2017-08-28 376 瀏覽
今次約左個舊朋友食飯,佢好鍾意食日式放題,就同佢試下這間啦!估唔到好有驚喜。雖然預早Book 左,但都要等位,門口唔大,但裏面都好寬敞。美食方面,先叫熱食,紅酒牛腩,肉質幾好,唔韌,味道濃郁。日式清酒煮蜆,份量好多,好濃清酒味,鮮甜好味。再試刺身,非常新鮮,三文魚厚切,口感十足,甜蝦刺身好清甜,象拔蚌非常爽口。最正都係個蒸氣火鍋,食物有質素,選擇多,海鮮、蔬菜、肉類好多選擇,海鮮用蒸氣煮熟真係好鮮味。甜品方面,奶凍、芒果布甸任食!飲品選擇都非常多。這餐非常豐富,回味無窮!
日式清酒煮蜆,份量好多,好濃清酒味,鮮甜好味。
甜品方面,奶凍、芒果布甸任食!飲品選擇都非常多。
這餐非常豐富,回味無窮!
一家人出街食最喜歡食放顯,貪細細碟可以試完再叫,仲可以多試幾款^^今次選擇旺角番本日式放題,至於能否番本,最後你知訂座19:00,放工搭巴士過去時間剛剛好,現在已經有好多人等位中,入內大廳亦坐滿,那麼多人來幫襯,相信評價一定不錯唷食放題第一步當然是點菜,要點得有技巧就先從小吃食手,如刺身、串燒、沙律等....綜合刺身盤,每款都有,樣樣齊之餘都幾新鮮,我一家食完都無人肚痛En call完又en call的燒牛舌,調得好入味,因為一串得兩塊,我地前後都ORDER了十幾串呢^^叫了幾客火炙三文魚壽司、辣味吞拿魚軍艦是我喜歡的;炸芝士年糕和芋丸,我同妹妹最鍾意,每款一人2粒其實我食野期間,蒸氣鍋都準備中,海鮮~海鮮~最愛食海鮮~魷魚、白蜆、扇貝八爪魚鬚全部都要~打開竹蓋一陣香味就飄來,吃原味吃鮮味,魷魚內還有魷魚卵子,非常甘香好戲在後頭,粥底都是海鮮的精華所在,粥底口感軟棉,濃稠適中,吃一兩碗實屬閒事啦^^
今次選擇旺角番本日式放題,至於能否番本,最後你知

叫了幾客火炙三文魚壽司、辣味吞拿魚軍艦是我喜歡的;
炸芝士年糕和芋丸,我同妹妹最鍾意,每款一人2粒

2017-08-16
2017-08-26 337 瀏覽
有朋友喺澳洲返黎,由佢決定食尼間,點知。。。 錯晒 三文魚完全。。。。。 唔可以話係難食,但竟然可以係無味囉, 咁多樣刺身,得d蝦係最好食 之後再叫多一次,俾多次機會佢, 但。。。。三文魚既紋係靚左,但依然係無味尼間野選擇勁少,又不停漏單, 漏單情況係好嚴重 直到最尾最少一轉刺身一轉前菜,一轉炸物係無到過, 埋單前侍應表示last order 問我地有無野未到, 但已經無乜心機食, 只追返少少前菜,反正唔好食。絕對無下次, 離開餐廳後, 友人都表示佢係上年食過係可以,所以今次返黎先再食, 點知竟然係伏
有朋友喺澳洲返黎,由佢決定食尼間,點知。。。 錯晒

刺身

之後再叫多一次,俾多次機會佢, 但。。。。

三文魚既紋係靚左,但依然係無味

尼間野選擇勁少,又不停漏單, 漏單情況係好嚴重

2017-08-16 398 瀏覽
坦白講......呢個價錢又要等咁耐....... 野食嘅選擇唔多.........而且都唔係太好食........所以食過一次之後都唔會再返黎食........
老公放假想同佢食餐好,一早就訂了位置方便的番本放題(就係量),數落今次應該係第三次食啦。一去到勁多人,香港人真係放題上癮去到老馬識塗,即刻點了刺身先。仲有辣味螺肉,我自己清空成碟老公叫左choya梅酒,佢應該飲左4杯左右。我就像韓國蜜桃汁,亦是外面比較難飲到。主食方面叫左好多,而且每一樣都好好味。燒牛舌,好爽口,加了點鹽,而且即燒,上碟時仲係熱。燒菠蘿,好甜,一口size,唔會食到好麻煩芝士年榚,穩陣之作但最令我驚喜的是炸蕃薯球,外層薄,內包了黃蕃薯及紫薯,食到最單純的甜香。天婦羅,粉薄,炸得剛剛好,內裡的主角不會乾身,最愛天婦羅蟹柳仲有大量助酒小食,其中最推介牛油帶子及墨魚咀,可惜冇影到甜品有任拎的糯米糍及雀巢雪糕,當中較特別的是有榴槤味糯米糍成餐飯見到d服務員走場走得好急,清枱清得好快,但都冇黑面,而且價錢公道,會再幫襯下次可以再多些人一起來,可以食蒸海鮮

一去到勁多人,香港人真係放題上癮

去到老馬識塗,即刻點了刺身先。仲有辣味螺肉,我自己清空成碟

桃汁

主食方面叫左好多,而且每一樣都好好味。
炸紫薯球

天婦羅

仲有大量助酒小食,其中最推介牛油帶子及墨魚咀,可惜冇影到

甜品有任拎的糯米糍及雀巢雪糕,當中較特別的是有榴槤味糯米糍

下次可以再多些人一起來,可以食蒸海鮮

滿滿的甜品櫃
桃汁
炸紫薯球
2017-08-15 411 瀏覽
今日和朋友在旺角食飯,我之前食過另一間覺得幾好食, 所以今次同另一個朋友再來試。如果鐘意食刺身,那一定可以食到夠本。 吃放題一開始要先叫刺身/壽司。之後再慢慢寫其他食物。一來張枱細,二來食唔切,一枱都是食物,凍左又唔好食。刺身:三文魚,象拔蚌,帶子,甜蝦, 赤貝。三文魚肥美,但都有三文魚味的鮮味。 帶子今次好好食,好鮮甜。 甜蝦好吃不在講,和出面壽司店一樣新鮮,食落好甜。赤貝和象拔蚌也不錯, 味道不是很出眾。赤貝我明明寫10粒,比左成30粒我。 因為只得我一個人食, 食到我個人飽哂 , 結果我只食左一ROUND 刺身。蒸氣火鍋:  比想像中更好,試了蒸蝦,扇貝,蜆,肥牛,冬菇,金菇, 雞件。肥牛金菇,蒸完仲好滑, 沙白蜆蒸好會打開口仲漲卜卜, 好新鮮有海水味。蒸到最後加半碗飯用大火滾粥,好鮮甜好好食啊。今次沒有加水所以有少少杰, 最好加少少水再滾粥。炸物方面: 芝士年糕, 好好吃。 燒物:今次都叫了豬肉、牛舌和翠玉瓜, 熱食唔錯!但翠玉瓜很一般, 燒物方面感覺比另一間分店差D。甜品:有360牛奶布丁同雪米糍,兩款都唔錯!飲品有好多選擇,酒類要點單,有啤酒,梅酒,清酒。啤酒是Asahi,

炸物方面: 芝士年糕, 好好吃。

甜品:有360牛奶布丁同雪米糍,兩款都唔錯!

飲品有好多選擇,酒類要點單,有啤酒,梅酒,清酒。啤酒是Asahi,好少地方任飲是Asahi,所以在場有很多男士。 梅酒味道幾好,甜甜地但梅味唔重。加了冰會淡,我都是直接飲不加冰,味道好好多。
2017-07-31
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身
2017-08-13 497 瀏覽
用餐日期:2017年8月13日/星期日首先一步入餐廳,可能星期日的關係,人流不算多、 我們選擇了1730 的入座。今天的天氣非常悶熱、但餐廳的冷氣溫度調較適中、不會感覺大涷或太熱未開始晚餐的時候,你會發現每一張枱都會有一個蒸爐、比大家使用、但餐後本人覺得、蒸出來的食物、味道一般、可能是食物本身的質素關係由於天氣實在太熱、我坐下來不到2分鐘、便走到飲品的雪櫃,選擇飲料。飲品分別有陽光檸檬茶等飲品,選擇不多、隨後餐廳給我的第一個失望、因雪櫃所有飲品,都是常溫飲品。沒有一款飲品是冰涷的。我向服務員查詢,由於我想撰擇烏龍茶作餐前小飲,但回覆是,「我們不會提供涷烏龍茶,因烏龍事件不會涷的!」但隨後服務員為我提供冰塊,這可說是在品質差勁的情況下提供優質服務。而食物質素、只屬一般之中的一般、第二個失望來自於炸蝦天婦羅,外貌一流、「外軟內軟」在別的地方、很難吃到更出色的是燒菠蘿、菠蘿本身沒有燒過、放入口的時後,你會覺得好像將一件室溫的像膠放入口中其他食物不用多提、這是一間名副其實「番本」放提、 不過不是你番本、而是餐廳本身
用餐日期:2017年8月13日/星期日

2017-08-13 279 瀏覽
今次黎到番本食放題,仲帶埋我屋企人黎食~事關屋企人係好鍾意食放題XD所以成日都要搵下有咩抵食放題帶佢地去~呢度都幾多人黎 有訂位都要等多等先可以入到去食@@門口空間唔太多~搞到有少少逼,好彩都唔算等得好耐一黎就緊係食最愛既刺身啦~三文魚既紋好靚,同埋都幾厚切下,油份岩岩好而蝦都係大隻既,而且整得都幾乾淨~唔會有腸~之後就係炸雞軟骨,不過今次雞軟骨就得我食而佢既份量都好多下炸得都好香口,容易咬開,令人不斷食唔停口而焗蠔都冇腥味,芝士味都好重但又唔會蓋過蠔既味道,不過就略為細左少少~牛肉粒都係放題我會食既野首先佢切得岩岩好,可以一口咁食而牛肉都唔算好硬,唔會太熟,保留到肉汁一份既牛肉粒都夠2-3個人食~大家可以預番~炸物都係我既最愛!有蝦有蟹柳有魚,個外皮都炸得好脆而最後既主菜就係呢個蒸爐啦因為張檯唔大,所以我地選擇最後先食呢個個爐唔大,可以睇番張圖就知放到幾多野~佢有好多選擇既,有肉有海鮮,不過就要預留番時間啦,始終都要等佢熟既~呢個蒸爐可以食到海鮮既鮮味因為水份冇咁易流失晒~
今次黎到番本食放題,仲帶埋我屋企人黎食~
呢度都幾多人黎 有訂位都要等多等先可以入到去食@@
門口空間唔太多~搞到有少少逼,好彩都唔算等得好耐

一黎就緊係食最愛既刺身啦~
三文魚既紋好靚,同埋都幾厚切下,油份岩岩好
而蝦都係大隻既,而且整得都幾乾淨~唔會有腸~

之後就係炸雞軟骨,不過今次雞軟骨就得我食而佢既份量都好多下
炸得都好香口,容易咬開,令人不斷食唔停口

牛肉粒都係放題我會食既野
首先佢切得岩岩好,可以一口咁食
而牛肉都唔算好硬,唔會太熟,保留到肉汁
一份既牛肉粒都夠2-3個人食~大家可以預番~

炸物都係我既最愛!
有蝦有蟹柳有魚,個外皮都炸得好脆

而最後既主菜就係呢個蒸爐啦
因為張檯唔大,所以我地選擇最後先食呢個
個爐唔大,可以睇番張圖就知放到幾多野~
呢個蒸爐可以食到海鮮既鮮味因為水份冇咁易流失晒~

2017-08-11 263 瀏覽
經常經過旺角 西洋菜街天橋都見到番本日式放題個招牌, 心想搵次機會去試試都好喎 !今日放假約埋喜歡食放題嘅朋友一齊 去食個番本 ,實行 邊食邊傾 享受下悠閒嘅一個下午 ,去到望下餐牌每位$178, 有刺身,炸物,甜品, 飲品等。樣樣齊 入去試試!呢個係3樓全層地方都幾闊落寬敞坐得都好舒服坐低 見 menu 真係好多選擇 ,我哋開始 放縱地任點任食了……首先上枱的是刺身 見 三文魚 柔軟色澤鮮紅 件件晶瑩剔透,好新鮮! 赤貝爽, 甜蝦軟滑净食個刺身都番本喇……仲有燒蝦,爽,甜,香口!燒蠔和扇貝外層包着芝士和沙律醬 好creamy香口燒 青魚 甘香肥美,冇魚腥味呢個燒墨魚咀 越越甘香!有嚼勁!!枝豆唔會煮得太淋甜品不得不吃 榴槤糯米糍, 香芋糯米糍,二人吃得好满足!是個番本的午餐!

呢個係3樓全層地方都幾闊落寬敞坐得都好舒服

净食個刺身都番本喇……

仲有燒蝦,爽,甜,香口!

燒蠔和扇貝外層包着芝士和沙律醬 好creamy香口

燒 青魚 甘香肥美,冇魚腥味

呢個燒墨魚咀 越越甘香!有嚼勁!!

枝豆唔會煮得太淋

甜品不得不吃 榴槤糯米糍, 香芋糯米糍,

二人吃得好满足!是個番本的午餐!
2017-08-04
2K
2017-08-10 251 瀏覽
對於餐廳驚喜十足,一間餐廳同時滿足你兩個願望,不單可以放題,仲食到熱辣辣的蒸氣火鍋!食物絕對有質素,厚切三文魚刺身非常新鮮,甜蝦亦大大隻,食落口仲很鮮甜,還有其他剌身如帶子都很新鮮!其他熟食都誠意十足!火炙三文魚壽司絕對推介👍🏻👍🏻👍🏻一連食左三件都不會"漏",炸物最喜歡芝士年糕同南瓜天婦羅!熟食方面最後還食了稻庭烏冬,非常有咬口和彈性,好食到一口接一口,不過湯底偏咸,麵質一流。而日式鰻魚炒飯是必食之選,炒飯底乾濕度恰到好處,食落甜甜的日式醬汁味配合埋鰻魚,味道相襯,100分!飲品選擇亦好多,不過唔好飲咁多啦,以食野為主!

炸物最喜歡芝士年糕同南瓜天婦羅!
飲品選擇亦好多,不過唔好飲咁多啦,以食野為主!
2017-08-10 216 瀏覽
原來番本新推出左迷你蒸氣鍋1-2人就可以免費享用啦d帶子唔錯以前想食蒸氣鍋要三個人先叫得啊媽之前成日想話來番本試依家得兩個人都可以試到啦迷你鍋雖然size細細每次唔可以放太多野不過可以蒸下野食感覺都幾好玩同埋健康好多無咩油燒菠蘿唔錯甜甜地食落幾爽同好juicy蝦刺身每次來都會叫味道鮮甜炒銀芽次次都會叫調味調得好惹味壽司好好食啊!蟹柳好鮮甜燒鲭魚燒得好香啊!迷你鍋追加食物款式都唔少雞肉同蝦都好正南瓜幾甜迷你鍋雖然唔可以一下子蒸好多野食不過正正係咁每次唔洗食得好趕咁每次慢慢食下又蒸下都係一種樂趣來呢個係必食ga炸芋丸炸得超脆入面軟林林香芋味好香濃d雞翼好入味鹽燒蝦肉質好實淨好好味整體感覺好滿意不過阿媽個人就比較心急佢嫌蒸嘢要等得耐先有嘢食囉我覺得都ok係d員工會忙d要過來幫我地加下水來蒸野細鍋好快就🈚️水
原來番本新推出左迷你蒸氣鍋

炒銀芽次次都會叫
調味調得好惹味

壽司好好食啊!
蟹柳好鮮甜

燒鲭魚燒得好香啊!

迷你鍋追加食物

係d員工會忙d

要過來幫我地加下水來蒸野

細鍋好快就🈚️水
2017-08-10 180 瀏覽
辛苦工作了一天,想和朋友食大餐,就來到旺角番本吃放題menu很厚,選擇比較多,還可以任選飲料和甜品芝麻八爪魚&辣味螺肉作為前菜相當開胃,八爪魚很爽,而且還帶點芝麻香,不過不太習慣慣螺肉的辣味,醬汁太多三文魚、象拔蚌、赤貝刺身刺身非常新鮮,最愛三文魚,象拔蚌帶一點點腥味火炙芝士玉子壽司芝士香味濃,玉子富蛋香火炙三文魚壽司三文魚質感頗嫩,火炙味道昇華軟殻蟹手卷軟殻蟹很脆,配上紫菜味道不錯鰻魚炒飯飯粒硬度適中,不過鰻魚粒太少日式生蝦米紙菜卷一看有點像越南菜式,蝦米的口感挺特別虎蝦天婦羅,南瓜天婦羅、炸魷魚圈天婦羅炸得香脆,炸粉也不會太多芝士蟹子燒帆立貝,北海燒蠔賣相真的很不錯,帆立貝滲透著蟹的鮮味,蠔和蛋黃醬很match,如果多一點芝士味就更好牛油蒜香炒帶子帶子彈牙多汁,咬下去啖啖牛油香XO醬炒墨魚咀墨魚咀頗煙韌,炒得入味,加上xo醬更惹味甜品有芒果布甸,雪米糍,還有雪糕,為今晚的晚餐畫上完美句號
辛苦工作了一天,想和朋友食大餐,就來到旺角番本吃放題

menu很厚,選擇比較多,還可以任選飲料和甜品

芝麻八爪魚&辣味螺肉

三文魚、象拔蚌、赤貝刺身

刺身非常新鮮,最愛三文魚,象拔蚌帶一點點腥味

火炙芝士玉子壽司
芝士香味濃,玉子富蛋香

火炙三文魚壽司
三文魚質感頗嫩,火炙味道昇華

軟殻蟹手卷
軟殻蟹很脆,配上紫菜味道不錯

鰻魚炒飯
飯粒硬度適中,不過鰻魚粒太少

日式生蝦米紙菜卷

一看有點像越南菜式,蝦米的口感挺特別

虎蝦天婦羅,南瓜天婦羅、炸魷魚圈

天婦羅炸得香脆,炸粉也不會太多

芝士蟹子燒帆立貝,北海燒蠔

牛油蒜香炒帶子

帶子彈牙多汁,咬下去啖啖牛油香

XO醬炒墨魚咀

墨魚咀頗煙韌,炒得入味,加上xo醬更惹味

甜品有芒果布甸,雪米糍,還有雪糕,為今晚的晚餐畫上完美句號
2017-08-09 235 瀏覽
日式放題店越開越多,同樣花樣亦多不勝數,就好似今次依間日式放題甘,除左有前菜,壽司,手卷,刺身,炸物,串燒料理之外,仲有得任食蒸氣火鍋。蒸氣火鍋有唔同嘅海鮮,肉類同菜可以選擇,不過我就重點食海鮮。海鮓都還算幾新鮮,店員仲會好細心咁周不時睇下個蒸籠仲有冇水同埋不時為我地遞上蒜蓉。唯一美中不足嘅就係個蒸籠太細,一次只能夠蒸小量食材。牛肉粒肉質夠軟淋唔會煮到靭晒,配上和風醬汁同洋蔥,味道吾錯。燒到微焦嘅帆立貝配上芝士同埋爽卜卜嘅蟹子,口感豐又惹味。刺身都算新鮮而且真係厚切,種類都算多有三文魚,帶子,赤貝,甜蝦,象拔蚌,白玉拖羅,榮螺片,希靈魚同鯛魚。手卷中嘅餡料由頭食到落尾都有,唔會偷工減料。軟殼蟹炸得夠香脆亦吾會太油。每次食放題我都唔會錯過食蟹子沙律嘅機會,蟹子嘅份量一D都唔孤寒。

和風牛肉粒

太子醬燒帆立貝

燒到微焦嘅帆立貝配上芝士同埋爽卜卜嘅蟹子,口感豐又惹味。

2017-08-09 466 瀏覽
近年的日式放題店開到成行成市, 不過有埋蒸氣火鍋倒是第一次見, 所以經朋友推薦下便來到「番本日式放題」(下稱「番本」)。 沒想到平日的晚上,還這麼多食客呢! 門口擠得水洩不通,😮 我們準時19:30到達, 幸好我們一早預訂了枱, 否則便要等到21:30呢!🙈🙈🙈 「番本」食物種類都算不少, 有前菜、壽司、手卷、刺身、炸物、燒烤、料理等, 多達超過60款美食, 還有自助飲品和甜品呢! 刺身中的三文魚、北海道帶子刺身都相當不錯, 象拔蚌鮮味十足,值得番點!👍🏻 火炙三文魚壽司 三文魚燒得魚油脂香,值得一試!😽 蟹籽沙律 都算幾足料,惟有點dry..😟 牛油炒粟米 牛油味不夠突出,但粒粒拆肉粟米倒是吃得挺方便~ XO醬炒墨魚咀 墨魚咀彈牙有嚼勁,XO醬調味都幾惹味! 牛油蒜香炒帶子 帶子炒得香口,牛油蒜香也非常入味,值得一試!😋 牛油炒雜菌 牛油味突出, 惟不太夠熱,但都算值得一試!🙈 汁燒翠肉瓜串新鮮爽脆, 鹽燒雞中翼略嫌調味較單薄。 鹽燒牛舌和鹽燒黑豚肉串 肉質質感太硬, 可能不是新鮮燒好,味道略為遜色。😟 烤有機菠蘿幾鮮甜,正! 北海燒蠔和芝
近年的日式放題店開到成行成市,
不過有埋蒸氣火鍋倒是第一次見,
所以經朋友推薦下便來到「番本日式放題」(下稱「番本」)。
沒想到平日的晚上,還這麼多食客呢!
門口擠得水洩不通,😮
我們準時19:30到達,
幸好我們一早預訂了枱,
否則便要等到21:30呢!🙈🙈🙈
「番本」食物種類都算不少,
有前菜、壽司、手卷、刺身、炸物、燒烤、料理等,
多達超過60款美食,
還有自助飲品和甜品呢!
飲品
飲品
刺身中的三文魚、北海道帶子刺身都相當不錯,
象拔蚌鮮味十足,值得番點!👍🏻
象拔蚌
北海道帶子刺身
火炙三文魚壽司
三文魚燒得魚油脂香,值得一試!😽
蟹籽沙律
都算幾足料,惟有點dry..😟
蟹籽沙律
牛油炒粟米
牛油味不夠突出,但粒粒拆肉粟米倒是吃得挺方便~
牛油炒粟米
XO醬炒墨魚咀
墨魚咀彈牙有嚼勁,XO醬調味都幾惹味!
牛油蒜香炒帶子
帶子炒得香口,牛油蒜香也非常入味,值得一試!😋
牛油味突出,
惟不太夠熱,但都算值得一試!🙈
牛油炒雜菌
汁燒翠肉瓜串新鮮爽脆,
鹽燒雞中翼略嫌調味較單薄。
鹽燒牛舌和鹽燒黑豚肉串
肉質質感太硬,
可能不是新鮮燒好,味道略為遜色。😟
鹽燒牛舌 鹽燒黑豚肉串
烤有機菠蘿幾鮮甜,正!
烤有機菠蘿
北海燒蠔和芝士蟹籽燒帆立貝
可能醬汁太濃調的關係,口感一pat pat,不太良好,👎🏻
海鮮又不太新鮮,有待改善呢!😩😩😩
北海燒蠔和芝士蟹籽燒帆立貝
日式炸芝士年糕
芝士年糕炸得香脆可口,
一口開濃郁的芝士便湧出來,必食之選!
日式炸芝士年糕
天婦羅有點overcooked,但又不夠脆。😭
輪到「番本」的重頭戲-蒸氣火鍋
我們吃得到的食物不多,
因為二人前的蒸爐size很細,
每次放上去蒸的食物不多,食物也不易熟透。
唯一覺得不錯的是半殻帆立貝,
味道偏鹹,但勝在口感不錯。😄
不過食材的種類不多,有改善的空間呢!🙈
蒸氣火鍋
蒸氣火鍋
半殻帆立貝
唔夠食仲可以額外加錢叫個特級海鮮盛。
飯後甜品還有雀巢公司雪糕、獨立包裝的糯米糍和少量布丁和奶凍。
甜品
象拔蚌
北海道帶子刺身
烤有機菠蘿
2017-08-09 128 瀏覽
天氣酷熱,最好食乜?梗係放題,呢間選擇多,地理佔優近地鐵,訂台後不用等候就可安然入座,二人未能坐上卡位,但相較同區不感劑迫。沙律爽口簡單,已是要好的前菜。壽司一定點上火炙系列,肥美好吃,幾件才是序章。三文魚色靚,吃了好多件幸好飯不多,肚子未撐。主食二話不說要點上一大堆的刺身,喜歡切割魚生不是碎碎濕濕的小巧,倒是大塊大塊的厚切,盤上更是去放題的全頓飯之大重點所在。幾款熱燻都不錯,特別是牛油蒜香炒帶子足料惹味。店方還有蒸氣火鍋可試,難得的是兩位也可叫,個煲仔仲好得意。甜品有奶凍,杯裝朱古力跟呍喱拿口味,雪米糯味道不錯,有荔枝跟榴槤,後者超讚,香同食味都掂,連吃半打才夠喉。食後感:餐廳開了好一段時間,質素難得能保持。環境寬闊,空氣夠流通,沒有漏單兼上菜麻利,價錢合理,位置取勝。P.S.最欣賞呢度有得仼飲果汁先生☺️😛😋見到鄰座男客們狂點啤酒,喝得超爽呢。另外,貼心位是二人枱下均設有椅子,方便客人存放隨身物呢。小妹我忘了關wifi掣,原來電話一直自動連上餐廳的呢,不用密碼真方便呀!

沙律爽口簡單,已是要好的前菜。

幾款熱燻都不錯,特別是牛油蒜香炒帶子足料惹味。

店方還有蒸氣火鍋可試,難得的是兩位也可叫,個煲仔仲好得意。