繼續分享我至愛嘅韓風美食!🤤​除咗鐵板三文治, 我仲好鍾意韓國百味堂嘅牛奶雪糕!😍 ​去開韓國都應該食過百味堂雪糕,呢間老字號連鎖甜品店已經開業超過50年~自2017年過江嚟香港開店後,Keep住都有定期推時令口味雪糕,好似今個10月,就推出兩款限定口味雪糕,分別有紅番石榴味及菠蘿椰香味,經過見到,真係忍唔住入咗去試!​▲百味堂會定期出限定口味雪糕。▲雖為韓國品牌,但裝修感覺好日式呢!▲用雪糕筒做嘅燈座~幾靚~佢哋雖是過江龍店,但質素Keep得返韓國水準!香港店嘅雪糕,同樣用返韓國農場直送嘅有機牛奶製造架~每份雪糕都係用100%嘅有機奶製作,所以溶得超快,但質感份外幼滑,奶味又勁濃郁,真係會令人一試即愛上(非誇張)!​✦胭脂紅番石榴牛奶雪糕睇Menu就話呢款雪糕係用來自台灣嘅胭脂紅番石榴整,上層係番石榴果肉及梅粉,下層有胭脂紅番石榴汁及牛奶雪糕~!呢款真係超好味!胭脂紅番石榴嘅果汁好清甜,同牛奶雪糕勁夾!😍食時伴隨啖啖梅粉,味道好有層次感!不過,講到唔好嘅位,我係麻麻地薄切番石榴,一片片咁薄食,咬上口無咩嚼勁,如果切粒,相信口感會好啲。​✦菠蘿椰香牛奶雪糕 呢款口味好似Pina Col
繼續分享我至愛嘅韓風美食!🤤​
除咗鐵板三文治, 我仲好鍾意韓國百味堂嘅牛奶雪糕!😍 ​
▲百味堂會定期出限定口味雪糕。
▲雖為韓國品牌,但裝修感覺好日式呢!
▲用雪糕筒做嘅燈座~幾靚~

胭脂紅番石榴牛奶雪糕
✦胭脂紅番石榴牛奶雪糕
菠蘿椰香牛奶雪糕
✦菠蘿椰香牛奶雪糕
呢款口味好似Pina Colado,同樣用菲律賓蜜糖菠蘿醬,外加椰汁製成,底層配牛奶雪糕,真係超濃郁香甜!另外,我好鍾意佢雪糕上嘅新鮮菠蘿脆片,賣相好有亞熱帶風情,打卡唔錯。然後,相比胭脂紅番石榴,呢款味道會Creamy啲,味道係唔錯,不過私心較鍾意前者!😬​
原味牛奶雪糕
✦原味牛奶雪糕
兩杯雪糕實在唔夠喉,今次我仲再要多杯原味牛奶雪糕!🌝🍦​
牛奶雪糕不重複講,其實要原味筒裝雪糕,仲有個原因係我超愛佢哋嘅雪糕筒!口感好香脆,有濃濃蛋香,而且唔會似平時食開嘅威化餅脆筒咁,一咬開就散晒,而係一片片斷開~加上波浪形倒三角設計,令溶咗嘅雪糕無咁易漏出嚟,整個設計又好食又方便。​
2020-10-01
胭脂紅番石榴牛奶雪糕
菠蘿椰香牛奶雪糕
原味牛奶雪糕
4天前 0 瀏覽
地方不大,只有幾張二人檯,需自行搵位再點餐(自助形式),下午茶時間我們點了套餐,一件西餅加一杯咖啡或茶$78,另加一杯Green tea latte,好靚,影相打卡指定動作。
4天前
因為要分枱食所以我地一家三口搵食有一些限制,要食可以分享既食物、要有隔離枱分隔既餐廳........我地之前只食過佢地既雪糕,咁出名就唔洗介紹啦😙我今次就叫左兩個飯其實味道係好食既,尤其是個韓牛,簡直同我係韓國食既一樣味,但兩個飯加杯玉桂蘋果汁$50,埋單要700幾真係有點肉赤🤑🤑不過要再提一提味道係好好味既!😙😙😙

不過要再提一提味道係好好味既!😙😙😙
鐵板韓牛炒飯
鰻魚玉子泡菜炒飯
2020-12-04
鐵板韓牛炒飯
鰻魚玉子泡菜炒飯
2020-11-25 115 瀏覽
韓國過江龍雪糕🍦係尖沙咀K11都開咗好耐 之前食過原味雪糕都覺得唔錯 不過價錢唔平🤑食完晚餐又想食個甜品🍮但又太飽🥴食杯雪糕就岩岩好🤪-林柿牛奶雪糕🍦牛乳味道依舊濃郁😋好creamy唔會死甜👍🏻個柿汁用韓國林柿新鮮製造 食落好清甜🤩香濃牛奶味雪糕加上香甜柿汁非常合襯😍價錢雖然略嫌貴 但間中食下亦無妨🤣🤭🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消費💰: HKD $78Lamlam脷指數🤤: 8.5/10性價比⚖️: 7.5/10

林柿牛奶雪糕🍦

🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎
人均消費💰: HKD $78
Lamlam脷指數🤤: 8.5/10
性價比⚖️: 7.5/10
百味堂咁出名 今次都係第一次食😝用左韓國直送100%有機牛奶製成果然超重牛奶味🥛!!香滑濃厚🤤質感細滑得黎又有啲似雪芭❄️甜度適中雖然價錢有啲貴 $48不過經過絕對可以買杯黎試下呀
百味堂咁出名 今次都係第一次食😝
用左韓國直送100%有機牛奶製成
果然超重牛奶味🥛!!香滑濃厚🤤
質感細滑得黎又有啲似雪芭❄️甜度適中
雖然價錢有啲貴 $48
不過經過絕對可以買杯黎試下呀
2020-10-15 244 瀏覽
炎炎夏日 真係好需要食雪糕解熱有日黎到K11 見到呢間韓國軟雪糕就即刻拉左朋友入去舖頭都有小小空間比大家坐低慢慢食雪糕好好彩 個日岩岩有人走 我地有位坐原味牛奶雪糕$48牛奶味好重 好creamy 係我鐘意既牛奶味口感似食緊sorbet同埋個筒都出乎意料幾好食呢個雪糕好好 唔會好甜 所以下次黎會叫返呢個食我地又叫左牛奶雪糕加咖啡呢個亦都好好味咖啡既苦澀同牛奶雪糕既甜味混合味道更加豐富最後附送香港夜景圖我真係好鍾意香港呀
炎炎夏日 真係好需要食雪糕解熱

我真係好鍾意香港呀

原味雪糕
  • 原味牛奶雪糕
2020-09-16 340 瀏覽
熱橙香朱古力配手工棉花糖 (期間限定)佢有即磨嘅香橙皮,有淡淡嘅橙香味幾香 ,飲落去嘅時候,表面個層 棉花糖都幾滑 ,朱古力溝埋香橙飲嘅時候 真喺唔錯 ,有機會我都來飲多次 。
熱橙香朱古力配手工棉花糖 (期間限定)
熱橙香朱古力配手工棉花糖
熱橙香朱古力配手工棉花糖
2020-07-29 662 瀏覽
韓國過江龍,之前去韓國旅行嘅時候都有食過依間雪糕店,當時食嘅係牛乳味,味道同日本嘅軟雪糕🍦叮噹馬頭一到炎炎夏日,都會忍唔住好想食雪糕今日咁啱行到尖沙咀,買完野又唔想再拎住周圍行,難得依度有得坐喺度慢慢食,所以決定坐低嘆返杯雪糕先雖然價錢一啲都唔算平,但係我依然覺得係物超所值,因為佢絕對係性價比偏高。朱古力味牛奶雪糕 $68牛乳味依然係超濃味,但朱古力雖然係幾濃郁,但我本人認為可可味道,略嫌味道絕對唔及有啲大品牌咁好。

一到炎炎夏日,都會忍唔住好想食雪糕

朱古力味牛奶雪糕 $68
2020-07-22 454 瀏覽
呢間甜品店出名食牛奶軟雪糕, 呢排天氣熱左咁多, 最啱食返杯雪糕消消暑😎✿🍦扭紋雪糕今次試左朱古力+牛奶味嘅扭紋雪糕, 雪糕質地好滑, 朱古力同牛奶味都好濃, 尤其係牛奶味😍 至於個雪糕cone亦都係自家製, 脆口之餘唔會太甜, 唔似平時食嘅甜筒, 有時小妹會覺得平時食嘅甜筒cone太甜太膩🤔 所以今次百味堂嘅雪糕cone配搭濃味嘅軟雪糕就啱啱好喇💯 食完會想再encore🤣👍 如果唔想食cone亦可以揀杯裝😌✿除左扭紋之外, 仲有其他口味嘅雪糕任君選擇, 最近仲推出左白桃牛奶雪糕, 有機會要再去試下🤤 另外, 小妹想特别介紹下店入面嘅裝飾, 有座好靚好吸睛嘅甜筒燈塔, 好啱大家拎住雪糕打卡影相㗎, 小妹果日去到都忍唔住影左幾張😆

🍦扭紋雪糕

扭紋雪糕
2020-07-05
$48 (宵夜)
扭紋雪糕
  • 紐紋雪糕
2020-07-13 419 瀏覽
📌 百味堂~尖沙咀今次經過K11見到百味堂個白桃雪糕招牌真係好吸引🤩所以就忍唔住叫咗一杯嚟試對上一次嚟食已經係兩年前 嗰時已經覺得味道偏奶粉味唔太鍾意🤭今次諗住俾多次機會試多次因為佢個招牌入面嘅白桃雪糕真係影得好靚😍寫咗話係用原個山梨縣白鳳桃炮製加上係六月尾至八月尾嘅限定 只限於K11 MUSEA同K11購物藝術館店有得賣好似好矜貴咁就買咗一杯嚟試😜1️⃣ 日本白桃牛奶雪糕 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟵𝟴 見到佢有全個白桃上真係超級期待😍因為個人真係超級鍾意食桃🍑雖然都掙扎咗一陣 因為嗰價錢都偏貴💸但果然上到嚟超級失望😣不單止貨不對板 仲要味道唔好食本身以為會砌得好靚 但結果每一片白桃都切到又細又薄白桃係真係幾甜嘅 不過上到嚟啲桃汁太多多到瀉嘅感覺 而且浸晒落啲雪糕到令到雪糕食咗五分鐘之後已經融晒🥴而且牛奶雪糕嘅味道亦都好似飲緊BB奶粉咁其實都覺得呢個味道係佢signature 亦都有唔少人鍾意🧐但我真係覺得好似飲緊BB平時飲嘅配方奶整出嚟嘅雪糕😐💡整體嚟講 廣告招牌同現實相差太大已經令我好失望😞扣晒分
📌 百味堂~尖沙咀

性價比💵: 3/10
打卡指數😍: 4/10
環境服務🥂: 6/10
推薦指數👍🏻: 2/10
✄------------------------------✄
🍴: 百味堂
📍: 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
🔍:11:30-22:00(Mon-Thur,Sun); 11:30-22:30(Sat)

☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie尖沙咀
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie韓式
☞︎ 同款式餐廳 #hkhungryfoodie甜品

2020-07-10 310 瀏覽
行街行到附近想食啲甜嘢就揀咗百味堂。餐廳主力做外賣所以堂食座位唔多,不過雪糕緊係要坐低慢慢歎啦。濟州抹茶牛奶雪糕($78)外形夠曬吸引。牛奶味濃,似牛奶妹牌牛奶糖味。抹茶粉一啲都無吝嗇,啖啖綠茶味,有少少抹茶應有嘅澀味,唔會死甜。雪糕唔算溶得快,可以慢慢歎。食到最底啲雪糕溶溶地,加埋抹茶醬好似飲緊凍牛奶抹茶咁,又多一重享受,店員好有禮貌。我好貪心又有想要紅豆又想要綠茶,佢有禮貌咁覆我呢間分店無呢個配搭。

濟州抹茶牛奶雪糕($78)

2020-07-06 320 瀏覽
終於一嘗百味堂甜品!百味堂開咗咁耐,都仲未試過佢嘅甜品。雖然佢嘅定價唔低,但係甜品質素有一定嘅保證,隔好耐食一次都未嘗不可。今次一於試下鮮忌廉蛋糕系列!濟洲抹茶鮮忌廉蛋糕$68- 外賣包裝好精美,鮮忌廉蛋糕底下浸有好濃郁嘅抹茶醬汁,灑上米通令蛋糕整體口感提升不少。抹茶醬有回甘味道,唔係太甜,將醬汁加入蛋糕一齊食,感覺好似飲緊抹茶。蛋糕鬆軟濕潤,鮮忌廉口感輕盈。食到最後,我將所有抹茶醬都食唒,一個人食就啱啱好!下一次要試下百味堂嘅雪糕!
濟洲抹茶鮮忌廉蛋糕$68
2020-06-29
5 分鐘 (外賣自取)
$68 (宵夜)
2020-07-02 145 瀏覽
其實每次行過經過哩間雪糕店都好想食,因為佢個雪糕型已經好得意好吸引,今日行到攰,就坐下休息下啦。因為最近白桃雪糕比較多人點,所以就試下先!佢係用咗原個嘅白桃,所以酸酸甜甜好味!雪糕嘅奶味都好重好香滑。
2020-07-02 108 瀏覽
Japanese White Peach Milk Ice Cream-係k11行街經過百味堂,好耐之前已經想試佢嘅招牌牛奶雪糕😋,啱啱有新品出,試下佢嘅雪糕先!$98🍑🍑原個白桃新鮮製作🍑入面仲有流心果蓉🍑有機牛奶香濃純滑🍑幽幽果香打卡首選
$98🍑
🍑原個白桃新鮮製作
🍑入面仲有流心果蓉
🍑有機牛奶香濃純滑
🍑幽幽果香打卡首選
日本白桃牛奶雪糕
2020-06-01 402 瀏覽
Assam Milk Tea Ice Cream $78 (3.5/5)來自百味堂「先苦後甜」的阿薩姆奶茶雪糕招牌牛奶雪糕澆上來自英國的阿薩姆茶再加上一點新鮮的檸檬皮在雪糕頂部為整杯雪糕帶來一點清新的感覺。招牌牛奶雪糕融合在阿薩姆奶茶裏我們先品嚐了一口牛奶雪糕濃郁的牛奶味包覆我們的舌頭再吃一口,牛奶雪糕伴着奶茶奶茶中和了牛奶的甜味帶點回甘,卻略為有點苦澀。在吃這杯雪糕的過程會體會到「先苦後甜」這四個字的意味雪糕杯底部有點煉奶在配合略帶苦澀和牛奶雪糕這杯結合兩味的雪糕讓苦澀味和甜味碰在一起,正正恰到好處
來自百味堂「先苦後甜」的阿薩姆奶茶雪糕
招牌牛奶雪糕澆上來自英國的阿薩姆茶
再加上一點新鮮的檸檬皮在雪糕頂部
為整杯雪糕帶來一點清新的感覺。

招牌牛奶雪糕融合在阿薩姆奶茶裏
我們先品嚐了一口牛奶雪糕
濃郁的牛奶味包覆我們的舌頭
再吃一口,牛奶雪糕伴着奶茶
奶茶中和了牛奶的甜味
帶點回甘,卻略為有點苦澀。

在吃這杯雪糕的過程
會體會到「先苦後甜」這四個字的意味
雪糕杯底部有點煉奶
在配合略帶苦澀和牛奶雪糕
這杯結合兩味的雪糕
讓苦澀味和甜味碰在一起,正正恰到好處
阿薩姆奶茶雪糕