6天前
今日試咗我朋友媽媽推薦嘅呢間餐廳,好耐冇試過咁樣生咁足料嘅Comfort food,所以扚起心肝出post推薦俾大家😍🐔 招牌花膠雞濃湯米線 $68湯底勁濃郁,唔好睇佢表面好似好多雞油,但係飲落完全唔肥膩,雞件肉質嫩滑,而且真係好有雞味,花膠比我想像中厚實,唔會煮到太腍啱啱好,米線爽口有彈性,配埋花膠雞湯簡直完美配搭🐔藥膳黃酒花膠雞濃湯米線 $68藥膳味比我想像中重,但係絕對唔會苦或者過龍,當歸同紅棗再加埋紹興黃酒既香氣,比起招牌花膠雞濃湯又別有風味🐷豬肚鹹菜重慶酸辣粉 $42我哋揀咗小辣,連我呢個唔食得辣嘅人都覺得可以接受不過佢麻味比較重啲,如果真係唔鍾意麻嘅感覺嘅嘅朋友要小心豬肚比我想像中多,紅薯粉好煙靭,配埋個酸辣湯底簡直一流🌽椒鹽粟米$32面頭鋪滿炸蒜,配埋椒鹽味粟米好惹味整體嚟講呢間小店好有驚喜,佢啲花膠湯仲有個爐熱住,如果冬天嚟食一定好正,就算特登過嚟食我都覺得值得😍🤤🤤Overall: 9.5/10
🐔 招牌花膠雞濃湯米線 $68
🐔藥膳黃酒花膠雞濃湯米線 $68
🐷豬肚鹹菜重慶酸辣粉 $42
豬肚比我想像中多,紅薯粉好煙靭,配埋個酸辣湯底簡直一流
🌽椒鹽粟米$32
面頭鋪滿炸蒜,配埋椒鹽味粟米好惹味
Overall: 9.5/10