2022-02-17
2022.02.16今日經開附近做野,又見天氣凍❄️想食下辣野🌶上OP搵到呢間曾經住過中上環區既我竟然唔知道士丹利街(中上環既美食街)原來呢間樓上川菜餐館已經開左三年🧐餐廳裝修係中式設計⛩而且座位多又闊落☺️都幾岩三五知己一齊黎開餐🥢好可惜疫症無堂食晚市🥲不過好左餐廳呢期新推出沸騰二人豐盛晚餐🔥 $258有沸騰鱸魚 🐟或 沸騰牛肉🐂(二選一)白米飯x2🍚配套加熱架、加熱器🔥、圍裙、筷子匙羹🥢🥄今次我就揀左沸騰牛肉🐂店員好細心咁講解呢個沸騰鍋係用新鮮辣椒紅油作為底料加上唔同既新鮮食材:白菜、芽菜、金針菇、蓮藕土豆片、萵筍,午餐肉,仲有唔同既乾辣椒、花椒粒🌶最後用高溫滾油將辣椒爆香倒入鍋內令到有沸騰效果而且係現場我係睇到卜卜聲😆而我最欣賞係因為返屋企都要半個鐘⏳而餐廳利用密實錫紙食具盛裝,所以返到屋企都仲係好熱辣辣🔥而天氣凍所以用埋跟餐送既加熱器一路食一路沸騰食到尾都係熱嫁😚食辣油最驚辣油彈到落件衫到,著番佢地俾既圍裙就可以安心食用囉❤️而咁大份既沸騰鍋兩個人食到好滿足🥰每樣食材都好新鮮又足料👍🏻辣味好香濃🌶怕辣既朋友仔就可以學我咁加$10 要碗成都老冰粉,解辣解麻好幫手💁🏻♀️今次我仲買左紅燒
今日經開附近做野,又見天氣凍❄️想食下辣野🌶上OP搵到呢間
曾經住過中上環區既我
不過好左餐廳呢期新推出沸騰二人豐盛晚餐🔥 $258
有沸騰鱸魚 🐟或 沸騰牛肉🐂(二選一)
白米飯x2🍚
配套
加熱架、加熱器🔥、圍裙、筷子匙羹🥢🥄
今次我仲買左紅燒素腸 $32 俾兩老加餸🙃
唔好俾佢個樣呃到以為係鵝腸呀🦢其實係加上紅燒湯汁既特色豆製品,好入味嫁😆