奶雪糕上面有啲栗子碎😍而下面嘅栗子蓉係將法國栗子原粒烚煮完之後再人手磨成蓉😚食落去栗子味夠香,但又唔會太甜😆題外話😎百味堂推出全新Eco-tumbler環保咖啡杯☕韓國製造咖~只要購買Latte和Cappuccino就送一個,限量400個,送完即止😫之後帶呢個咖啡杯係百味堂買咖啡,就有$5優惠🤓.
我同男朋友都幾鍾意食榴槤,今次率先試到百味堂嘅榴槤甜品🤤
食完個口勁大朕榴槤味,我諗唔食榴槤嘅人應該好討厭我地😂

#終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 ($128)
😋好味指數:(8/10)
呢個係期間限定😍
上面放咗兩粒榴槤,叫金包🤔榴槤味道好濃同幾甜😛
格嚟嘅蛋卷都係有榴槤味㗎😎
建議食法: 榴槤蛋卷👉🏻 牛奶雪糕mix榴槤蓉👉🏻 金包
(由淡至濃😳)

#新鮮馬來西亞榴槤奶昔 ($78)
😋好味指數:(7.5/10)
呢杯奶昔嘅味道係勁濃!所以建議食完雪糕先飲🤣
奶昔係由D197老樹貓山王榴槤加有機牛奶雪糕打成🐮
飲落去奶昔好稠,榴槤味濃,而且都幾甜🤤

#工匠栗子牛奶雪糕 ($68)
😋好味指數:(7/10)
食落去栗子味夠香,但又唔會太甜😆

題外話😎
之後帶呢個咖啡杯係百味堂買咖啡,就有$5優惠🤓
用餐優惠
試食活動
2018-11-27 126 瀏覽
早前睇一個介紹百咪堂,出咗一d榴槤系列嘅雪糕同Milk shake(係特別限定嫁), 經過尖沙咀就特登去試吓$78係有少少貴啦(因為好細杯),但係本身好鍾意食榴槤,就買一杯嚟試覺得真係有好香好濃厚嘅榴槤味,加上鮮牛奶,真係好好飲👍🏻👍🏻結果試飲一杯後,再完買咗六杯俾一班鍾意食榴槤嘅朋友仔試,佢地都大讚好飲買6杯外帶,差少少攞唔到走,好彩有staff好好人咁幫我pack好👍🏻Service 一流

每次百味堂開設期間限定店皆會推出限定新品,近日於金鐘太古廣場開設新限定店,連帶其他分店同步推出三款新品,最吸引我的是是次兩款新品均是聯乘DurianBB用上榴槤作為主題,對於榴槤狂迷如我實在無法抵擋這誘惑。終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 ($128)標榜用上D197老樹貓山王榴槤製成榴槤醬,另外更配上酥脆的榴槤蛋捲及完整兩件金包榴槤肉。金包榴槤甜度較高,絲絲果肉香濃細滑;雖然價錢不算便宜不過勝在用料實在,而馬來西亞榴槤如貓山王本來就價值不斐,食罷絕對會覺得物有所值。新鮮馬來西亞榴槤奶昔 ($78)百味堂尚未正式登陸香港前,只得位於K11中庭一間期間限定店時,我已經對百味堂的奶昔為之著迷,每次到尖沙咀都定必會買一杯抹茶或士多啤梨奶昔,一直都是我心目中榜首的奶昔。這杯榴槤奶昔同樣沒有令人失望,質感一如既往香滑稠密,口感滑順毫無細碎冰粒;單純用上D197老樹貓山王果肉和百味堂牛奶雪糕作為材料,故此榴槤味道天然之餘份外濃厚細膩,伴隨陣陣奶香令榴槤香濃而不烈,不費吹灰之力經已輕鬆喝完,更甚是令人意猶未盡。工匠栗子牛奶雪糕 ($68)本來對這杯雪糕期望不大,畢竟個人並非一個栗子愛好者,結果卻反而令人喜出

終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 ($128)
終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕

新鮮馬來西亞榴槤奶昔 ($78)
新鮮馬來西亞榴槤奶昔

工匠栗子牛奶雪糕 ($68)
工匠栗子牛奶雪糕
本來對這杯雪糕期望不大,畢竟個人並非一個栗子愛好者,結果卻反而令人喜出望外。法國栗子即場新鮮刨上雪糕表面,但雪糕本身奶香始終實在太過醇厚強勢,所以栗子碎未能突圍而出。
不過「好戲在後頭」,事實上驚喜位正正蘊藏於底,厚厚一層栗子蓉粉糯綿密,散發栗子獨有嘅溫醇氛香同自然甘甜,在濃厚牛奶雪糕相伴下亦能夠脫穎而出,兩者之間感覺相當融和匹配,坊間一般栗子蛋糕或甜品中的甜膩栗子蓉絕對無可比擬。

市面上實在充斥太多粗製濫造的所謂榴槤甜品,加入大量香精糖漿調味劑,品嚐到全天然的榴槤甜品實在難能可貴,雖然一杯雪糕接近一百甚至要逾百元,的確比坊間大多雪糕價位較高,但價錢始終與質素成正比,又豈能單以價格一概而論呢?
工匠栗子牛奶雪糕
由於工作關係中間有半個鐘空檔時間,又諗唔到去邊做乜好所以就諗住食個雪糕Hea下時間😝喺K11做完嘢見到有百味堂,成日都俾佢嗰💩型雪糕吸引住🤪不過一杯雪糕都唔平,但最近工作壓力又好大,所以就對自己好啲啦☺️💕由於本人係極鍾意食tiramisu😍見到乜嘢食物有tiramisu味我都會揀佢😂但一杯雪糕要成$68比錢果刻既心情真係好矛盾😭呢個價錢平平地都已經食到餐飯😢不過佢真係好好食 !!! 我係食野食得好慢既人黎,但佢個雪糕食左一段時間都無乜點溶😍同埋tiramisu味真係好好食,佢除左有咖啡粉之外隔離亦都有cream,個底仲要有餅底 !!!! 真係好似食緊tiramisu咁。雖然價錢唔係幾岩我呢啲乞衣食 不過想對自己好啲既時候都可以返jap下😛

Tiramisu雪糕

2018-11-13
Tiramisu雪糕
2018-11-21 91 瀏覽
百味堂進駐左金鐘太古廣場開期間限定店,重點係連同尖沙咀既兩間分店同步推出左三款新品😱當中既榴槤牛奶雪糕同奶昔更加係聯乘我之前食過後覺得幾出色既DurianBB😛👁‍🗨 終極馬來亞西榴槤牛奶雪糕(8/10)💲128呢個期間限定既產品,面頭放左兩粒帶點香甜既金包,底部既榴槤汁就用上金包同埋比較濃味既貓山王,側邊仲插左一條有榴槤香但預左唔夠前兩者勁既脆身蛋卷🤭至於有機牛奶雪糕,無耐之前先講過佢就唔再多講啦😂榴槤同牛奶雪糕好夾,作為榴槤控表示大滿足☺️雖則佢既定價頗高,不過食完就會知係值得👻👁‍🗨 新鮮馬來西亞榴槤奶昔(8/10)💲78榴槤奶昔係由貓山王加上有機牛奶雪糕打成,一開始可能會覺得奶香突出,但飲落去會發現榴槤味越黎越香濃😍因為都有點濃稠,所以飲完會幾飽肚😌👁‍🗨 新鮮栗子牛奶雪糕(7/10)💲68顧名思義賣點當然係栗子🌰烚煮原粒栗子後再將佢地磨成栗蓉,栗蓉放左係雪糕既底部,仲會再係面撒上栗子碎,食落栗子味天然得黎唔太甜🤓可能係聯乘產品實在太高質既關係,呢杯相比之下會稍微遜色,不過其實都係處於正常水平既🤔🔛 整體評分(8/10)

👁‍🗨 終極馬來亞西榴槤牛奶雪糕(8/10)💲128

👁‍🗨 新鮮馬來西亞榴槤奶昔(8/10)💲78

👁‍🗨 新鮮栗子牛奶雪糕(7/10)💲68

🔛 整體評分(8/10)
1K
2018-11-19 90 瀏覽
飲料店好,甜品店又好,都不時要推出新品,維持新鮮感。試過百味堂嘅產品不下一次,品牌一路都有按時令將水果結合牛奶雪糕,我地兩個都好喜歡佢地嘅蜜瓜同芒果牛奶雪糕。最近又有新品喇,趁住榴槤當造,同榴槤BB聯乘推出榴槤雪糕同榴槤奶昔。一班榴槤粉絲又要出動了,行過路過聞到點忍終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 $128選用D197老樹貓山王榴槤,再加兩粒原整金包榴槤、半條榴槤蛋卷製作,隔住個mon都聞到味。配合品牌嘅牛奶雪糕,都算落足本。底層為甘甜嘅貓山王榴槤蓉,同香濃嘅奶味雪糕平衡;金包香甜啖啖肉,雖然我唔係特別喜好榴槤,都食哂,陣榴槤味仲喺個口持續成晚新鮮馬來西亞榴槤奶昔 $78以D197老樹貓山王榴槤加雪糕打成,榴槤味濃,奶昔稠身到不得了,唔係講笑,飲完有飽腹感。講到榴槤嘅甜品,好多時都會去

終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 $128

新鮮馬來西亞榴槤奶昔 $78
新鮮馬來西亞榴槤奶昔

講到榴槤嘅甜品,好多時都會去
2018-11-18
下午茶
2018-11-16 165 瀏覽
榴槤就食得多,但貓山王榴連雪糕真係第一次試‼️聽講百味堂同榴槤BB合作,推出全新榴槤系列,即刻同個榴槤控朋友衝左去試!-榴槤雪糕 $128以香濃貓山王襯底 配上原味雪糕再加兩大塊香甜嘅金包榴槤肉同榴槤蛋捲足料又好食 馬來西亞榴槤奶昔 $78成杯奶昔都係用貓山王加有機牛奶雪糕製成做得好滑但不失口感每啖都係滿滿嘅榴連味 超級香濃應該係我飲過最飽肚嘅奶昔🍼😂同期推出法國栗子雪糕 $68有專人即場刨栗子望住啲栗子蓉灑滿成杯雪糕好滿足啊🤤雪糕用超濃栗子蓉襯底每啖都可以食到三個layer嘅味道 口感豐富👍🏻👍🏻
榴槤就食得多,但貓山王榴連雪糕真係第一次試‼️

榴槤雪糕 $128

以香濃貓山王襯底 配上原味雪糕