2019-01-20 239 瀏覽
服务生态度超差,面等好久。柠檬茶喝起来跟水一样,而且在香港从来没见过饮料用一次性塑料杯装。东西虽然还可以但是不会再来👎The waiter’s attitude was awful! The lemon tea tasted like water, and the plastic cup for my drink at the diner was the first time I have seen in HK. And 10% service charge for this kind of service?! Thanks! Won’t come back! 😩
牛肉面
2019-01-20
20 分鐘 (堂食)
2019-01-18 466 瀏覽
係香港食到好食又正宗既川菜,真係好難!無辣不歡既我就約埋朋友仔去中環食瘋狂小面😃星期五既夜晚好旺場呀,等左一陣就有位啦!呢道有唔同既套餐選擇,價錢由$73-93起我地叫左兩個set (A+B+C+D)酸辣粉加麻一黎到就聞到好香既麻辣味!食落去麻而不辣,真係非常正宗既四川菜😋瘋狂碗雜麵(中辣)😋👍🏻辣度可以自己揀!我想試大辣架,但驚朋友食唔到,所以叫返中辣試下先!呢個乾撈麵上面有豆茸、雜醬,麵質好煙韌,再加埋辣真係好夾😋棒棒雞 +$28肉質好滑,又無骨,呢個仲辣過酸辣粉呀!好惹味👍🏻夫妻肺片 +$28滿滿的辣油😍但都無棒棒雞咁辣藍蝴蝶花雪梨 +$8紫貝天葵檸檬 +$8食完辣野,食返個湯水沖淡返d辣👍🏻成都老冰粉唔會好甜,材料有黑白芝麻、提子乾、花生紅棗銀耳湯凍既銀耳湯非常足料,食落清清地仲好滋潤😋
係香港食到好食又正宗既川菜,真係好難!

無辣不歡既我就約埋朋友仔去中環食瘋狂小面😃
星期五既夜晚好旺場呀,等左一陣就有位啦!

呢道有唔同既套餐選擇,價錢由$73-93起

我地叫左兩個set (A+B+C+D)
酸辣粉
酸辣粉加麻
一黎到就聞到好香既麻辣味!
食落去麻而不辣,真係非常正宗既四川菜😋
瘋狂碗雜麵

瘋狂碗雜麵(中辣)😋👍🏻
呢個乾撈麵上面有豆茸、雜醬,麵質好煙韌,再加埋辣真係好夾😋
棒棒雞

棒棒雞 +$28
肉質好滑,又無骨,呢個仲辣過酸辣粉呀!好惹味👍🏻
夫妻肺片

夫妻肺片 +$28
滿滿的辣油😍但都無棒棒雞咁辣
藍蝴蝶花雪梨

藍蝴蝶花雪梨 +$8
紫貝天葵檸檬
紫貝天葵檸檬 +$8

食完辣野,食返個湯水沖淡返d辣👍🏻

成都老冰粉
唔會好甜,材料有黑白芝麻、提子乾、花生
紅棗銀耳湯
凍既銀耳湯非常足料,食落清清地仲好滋潤😋
2019-01-04
酸辣粉
瘋狂碗雜麵
棒棒雞
夫妻肺片
藍蝴蝶花雪梨
  • 瘋狂豌雜面
2019-01-16 141 瀏覽
朋友介紹下,今天去了這間瘋狂小面吃午飯。🍜中環揾食,到處也多人,這間也不例外,不過這間排隊的方式,以人數分了很多條隊,我們三位等了一陣就有位了,不過侍應給我們坐了一張卡位其中的一邊,本來是二人坐位,但侍應對我們説不好意思,繁忙時間要坐迫一些,那樣我們沒有選擇之下,我們三位就迫在一邊的二人坐位上,那時有個衝動想離開。食物方面,不是太多款色,不喜歡吃內臟就更加沒什麼選擇,而且份量很少,我叫的一碗豬肝麵,另加豬腸和飲品,已經要一百元了,除了麵比較喜歡外,其他完全正常過正常,或者喜歡吃辣,都可一試?我朋友叫的那碗麵(可見以下照片),辣到不得了🔥🔥總括來說,本人就不會再去了。🙈
朋友介紹下,今天去了這間瘋狂小面吃午飯。🍜
總括來說,本人就不會再去了。🙈
2019-01-09
2019-01-15 129 瀏覽
.先講餐單(可睇圖)最平$73 面加飲品最貴$93 面加飲品 加小食 加甜品.我叫左⭐️瘋狂牛肉麵👍🏻湯底夠麻 夠香 大概小麻辣食完冰粉可完美解辣👍🏻麵質比較似拉麵 唔錯👍🏻呢個重點牛肉 好評👍🏻切成方形 夠滑 唔硬 唔算痴牙 加分(一碗有2條菜心).🤔檸檬茶一般.⭐️泡椒鳳爪(小食)話明小食 份量比較小😋但呢個係勁好食👍🏻雞腳夠彈牙 仲有酒香👍🏻但用上3色辣椒 紅黃綠😱有中辣 食完冰粉口入面都長留麻辣‼️唔食辣既小心.⭐️成都老冰粉👍🏻加上花生 甜米酒釀 提子乾 甜甜地 唔錯👍🏻解辣一流‼️好評.#瘋狂小面地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓.⭐️評分:味道:4.5/5環境:4/5 (人唔算多 2個人應該可以坐4人卡位)服務:3/5 正常服務衛生:4/5抵食:3.5/5 中環算係咁啦

先講餐單(可睇圖)
最平$73 面加飲品
最貴$93 面加飲品 加小食 加甜品
我叫左⭐️瘋狂牛肉麵
👍🏻湯底夠麻 夠香 大概小麻辣
食完冰粉可完美解辣
👍🏻麵質比較似拉麵 唔錯
👍🏻呢個重點牛肉 好評
👍🏻切成方形 夠滑 唔硬 唔算痴牙 加分
(一碗有2條菜心)
🤔檸檬茶一般
⭐️泡椒鳳爪(小食)
話明小食 份量比較小
#瘋狂小面
地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:4/5 (人唔算多 2個人應該可以坐4人卡位)
服務:3/5 正常服務
衛生:4/5
抵食:3.5/5 中環算係咁啦
2019-01-13 133 瀏覽
今次去左一間喺中環樓上餐廳--瘋狂小麵,未入到去已經有勁大陣麻香辣味🌶果然夠晒瘋狂!店鋪嘅裝修好有現代中國風,用木同磚頭為主調。我地埋位叫左個麵餐加錢有小食,泡椒鳳爪($10)有兩隻,雖然細隻但泡得好入味,而且軟硬度適,風味十足!另外中紅棗銀耳湯($10)味道正常,同屋企煮果啲差唔多👌🏽主食方面,講到明叫瘋狂小麵,無理由唔試下佢啲麵!我地叫左個瘋狂豬肝麵餐($93)本身比一款麵,飲品,小吃同甜品,但佢地幾乎每樣嘢都可以加錢upgrade,我地除左upgrade左嘢飲同小食,仲加左牛舌($13)牛舌夠淋身,而豬肝唔會煮得太熟,入面仍有小粉紅,口感一流!麵底夠陣牙,同湯底辣中帶香,同麵好夾!另外我地仲叫左砵砵雞二人餐($238),30串肉同30串素,如果有食素嘅朋友都唔怕無嘢食!佢啲料真喺多好夠食,而辣味岩岩好帶小麻辣感,加左好多芝麻帶出油香,🍔最中意喺魷魚鬚同豬耳,咬落夠爽口入味!

另外中紅棗銀耳湯($10)味道正常,同屋企煮果啲差唔多👌🏽

2019-01-07
  • 瘋狂缽缽雞
2019-01-13 100 瀏覽
今日突然好想食辣野,朋友就介紹左中環嘅瘋狂小面俾我,食完覺得一定要介紹俾大家。鍾意食辣野嘅你哋一定要試下!佢嘅裝潢設計好得意,空間寬敞,座位多! 我就叫左一個set,有一個麵、一杯野飲、一個小食,再另外加多左個小食。呢個set都只係$93,就食到四樣嘢喇!餐廳上菜速度都幾快,服務質素超好,值得一讚!想食辣野又唔想去到大陸咁遠,不妨試下瘋狂小面!

佢嘅裝潢設計好得意,空間寬敞,座位多!

餐廳上菜速度都幾快,服務質素超好,值得一讚!
想食辣野又唔想去到大陸咁遠,不妨試下瘋狂小面!
2019-01-12 88 瀏覽
去左食呢間大家都話好正既👉🏻瘋狂小麵👈🏻 主打食四川麵🍜一向覺得四川菜應該超辣,但原來唔係架..點左個”瘋狂牛肉麵” $78 要左少辣同少麻🌶如果食唔到辣既朋友可以點番茄湯底🍅 又或者點BB辣都得🙆🏻‍♀️講返個麵先,牛肉夠嫩,而個麵係超正🤩麵質爽口彈牙,店員仲話呢種麵係餐廳特製架✔️

2019-01-09 123 瀏覽
上次試過呢間瘋狂小面嘅麵同埋小食都幾好食,今次再試埋呢個瘋狂缽缽雞🍢🍢🍢佢有麻辣🌶同埋藤椒味,我自己比較鍾意食麻辣多過鍾意食辣,所以就揀咗藤椒味二人份量有30串葷🍢,30串素🍡,聽落每人有30串好似好多,但其實每串得好細粒,食完30串都唔係好飽,係需要再食其他嘢的😛葷比較多內臟,我自己唔鍾意食內臟,所以都係食菜多🥦不過個汁就真係好好食,頭一兩啖仲覺得冇乜料到,直接飲咗幾啖湯,食食下就feel到啲麻喇🤭,超麻超正,諗起都流口水🤤下次可以試埋個麻辣湯呀😋
葷比較多內臟,我自己唔鍾意食內臟,所以都係食菜多🥦
下次可以試埋個麻辣湯呀😋
2019-01-09 153 瀏覽
係中環返工一向都無啖好食,有時去餐廳想食辣,唯有自己加辣椒油就算有同事知道我鍾意食辣而lunch帶我來,呢間餐廳前身係南記個位,係中環同上環中間,好方便佢可以揀辣度,我通常會叫加麻正常辣,好正唔太食得辣可以叫BB辣或者白湯,張紙可以揀埋走配菜另外想推介個棒棒雞,個辣汁唔會好辣,啲雞啖啖肉,每次一定加呢個小食鍾意食木耳既人都可以試下佢既木耳,小小酸薯粉同酸辣就普通少少夜晚佢會有一串串叫缽缽雞,有機會會試埋

佢可以揀辣度,我通常會叫加麻正常辣,好正

唔太食得辣可以叫BB辣或者白湯,張紙可以揀埋走配菜

鍾意食木耳既人都可以試下佢既木耳,小小酸

薯粉同酸辣就普通少少

夜晚佢會有一串串叫缽缽雞,有機會會試埋
2018-12-03
30 分鐘 (堂食)
  • 棒棒雞
  • 瘋狂牛肉麵
2019-01-08 170 瀏覽
今日同同事即興決定黎食lunch,好多人等位 但十零廿分鐘後有位。七十幾蚊,有面有爺飲,其實一d都唔平。我叫左個白湯面。幾好食既,但唔夠飽呀。舖頭既員工好似係講普通話既年輕人。感覺好似入左台灣既舖頭咁唔知點解。總體黎講我覺得唔抵食
今日同同事即興決定黎食lunch,好多人等位
唔知點解。總體黎講我覺得唔抵食
2019-01-06 148 瀏覽
I read about this restaurant in SCMP & thought will have a try. The seatings are spacious & staff very friendly, we have a baby stroller & they offer us a table for six though it is just two plus baby. We ordered the pork noodles & beef noodles set plus dry beef slices. The soup noodles were both excellent, with fresh herbs, spices but not too mouth burning. The beef slices were delicious and it comes with a side dish of dry spices to dip in. Definitely will come back soon!
  • 瘋狂牛肉麵
  • 擔擔麵
2019-01-05 96 瀏覽
別人笑我太瘋狂 我笑他人在抓狂番中環食得西餐多,係都想食碗川味野!Lunch time 排左半個鐘,終於食得!不枉等左咁耐!真係好惹味!總知揀加辣!@食到流汗就最正(自虐心理😂)
別人笑我太瘋狂 我笑他人在抓狂
2019-01-03 141 瀏覽
今日去咗一間位於中環嘅餐廳,叫做瘋狂小面,佢超有大陸風味,如果唔得閒北上又想食辣野嘅話,近近地中環就可以食到!佢嘅裝修都好有特色,見到佢收銀嗰度寫住掌櫃,好盞鬼!座位都幾多,我7:00幾上到去,所以未算好多人,唔洗等位。等我介紹一下我食左啲咩好西!我就叫左一個set。一個set有4樣野都只係$93。一個set就有一碗麵、一個甜品、一杯野飲同一個小食。唔夠喉所以叫多左個小食!麵我就叫左瘋狂肥腸面配白湯,肥腸係豬腸,份量幾多,麵條有咬口,湯底濃郁!小食就叫左蒜泥青瓜同埋燒椒茄子。青瓜清甜爽脆,加上特調嘅酸辣醬汁,超級開胃。燒椒茄子香味濃,口感細緻爽口,值得一讚!叫左杯蜜糖雪梨汁,超級清甜潤喉,好好飲。甜品叫左個醪糟粉子,超級煙韌,好有咬口。唔好到到有得食,好有新鮮感,諗返起都想食!座位坐得舒服,店員服務有禮,中意食辣野嘅朋友一定要試下!

燒椒茄子香味濃,口感細緻爽口,值得一讚!

叫左杯蜜糖雪梨汁,超級清甜潤喉,好好飲。

座位坐得舒服,店員服務有禮,中意食辣野嘅朋友一定要試下!
2018-12-31 134 瀏覽
<瘋狂套餐 >一個細 menu有4 個 category選擇 abcd . 可選 ab 73 蚊 ab c/d 83 蚊 或者 abcd 93 蚊 我就同朋友點左兩個 abcd餐A🍴瘋狂大排麵 紅湯🍜🐖個碗好靚既豬排骨麵 有餐廳 logo上面有葱花 花生裝飾 仲有生菜🥬 排骨有三舊 切得比較厚身 連住一條骨 . 食落幾煙靭同有豬肉味 盡吸辣汁 麵身係比較彈牙嗰 d有 d似粗身既公仔麵🍜 而佢既紅油湯底 正常辣都有番甘上下 味道香濃 幾夠麻香🌶 同麵既口感幾 match 😄A🍴瘋狂牛肉麵 紅湯 🐂🍜個碗好靚既牛肉麵 有餐廳 logo上面有葱花 花生裝飾 仲有生菜🥬 牛肉有三四舊 切得比較厚身 你會見到筋肉分明 . 食落好軟熟🐮 又帶點肥膏 另外 佢既麵身係比較彈牙嗰 d有 d似粗身既公仔麵🍜 而佢既紅油湯底 正常辣都有番甘上下 味道香濃 幾夠麻香🌶 同麵既口感幾 match 😄B飲品 點左烏梅汁同羅漢果冬瓜茶☕熱既冬瓜茶 落足料 口感幾潤 同有冬瓜味 而凍既烏梅汁幾酸甜開胃 幾啱食辣麵飲😄C小吃 點左🍴涼拌木耳 木耳夠新鮮爽口🍴泡椒鳳爪🐥D泡椒都幾辣下 凍食既鳳爪食落好

<瘋狂套餐 >

🍴涼拌木耳 木耳夠新鮮爽口
🍴泡椒鳳爪🐥
D泡椒都幾辣下 凍食既鳳爪食落好爽彈 唔錯😄

C小吃有得加錢升級
🍴棒棒雞 28 蚊🐤用細碗切成薄片 類似口水雞既味道 但佢既芝麻味更香 但就唔算好辣 而且係成件雞浸住甘 雞肉亦都比較爽彈 都幾得意🐥😍

C小吃有得加錢升級
🍴鍾水餃 28 蚊🥟
成都特色 鍾水餃 比較厚既餃皮 入面既豬肉切得好碎好有口感🐖 而佢既醬汁有 d似紅油抄手嗰 d汁但偏甜 仲有 d蒜蓉調味 個汁十分唔錯😄

D甜品
🍴醪糟粉子 🍡
用米酒整成既既糖水 加上紀子同丸子 好清甜 又帶 d酒香 丸子好煙靭 都幾飽肚

D甜品
🍴成都老冰粉❄
有黑白芝麻 青提子乾 花生 冰粉好清甜可口 佢既口感比較爽口 凍食感覺好清新 好啱食完辣野解辣既四川甜品

#冰粉 #牛肉麵 #排骨 #水餃 #木耳 #水餃 #棒棒雞
Score 平均分 <7.6/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#瘋狂小面
中環士丹利街66至72 號 佳德商業大廈1 樓
~~~~~~~~~~~~
2018-12-31
2018-12-30 92 瀏覽
今日出中環行手作市集朋友介紹去食川菜我們兩個人,叫了兩個餐(A+B+C+D)一個餐都幾多有主食、飲品、小食、甜品我叫左牛肉麵 BB辣牛肉好入味軟度剛好麵質就有點像粗的伊麵~我覺得一般辣度本人覺得BB辣都好辣🤯😫加試我叫左杯熱飲,不行😭我叫左杯羅漢果冬瓜茶~味道一般小小甜小食捧捧雞好味👍🏻又香又有小小辣!好野味!甜品-成都老冰粉 這個好味!不太甜!涼涼地!食完辣食佢好正👍🏻👍🏻😏總結味道~一般,但甜品好正環境~不錯坐得舒服價錢~可以,在樓上鋪來說服務~有留單的問題!自己看清楚!
今日出中環行手作市集
朋友介紹去食川菜
我們兩個人,叫了兩個餐(A+B+C+D)
一個餐都幾多有主食、飲品、小食、甜品
我叫左牛肉麵 BB辣
牛肉好入味軟度剛好
麵質就有點像粗的伊麵~我覺得一般
辣度本人覺得BB辣都好辣🤯😫
加試我叫左杯熱飲,不行😭
我叫左杯羅漢果冬瓜茶~味道一般小小甜
小食捧捧雞
好味👍🏻
又香又有小小辣!好野味!
甜品-成都老冰粉
這個好味!不太甜!涼涼地!食完辣食佢好正👍🏻👍🏻😏

總結
味道~一般,但甜品好正
環境~不錯坐得舒服
價錢~可以,在樓上鋪來說
服務~有留單的問題!自己看清楚!
2018-12-29
  • 棒棒雞