2004-11-04 4 瀏覽
果黃金夢好似楊枝金露既????木糠?? 布甸好難食!反而荔枝XX冰OK !不過講真, 佢地D 甜品賣相一流, 而且佢地開到好夜!
果黃金夢好似楊枝金露既????

木糠?? 布甸好難食!

反而荔枝XX冰OK !

不過講真, 佢地D 甜品賣相一流, 而且佢地開到好夜!
2004-10-30 10 瀏覽
今次係我第一次去食,之前未試過,係個fd帶我去試既!佢話呢度既焗酥被豆腐花好食,就諗住試下啦!叫左個焗丁麵加$22蚊食到朱古力豆腐花,原價要$28蚊,焗丁麵d味略咸,食完好口乾,要水既話又要加6蚊買枝水,我覺得吾係咁合理lor,入得去都係食野ga啦,連水都要錢,過份左lor,另外佢個desert又幾好味既,環境就一d都吾好啦!好逼,無空間,價錢仲吾平喎,咁既價錢,我會寧願坐得舒服d 既地方食啦!仲駛去o個度咩!應該吾會再去啦~^^
2004-10-29 29 瀏覽
本人通常經過TST, 都一定會想度"甜蜜蜜"這間餐廳的, 因除款式多, D野都好好食, 但價錢亦一般, 因一個甜品都要廿幾, 三十幾蚊, 但我都無所謂, 野食OK咪得囉....而且SERVICE都OK.......昨日, 我和朋友再到該餐廳時, 真的令我好失望, 有個四眼的員工(看似是BOSS), 真的十分不禮貌, 因本人有一個習慣是進食時和食甜品前, 都要渴水的, 所以叫該店員拿水給我, 但該員工的態度, 是好不禮貌地表明:佢地只提供WATSON水,HK$6枝!! 仲不斷叫我ORDER甜品, 我雖早已打算ORDER甜品, 但我覺得, 如果該餐廳的政策是不提供水的, 我覺得不是問題, 但問題是該員工的態度勁差...其實她可以講句:唔好意思! 起碼客人聽到都好D呀! 佢咁講, 好似是看不起人咁, 好似講到個客連杯水都無錢買咁, 希望佢真的要反省呀! 今時今日咁既態度, 點得架??所以到最後, 我連HK$1 TIP都無俾, 日後都唔會再去!!

2004-09-21 21 瀏覽
the desserts are very special....and the taste is pretty nice! but the seats are not too comfortable..
2004-09-20 6 瀏覽
之前同男朋友去左呢度食甜品.兩個人叫左兩款甜品share食.一個係芒果春卷.春卷皮包住芒果,幾好味.仲有個芒果sauce點d春卷.個decoration幾靚.另一個唔記得個名,係一個凍食甜品.芒果汁裏面有d生果,椰纖果...上面仲有一個青檸sorbet.幾好味呀.好夠凍.sorbet好好味,酸微微,好醒胃.不過呢度真係好逼,好有壓迫感.總比以前紅磡店大d.服務ok,但係老闆娘就冇咩禮貌啦.價錢就ok啦.
之前同男朋友去左呢度食甜品.

兩個人叫左兩款甜品share食.

不過呢度真係好逼,好有壓迫感.總比以前紅磡店大d.

服務ok,但係老闆娘就冇咩禮貌啦.

價錢就ok啦.
2004-09-17 7 瀏覽
我叫左炸香蕉伴雪糕. 香蕉被薄薄一片肉桂味酥皮包著炸, 不過不失, 不過份量細, 唔抵食. 朋友的一份份量較大. 是類似一件炸過的麵包載著芒果雪糕. 偷吃過炸過那東西, 感覺有點油, 麻麻地.可能因為呢排學得多左甜品, 我會好想試多d 有特式或好味甜品. 見佢門口貼咁多報導, 所以有d期望, 不過食完之後覺得佢地的甜品係有創意, 但既然佢地以甜品作招來, 我就會嫌呢度的甜品少左個"心", 有少少失望.

2004-08-14 14 瀏覽
朋友未食過甜蜜蜜, 要我帶佢黎試. 我都有好耐無食過呢間甜品店, 所以就立即付諸行動. 黎到唔係好多人, 眼見個個都係食緊焗丁, 焗意粉...無人食緊甜品, 令我地有少少猶豫,但係既來之則安之, 就坐低左.我地兩個都鍾意食栗子, 所以叫左佢個夏日推介, 焗栗子批伴雪糕. 等左大約20分鐘個甜品先上檯. 個栗子批好好食呀! 批用酥皮做, 裡面o既除左栗子蓉之外仲有粒粒栗子, 味道唔會過甜, 熱辣辣新鮮即製, 正! 個雪糕係典型dairy farm貨色, 無乜特別!雖然座位唔舒服, 不過值得翻炒!
雖然座位唔舒服, 不過值得翻炒!
2004-07-30 4 瀏覽
士多啤梨雪山---甜到漏黃金夢---無甚特別....都幾多芒果....價錢略貴...而且坐得好逼....係咁多.....
士多啤梨雪山---甜到漏
黃金夢---無甚特別....都幾多芒果....
價錢略貴...而且坐得好逼....係咁多.....
2004-05-31 4 瀏覽
D 野食賣相真係幾靚,又幾好味,又唔係好貴,有機會我會再去食
2004-05-25 8 瀏覽
上次都諗住同朋友食,點知多人到爆,今次星期一來,不用等便有得坐。甜品几特別,唔似普通糖水店咁生果撈乜珠乜果。有熱食的朱古力豆腐花凍食的雪糕,但好甜。最好都係普通糖水店提供的食品,所以好似唔洗特別去呢度,又不是有特別氣氛。熱食的朱古力野去strawberry forever 好過。
甜品几特別,唔似普通糖水店咁生果撈乜珠乜果。
有熱食的朱古力豆腐花凍食的雪糕,
但好甜。
最好都係普通糖水店提供的食品,
所以好似唔洗特別去呢度,
又不是有特別氣氛。
2004-05-09 6 瀏覽
今日見幾得閒,所以決定出尖沙咀行下...想起呢間既食評唔錯...就諗住同男朋友去食個lunch!!幾經辛苦搵到間野啦...但原來要十二點先開門...但我又好想食喔...咁我地唯有去HMV兜下,先返來食!!十二點半度返到去食,成間舖除左stuff之外就得一個客(而果個客都好快走左)...我地好似包晒成個場咁.....哈哈!!講返的野食先!我地order左兩個set lunch 1).XO醬猪頸肉炒意大利粉;(2)雜扒焗公仔面(1)真係好好食...雖然食唔出XO醤0的味,但猪頸肉肥瘦適中...Yummy...意大利粉炒得都好出色,乾身但好入味...好食!!!!!(2)相對來講,就吾係好得!!個名就好似好吸引,但點都諗吾到,焗左的公仔面,竟然係濕既(in stead of 乾身)!這個是敗筆呢!每個餐都有跟野飲同埋甜品....我揀左鮮雜果芒果汁豆腐花(凍食),而男友果個椰汁黑糯米(熱食)....我覺得我果個好好食....都幾甜....不過啱我的口味^^男友説他那個很普通...埋單$74(都OK啦)我地已經講定下次去試下晚市...嘻嘻!!
今日見幾得閒,所以決定出尖沙咀行下...
想起呢間既食評唔錯...就諗住同男朋友去食個lunch!!
講返的野食先!我地order左兩個set lunch
1).XO醬猪頸肉炒意大利粉;(2)雜扒焗公仔面
這個是敗筆呢!
我覺得我果個好好食....都幾甜....不過啱我的口味^^
男友説他那個很普通...
埋單$74(都OK啦)
我地已經講定下次去試下晚市...嘻嘻!!
2004-05-04 8 瀏覽
有次去食午餐,叫左個焗飯餐~~味道都唔錯~~但係食到一半都未夠,已經有人拎左個甜品俾我...個甜品仲要係雪糕紅豆沙...我食完個飯先食個甜品...D 雪糕已經溶晒...變左食紅豆沙...個雪糕唔知去左邊...我覺得下次應該等我差唔多食完先上甜品會好D 囉~~好似叫我快D食完快D走咁~~~
2004-04-19 0 瀏覽
今日試左佢d午餐, 三十幾蚊有飯、飲品同甜品算ok啦~叫左一個焗日式咖哩雞排出前一丁, d咖哩幾好味, 不過d出前一丁有d黏,另外叫左個pizza,用料多都幾好味,食完好飽~甜品得4款揀,揀左芒果豆腐花,略嫌味淡~另外叫左芒果布甸但很甜, size又細~
2004-03-23 5 瀏覽
今日同個朋友去咗食甜品,佢叫咗個梳乎厘... 佢話都幾ok ... 不過就食唔出熱嗰邊係咩味喎... 凍嗰邊就好榛子味...我就叫咗個椰汁黑白珍珠... 好... 椰汁囉... 都ok 嘅 .. 不過如果以$12 呢個價錢食碗咁嘅甜品,我不如去x 記食碗馬蹄露黑珍珠加海底椰,都係$14 ...
2004-02-28 5 瀏覽
之前朋友推介,陸續試過疏乎厘、糯米池、什果涼粉/西米撈、炸芒果...無疑佢地o的賣相係幾靚,但味道算一般,本人口味覺得略為甜一點,愈去一次愈甜咁,even連什果涼粉撈,我同朋友都覺得糖水落得勁多,真係甜到有口渴感哩!不過,我幾鍾意食佢個炸芒果,可能我係芒果痴啦,算係幾特別,賣相當然有番咁上下(睇下!)。依家都因太甜少去喇,同埋每次去親都唔坐得耐,都幾多人幫襯,格局算密集,所以坐得都幾唔舒服。另,佢都有其他「餐款」供客人選擇,唔一定幫襯甜品o既,咸野都有,但我就未試過喇!鍾意食甜野o既你,不妨一試丫!
鍾意食甜野o既你,不妨一試丫!