2019-04-02
食完一個early dinner諗住去食個甜品先啦,搵下長沙灣附近有咩甜品食,見依間未食過,又有我最愛嘅榴槤食,就試下啦。因為我地好早,約7點半左右入座,冇人(好正常)個貌似雪肌蘭CEO劉陳小寶女士(可能係老闆)丟個餐牌俾我,不過我都算啦,拿拿臨睇下食乜仲好過。當然我Target係榴槤啦,佢得3個有榴槤選擇,因聲稱係D24系列,所以每款都超過$50以上,都唔緊要,如果好食嘅我都唔介意。我叫左榴槤飄香配雪糕($58),有D24榴槤一球,一球曲奇雪糕,底下嘅沙冰同2粒好細嘅士多啤梨。D24榴槤係幾香嘅,曲奇雪糕一般貨色,但底下嘅沙冰超越多,以為白色係椰汁味,但係冇味嘅,浪費晒。總括,$58食一球D24榴槤同雪糕都幾貴,而且我見到廚房有隻曱甴仔係廚具附近行過,真係眼不見為淨就算。下次都係食返D有保證嘅甜品店。
見依間未食過,又有我最愛嘅榴槤食,就試下啦。
因為我地好早,約7點半左右入座,冇人(好正常)