2022-11-29 88 瀏覽
常常去觀塘食飯, 知道此餐廳晚餐又有新套餐,半自助buffet,食物質素拍得住星級酒店,只係一半價錢左右,非常吸引😀🦐 凍盤海鮮 番本之選有好大隻的大蝦,大大隻翡翠螺🐚,三文魚刺身高質素肥美,擺放得十分齊整精緻, 高質素。🥬 沙律蔬菜 新鮮程度同酒店的 a la carte 同級,有冰菜,羽衣甘藍,羅馬生菜,藜麥。還有特色的醃製涼拌, 麻辣蓮藕 青瓜 雲耳 等等,非常好味, 即使我唔食辣的 都食過不停。🥓 冷肉拼盤有 4-5款,仲有煙三文魚,好齊全。🍡 香港特色小食 魚蛋燒賣,避風塘蘿蔔糕, 雞翼腸仔等等,唔好以為係一般貨色, 完全有小時候大排檔的風味。🍰 甜品10+款 一定要試靜岡焙茶蛋糕,茶味香濃, 還有芝士蛋糕,同有我最喜歡的蝴蝶酥 。 🍽 食到這裏 .....buffet 非常高質素,我差不多每樣食咗兩轉, 已經好飽飽,之後的main course 有啲食唔落Main course 選擇有十幾款。 包括寶雲酥羊鞍 🐏,伊比利亞 黑毛豬🐽 ,建議七成熟,北海道帶子等等,部分要加少少錢, 款式相當多元化, 一定會揀到啱食的。這個semi buffet套餐,價錢相當大眾化自助沙律吧

🦐 凍盤海鮮 番本之選

🥬 沙律蔬菜

🥓 冷肉拼盤有 4-5款,仲有煙三文魚,好齊全。

🍡 香港特色小食

🍰 甜品10+款

🍽 食到這裏 .....

Main course

這個semi buffet套餐,價錢相當大眾化
自助沙律吧 $268
main 加自助沙律吧 $298+

🥂 餐廳有一個好大的酒房, 眼見好多客人齋飲酒,十分寫意。餐廳環境座位梳化,都好寬敞舒,坐得好舒服。

2022-11-08
2022-11-29 99 瀏覽
成日聽人講好好食,晚餐時間要預早約。多國菜buffet 嘩….款式真係唔少….未食主菜都已經飽飽地。$498任食+一個煮菜我哋2個人,一個叫左鹹蛋黃焗龍蝦配意大利飯,聽個名都已經好期待😚,賣相仲好好添☺️味道好正,鹹蛋原來同龍蝦都幾夾,粟米汁意大利飯好特別另一個主菜特級威靈頓牛柳,個皮新鮮做,脆卜卜,牛柳個口感好好再配黑松路野菌汁,不過即叫即做所以等得內少少。等主菜期間,緊係密密出去攞野食啦!真係樣樣都唔錯😉我特別鍾意滷水。
成日聽人講好好食,晚餐時間要預早約。多國菜buffet

嘩….款式真係唔少….未食主菜都已經飽飽地。
$498任食+一個煮菜

味道好正,鹹蛋原來同龍蝦都幾夾,粟米汁意大利飯好特別

等主菜期間,緊係密密出去攞野食啦!

真係樣樣都唔錯😉我特別鍾意滷水。
2022-11-03
用餐優惠
試食活動
2022-11-28 94 瀏覽
登堂地址: 觀塘興業街4號The Wave2樓相信是觀塘區最抵食架Semi-buffet DINNER, 只要點一份主菜, SALAD 同甜品吧就任食架啦, 以價錢就看點了什麼主菜, 主菜定價會略有不同。Semi-buffet Bar 好多野食, 由冷盤, SALAD 到甜品。食semi buffet 仲可以a la carte 加點生蠔,星期一有buy 2 get 1 free , 當晚精選了法國sanchee ,韓國 日本德島滴潮王及韓國統營生蠔。冷盤海鮮有蝦,青口,螺, 如很多酒店自助餐一樣, 也有日本壽司, COLD CUT肉片同沙律, 沙律自己夾菜水果及自選SALAD DRESSING。蛋糕賣相吸引款式又多, 以海綿蛋糕為主, 喜歡食甜品架人好開心。做成一口大小,可以試更多唔同架甜品。我主菜要了$328 三文魚哦,一大塊魚柳很多肉,魚香十足。熱食以小食為主, 有炸物如 春卷咖哩角,亦有唔同國家架野食。炒蜆都幾好食。雖不是名貴食材, 但包羅萬人的SEMI-BUFFET, 價錢也很合理。如果晚餐時段 A LA CARTE 已要差不多價錢了。
登堂
地址: 觀塘興業街4號The Wave2樓

我主菜要了$328 三文魚哦,一大塊魚柳很多肉,魚香十足。

2022-11-28 63 瀏覽
🔺登堂 (觀塘)觀塘向來都多美食,之前已經有同事推介左間食semi-buffet的餐廳,一直都想試下。藉住完project決定犒賞自己大食一餐。收工6點半已經到左the wave, 上2層到餐廳,登堂。餐廳安排左我地2個人坐4人檯,非常寬闊。環境好chic, 有酒窖, 而食物質素真系好過好多以量取勝的酒店自助餐。 點餐可以揀pasta or main dish 加 salad bar, 細食的朋友仔可以淨salad bar, 因為 salad & snack bar 已經有20款以上海鮮冷盤熱盤沙律,仲有未計甜品水果。🔻主菜 美國特級牛柳威靈頓配黑松露野菌汁$498(pasta+salad bar)金黃色酥皮香脆,厚度適中,牛柳肉5-6成熟,中間嫩紅,肉質嫩腍,帶肉汁。配埋黑松露野菌汁,味道、口感都豐富得黎又平衡得剛剛好。😙🔻主菜 鮮魷魚手造闊帶麵 $298(pasta+salad bar)第一次見呢個闊度的手工麵,麵質煙韌帶彈性,掛滿香滑鹹蛋忌廉汁,魷魚鮮、軟、脆!仲有波菜都好滑,應該真系最後先加入煮,上菜先剛好熟。😌沙律&海鮮:🔻6款沙律,另有自助配料及醬汁,健康之選有羽衣甘藍南瓜
🔺登堂 (觀塘)

沙律&海鮮:

🔻6款沙律,另有自助配料及醬汁,健康之選有羽衣甘藍南瓜芝士沙律;另有第一次見的冰菜!

🔻刺身輪住出,有吞拿魚、北寄貝、魷魚;仲有大蝦、青口同翡翠螺。望住職員成晚都keep住fill D fill D食物,味道上都視覺上double confirm 新鮮~😋

🔻熱葷:
奶油煮蜆、鹵水雞亦、小籠包、煎餃、春卷、咖哩角、魚蛋、牛丸等

🔻甜品
甜品細細件 又多款,重點推介靜岡培茶蛋糕同椰子慕斯。培茶蛋糕茶香濃郁,口感厚實。椰子慕斯軟滑帶淡淡椰香奶香,重點系甜度適中。

是日總評得出 環境服務食物質素都系性價比高👍🏻👍🏻
2022-11-23
  • 美國特級牛柳威靈頓
2022-11-28 96 瀏覽
經朋友推薦下黎到呢間位於觀塘既登堂食dinner,佢地既dinner set主打salad bar同各款特色main dish.一入到門口已經感覺到餐廳既空間感好大而且坐位闊落坐得又舒服.除左每人一set既dinner set外,多d朋友一齊既話仲可以試下佢地既4人或8人set,有斧頭扒可以試到!!Salad Bar 絕對會令你覺得充滿驚喜!!種類同選擇都極豐富,由凍海鮮,刺身,沙律,熱食到甜品都好多款式.最驚喜係佢地既自助bar區竟然有candy corner,顏色色彩繽紛!!真係見到都覺得興奮.香煎蘇格蘭三文魚柳厚身既三文魚柳,魚皮煎得想當香脆.三文魚柳自身既魚油豐腴而且充滿陣陣甘香,味道香而不膩.配上日式高湯忌廉汁帶出一陣鮮味亦令三文魚柳更香滑.旁邊既三文魚籽為整道菜既鹹鮮香更鮮明.北海道鮮帶子意粉意粉集合中,西,日fusion既風味而成,相當有新鮮感既搭配.北海道鮮帶子質感鮮嫩彈牙而且甘甜.帶子及海參加上XO醬日式高湯後令海鮮鮮味更濃厚但又唔會過濃烈.加上半乾車厘茄,勝瓜及雲耳平衡返意粉鹹膩感,增添一份清新感.甜品區同樣充滿驚喜,各款蛋糕都相當精緻而且味道亦相當唔錯.蛋糕細細件

Salad Bar

香煎蘇格蘭三文魚柳

北海道鮮帶子意粉

甜品區同樣充滿驚喜,各款蛋糕都相當精緻而且味道亦相當唔錯.蛋糕細細件,唔會過heavy之外亦可以試到更多款式.
2022-11-28 94 瀏覽
發現附近有半 buffet,當然要去試下……不過估唔到全個場好似得兩個人做嘢咁,其他人係行行企企嘅。我食 dinner 果日唔 full,但係我企係入口等咗10分鐘都無人應過我,咁算啦!坐低揀好餐,我足足叫咗15分鐘,期間行行企企嘅職員唔少,每個都係悠閒經過我身邊講句“落單等等”。直到我忍唔住出去食住 buffet 先,諗住一路食一路等叫 main course 落單。結果我食到第三碟,期間我仲有 keep 住四圍望及揮手示意,先終於有人落問我要咩。最最最厲害係,我個 main course 係45分鐘後先到,我連 buffet 甜品都食埋啦!真心質素一般,絕對唔高質,但價錢都可以接受,一分錢一分貨啦!但最令我驚嘆佢哋嘅工作態度係,有個類似高級少又或者係老闆之一嘅人,著住便服嘅嚟幫我幫單,用個單夾攝住我張信用咭就一路揮下揮下同人吹水,吹咗一大輪先再施施然行埋櫃枱碌卡埋單,全程我係一直追蹤住佢,我真係驚佢飛咗我張咭唔知去邊。食物值得一提係翡翠螺,老闆真係要研究下,攞咗幾次,3隻中必定至少有1隻係食唔到嘅,根本無法撩到出嚟。青口又係唔少係閉口開唔到嘅。而全場最好味嘅係咖哩魚旦及凍蝦,沙律菜

而全場最好味嘅係咖哩魚旦及凍蝦,沙律菜都 ok,其他嘅當係試下無壞。
上年生日嗰陣,朋友帶我嚟觀塘登堂品嚐晚餐🍽️,嗰時都已經覺得食物好高質👍🏻今次再同男友一齊嚟食,原來有Semi-dinner,兩小時任食🤩男友想食幾多都滿足得到啦👏🏻因為係樓上餐廳,所以地方好闊落,裝橫亦夠精緻✦.⟡主菜⟡.✦🐏烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇本身鍾意食羊,見到餐牌有羊鞍🧡,二話不說舉手點菜,果然冇令我失望🫰🏻羊鞍叫咗5️⃣成熟,肉質呈粉嫩色,一份有3排羊鞍,1鞍果邊嘅肉質好出色,羊味濃郁而軟焾,唔會有酥味;2鞍果邊肉質偏生,可以煮多一陣會更好🙏🏻羊鞍上鋪有開心果增加口感,味道都好夾💓🐖炭烤伊比利亞黑毛豬鞍豬鞍正常份量,咬落肉質有嚼勁👍🏻肉質同肥羔比例唔錯,食落味道幾甘香除左本身配有黑椒汁,亦食到少少胡椒味,幾特別☺️ ✦.⟡ Semi 自助食物⟡.✦沙律都有好多選擇:傳統鮮果沙律,配沙律醬;麻辣青瓜、羽衣甘藍沙律,應有盡有,另外亦有火腿同刺身😋海鮮有無盡嘅青口、海蝦🦐同田螺,好受歡迎👏🏻 補給度亦超快。個人最欣賞田螺,超級大隻,味道好鮮甜,忍唔住同男友每人食咗4、5隻🥰其餘仲有各類小食、生果同甜品,每類種類都幾多,食得好滿足❣️

因為係樓上餐廳,所以地方好闊落,裝橫亦夠精緻

✦.⟡主菜⟡.✦
🐏烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇
羊鞍上鋪有開心果增加口感,味道都好夾💓

🐖炭烤伊比利亞黑毛豬鞍
豬鞍正常份量,咬落肉質有嚼勁👍🏻

肉質同肥羔比例唔錯,食落味道幾甘香
除左本身配有黑椒汁,亦食到少少胡椒味,幾特別☺️

✦.⟡ Semi 自助食物⟡.✦

2022-11-26 75 瀏覽
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝓌𝓊𝓃 𝒯𝑜𝓃𝑔近排發掘到觀塘工業區入面有間裝修得好靚既西餐,等埋朋友放工就一齊去試下。 餐廳位置十分寛敞,裝修帶點英倫風味,幫朋友影左幾張靚相。 餐廳係半自助餐形式,係自助餐區域都有唔少款式既食物,例如有港式小食,有泰式既生菜包,西式既白酒忌廉煮蜆,仲有凍海鮮,刺身,甜品同埋沙律吧,𝘳𝘦𝘧𝘪𝘭𝘭速度都好快,時不時仲會更換款式。除左出面既自助區之外,呢到既主菜都有唔少選擇🔅烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇丨羊燒汁 (𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲 + 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗕𝗮𝗿 $𝟯𝟮𝟴 + 𝗨𝗽𝗴𝗿𝗮𝗱𝗲 $𝟲𝟬) 呢到既保雲蘇羊鞍既做法特別在於,加入左開心果去製作個羊鞍皮,比平時食到保雲蘇羊鞍,多左樣顆粒感既咬口之餘,亦食到開心果既味道,令成件事都升級左,羊鞍肉質軟淋,值得一試,如果份量可以多點就更好😝🔅手拆鮮蟹肉扁意粉(𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 + 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗕𝗮𝗿 $𝟮𝟵𝟴 + 𝗨𝗽𝗴𝗿𝗮𝗱𝗲 $𝟰𝟬) 醬汁係用上日式既高湯整成,加左啲中式既乾瑤柱碎,蟹肉分量亦一啲都唔吝嗇,成個意粉都好鮮味,配搭得好好。總結餐廳食物充滿特色,味道不錯,餐廳職員細心有禮,會向客人介紹

餐廳位置十分寛敞,裝修帶點英倫風味,幫朋友影左幾張靚相。

餐廳係半自助餐形式,係自助餐區域都有唔少款式既食物,例如有港式小食,有泰式既生菜包,西式既白酒忌廉煮蜆,仲有凍海鮮,刺身甜品同埋沙律吧,𝘳𝘦𝘧𝘪𝘭𝘭速度都好快,時不時仲會更換款式。

除左出面既自助區之外,呢到既主菜都有唔少選擇

🔅烤焗紐西蘭羊鞍開心果保雲蘇丨羊燒汁

🔅手拆鮮蟹肉扁意粉

總結餐廳食物充滿特色,味道不錯,餐廳職員細心有禮,會向客人介紹食物款式,地方舒適適合朋友、情侶到訪。

📍登堂 𝐃𝐨𝐰𝐧𝐭𝐨𝐰𝐧
觀塘興業街4號𝘛𝘩𝘦 𝘞𝘢𝘷𝘦 2樓

2022-11-25 103 瀏覽
🇭🇰登堂 Downtown🍽️高質晚市Semi Buffet餐廳位於觀塘the wave 今次已經係👩🏻第2次再黎環境的確幾舒服 裝修幾靚 有空間感 坐位數目多上次黎左試lunch 今次黎試下佢地新推既Semi Dinner Buffet價錢由$268起 就食到🫡食物質素高 仲有得加生蠔🦪🫣Semi Buffet 有任食海鮮 鮮蝦🦐翡翠螺 青口 魚生🐟泰式生蝦等等都有 幾新鮮 keep 住refill✔️熱食有 蘿蔔牛丸 燒賣 中式湯 小籠包 煎餃子🥟🥗Salad Bar 選擇都唔少 新鮮好多dressing 可以揀 仲有凍肉 parma ham🥓等等🧁甜品Corncer 有焙茶cheesecake 牛奶奶凍 Brownies 慕絲 等等🍬最後仲有小朋友最鐘意既Candy Conrner🐟香煎蘇格蘭三文魚柳(💰$328)👍🏻推薦Semi Buffet 主菜都好迫做慢慢上三文魚柳非常大件 上枱熱辣辣 但唔會太熟配埋少少魚子同埋醬汁 入口滑身 好食😋🍝北海道鮮帶子意粉(💰$358)👍🏻推薦之前黎食lunch 已知道佢地玩fusion 菜式有一手今次係將中式既元素放左入意粉入邊用左海參 半乾車厘
餐廳位於觀塘the wave 今次已經係👩🏻第2次再黎

咁就食左一打 生蠔即日到港 非常新鮮 肉質仲識回彈架😆

整體黎講 性價比好高
環境又靚 食物都用心 值得一試🤤🤤
2022-11-24 146 瀏覽
見佢哋推出嘅semi buffet價錢非常親民,於是同鍾意食自助餐嘅bellofood母去試下😆我地嗌咗佢地嘅main course set,價錢包括咗一款主菜同semi buffet!想講salad bar嘅種類比想像中多,有齊晒西式、中式同泰式,海鮮、刺身、餐湯、沙律、甜品應有盡有🥗🍰🍉特別一讚佢地嘅海鮮同刺身都非常新鮮,搞到我喺咁encore肥美嘅三文魚刺身同鮮甜嘅青口🤪 食完兩round salad bar就開始食主菜了!🐟香煎蘇格蘭三文魚柳 $328三文魚柳嘅生熟度啱啱好非常juicy,配上日式高湯忌廉汁好creamy,加埋三文魚子多咗陣咸鮮,味道層次更豐富👍🏻🥩美國特級牛柳威靈頓 $498外層嘅酥皮非酥脆,切落卡卡聲,然後廚師先包咗層parma ham,食落口多咗層咸香!特級牛柳肉味好重好 juicy,入面仲有啲藜麥添!餐飲方面,客人可以揀柑桔檸檬冰茶或者熱柚子蜜🍹最後去到甜品環節,佢地嘅甜品corner竟然有靜岡焙茶芝士蛋糕!我係從來未見過任食有焙茶蛋糕,仲要茶味香濃好好食,讚👍🏻😍

🐟香煎蘇格蘭三文魚柳 $328

🥩美國特級牛柳威靈頓 $498

餐飲方面,客人可以揀柑桔檸檬冰茶或者熱柚子蜜🍹

2022-11-21 2005 瀏覽
這間餐廳位於觀塘站附近的The Wave,晚市時段推出性價比極高的Semi Buffet,有十多款半自助餐套餐選擇,可享用出面超過三十多款的刺身、海鮮、小食、沙律及甜品等等,更可升級至美國特級肉眼任食。店內裝修好華麗,可媲美酒店自助餐,亦有多款時令的生蠔及酒品專區,可額外加錢挑選。美國特級牛柳威靈頓 - $498金黃色酥皮的花紋好細緻,包裹着鮮嫩粉紅的牛柳,夾著一層厚厚的鴨肝蘑菇蓉增添清香及香滑感,切開沒有肉皮分離,流出濃濃肉汁,再淋上濃香鮮味的黑松露野菌汁,外脆內嫩,完全不覺膩。鮮魷魚手造闊帶麵 - $298一片片鮮魷魚特別爽滑彈牙,煙韌帶彈性的闊帶麵好重蛋香,掛滿綿密幼滑的咸蛋黃忌廉汁,粒粒分明的飛魚籽增添爽脆鮮甜,菠菜又清又嫩。金桔檸檬冰茶甜蜜又帶微微果酸的冰茶好清爽輕盈,或可加錢升級其他飲料。半自助餐套餐包含的自助區款式很多,可以品嚐到不同的食物,而且食物REFILL的速度好快。海鮮及刺身方面,有翡翠螺、藍青口和凍海蝦三款熟海鮮,海蝦新鮮又易去殼;刺身則有甜蝦和魷魚,亦有其他魚刺身。小食方面,有些傳統的中式點心如小籠包、芫荽豬肉餃,亦有港式咖喱小食如燒賣、魚蛋等等,還有一些炸物

美國特級牛柳威靈頓 - $498
鮮魷魚手造闊帶麵
鮮魷魚手造闊帶麵

鮮魷魚手造闊帶麵 - $298
金桔檸檬冰茶

金桔檸檬冰茶
甜蜜又帶微微果酸的冰茶好清爽輕盈,或可加錢升級其他飲料。

小食方面,有些傳統的中式點心如小籠包、芫荽豬肉餃,亦有港式咖喱小食如燒賣、魚蛋等等,還有一些炸物,以及白酒忌廉汁煮蜆、蠔皇扒時蔬、避風塘蘿蔔糕和滷水拼盤等等。

沙律方面,有蘋果果仁沙律、煙三文魚沙律、火腿沙律、南瓜芝士羽衣甘藍、及日式沙律等等,款式多又健康。

水果方面,鮮甜多汁的西瓜、菠蘿、橙及火龍果非常受歡迎。

最欣賞甜品方面,靜岡焙茶蛋糕有很濃郁的茶香;士多啤梨忌廉蛋糕則較為輕盈;朱古力布朗尼和藍莓芝士餅甜而不膩;酸酸甜甜的蘋果金寶頗解膩。
2022-11-20
2022-11-21 201 瀏覽
約左朋友去觀塘食飯,朋友話唔想打邊爐,想食下西餐,係openrice搵到呢間係The Wave嘅西餐廳!原來餐廳係主打半自助餐😍每人叫一款主食就可以任食出邊嘅野食,真係幾抵食😋🌟 鮮魷魚手造闊條麵味道非常唔錯☺️闊條麵嘅口感煙韌,好掛汁,仲有好多新鮮爽口嘅魷魚🦑,加埋三文魚籽,口感好豐富🤩🌟 美國特級牛柳威靈頓香脆嘅金黃色酥皮包住鮮嫰多汁嘅牛柳點唔會令人垂涎三尺🤤🤤 切開仲見到粉紅嘅牛柳,入口牛味濃郁,配搭黑松露野菌汁味道都唔錯😬🌟自助bar以semi-buffet黎講自助bar嘅款式算多,有齊沙律、小食、甜品、生果、熱食、海鮮,真係有d喜出望外☺️海鮮有藍青口、海蝦、翡翠螺,食落都好新鮮!熱食一樣吸引,白酒煮蜆好大粒,煮到好入味👍🏻

🌟 鮮魷魚手造闊條麵

🌟 美國特級牛柳威靈頓

🌟自助bar

• 鮮魷魚意大利粉
2022-11-20 157 瀏覽
烤焗澳洲羊架開心果寶雲蘇燒羊架唔羶又唔失羊肉味,8成熟肉質仲好鮮嫩,配埋個汁感覺都唔會乾,好夾米蘭式燴牛仔膝牛仔膝呈粉紅色,肉質算幼嫩,但個人覺得如果再燉久一叫,令肉質再軟、再入味一叫會更加分。成個牛仔膝最特別、幾位侍應都輪流提醒了幾次既係牛骨髓果然非常好食!口感滑又帶油香,邪惡但伴意粉一流
烤焗澳洲羊架
開心果寶雲蘇

米蘭式燴牛仔膝
2022-11-01
  • 米蘭式燴牛仔膝
  • 烤焗澳洲羊架
2022-11-19 204 瀏覽
收工同朋友一齊黎食下好野,好好咁犒賞下自己,我地就揀左呢間餐廳。一入到去個環境係好靚,好乾淨,裝飾都好有格調🥰個沙發係勁柔軟,我地坐到吾想走😂整體令人好舒服。員工都勁有禮貌,好有耐性咁同我哋解釋menu嘅野食,又會勁快收走我哋已用完嘅盆,勁有效率👍🏻👍🏻係salad bar嘅野食都增添得勁快,好滿足😍個價錢係自助晚餐黎講係好抵嘅,可以食到好多新鮮野食,又勁多甜品提供🍰🧁🍮🌟香煎蘇格蘭三文魚柳 $328三文魚整到外脆,肉又好嫩🐟熟度岩岩好,上面加咪三文魚子,增加左三文魚嘅口感。另外三文魚配搭左日式高湯忌廉汁🧂酸酸甜甜,仲有三文魚同魚子嘅鮮甜,真係好juicy又好入味,推薦😋😋🌟美國特級牛柳威靈頓 $328+170個牛柳肉真係好滑🥩好有彈性😋入面整到勁入味勁juicy。岀面嘅酥皮增加左個牛柳嘅口感,個皮又香又脆,真係超好食😋最後加咪個黑松露野菌汁,個汁好濃郁又鮮甜,加咪一齊食嘅味道更佳😁🌟Salad Bar (跟餐)海鮮方面有凍蝦🦐青口,螺肉🐚全部都勁新鮮,員工不停咁增添,令我地可以不停咁食😋超滿足😆沙律方面🥗-可以仼食三文魚-又有好多吾同火腿🥓煙肉🥓提供-有蟹籽蟹柳雞蛋🥚-有好多吾同種類

🌟香煎蘇格蘭三文魚柳 $328

🌟美國特級牛柳威靈頓 $328+170

🌟Salad Bar (跟餐)
海鮮方面

沙律方面🥗
-可以仼食三文魚
-又有好多吾同火腿🥓煙肉🥓提供
-有蟹籽蟹柳雞蛋🥚
-有好多吾同種類嘅沙律菜🥗

甜品方面🍰
有士多啤梨忌廉蛋糕🍰慕絲蛋糕🧁蝴蝶酥,蘋果批,布丁🍮等,勁多甜品選擇,甜品嘅樣又靚又好好食😋

草莓乳酪椰果梳打 $48
酸酸甜甜,又有士多啤梨嘅香味加咪椰果,好有嚼口,飲落去真係好爽😎再加上佢係粉紅色真係好靚😍
2022-11-19 172 瀏覽
來到登堂,係以前觀塘區工作嘅飯堂之一,lunch menu 選擇廣,由light d 嘅salads 到pasta、burger或扒類都有,最開心係有原條燒魚食!另一賣點係有semi lunch buffet,整體性價比高。今次得知原來dinner 事段都推出exclusive 嘅semi buffet menu,週末就同朋友專程嚟幫襯!先一讚個dessert bar,全部甜品賣相係都唔差,選擇大概都有成七、八款!朋友推介嘅焙茶蛋糕唔錯,唔太甜茶香夠。另外個鮮奶凍奶香濃厚,同樣係推薦!講返main course,朋友同我分別點咗「威靈頓牛柳」同「魷魚手造闊帶麵」,威靈頓牛生熟程度剛好,牛柳軟稔牛味香但肉味唔算濃。至於pasta 係登堂自家手製嘅質感,掛汁厚薄適中。至於buffet 嘅冷盤同區都有幾多飽肚選擇,特別係冷盤區會輪流出唔同嘅刺身,包括三文魚、赤吞同吞拿魚等。而沙律吧亦有好多配搭選擇,其他熟食有pizza、時蔬、炸物、中式點心、同雞翼等小食。