2020-05-22 0 瀏覽
啊薩姆奶茶雪糕之前就成日吃佢地嘅原味 奶味係好香濃 同埋滑 今次就試下奶茶味 吃之前飲啖奶茶 發現佢地奶茶一開始好「澀」因為佢奶茶加左好多嘅檸檬皮 帶檸檬清香 不過感覺唔到奶茶 淨係飲奶茶係伏小小 不過加上佢地嘅原味雪糕 牛奶嘅甜味中和後又覺得好得意 😂 覺得啱啱好 吃到最後就 越吃越好味 因為越下 雪糕已經慢慢融 中和奶茶 就吃得出奶茶嘅香 同埋 帶出煉奶嘅味道 好特別 好多層次
啊薩姆奶茶雪糕

2020-04-03 407 瀏覽
Organic Milk|Chocolate Icecream Swirl 韓國百味堂香港有幾間分店終於試😚招牌牛奶雪糕好吸引 我揀左朱古力牛奶扭紋 牛奶味香濃😛選用韓國直送有機牛奶🥳朱古力就Callebaut朱古力濃度高達80 %味道偏甜質感柔滑 一定會再嚟食🤤🤤🤤碎蛋沙律牛奶麵包 牛奶麵包鬆軟濕潤夾埋碎蛋沙律 蛋沙律餡料以辣根蛋醬製成 不膩口😍😍-Yum:👅👅👅👅/5
Revisit:💃🏼💃🏼💃🏼/5
Price: $200/head
————————————————百味堂 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖————————————————
質感柔滑 一定會再嚟食🤤🤤🤤
碎蛋沙律牛奶麵包

Yum:👅👅👅👅/5
Revisit:💃🏼💃🏼💃🏼/5
Price: $200/head
————————————————
百味堂 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
————————————————
2020-03-19 249 瀏覽
一向不太愛吃凍食物的我,近期卻被一款雪糕深深吸引著,每次經過尖沙咀也必定第一時間到訪購物,這就是百味堂的原味牛奶雪糕!雪糕用上100%有機奶製作,牛奶味極為香濃,入口質感幼滑甜度適中,屬超級推介之選。而黑豆牛奶雪糕剛好珍成一個大對比,黑白雙殺同樣出色,單看像”便便”的賣相已很吸睛,入口同樣超級幼滑,啖啖黑豆香氣撲鼻使人回味。朋友卻試了另一款受歡迎的濟州抹茶黑朱古力牛奶雪糕,抺茶味濃郁回甘,朱古力醬少許苦澀但我喜歡,頂部再加上一大片朱古力,多重味覺享受之感。正😋
原味牛奶雪糕
濟州抹茶黑朱古力牛奶雪糕
2020-03-19
原味牛奶雪糕
濟州抹茶黑朱古力牛奶雪糕
2020-03-13 225 瀏覽
今日下午見到百味堂,咁啱想食雪糕,所以就叫咗個咖啡雪糕,$78 ,其實都幾貴。一攞上手,有少少嚇親,因為雪糕好似得好少,我知有一部份浸左係咖啡裏面,但收$78個份量真係有啲少,雪糕比較稀,雲呢拿味就幾好味,感覺好似唔夠凍唔夠凝固咁樣,有啲似流動雪糕車啲雪糕嘅感覺,雪糕太稀唔夠凍咁樣。攞咗雪糕之後,就搵個位坐低食,地方都算幾乾淨,而我食嘅時間大概四點到,全場都冇人,可能係疫情影響掛,但感覺好似係街咁。總括來講,除非真係好想食,如果唔係下次都唔會選擇食了。

2020-02-14 358 瀏覽
你會揀食屎味嘅tiramisu?定tiramisu味嘅屎?百味堂開咗咁耐 人家才第一去幫襯 韓國牛奶雪糕同日本牛奶雪糕分別在於:因為日本加重牛奶調制 所以牛奶味十足 質感更滑 相對易溶而韓國牛奶味比日本約少20% 亦算突出 質感無咁滑 但冰凍感十足🇯🇵/🇰🇷?
你會揀食屎味嘅tiramisu?
定tiramisu味嘅屎?
因為日本加重牛奶調制 所以牛奶味十足 質感更滑 相對易溶
🇯🇵/🇰🇷?
2019-12-24 767 瀏覽
同好友食生日午餐大家提議去K11 Musea. 其實一早已諗住食百味堂,不過朋友話想睇埋其他,所以没有book任何位。去到已經1点半但依然好多人,最终我地吾想坐吧枱所以都等左十分钟刭先有位。我地三個人每人一個set lunch 大家share. 飯後点都要試下店內必食推介牛奶雪糕。分别叫了原味,黑豆漿,朱古力,三款都好滑。朋友買左蛋糕,於是就問店員收吾收切餅費? 最终没有收刭。整體都吾太差,不過環境比較峽窄,吧枱同其他位置太贴,連一人行過都好勉强,朋友坐咁耐擔心咁耐,因為怕職員捧餐行過,一不小心会倒在她身上,所以希望有關情況可以改善下。
2019-12-23
是日點餐: 期間限定 - 白桃牛奶雪糕- 白桃鮮甜, 大過拳頭- 肉質鬆化, 無渣- 部分果肉Blend左 , 喺雪糕層中, 食到最尾都有果肉- 配上甜甜的、牛奶味重的雪糕- 甜度剛剛好~!- 幾大杯~! 當半/四分三餐正餐都得番食指數:

是日點餐:
期間限定 - 白桃牛奶雪糕
- 白桃鮮甜, 大過拳頭

- 肉質鬆化, 無渣
- 配上甜甜的、牛奶味重的雪糕
- 甜度剛剛好~!
- 幾大杯~! 當半/四分三餐正餐都得

番食指數:
2019-10-04 738 瀏覽
吾熱,醜,貴食完Piggy Smoke 的難食叉燒,想食多D野至夠飽,行過百味堂,差不多無人坐系哩面,入去休息下。見到大大個牌介紹紅豆粥,就叫一碗食啦。睇到個侍應系個煲度筆,其實個煲就大,裡面得半寸粥,可能無乜人食。只是一隻細碗,粥睇落比較深色,中間放了一些栗子蓉,顏色不吸引,而且只是常溫,食落非常甜,無紅豆和栗子味,收38蚊好貴非常失敗。
吾熱,醜,貴

見到大大個牌介紹紅豆粥,就叫一碗食啦。

紅豆粥
2019-09-23 675 瀏覽
Tried the ice cream Latte, pretty much an affogato but came with soft crèmePortion of coffee and soft creme is perfect, temperature is also right. Milk favor is quite strong when eaten alone, but once mixed with coffee the taste of the milk became convoluted.Perhaps should go for the traditional favour to taste thoroughly its signature organic milk. $78 is a bit pricy.

$78 is a bit pricy.

2019-09-15 654 瀏覽
尖沙咀開左間新商場K11 musea。開左甘內都無去行過,今日同媽咪食開飯就過梨行下。一岀地鐵係商場見到間雪糕店,見人地個朱古力雪糕好似好濃郁,我都叫反個梨試下。除左雪糕之外,仲有各色人種既面包蛋糕。媽咪就買左個牛奶面包試。個面包包裝好精緻,好軟,有小小甜味,上面有少少白糖粉。雪糕有得揀筒或者杯。朱古力雪糕好濃郁,上面有啲朱古力碎,唔係好甜,有啲似venchi黑朱古力雪糕,幾好食。鍾意食dark chocolate既我就啱晒啦!一個麵包仔加一杯雪糕都唔平,要成$80。抵吾抵食就見仁見智。

2019-09-04 475 瀏覽
今日又去咗尖沙咀K11商場嘅百味堂食牛奶雪糕今次點咗個濟州搽茶牛奶雪糕唻介紹一下呢雪糕先個底有抹茶醬然後就係香濃軟滑嘅牛奶雪糕個面再淋上抹茶醬,最後再洒上抹茶粉,就完成咗一杯美味香濃又軟滑美味嘅濟州抹茶牛奶雪糕啦!牛奶雪糕依舊咁好食,不過如果你是喜歡抹茶味的朋友。我個人就覺得抹茶味稍嫌不夠濃可能是為了適合香港人口味吧,我之前去日本玩時食搽茶雪糕,抹茶味是濃好多的,會帶有微微苦澀滋味而百味堂的抹茶味稍嫌不夠濃的。不過呢個是個人口味啦!但係牛奶雪糕真的好正
今日又去咗尖沙咀K11商場嘅百味堂食牛奶雪糕
今次點咗個濟州搽茶牛奶雪糕
唻介紹一下呢雪糕先
外賣自取
2019-09-03 323 瀏覽
之前見到百味堂新出左期間限定雪糕🍦咁啱係附近食完飯就過黎食甜品🤩舖頭坐位得好少,但就好多人等緊😣.🍨日本山梨縣白桃牛奶雪糕 $98佢地寫明係用原個白桃🍑真係好好食!清甜又多汁😍配埋牛奶雪糕食好fresh 💦牛奶味好香濃,又唔會太甜!而食到中底層,仲有啲白桃蓉添🤓雖然價錢真係有啲貴,不過一杯可以兩個人share都好夠食,但都係試一次就算😆😆.➡️小插曲⋯⋯因為拎完搵唔到位放低影相,唯有拎高影,就係呢個時候一舊白桃跌左落地💔好肉赤呀😭
🍨日本山梨縣白桃牛奶雪糕 $98
2019-08-31 278 瀏覽
韓國品牌甜品店「 百味堂 」登陸香港後版圖逐步擴大。是有道理的牛奶雪糕超級好食超滑嫩大家不要錯過!今次我和朋友來到尖沙咀K11狂街,行到好攰看到前方有百味堂毫不考慮向前邁進,店面細小外賣店形式經營。買完之後要走去另一邊坐低慢慢享受。百味堂最近推出夏日限定新口味日本白桃牛奶雪糕,但我更愛食藍莓牛奶雪糕。因為睇了介紹採用當造的日本三重縣大大粒藍莓所製,每位藍莓的大小足足是正常藍莓1.5倍,味道亦較甜,容易入口好有口感。100%有機奶製成的牛奶雪糕味道濃厚又滑溜溜藍莓醬全是藍莓製成,不加糖及人造色素,藍莓汁則採用美國藍莓製成,酸酸甜甜,能夠帶出雪糕的不同層次。配上新鮮的原粒藍莓,啖啖夏日好滋味。藍妹有明目養神,抗老化等作用是美顏恩物。

日本三重縣新鮮藍莓牛奶雪糕

100%有機奶製成的牛奶雪糕味道濃厚又滑溜溜

藍妹有明目養神,抗老化等作用是美顏恩物。
日本三重縣新鮮藍莓牛奶雪糕
  • 新鮮藍莓牛奶雪糕
  • 豆乳牛奶雪糕
2019-08-29 207 瀏覽
見到又係 一年一度季節限定 日本山梨縣白桃牛奶雪糕 🇯🇵🍦就去試下😃睇相真係好吸引 ❤️ D桃粉嫩粉嫩 好想食左它事實證明 圖片真係只供參考 😂真係有一整個桃🍑 但係呢個桃完全唔熟無咩桃味🙈 無桃嘅香味無桃嘅甜味雪糕🍦偏甜 同想像中有落差 貪新鮮試下ok 嘅
見到又係 一年一度季節限定
雪糕🍦偏甜 同想像中有落差
貪新鮮試下ok 嘅
日本山梨縣白桃牛奶雪糕
2019-08-28 168 瀏覽
【Fresh Japanese Peach Milk Ice Cream日本山梨縣白桃牛奶雪糕$98】百味堂用上原個嘅白桃🍑,未放入囗已經聞到好香,白桃帶出一份清甜,甜度頗低,不過好juicy💦。除咗有原個白桃之外,仲有白桃沙冰。個牛奶雪糕就一貫作風,充滿濃郁奶香🥛,雪糕又好滑👍🏻一啲冰粒都冇;缺點係溶得太快。留意番,呢個係Seasonal item,如果想食就快啲去試啦👄