2018-11-30
我同男朋友都幾鍾意食榴槤,今次率先試到百味堂嘅榴槤甜品🤤食完個口勁大朕榴槤味,我諗唔食榴槤嘅人應該好討厭我地😂#終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 ($128)😋好味指數:(8/10)呢個係期間限定😍上面放咗兩粒榴槤,叫金包🤔榴槤味道好濃同幾甜😛牛奶雪糕隔離就配上由D197老樹貓山王整成嘅榴槤蓉,味道甜甜的😙格嚟嘅蛋卷都係有榴槤味㗎😎建議食法: 榴槤蛋卷👉🏻 牛奶雪糕mix榴槤蓉👉🏻 金包(由淡至濃😳)#新鮮馬來西亞榴槤奶昔 ($78)😋好味指數:(7.5/10)呢杯奶昔嘅味道係勁濃!所以建議食完雪糕先飲🤣奶昔係由D197老樹貓山王榴槤加有機牛奶雪糕打成🐮飲落去奶昔好稠,榴槤味濃,而且都幾甜🤤#工匠栗子牛奶雪糕 ($68)😋好味指數:(7/10)牛奶雪糕上面有啲栗子碎😍而下面嘅栗子蓉係將法國栗子原粒烚煮完之後再人手磨成蓉😚食落去栗子味夠香,但又唔會太甜😆題外話😎百味堂推出全新Eco-tumbler環保咖啡杯☕韓國製造咖~只要購買Latte和Cappuccino就送一個,限量400個,送完即止😫之後帶呢個咖啡杯係百味堂買咖啡,就有$5優惠🤓.
食完個口勁大朕榴槤味,我諗唔食榴槤嘅人應該好討厭我地😂
#終極馬來西亞榴槤牛奶雪糕 ($128)
😋好味指數:(8/10)
呢個係期間限定😍
上面放咗兩粒榴槤,叫金包🤔榴槤味道好濃同幾甜😛
格嚟嘅蛋卷都係有榴槤味㗎😎
建議食法: 榴槤蛋卷👉🏻 牛奶雪糕mix榴槤蓉👉🏻 金包
(由淡至濃😳)
#新鮮馬來西亞榴槤奶昔 ($78)
😋好味指數:(7.5/10)
呢杯奶昔嘅味道係勁濃!所以建議食完雪糕先飲🤣
奶昔係由D197老樹貓山王榴槤加有機牛奶雪糕打成🐮
飲落去奶昔好稠,榴槤味濃,而且都幾甜🤤
#工匠栗子牛奶雪糕 ($68)
😋好味指數:(7/10)
食落去栗子味夠香,但又唔會太甜😆
題外話😎
之後帶呢個咖啡杯係百味堂買咖啡,就有$5優惠🤓