2017-10-08
今個週六係family day~ 同家中老媽去食放題,今次老媽選中呢間番本放題! 中午時去,3小時任食,只係$178 ~~~ 食3個鐘真係好正!!! 12點上到去,人未算太多,同其他放題一樣,一定有沙律啦,刺身,壽司,手卷丶日本料理丶小食、燒烤丶湯天婦羅炸物拉麵烏冬等等...呢一間餐廳嘅飲品選擇算係我食過大多放題餐廳當中選擇最多嘅一間除咗汽水之外佢哋仲有清酒啦日本啤酒梅酒超級正!第一樣就要試佢嘅刺身啦,我哋叫咗三文魚象拔蚌八爪魚 螺片帶子同埋甜蝦。帶子同埋甜蝦超級鮮甜,而且三文魚好厚切好肥美!試過刺身又叫咗三色花之戀,鰻魚同芒果軟殼蟹sushi 。以上全部合乎標準正正! 想同大家推薦呢個黃金焗蠔同芝士蟹子燒帆立貝佢上面有芝士沙律蛋黃醬,上碟嘅時候已經好香,雖然蠔同帶子有少少細粒左但係成件事加埋就好好味!!呢2碟以味道取勝 再嚟就係和風牛柳粒,牛油蒜香炒帶子同燒海老,呢3個小食都好惹味細細份兩個人分享就最好不過啦~食咗幾輪之後兩個女人其實已經戰鬥力開始下降,食埋最後一輪嘅炸物:燒菠蘿同埋翠肉西瓜就已經好飽喇! 超級滿足嘅一餐啊!
超級滿足嘅一餐啊!