本來一路食放題都係食開大乜乜系列既鋪 係貴啲貪佢質素有保證 起碼唔會食完一肚火但呢次朋友話想試新野 我系開飯搵到呢間旺角排名第二既 個個有讚冇彈咁心諗應該唔錯啦😊 入到已經覺得有啲唔妥 明明星期五晚仲要7點幾8點呢啲黃金食飯時間 竟然坐唔爆 有一半空場😫睇完下面張圖應該估到我食完既心情刺身冇特別 三文魚唔新鮮天婦羅同肯定肯定係即炸添啦 落左單成粒鐘先黎🙄第二round啲刺身 剔完大半個鐘之後話截單 結果截左單找埋錢先黎 但個場又唔係多人真係唔知啲師傅搞咩呢🙄每次食放題我都會點呢兩樣至愛 我未試過去間放題啲粟米可以咁難食又冇味 點解見到燶哂都可以照出比客人食?點解咁簡單既食物竟然可以整成咁?仲有碟鯖魚 呢個係咩份量?當我黑衣?就算驚客人食唔哂將份量整細都應該有個譜啊 點解可以切啲咁size既比客人食?切果個唔覺得有問題?出果個唔覺得有問題?就算係放題都唔應該比咁既size比客人食 你當客人係咩?竟然有咁多好評 真係無言服務好到上天都冇用啊…啲食物質素咁既樣不過呢2百幾個好評都可以繼續呃到啲新客既 個個食完冇回頭咁解姐呢次經驗教訓我唔好再試亂新野 食返大乜乜系列咪算囉
睇完下面張圖應該估到我食完既心情

刺身冇特別 三文魚唔新鮮
天婦羅同肯定肯定係即炸添啦 落左單成粒鐘先黎🙄
竟然有咁多好評 真係無言
服務好到上天都冇用啊…啲食物質素咁既樣

呢次經驗教訓我唔好再試亂新野 食返大乜乜系列咪算囉
2016-12-06 359 瀏覽
舊同事聚餐-番本日本料理:228/1位款式數量ok去到唔只普通日本放題仲配埋海鮮蒸氣鍋個海鮮蒸氣鍋食到最後係可以變粥但食埋放題野都飽飽冇位試不過佢地既牛利真係好好味好正三文魚同刺生都好新鮮好正不過白玉拖羅就帶酸,但可能係我唔識野掛仲有啊~佢個梅酒真係好正不至於好“梗”喉反而有梅酒既香味我地成班人一齊回想舊屎細聲講大聲小都唔會影響到其他人因為佢d位都坐得幾舒服價錢就😎😎各有各睇法
舊同事聚餐-番本日本料理:228/1位
款式數量ok
去到唔只普通日本放題仲配埋海鮮蒸氣鍋
個海鮮蒸氣鍋食到最後係可以變粥
但食埋放題野都飽飽冇位試

不過佢地既牛利真係好好味好正
三文魚同刺生都好新鮮好正
不過白玉拖羅就帶酸,但可能係我唔識野掛

仲有啊~佢個梅酒真係好正

• 刺身
  • 燒牛舌
  • 人蔘雞湯
2016-12-02 7394 瀏覽
今日等男朋友放工,接他放工之後,到旺角看看想食什麼。。。在openrice也看到這間放題做得不錯。。而且之前都有朋友跟我說過到旺角便可食這一間放題。。所以便上來試試原來午餐時分可以選擇點餐或食放題。。。我們這一天便選擇食放題。。。因為價錢也相當便宜,每位只需178元跟其他放題一樣,都是有很多款不同種類的食品可供選擇。。。只要自己填上所點的件數便可以交給服務員。。。而且這間放題的上餐速度也十分快。。。除此之外,我們所點的數量跟店員送上的數量是一致的。。。不需要害怕點完之後,食物在上餐時數量會大大減少。。。這裏都是有一般日式放題所提供的,刺身,壽司,手卷,軍艦,炸物,天婦羅,鍋物,串燒,小食,拉麵,炒飯,飲品等等。。應有盡有我們點了三文魚,甜蝦,帶子,象拔蚌,白吞拿魚刺身。。。。。三文魚刺身肥美,而且十分鮮甜蝦大大隻。。蝦身很長,而且亦都是十分鮮甜沒有苦澀味另外我最欣賞的是象拔蚌,因為象拔蚌很彈牙,爽口。。。咬起來還會有陣陣鮮味。。。這個是十分特別,因為一般的日式放題都未必會有這款刺身可供選擇。。。壽司款式十分多,而且魚生也是大大片,真材實料不會做到很薄,很細片。。所以食起來零舍有口感和鮮
這裏都是有一般日式放題所提供的,刺身壽司,手卷,軍艦,炸物,天婦羅,鍋物,串燒,小食,拉麵,炒飯,飲品等等。。應有盡有
我們點了三文魚,甜蝦,帶子,象拔蚌,白吞拿魚刺身。。。。。
三文魚刺身肥美,而且十分鮮
甜蝦大大隻。。蝦身很長,而且亦都是十分鮮甜沒有苦澀味
壽司款式十分多,而且魚生也是大大片,真材實料
不會做到很薄,很細片。。所以食起來零舍有口感和鮮味
這兩款軍艦較為鮮味,紫菜香脆,而且魚生都是經過了醃製,加上了調味。。。所以味道較為濃郁
壽司卷物依然出色,因為這裏的用料很講究,而且絕不吝嗇。。。可以看到食材都是大大片和厚切的
我最愛這款魚子三文魚卷。。。因為是用三文魚包裹著飯粒,而且上面沒放了滿滿的魚子。。。所以吃起來是味道十分香濃及好味
除此之外,這款香芒卷也是很不錯。。。因為果肉帶有點點鮮甜。。。吃感覺十分新鮮和好味
芝士蟹子燒帆立貝
當食物送到時,仍然是熱辣辣的。。。可以清楚看見芝士完全覆蓋整個帆立貝表面,所以吃起來這件帆立貝十分香濃芝士味。。。
又啖啖肉,芝士味又香濃。。真是十分惹味
鹽燒黑豚肉串
串燒分量剛剛好,而且這個豚肉燒了起來,肉質仍然保持嫩肉。。而且不會太肥膩
咬起來的時候肉質較為乾身,不會有過多油份。。。而且這個鹽分剛剛好,不會太鹹。。。但仍能夠帶出肉的鮮味
炸雞軟骨粒
我十分喜愛這個小食
因為每一粒雞軟骨都炸得十分香脆。。。味道更是很惹味
因為外皮炸粉都不會過厚。。。而且炸粉上的鹽分量剛剛好,也不會太鹹。。。而且當我咬起來的時候,雞軟骨卜卜脆
所以整個口感和味道也相當好
而且這一個雞軟骨份量也是剛剛好,感覺好像吃開胃的零食一樣
令人愈食愈想食
鹽燒雞翼。。。外皮煎得十分香脆
加有點點鹽味令整件雞翼的味道也調配得相當不錯
一口咬下去的時候,會發覺雞翼的肉質仍然很豐厚,肉也是啖啖肉的
這裡的食品都是即叫即做的,所以食物送上來的時候溫度仍然保持熱度。。。這位大大提升食物的美味質素
除了有不同的食物可供點選。。。這裏還有甜品都是任吃的。。。這個櫃內有雪糕和糯米糍
而且在另一邊的櫃,更有芒果布甸和豆腐花等等。。。除此之外,這裏的飲品都是無限任飲
由於已吃到尾聲了。。。我們食了豆腐花和迷你糯米糍作結尾。。 這個糯米糍十分好吃,而且較一般市面的更迷你一點。。。每一口吃一粒
所以十分惹味,更有獨立包裝。。。我們兩人也不知不覺也吃了很多粒了

這個放題真是很不錯。。我最為欣賞的是這些的食物點選表,除了名之外,更配上了食物的圖片。。。這樣能供食客更清楚知道這件食品是什麼樣子。。。而且這個價錢有這種質素的放題真的很不錯
2016-11-26
2016-12-02 363 瀏覽
嘩!!! 呢間放題都幾多人食喎!平日夜晚黎到都人山人海最鍾意放題,每樣野份量少少,樣樣都可以試下~我地2個人,試左好多野食!勁大疊order紙!!3個人或以上仲送埋蒸氣火鍋添wasabi好靚~刺身同壽司選擇幾多,又有軍艦!刺身夠晒新鮮,夠凍!三文魚肥美,份量好足必食燒蝦!好新鮮,又燒得夠乾身仲有芝士燒蠔同埋芝士燒帶子不過好細隻呢個燒牛肉粒幾好味,入味,又唔韌!最正係有得任飲酒!有asahi, 燒酒, 梅酒!我地叫左一壺燒酒!除左酒,都仲有各款果汁、汽水甜品選擇好多!芒果布甸、奶凍!雪米滋同雪糕各有3隻味!好飽啊~~~~~~~~
嘩!!! 呢間放題都幾多人食喎!

平日夜晚黎到都人山人海
最鍾意放題,每樣野份量少少,

樣樣都可以試下~

我地2個人,試左好多野食!
勁大疊order紙!!

3個人或以上仲送埋蒸氣火鍋
wasabi好靚~
刺身壽司選擇幾多,又有軍艦!
刺身夠晒新鮮,夠凍!三文魚肥美,份量好足
必食燒蝦!好新鮮,又燒得夠乾身
仲有芝士燒蠔同埋芝士燒帶子
不過好細隻

呢個燒牛肉粒幾好味,入味,又唔韌!
最正係有得任飲酒!有asahi, 燒酒, 梅酒!
我地叫左一壺燒酒!
除左酒,都仲有各款果汁、汽水

甜品選擇好多!

芒果布甸、奶凍!
雪米滋同雪糕各有3隻味!

好飽啊~~~~~~~~
2016-12-02 285 瀏覽
好耐都無食過放題,覺得一食就好有壓力,個個都想食到"返本"今次lunch hour去食,人少少,整體氣氛無咁熱烈,食都食得放鬆d!但係少部份野食就未能供應...勁正啊!梅酒清酒任飲!梅酒偏甜,唔好酒都易入口清酒無平時個d咁重身,都係淺嚐就好~同埋人太少,有d野食就夾埋幾張單一次出,搞到都等左一段時間先有得食全部魚生都好冰凍鯛魚刺身少少腥,白肉拖羅勁好味!!好過紅肉好多,好軟滑鮮味帶子都肥美飽滿新鮮芝士焗蠔就好細隻,沙律醬好多,好油三文魚腩夠肥美,芝士牛油果鰻魚卷點解無芝士架...鹽燒牛舌幾惹味,黑椒配牛肉點都係最夾甜品仲有豆腐花,雪米滋
好耐都無食過放題,覺得一食就好有壓力,個個都想食到"返本"
但係少部份野食就未能供應...

勁正啊!梅酒清酒任飲!
梅酒偏甜,唔好酒都易入口

清酒無平時個d咁重身,都係淺嚐就好~

全部魚生都好冰凍

鯛魚刺身少少腥,白肉拖羅勁好味!!好過紅肉好多,好軟滑鮮味

帶子都肥美飽滿新鮮
芝士焗蠔就好細隻,沙律醬好多,好油
三文魚腩夠肥美,芝士牛油果鰻魚卷點解無芝士架...
鹽燒牛舌幾惹味,黑椒配牛肉點都係最夾
甜品仲有豆腐花,雪米滋
2016-11-29 348 瀏覽
一入去見到好多抬都有個鍋同竹蓋,呢間放題之所以返本係佢供應埋蒸氣火鍋,但係必須要三人或以上先可以享用,今次得我同朋友兩個去就食唔到!望到隔離枱食得好滋味,都好想試吓呢度嘅蒸氣火鍋,下次要叫齊朋友先好去食😆刺身:款式有虎蝦、三文魚、帶子、馬刀貝、赤貝及螺肉等等。三文刺身全部都係厚切三文魚腩,夠晒肥美,絕對不孤寒!串燒: 串燒種類方面有牛舌、豚肉、雞軟骨、等等,牛舌、牛肉粒既肉質鬆軟,唯獨係缺乏左啲醬汁淋係面。蒜蓉炒雜菇/牛油帶子:兩款都十分之濃牛油味,好香口,食完我哋都又再encore!炸物:必叫的香芋炸丸,外皮香脆加濃郁芋頭味,又唔會好漏!仲有芝士年糕,口感煙韌👏🏻飲品/甜品:飲品有冇都唔同嘅選擇,仲有韓國嘅飲品。除此之外呢度仲有免費酒供應😸甜品除左有雀巢雪糕、雪米糍,仲有芒果布甸同牛奶奶凍!值得一讚嘅員工嘅服務態度10分友善,尤其是係女經理,見到我哋好多野袋野拎住會開埋櫈俾我哋擺嘢👏🏻👏🏻

很久沒有出來旺角數數手指都起碼有半年多, 早上去看看醫生後再去食放題,之前訂了位中午去食。 我都好長時間沒有吃放題,胃仔雖然細但都想食下 電梯一直上3樓非常易就搵到,因為佢係全層 我們行到過來中午時 有部分食材都沽清左 我最想食既蜆 店員安排我座近窗口位置, 光猛好多入坐後2小時 價錢$178 地方夠大而且比較舒適乾淨 仲有汽水、奶凍同芒果布甸 通常一入到黎都會想飲野先,店員都介紹返出面可自行取 雪櫃中的汽水、 綠茶、提子汁、橙汁等紙包飲品食物種類都唔算話好多,但最緊要當時食好味啦而酒類真的不錯有日本啤酒、清酒同冰梅酒韓國包裝橙汁味道都唔錯唔會太甜 真係好想飲湯點了這個人蔘雞湯 冬天飲個人蔘雞湯暖暖個身先 順便降降火先 味道不會太濃而飲到少少人蔘味道 食放題刺身一定必食 每一款既刺身都好新鮮,到來的盤十分細心有很見碎冰在底的 三文魚刺身魚肉味道錯可以 白玉拖羅刺身呢個一食落口質感綿密細緻 新鮮象拔蚌口感爽脆,而且肉質鮮美好咬口 榮螺片刺身質爽口同彈牙,淡淡的味道 原隻甜蝦刺身肉厚味道夠鮮甜 北海燒蠔 整個蠔有芝士配有沙律醬 滿口都是香濃味道 好正呀 芝士蟹子燒帆
很久沒有出來旺角數數手指都起碼有半年多,
早上去看看醫生後再去食放題,之前訂了位中午去食。
我都好長時間沒有吃放題,胃仔雖然細但都想食下
電梯一直上3樓非常易就搵到,因為佢係全層

我們行到過來中午時
有部分食材都沽清左
我最想食既蜆

店員安排我座近窗口位置,
光猛好多入坐後2小時
價錢$178

地方夠大而且比較舒適乾淨

仲有汽水、奶凍同芒果布甸

通常一入到黎都會想飲野先,店員都介紹返出面可自行取
雪櫃中的汽水、 綠茶、提子汁、橙汁等紙包飲品
食物種類都唔算話好多,但最緊要當時食好味啦
而酒類真的不錯有日本啤酒、清酒同冰梅酒
韓國包裝橙汁味道都唔錯
唔會太甜

真係好想飲湯點了這個人蔘雞湯
冬天飲個人蔘雞湯暖暖個身先
順便降降火先
味道不會太濃而飲到少少人蔘味道

放題刺身一定必食

每一款既刺身都好新鮮,到來的盤十分細心有很見碎冰在底的
三文魚刺身魚肉味道錯可以
白玉拖羅刺身呢個一食落口質感綿密細緻
新鮮象拔蚌口感爽脆,而且肉質鮮美好咬口
榮螺片刺身質爽口同彈牙,淡淡的味道
原隻甜蝦刺身肉厚味道夠鮮甜

北海燒蠔

整個蠔有芝士配有沙律醬
滿口都是香濃味道
好正呀

芝士蟹子燒帆立貝

香香濃郁芝士,一口食落去
口感十足味道一流
夾埋帆立貝一起吃十分不錯
超推介呢個

炸雞軟骨粒~通常都很油,
但是這個完成不太多油更爽脆可口

鹽燒黑豚肉串~~肉質剛剛好味道不太夠
鹽燒海老串(即是海蝦串) 幾入味隻蝦同口感不錯,非常惹味
鹽燒雞中翼~~自己就整唔到好似外面皮脆肉嫩既口感
叫左2轉已經

牛油炒帶子這個份量都很多,(1)既份量
肉質完全不韌,每一口都有淡淡的牛油味道

和風牛肉粒,汁很入味完全牛肉粒不肥
一口一粒容易食同帶有香濃牛味

沙律菜配蝦仔汁很野味
辣味螺十分淋,辣味不太濃
濃郁的螺肉醬汁味道豐富,而且口感軟熟

最後有我至愛既甜品雪糕
好想食多杯實在太飽
要講講服務真的很好,環境舒適、洗手間都ok乾淨
沒有漏單的情況而且店員都很有禮貌
2016-11-28
  • 芝士蟹子燒帆立貝
2016-11-29 3665 瀏覽
食刺身已經回本@番本 和老公最大樂趣就是食,他最愛就是放題,一下子可以盡情食自己想食的款式,夠飽而且價錢又有預算,有時候二個人外出食飯好難點菜,食放題就可以滿足我們所有願望 番本是我們最喜歡的一家,價錢平而且地點方便。二個人去食還好,早一點排隊就有得食,如果四個人以上,還是預早訂桌啦,我都試過無訂桌無得食啦 最近流行起蒸汽火鍋,而番本最近也引入了蒸汽火鍋,可以點一些生料蒸來食,但我們為了食日本野而來,因此沒有點上 厚厚的一叠點餐紙,刺身、鐵板燒、一品料理、壽司、火炙壽司,手卷物,天婦羅和甜品 什麼款式都有,為喪食之旅展開序幕~ 飲料是自助式的,款式很多 冷熱清酒任飲,而且有鮮果汁提供 下單後不夠五分鐘,剌身就來了,上菜速度非常快。 刺身看上來非常吸晴~尤其是甜蝦,只只晶瑩剔透,啖啖爽口鮮甜。 三文魚也不錯,點十件來十件,沒有cut單的問題 而三文魚油脂分佈平均,看起來呈鮮紅色,食起來也夠甘香,放題質素萛很優啦 至於帶子刺身則一般而已,切得好薄身,也沒有味道 沙律~看起來賣相一般,但食落幾爽口,食得出所用的食材是新鮮的菜蔬,而且那沙拉汁也頗開胃的 必食燒菠蘿,燒過
刺身已經回本@番本

什麼款式都有,為喪食之旅展開序幕~

飲料是自助式的,款式很多

冷熱清酒任飲,而且有鮮果汁提供

下單後不夠五分鐘,剌身就來了,上菜速度非常快。

三文魚也不錯,點十件來十件,沒有cut單的問題

至於帶子刺身則一般而已,切得好薄身,也沒有味道

必食燒菠蘿,燒過的菠蘿食起來更甜,而且厚切的關係,保留住大量果汁,非常美味

鹽燒大蝦,只有加了點鹽去燒,沒有多餘的調味,雖然說不上好大只,但食起來很鮮美,蝦肉彈牙爽口~

燒物中最好食就是雞翼,燒至外脆內軟,雞翼都幾大只,醃得很入味,可惜是雞翼會飽肚,不能食得太多

盬燒牛舌,食起來很香口惹味,厚薄剛好,不會太厚或太薄,而且份量不會太多,不會有油膩的感覺

黃金焗蠔,上面加了沙律醬一起去焗,蠔肉加了點香甜的味道,食起來份外滋味~

特式壽司,可能食到尾才點,因此覺得沒有刺身那樣出色,但細細件,而且看起來很別緻,不妨一試
2016-11-22 2108 瀏覽
幾條友仔唔知食乜。最好就係食放題旺角放題都有好多。終於我地揀咗「番本」。唔知係咪真係可以番本。款式選擇多。總有一款啱囗味。要「番本」點少得order 刺身。刺身有象拔蚌。甜蝦。赤貝。三文魚。帶子。榮螺片。希靈魚。八瓜魚。白玉拖羅。食刺身最怕唔凍唔新鮮。🙄呢盤刺身夠凍夠新鮮。赤貝。象拔蚌好爽口我地幾條友仔order 咗5round番本喇💃🏻呢期主打鮮象拔蚌👅喺Facebook like 「番本」送紅蝦刺身每人一隻我地又點會執輸。Wow~~~~好長好大隻。鮮甜。仲有蝦膏。鹽燒牛👅~牛👅厚度均勻。入口煙煙Un Un。好惹味。👧🏻食咗6串🙈太誇張吧。鹽燒三文魚頭骨腩~外表小小脆。肉質軟滑多汁。值得一試。燒🍍~絕對絕對不能錯過。燒咗嘅🍍香甜多汁。唔會乾爭爭雪糕飲品都係自助形式。有少少不足。枱與枱之間有dd窄。
幾條友仔唔知食乜。最好就係食放題

旺角放題都有好多。終於我地揀咗「番本」。
唔知係咪真係可以番本。
款式選擇多。總有一款啱囗味。
要「番本」點少得order 刺身

刺身最怕唔凍唔新鮮。🙄
呢盤刺身夠凍夠新鮮。赤貝。象拔蚌好爽口
我地幾條友仔order 咗5round
番本喇💃🏻
呢期主打鮮象拔蚌👅
喺Facebook like 「番本」送紅蝦刺身每人一隻
我地又點會執輸。
Wow~~~~好長好大隻。鮮甜。仲有蝦膏。
鹽燒牛👅~
牛👅厚度均勻。入口煙煙Un Un。好惹味。

👧🏻食咗6串🙈太誇張吧。
鹽燒三文魚頭骨腩~
外表小小脆。肉質軟滑多汁。
值得一試。
燒🍍~
絕對絕對不能錯過。燒咗嘅🍍香甜多汁。唔會乾爭爭
雪糕飲品都係自助形式。
有少少不足。枱與枱之間有dd窄。
  • 燒菠蘿
  • 刺身
  • 燒牛舌
2016-11-20 337 瀏覽
刺身新鮮,海鮮類某一啲有沙,希望可以改善,而焗海鮮類別比較咸,可以整淡少少,好抵食,個蒸氣煱啲海鮮好鮮甜,另到下面煲粥很好食,可以既話款式再多一啲,我已經食第三次,希望有更多優惠活動俾我
2016-11-17
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
2016-11-19 2186 瀏覽
食放題,可是放縱任性的行為。不過好多人都抱著回本的心態吃,個人就認為除非是大胃王,否則大概多數也未必吃到回本吧,只勝在選擇多元化,任點任食,不需再看價錢點食物,想吃就點,盡情放縱自己。食物款色選擇多就是小妹喜歡吃放題的其中原因之一,每張只是點幾項其實已食得飽飽,前菜、天婦羅、刺身、壽司等等必備,唯一感到失望的是沒有火炙壽司。先點兩碟沙律開開胃,蜜桃鮮果沙律、木魚海老青瓜沙律,兩者份量已非常足,個人較喜歡蜜桃鮮果沙律,沙律醬多,而用上的蜜桃鮮甜。刺身有10款選擇,必點的當然是三文魚,象拔蚌,亦點了白玉拖羅、帶子、甜蝦刺身,整體尚算新鮮,沒有雪味。其中象拔蚌爽口鮮甜,而帶子肉身雖不算豐厚,但極富彈性甘甜,另三文魚味道普通,不過不失。我們亦點了多款壽司,壽司勝在迷你,可多吃幾款,其中亦試試創作卷物,不過卷物飯底比較散,其中海鰻芝士卷雖賣相不太凸出,但為眾多之中最好吃的,豐富的芝士,與海鰻十分匹配。不過香芒黃金大蝦卷就比較遜色,芒果好像不太新鮮,太腍身,而大蝦亦不夠脆。最值得一讚的是這裡的熟食,特別是燒烤系列,其中芝士蟹士燒帆立貝做得不錯,色澤金黃的芝士,入口即溶,而帆立貝亦彈牙。另北海燒蠔,
食物款色選擇多就是小妹喜歡吃放題的其中原因之一,每張只是點幾項其實已食得飽飽,前菜、天婦羅、刺身壽司等等必備,唯一感到失望的是沒有火炙壽司
我們亦點了多款壽司壽司勝在迷你,可多吃幾款,其中亦試試創作卷物,不過卷物飯底比較散,其中海鰻芝士卷雖賣相不太凸出,但為眾多之中最好吃的,豐富的芝士,與海鰻十分匹配。不過香芒黃金大蝦卷就比較遜色,芒果好像不太新鮮,太腍身,而大蝦亦不夠脆。
最值得一讚的是這裡的熟食,特別是燒烤系列,其中芝士蟹士燒帆立貝做得不錯,色澤金黃的芝士,入口即溶,而帆立貝亦彈牙。另北海燒蠔,入口啖啖肉,亦充滿著芝士,吃過後非常滿足,全晚不斷Encore。
鹽燒海老即使剝殼後,蝦的味道亦十足,非常惹味;鹽燒黑豚肉串肉質腍身,帶有嚼勁,也是值得一試之一。
炸得金黃色的炸物,賣相可是不錯,最讚的是來到時還保持溫度,而眾多之中,一口芝士豆腐可是最好吃,外脆內軟,另日式炸芝士年糕,脆炸帶煙韌的口感,雖再帶濃郁的芝士,但由於不太油,吃過後膩度感亦不算重。
場內亦有飲品及甜品,小妹就較喜歡忌廉鮮奶,當大刷一餐後亦吃了幾顆不同口味的一口雪米糍作為總結。整體而言,沒有特別大驚喜,但亦不過不失,總算服務好、又坐得尚算舒服,這晚可是盡情放縱,大滿足。
2016-11-03
15 分鐘 (堂食)
2016-11-18 1455 瀏覽
哈哈...日式放題就真係食得多, 今次食呢間好特別的, 除左日式之外仲有而家好興食既蒸汽火鍋, 淨係聽到呢點已經超吸引啦, 今日放工之後同朋友一齊去試下先. 超近旺角地鐵站, 過對面馬路就到了, 超級方便, 嘩.............一上到去, 已經見到人頭湧湧, 哈哈....好彩有BOOK位者, 不過都要等一陣, 等位期間, 見到...............原來蒸汽火鍋要三個人以上先有得食, oooo.....有少少失望, 不過見到佢另外原來只要like 番本佢地既facebook 就可以送手掌咁大既紅蝦刺身, 哈哈...即刻開心返哂.嘩.....入到去全場滿座呀, 真係好多人, 一坐低待應就同我地講飲品同甜品自己出去拎, 哈哈....咁我就出去拎野飲, 朋友就係到點野食, 野飲除左d大路野仲有d平時其他放題無得飲既飲品, 嘩...仲有啤酒(仲有asahi, 清酒, 梅酒)之後就緊係即刻like 番本既facebook 啦, 跟住d野食一路一路咁上枱啦, 出野既時間都好快, 讚.首先就緊係刺身啦, 我地點左三文魚, 勁肥美, 仲好新鮮, 唔會有筋. 仲有出面放題一定唔會有得食既象
首先就緊係刺身啦, 我地點左三文魚, 勁肥美, 仲好新鮮, 唔會有筋. 仲有出面放題一定唔會有得食既象拔蚌, 嘩....超新鮮, 勁爽口, 真係無誇大, 讚
另外仲有白玉拖羅刺身, 呢個都係好少有得食既, 一樣好肥美, 仲有希靈魚, 鯛魚, 北海道帶子同原隻甜蝦, 全部都係新鮮的.
前菜我地點了辣味螺肉.

壽司我地點左都係出面唔會有既鵝肝帶子壽司, 帶子上放了少少既鵝肝醬. 另外仲有魚子花之戀, 呢個勁鮮味, 食完仲有魚子味係個口裹頭. 仲有就係海鰻芝士卷, 因為我地唔想食得太多飯, 所以只點了這幾款壽司, 其實仲有其他壽司同手卷架.
嘩..........重頭戲黎啦, 你睇真係有手掌咁大既紅蝦刺身黎啦, 仲要mok 左穀都咁大隻, 啖啖肉, 好爽口, 勁滿足.

呢個日式清酒煮蜆加左d海帶落去令到味道更鮮.
日式響螺蟹粥都好足料架, 都好鮮味.
日式鰻魚炒飯, 味道普通.
天婦羅點了大蝦同日本蕃薯, 天婦羅漿唔會太厚, 大蝦爽口, 蕃薯勁甜.
燒烤類我地就點了鹽燒牛舌, 呢個好味, 味道唔會過咸, 牛舌係爽身, 唔係淋身的. 燒五花腩, 燒得啱啱好, 唔會太乾. 烤有機菠蘿, 甜甜的.
鹽燒雞中翼, 啱啱燒起, 勁好食, 雞肉仲好嫩滑.
呢個北海道燒蠔, 醬汁係濃濃的忌廉味, 蠔都鮮甜.
芝士蟹子燒帆立貝, 好香芝士味.
唔好睇呢個人參雞湯咩料都無, 但飲落去好香人參味, 仲帶少少椰味.
炸物叫了紫心香芋丸, 勁好食, 外脆內嫩, 入面勁香紫芋味. 日式炸芝士年糕, 煙煙靿靿, 好香芝士味.
嘩.......食左咁多野真係飽飽啦, 最後就緊係要食甜品啦, 有自家制既360奶凍同芒果布甸, 雪糕糯米糍(有綠茶味同香芋味), 同牛奶公司雪糕.
今日真係食到好飽, 超滿足, 令外值得一提係呢到d服務真係好好, 好有禮貌, 同埋佢地見你食完都好快就會幫我地收碟, 因為二人枱放唔到咁多野, 所以一路出野食一路都有位放, 讚.
題外話/補充資料: 下次一定要叫D FD 一齊黎食埋個蒸汽火鍋呀!!
2016-11-17
5 分鐘 (堂食)
My friend and I had supper in a japanese restaurant called ''Banmoto Japanese All You Can Eat Restaurant ''(番本日式放題) located in Sai Yeung choi street south,Mong Kok.(旺角西洋菜南街)There are four time sections which charges differently for the two hours dinner japanese buffet showing below:"Three or more people can enjoy steaming hotpot in the dinner buffet(steaming hotpot is not provided in the lunch buffet).So it is better to come to enjoy dinner with large group of people.There are sashimi,sushi,wide

There are sashimi,sushi,wide varieties of Japanese cuisines provided in umlimited basis.
The ''Japanese style stewed beef cubes''(和風牛肉粒)is soooo tender and succulent,well seasoned.I had ordered several rounds
The ''butter garlic scallops''(牛油蒜香炒帶子) is one of my favorites.The scallops are delicate with nice buttery flavors,not rubbery at all.

There are also Udon,ramen,spicy noodles and cold noodles provided.
The Kyushu pig cartilage ramen(九州豬軟骨拉麵) is very delicious.The soup base is soooooooo rich and creamy.The ramen is al dente.

There are deep fried japanese food provided.

I love the deep fried chicken cartilages(炸雞軟骨) which are sooooooo crispy and had bites.
The ''Japanese deep fried cheese sticky rice cake''(日式炸芝士年糕)has nice golden crispy crust outside and fluffy inside.The melted cheese oozes out.nice treat
The grilled seasalt prawns(鹽燒海蝦) are very large in size.but not very fresh and not very firm.
I am quite disappointed with the chicken wings which are not tasty as I expected.

Good news for booze lovers as good qualities of liquors are free flow without extra charges.
The ''Choya plum wine''(Choya 梅酒),Asahi beer(朝日啤酒) and well known japanese sake are free flow!!!"
Juices,soft drinks,ice cream and panacotta are also provided in umlimited basis.
All in all,the food here is above average with sooooo many options charging in reasonable prices.

The free flow good qulities boozes is a plus.

But it takes a while to serve after ordered the food and some of the waitresses are not polite.
  • ''Japanese style stewed beef cubes''(和風牛肉粒)
  • ''butter garlic scallops''(牛油蒜香炒帶子)
  • Kyushu pig cartilage ramen(九州豬軟骨拉麵)
  • deep fried chicken cartilages(炸雞軟骨)
  • ''Japanese deep fried cheese sticky rice cake''(日式炸芝士年糕)
  • ''Choya plum wine''(Choya 梅酒)
  • Asahi beer(朝日啤酒)
2016-11-13 327 瀏覽
旺角番本放題staff十分有禮貌和樂意招呼客人,前幾次夜班D伙記好人到我班friend都讚他們。晚市是很满座和忙碌。他們不但没有做到鼓譟。並常走過來問D食物到末。又教我們蒸海鮮。飲品是自取的。好人到經過都幫你取。 今時今日 啲後生仔 做嘢態度 簡直令我們 另眼相看。今日下午放题亞婆都話呢間放題啲人有禮貌。 試過其他放題係叫都唔睬你的。
旺角番本放題staff十分有禮貌和樂意招呼客人,

2016-11-11 379 瀏覽
又係放工同朋友食放題,狂食發洩下嘅時候喇, 專登揀咗一間酒水任飲,而且款式較多嘅放題,清酒梅酒啤酒任飲夠曬爽, 決定今晚飲到佢回哂本😂 牛油燒雜菇,淨係聞到陣牛油味已經流曬口水喇。 牛柳粒 好腍好入味,都唔錯 燒魚頭 好彩唔係好大個,兩個人食剛好,如果唔係就會好溜 清酒煮蜆都幾鮮甜,唔會有沙, 就是比較細一點 食放題無理由唔食刺身嘅, 刺身配清酒一流, 款式都係我最鍾意食嗰幾款,而且件件新鮮厚切 ,出單夠快, 忍唔住點咗幾轉食 炸墨魚咀,香口惹味送酒一流 焗生蠔同埋焗扇貝口感juice,值得一食 點咗咁多清酒,當然要點返一啲餸酒嘅食物啦 ,燒大蝦同埋牛舌, 也是必點吧 呢度除咗款式多出單快服務也很細心,我今日帶咗囡囡一齊去食放題,還有一個公仔禮物收, 真係大人有開心細路又開心

牛油燒雜菇,淨係聞到陣牛油味已經流曬口水喇。

牛柳粒 好腍好入味,都唔錯

燒魚頭 好彩唔係好大個,兩個人食剛好,如果唔係就會好溜

清酒煮蜆都幾鮮甜,唔會有沙, 就是比較細一點

炸墨魚咀,香口惹味送酒一流

焗生蠔同埋焗扇貝口感juice,值得一食

其他