2019-12-17 37 瀏覽
前排同friend一齊去左觀塘間登堂食野,環境幾好,唔會太光同太嘈,隔離位有一定距離,坐得好舒服,最啱一班朋友靜靜地傾下偈。Menu設計好似報紙一樣,睇得出有花心機,叫左1個appetiser同2個main course,最後都飽到食唔曬。澳洲藍青口青口好新鮮唔似冰凍食材,個忌廉汁幾香濃同滑,配搭起上嚟啱啱好,兩個人食晒成大碗都唔會膩。個人覺得係三樣之中最好食,份量適中,唔會好少,咁嘅價錢算唔錯!煙三文魚pizza用料簡單,唔會太過花巧,主要係煙三文魚、芝士同蕃茄醬。如果係芝士控嘅人應該會鍾意,芝士多到會拉絲,餅底亦都好薄好脆。米蘭式燴牛仔膝寬條麵份量好夠,個汁幾好味,唔會太淡,配搭闊條麵就啱啱好。Waiter好細心,提醒我地要趁熱食。雜果冷泡茶好fresh,茶味唔會太濃,有淡淡水果味,同埋真係有足料,食食下嘢飲啖茶食片蘋果即刻有refresh左嘅感覺。朱古力爆谷厚鮮奶朱古力香濃,加上鮮奶係無得輸嘅配搭,加上爆谷係上面點綴,整體感覺不過不失,無甜不歡嘅人可以一試。

澳洲藍青口

煙三文魚pizza

米蘭式燴牛仔膝寬條麵

雜果冷泡茶

朱古力爆谷厚鮮奶
2019-12-16 224 瀏覽
喺網上見到位於觀塘的西餐廳「登堂」大獲好評,是日晚上都黎左試試。甫進餐廳感覺型格高尚富情調,每位員工都好smart,同平時嘅西餐廳有不一樣的感覺餐牌上嘅選擇好多種類,亦有不同新鮮時令生蠔,也有五道菜聖誕晚餐輕煎北海道鮮帶子•三文魚子•葡萄青瓜沙律北海道帶子輕煎過後略帶金黃色,增添左香口嘅感覺,入口仍然好鮮嫩!配上新鮮鹹香嘅三文魚子,提升左帶子嘅鮮味,墨汁薄脆亦好有特色。葡萄青瓜沙律同樣好新鮮,口感爽脆,配上酸甜開胃的檸檬油醋汁,健康又美味北海道鮮帶子扁意粉意粉一上枱傳來香辣蒜香味,裏面嘅配料分別有:北海道鮮帶子、半乾車厘茄、煙肉、勝瓜、雲耳、香辣蒜片汁等等,非常足料!扁意粉好Al Dente,帶有麵粉麥香,充分吸收左香辣蒜片汁嘅精華,好惹味呢!勝瓜好juicy,北海道帶子亦好鮮甜,整體都好滿意甜品拼盤最後又點少得甜品呢!餐廳嘅甜品選擇都幾多種類,特別係有呢個甜品拼盤,可以滿足晒多個願望,一次過試到五款甜品。賣相好精緻又有心思!朱古力心太軟流心效果佳,帶有濃郁朱古力味,唔會太甜,可以品嚐到可可嘅美味!配上餐廳自家製雪糕,入口充滿奶香,質地比較濃稠,正啊!栗子蛋糕忌廉同栗子蓉嘅比例均一,好

輕煎北海道鮮帶子•三文魚子•葡萄青瓜沙律

北海道鮮帶子扁意粉

甜品拼盤

朱古力心太軟

栗子蛋糕

忌廉同栗子蓉嘅比例均一,好creamy,帶有陣陣栗子香。而餅底則充滿牛油香,好鬆脆

自家製意大利芝士蛋糕

餐廳自家製嘅Tiramisu都幾出色,口感幼滑,咖啡味道適中,唔會太甜,感覺好輕盈

法式焦糖燉蛋

焦糖表面甜脆可口,底下既燉蛋好嫩滑、有蛋香,仲加入左熱情果肉增添口感,好好味呀

咖啡果皮烏龍茶

最後仲叫咗兩壺花茶消滯解膩,烏龍茶嘅味道比較突出

玫瑰花茶

入口帶有濃郁嘅玫瑰花香,有美容養顏作用
2019-12-15 114 瀏覽
平日晚上 8 點嚟到近乎坐滿 , 好誇張 😲😲食店提供好多款生蠔 , 黎緊有 X'mas set dinner menu , 大家可以參考下 🎄🎄食店仲有一個賣酒的地方 , 職員會帶客人入去揀酒 ~鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寬條麵 ($248)呢個意粉係限量發售 , 有 2 大片海膽 , 好多蟹肉 , 仲有蟹膏添 , 誠意滿分 !! 🦀🦀手工意粉偏硬身同煙韌 , 配埋忌廉檸檬汁 , 唔錯 烤焗澳洲羊架開心果寶雲酥 ($308)有 4 件羊架 , 生熟度啱啱好 , 唔騷 , 好味 🤤🤤配菜有紫椰菜呀 !! 紫椰菜屬於貴價蔬菜 , 第一次試 , 味道同普通椰菜好似冇乜分別 🤨 冷泡伯爵茶接骨木花竹炭奶蓋 ($45)自家製冷泡奶蓋茶非常吸引 , 價錢亦都唔算太貴 , 黑色嘅奶蓋第一次見 ,  豐密程度一般 , 唔會太甜 , 伯爵茶茶味都算突出 整體未有驚奇 , 但勝在有綽頭 😃😃Black Clover ($128)有 vodka , dark rum , coconut syrup , popcorn syrup , coconut milk , milk , pineapple , 味道
平日晚上 8 點嚟到近乎坐滿 , 好誇張 😲😲
食店仲有一個賣酒的地方 , 職員會帶客人入去揀酒 ~
鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寬條麵 ($248)
手工意粉偏硬身同煙韌 , 配埋忌廉檸檬汁 , 唔錯
烤焗澳洲羊架開心果寶雲酥 ($308)
有 4 件羊架 , 生熟度啱啱好 , 唔騷 , 好味 🤤🤤
冷泡伯爵茶接骨木花竹炭奶蓋 ($45)
自家製冷泡奶蓋茶非常吸引 , 價錢亦都唔算太貴 ,
整體未有驚奇 , 但勝在有綽頭 😃😃
Black Clover ($128)
有 vodka , dark rum , coconut syrup , popcorn syrup , coconut milk , milk , pineapple , 味道幾特別
四葉草形嘅蛋糕甜甜地 , 配埋好滑嘅忌廉 , 好味 !

整體嚟講 , 食物同飲品款式特別 , 味道屬中上 , 裝修都唔錯 , 洗手間好大好乾淨 !!
不過食店真係好受歡迎 , 大家記住訂位呀 🤗🤗🤗
20 分鐘 (堂食)
2019-12-15 52 瀏覽
登堂這家餐廳有一定的名氣,今天和朋友一起來捧個場,這裡環境優雅大方,整潔,整體讓人感覺很舒服,這是的服務太好了,不是飯點客人多有這麼多,要是到飯點肯定沒位,一進來一股股香氣撲鼻而來,香。Cold Brew Oolong wit這杯冷釀很香甜,冰冰涼涼的,上面那層有點像泡芙軟綿綿的,很好喝。Cho.Popcorn Milk Mo濃濃的奶香味,香甜可口上面有幾顆類似爆米花脆脆的口感很好,喝著冰爽的冷飲,整個人神清氣爽。Baked Escargot第一次吃這種螺做法別出心裁,肉質鮮美Q彈,非常的鮮甜可口,下面的一層焗得QQ的很有嚼勁,好吃。Beef Wellington長得像一個麵包,一切開來滿滿的驚喜,這麼厚一塊牛肉,看著都有點不忍下手,很新鮮色澤非常好,肉質很細嫩,小小的薯仔粉粉的很香很好吃。Spaghetti Manila Cla蛤蜊個個肥美多汁很新鮮,肉質很飽滿,搭配意粉配點別的菜,讓整盤意粉更加美味。今天滿滿的驚喜,料足而美味,和朋友能這麼愉快的用餐,心情特好。

Cold Brew Oolong wit

Cho.Popcorn Milk Mo

Baked Escargot

Beef Wellington
長得像一個麵包,一切開來滿滿的驚喜,這麼厚一塊牛肉,

Spaghetti Manila Cla

2019-12-15 26 瀏覽
以前己經和朋友吃過,覺得整體氣氛都很好。環境十分寬敞而且特別適合一班人慶祝生日,店員更十分有禮貌地介紹一些特色食物。先品嚐了龍蝦湯 兩人共同一碗都夠,湯的味道濃郁而且鮮甜,是喝得到的真材實料。這次我們點了慢煮三文魚配搭香芒藜麥沙律,份量比想像中大份,三文魚肥厚,經過慢煮處理仍帶有嫩滑口感。朋友一向不喜歡吃飯,所以配上藜麥可以飽肚之餘更為健康。而芒果有點微酸,但整體變得更加清新減低了膩感。另外,點了鮮海膽蟹肉寬條麵,蟹肉一早已經由人手所拆好,每一口都帶著鮮味,好方便啊!(充滿著幸福感)海膽份量足料,但要更快吃掉,個人不喜歡海膽變得溫熱~整體醬汁十分濃稠,容易滯肚。但是手造的寬條麵值得一提,更加煙韌且不易糊成一團。最後的甜品點了半熟芝士撻x自家製榴槤雪糕,最完美的結尾。咬開芝士撻裡面微溶,加上芝士與榴槤出奇的配合,兩者都沒有掩蓋到對方的味道,反而充滿新鮮感!! (甜品控必點^^)飲品的冷泡咖啡爆谷奶蓋,稍嫌咖啡太苦,喜歡甜的人可能要點chocolate那款了~整餐飯的感覺都良好,除了品嚐到餐廳對食物處理的用心外,員工的服務態度都很好,鄰座生日還在甜品上用朱古了寫了happy birthda
以前己經和朋友吃過,覺得整體氣氛都很好。

但是手造的寬條麵值得一提,更加煙韌且不易糊成一團。

最後的甜品點了半熟芝士撻x自家製榴槤雪糕,最完美的結尾。

整餐飯的感覺都良好,除了品嚐到餐廳對食物處理的用心外,員工的服務態度都很好,鄰座生日還在甜品上用朱古了寫了happy birthday to you,一起唱生日歌的感覺好窩心!
2019-10-20
2019-12-15 23 瀏覽
餐廳裡有live music,彈奏著經典歌曲,除了耳熟能詳的air supply 之外,也有近年歐美的流行曲。他們還為今天生日的食客彈生日歌,氣氛很好呢。冷泡伯爵茶接骨木花竹炭奶蓋$45這是無糖茶,加上天然材料,喝起來更讓人安心, 味道清淡,涼透入心。Chocolate popcorn milk $45份量很多,兩個人share其實都可能足夠。味道像朱古力奶,但奶味較重。上面有幾粒爆谷,很有咬口,甜甜的又夠香口。非常新鮮的配搭,很值得一試。烤黑松露魚柳手工貝殼粉 $168貝殼粉很有咬感彈牙,感覺很特別。魚質鮮嫩,還有南瓜和豆類等配菜,十分豐富,雖然有芝士汁,但味道不算太重。威靈頓特級牛柳 $348外表像菠蘿包,真的超有特色的。牛柳十分肥美,有肉汁不乾身,肉質柔軟。面包皮烤得很香,連配菜薯仔都很好吃。值得一試!Iberico ham pizza $158黑毛豬火腿充滿甘香、油香,彈牙的口感令人一試難忘。Pizza內有香菇,非常驚喜!本來我們未食飽的,因為這個pizza, 大家都飽了,可能是因為裡面有厚厚的芝士。法式芒果拿破崙 $68賣相滿分,擺設得好漂亮好浪漫!幾塊甜甜又帶點硬的餅乾夾著

冷泡伯爵茶接骨木花竹炭奶蓋$45

Chocolate popcorn milk $45
份量很多,兩個人share其實都可能足夠。
味道像朱古力奶,但奶味較重。
上面有幾粒爆谷,很有咬口,甜甜的又夠香口。
非常新鮮的配搭,很值得一試。

烤黑松露魚柳手工貝殼粉 $168

威靈頓特級牛柳 $348

Iberico ham pizza $158
黑毛豬火腿充滿甘香、油香,彈牙的口感令人一試難忘。
Pizza內有香菇,非常驚喜!

法式芒果拿破崙 $68
賣相滿分,擺設得好漂亮好浪漫!
幾塊甜甜又帶點硬的餅乾夾著滿滿的芒果肉和cream。雲尼嗱雪糕有牛奶味,香濃,可惜有點結冰。

2019-12-15 21 瀏覽
難得星期五放工想搵間餐廳食好嘢,嚟到就發覺自己登上左大雅之堂,餐廳環境好Grand好典雅。餐廳分咗兩邊,一邊有酒櫃有吧枱,而另一邊就係正常西餐廳嘅格局。餐牌好多種類樣樣都好吸引,我點左北海道帶子魷魚意大利飯,一邊有勝瓜同玉子豆腐,加上少少鹹香嘅蛋黃醬,配搭十分之好又唔會太滯。另一樣係威靈頓美國特級牛柳配菠菜同埋烤薯。牛柳好嫩又有肉汁,酥皮鬆化又唔會太油。另外叫咗兩杯嘢飲,一杯係烏龍茶蜜糖牛油果奶蓋同埋朱古力爆谷厚鮮奶,特別之餘又好飲。最後我仲忍唔住叫咗個甜品蘋果批配雲呢拿雪糕。總括嚟講餐廳食物質素高,環境舒服,侍應服務得都好周到,係Happy Friday好嘅選擇😋😋
2019-12-15 44 瀏覽
The Wave有好多靚餐廳。上次黎既時候都有經過呢間downtown,裝修超靚,今次終於有時間同男朋友黎幫襯啦。呢到主打特色西餐同埋多款signature cocktail,座位闊落,坐得好舒服,好適合情侶或者三五知己黎~聽講呢到好強調健康西餐,廚師從來唔會用味精,只用天然既調味料架。我地叫左幾款店員推介的菜式香蒜辣椒欖油煎虎蝦(4隻)虎蝦好新鮮又大隻,肉質肥美,撈埋欖油更加香口惹味,仲有少少香蒜同辣椒味,配上多士一齊食認真開胃。12小時低溫慢煮烤乳豬件賣相超吸引!平時去喜宴就成日有食開乳豬,西式烤乳豬就真係少食。低溫慢煮的烤乳豬非常香嫩,外皮香脆,肥瘦比例適中。加上醬汁和薯菜,別有一番風味。北海道鮮帶子魷魚意大利飯好少見有餐廳有出呢類意大利飯,聽個名已經好特別。個意大利飯份量好足料,裡頭有新鮮帶子同埋魷魚,加上配料有勝瓜、玉子豆腐、鹹蛋黃。合埋一齊好有特色,亦係健康之選。Snowvocado呢杯mocktail 好清新,淡淡椰香味,好refreshing!Earl Grey on Rock呢杯cocktail 係gin 底但係酒味十足,感覺飲口好純,烈度又偏向中性,好啱送佳餚一齊飲

我地叫左幾款店員推介的菜式

香蒜辣椒欖油煎虎蝦
(4隻)
12小時低溫慢煮烤乳豬件

北海道鮮帶子魷魚意大利飯

Snowvocado

Earl Grey on Rock

呢到啲mocktail / cocktail超特別,用既食材都好新穎。下次再黎食下其他款!
ok
2019-12-15 44 瀏覽
Friday night 坐無虛席既晚上2個人叫咗一個set 加錢轉咗幾樣野再單點幾樣菜成晚最出色既係鵝肝多士但食得差點鵝肝香味 估計是鴨肝代替因為夠厚 138 x2 的確抵食三文魚黎麥沙律 清新可口但三文魚沒有慢煮感覺 反而似刺身雖然軟淡 自己加點調味 感覺更好籃青口做頭盤 +58 呢個好味的 但建議要鵝肝更抵龍蝦湯 + 48 好味的海膽蟹肉蟹膏意粉有點腥 蟹膏很多的 意粉質地okM5和牛扒 388完全唔似M5 油花不平均 亦很小沒有牛味 唔滑 建議試其他菜式芒果拿破侖+ 48 ok 的 夠脆口總結 酒跟餐加138 可以有1杯配前菜 一杯配主菜 一杯配甜品 呢個正Happy hour 5~8小食頭盤都好味 人手上菜有點混亂 等咗勁耐都無上主菜可以一試 😉
Friday night 坐無虛席既晚上

2019-12-15
  • 串燒併盤
  • 白酒忌廉汁煮澳洲藍青口
2019-12-14 44 瀏覽
朋友介紹觀塘工廈有一橦全新改裝的全幢都變了餐廳,而且水準可以,所以係試一試。他特別介紹登堂。 我們點了玫瑰櫻花茶,煎鵝肝,m5 牛扒, 西班牙海鮮飯。 食物賣相相當精美,質素非常之高。 尤其是M五牛扒, 油花均勻,有牛味,入口即溶, 可以媲美a5 和牛。 但係價錢就差得遠了,這裏才售 $318。 另外煎鵝肝亦都相當抵吃,一份$160左右,上桌時竟然有兩大件,鵝肝煎得油香四溢外脆內軟,足夠兩個人享用。價錢來說絕對係非常抵食,會再來。
他特別介紹登堂。

我們點了玫瑰櫻花茶,煎鵝肝,m5 牛扒, 西班牙海鮮飯。

食物賣相相當精美,質素非常之高。
但係價錢就差得遠了,這裏才售 $318。

價錢來說絕對係非常抵食,會再來。
2019-12-13 36 瀏覽
觀塘The Wave 真的很好的覓食點,這個Happy Saturday 決定試試這間登堂 Downtown。餐廳強調健康西餐,採用天然調味,很適合喜愛美食同時注意養生的香港人。黑牛綿綿 $35就是可樂加雪糕及棉花糖。紫薯凍頂烏龍 $45這杯頗特別,紫薯味的香滑奶蓋,配上烏龍茶,原來沒有丁點違和感。西班牙黑毛豬火腿菠蘿比薩 $158啖啖香軟芝士,還有味道咸香的西班牙黑毛豬火腿,加上新鮮火箭菜及菠蘿,配上香口薄脆餅底,不會感覺太膩。12小時低溫煮烤乳豬件 $238低温烤焗保持皮脆肉嫩的口感,而且肉質非常juicy ,配菜是燴煙肉皺葉甘藍蘭度豆及手指薯,加上香甜帶微酸的無花果蜜糖燒汁,很有新鮮感。朱古力心太軟 $88除了蛋糕和雪糕球,還有馬卡龍和水果。馬卡龍不會太死甜,椰子雪葩夠香滑,很重椰子香又不會太甜。心太軟的蛋糕部分口感夠軟帶濕潤,流心朱古力醬味道也很濃。冷泡水果茶 $45吃到有點飽滯下,來杯新鮮水果茶,香甜解膩,不錯。

黑牛綿綿 $35
就是可樂加雪糕及棉花糖。

紫薯凍頂烏龍 $45

西班牙黑毛豬火腿菠蘿比薩 $158

12小時低溫煮烤乳豬件 $238

朱古力心太軟 $88

心太軟的蛋糕部分口感夠軟帶濕潤,流心朱古力醬味道也很濃。

冷泡水果茶 $45
吃到有點飽滯下,來杯新鮮水果茶,香甜解膩,不錯。

2019-12-13 141 瀏覽
今次去左The Wave入面既登堂到食飯🤤先講講環境,呢度坐得好舒服,好有格調,仲要有Live Band,真係好正🥳因為我同朋友都唔係好肚餓,所以就冇叫Dinner Set,散叫左一份燒西班牙黑毛豬肋骨(Half ribs)、鮮魷魚自家製手造寬條麵再加兩杯啤酒🍻-🎈鮮魷魚自家製手造寬條麵我覺得呢個超好味的😋😋份量多,而魷魚都好鮮甜😍最鐘意當然係手造既寬條麵,比起普通意大利粉好食好多~-🎈燒西班牙黑毛豬肋骨(Half ribs)呢個燒西班牙黑毛豬肋骨雖然我地只係叫左半份,但其實真心好多,又有粟米又有薯條做配料。兩個人share其實都好足夠😊最後當然仲叫左兩杯啤酒chill下啦🤣可以邊飲下野邊食野同埋傾下計咁🤩
🎈鮮魷魚自家製手造寬條麵
鮮魷魚自家製手造寬條麵

🎈燒西班牙黑毛豬肋骨(Half ribs)
燒西班牙黑毛豬肋骨

2019-11-22
鮮魷魚自家製手造寬條麵
2019-12-13 28 瀏覽
happyfriday好去處😍The Wave呢到越開越多餐廳 今次去左登堂Downtown😎夜晚有live band 氣氛好好 好岩一班朋友黎飲野聚下舊🍻威靈頓美國特級安格斯牛柳伴炒嫩菠菜 $348呢個我地覺得係必食嘅😍侍應拎上台嘅時候 好細心咁同我地講要打十字咁切先可以食到 牛柳均勻嘅熟稔程度😇外面酥皮好香微脆 而入面牛柳肉汁多好juicy 但又唔會令到個酥皮變淋 牛柳肉質鮮嫩一啲都唔韌 一齊食口感好正🥳🤤

威靈頓美國特級安格斯牛柳伴炒嫩菠菜 $348
2019-12-12 71 瀏覽
今日去左呢間係the wave 上面既西餐廳食飯,環境好靚,已經好有聖誕節🎄氣氛了!餐廳全層樓大,座位闊落,分左幾個區域,仲有房廂,岩哂一大班人黎聚餐!好鐘意佢個環境,設計時尚豪華,影相一流。食物選擇亦好多款,仲有得食生蠔添!今日得兩個人叫唔到太多野食,樣樣都好吸引。香烤雞翼 配泰式羅望子醬🌶🌶鐘意食辣既,推薦要食!個醬好好味,好夾啲雞翼一齊食。佢個種辣係香得黎好開胃既辣,令到雞翼好惹味!而家雞翼本身都炸到好嫩滑又香脆,唔會話厚粉。好鐘意食😄鮮海膽蟹肉闊條麵🍝呢度既闊條麵都係自家製既,用美國🇺🇸雞蛋🥚,所以食落既蛋味會重啲,色澤亦鮮豔啲!食落口感好煙韌,有咬口。用左好多既蟹肉同海膽去調味,夠哂濃郁有鮮味呀🥰正。烤乳豬件🐖配無花果蜜糖燒汁乳豬經過12小時低溫慢煮,肉質好嫩滑,唔會覺得鞋口,而且個乳豬皮做到好脆身,好容易就切得開,好味道!個燒汁甜甜地,可以中和一下乳豬既油膩感。呢度仲有提供好多款既酒精同特式飲品添!我就叫左杯:snowvocado🍹賣相好靚,伴碟仲放有菠蘿乾,爆谷cream.飲落唔會話好甜,好香既椰奶菠蘿味。朋友就叫左 竹炭奶蓋茶🍵幾特別!黑色既奶蓋,都係第一次見。茶味香濃

食物選擇亦好多款,仲有得食生蠔添!
今日得兩個人叫唔到太多野食,樣樣都好吸引。

佢個種辣係香得黎好開胃既辣,令到雞翼好惹味!
而家雞翼本身都炸到好嫩滑又香脆,唔會話厚粉。
好鐘意食😄

鮮海膽蟹肉闊條麵🍝
呢度既闊條麵都係自家製既,用美國🇺🇸雞蛋🥚,
所以食落既蛋味會重啲,色澤亦鮮豔啲!
食落口感好煙韌,有咬口。

用左好多既蟹肉同海膽去調味,夠哂濃郁有鮮味呀🥰正。

烤乳豬件🐖配無花果蜜糖燒汁

個燒汁甜甜地,可以中和一下乳豬既油膩感。

呢度仲有提供好多款既酒精同特式飲品添!
我就叫左杯:snowvocado🍹

賣相好靚,伴碟仲放有菠蘿乾,爆谷cream.
飲落唔會話好甜,好香既椰奶菠蘿味。

朋友就叫左 竹炭奶蓋茶🍵幾特別!
黑色既奶蓋,都係第一次見。
茶味香濃,混合左竹炭果既芝士奶蓋香味,口感層次豐富,好creamy
2019-12-09 71 瀏覽
佢呢間空間感好足夠,好有情調, 好適合情侶拍下拖,或者閨蜜嚟飲下酒傾下計。我身後有個好大,好靚嘅酒櫃,display哂唔同酒出黎俾客人簡。台上面仲有一個燈仔,好似蠟光晚餐咁,好有feel佢menu可以選擇嘅嘢食都幾多,意粉類都係百零蚊,有好多唔同款式。$168 北海道帶子加三文魚子沙律我點咗個頭菜係魚仔帶子沙律, 個帶子好厚好大粒,啲魚子mix落去個煎咗嘅帶子入口即溶,口感同味道都一洗佢啲沙律菜好fresh, 加埋醋既dressing, 酸酸地啱啱可以中和咗提子嘅甜,所以個口感好新鮮好醒胃。$88 4pcs 蒜香辣油煎虎蝦 呢個熱辣辣既大蝦一定要趁熱食先好味,一陣凍咗就冇咁好食,因為佢係連殼上嘅,所以剝咗之後,再點返啲醬會更加入味。$368 串燒拼盤貌相好吸引,佢個拼盤有4 種唔同既醬可以點,有成十三樣唔同嘅嘢食,份量都幾多,啱曬同朋友一齊嚟share. 我覺得佢個白鱔同三文魚有少少魚油好好食,德國腸味道好夠,同埋啲烤瓜都唔錯。$45 蜜糖牛油果奶蓋$45 接骨木花竹炭奶蓋兩杯個奶蓋都唔錯 味道都唔會太甜,啱曬想減肥,又想飲啲甜嘅女仔。

台上面仲有一個燈仔,好似蠟光晚餐咁,好有feel

$168 北海道帶子加三文魚子沙律

$88 4pcs 蒜香辣油煎虎蝦