招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$16,500-$25,000
月薪
更多筍工 (9)
2021-04-08 48 瀏覽
好想好想去牧羊少年咖啡舘食嘢,每次去到都係見到面口好多人等,甚失望😞今晚終於趁早收工,再去⋯⋯有位啦!雖然係門口位,但實在太想試試佢哋啦!餐牌好似書本,相同內容都好吸引。先選小吃:香煎黑椒蒜蓉日本帆立貝,真係煎得好香,烤煮時間恰到好處,食出帆立貝嘅鮮甜,小食必選👍🏻再揀杯蜜桃奶酪,酸酸甜甜的,微微滲出陣陣蜜桃🍑香味,好正呀!想試的食物太多太多,所以叫咗小食拼盤:坎伯蘭腸,燒完仍然好juicy 煙辣腸,因為帶點辣味,我好鍾意呀😋八爪魚丸,彈牙,食到粒粒八爪魚添雞翼,重點讚👍🏻,入味之餘!肉質好嫩滑😋😋春卷,即使放置一陣後仍脆,難得的好味薯角,原本諗住食一兩嚿陪襯下,點知點下茄汁,一下子被KO😂😂這個拼盤份量超級大份!本已經好滿足,但難得有位,便叫多一客:炙燒荷蘭汁豬肉排。這碟豬肉排上枱時,我同朋友不期然互望,😛😛一看碟豬肉排,嘩,原來有兩大塊,豬排燒得好香口,但肉汁仍在,食落是軟軟的。非常極推😍😍後話:因為點得太多,最後打包一塊豬扒回家,第二朝煮個日式豬扒麵,嘩!件豬扒仲係好軟滑,好好味呀👍🏻👍🏻👍🏻
餐牌好似書本,相同內容都好吸引。
想試的食物太多太多,所以叫咗小食拼盤:
坎伯蘭腸,燒完仍然好juicy
煙辣腸,因為帶點辣味,我好鍾意呀😋
八爪魚丸,彈牙,食到粒粒八爪魚添
雞翼,重點讚👍🏻,入味之餘!肉質好嫩滑😋😋
春卷,即使放置一陣後仍脆,難得的好味
2021-04-06 76 瀏覽
《 晚飯未完便掛念🤤》最近食左一間餐廳,喜歡到今餐飯未食完已經開始諗下次幾時再黎食。依加睇相都流口水~🍟小食拼盤 $138啲小食脆到未食已經感覺到。薯角夠大條薯味簡濃,春卷炸得岩岩好香口,雞翼脆味入雞油四溢,腸仔肉夠香帶辣味,十分開胃。🤟🏿🍝素肉醬意大利粉 $88素肉醬同真肉醬味道完成無問別,醬汁茄味夠香,入口唔會過酸。麵口感偏軟爛,但味道口感都唔錯。🥑牛油果香芒烤雞沙律 $108沙律算係普通沙律,但欣賞餐廳揀牛油果幾有心思,熟度剛好,🍗烤雞亦唔乾。中規中矩啦🍨法式蘋果撻配雲呢拿雪糕 $78蘋果撻就真一定要配雲呢拿雪糕,其實味都唔得。蘋果撻嘅賣相十分吸引,滿滿烤蘋果片整齊排列,未入口已聞到蘋果嘅香甜氣味。撻皮香脆唔膩,夾蘋果配雪糕一流啊!😍
《 晚飯未完便掛念🤤》
🍟小食拼盤 $138
🍝素肉醬意大利粉 $88
🥑牛油果香芒烤雞沙律 $108
🍨法式蘋果撻配雲呢拿雪糕 $78
以前曾經食過牧羊少年嘅分店🤩,感覺唔錯價錢又唔係貴👌🏻,最近知道佢喺銅鑼灣都開咗新店好似反應都唔錯🙌🏻,特登搵埋朋友去食下。🤤.📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)估唔到新分店會有鹹蛋味嘅菜式🍴,以為食落會好鹹好濃,點知奶香味較為突出🥛,唔算太鹹✨。醬汁充分咁包住麵條🍝,味道唔錯👌🏻,仲有幾隻大蝦做配料🦐,好食✌🏻。.📍千島海鮮薄餅($138)見到好多人都有食pizza🍕,我哋都點返個👅。薄底pizza唔好咁易膩🥳,睇落落咗好多芝士好吸引🧀,不過味道唔夠豐富👉🏻👈🏻。配料嘅墨魚仔同蝦都好爽口🐙🦐,只係調味略為不足🤦🏻‍♀️。.📍日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用($108)基本上每個人嚟到都會點呢道嘅窩夫,冇諗到會如咁大份🤩,有4大件而且非常厚身👏🏻,食落蛋香味濃郁夠鬆軟🐣,再配上旁邊嘅香蕉、朱古力雪糕同朱古力醬真係好好食🍌🍫🍦,必點!.Menu
黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉
黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉
📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)
千島海鮮薄餅
千島海鮮薄餅
📍千島海鮮薄餅($138)
日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用
📍日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用($108)
Menu
2021-03-19
2021-03-30 69 瀏覽
#旅遊主題cafe 🔸牧羊少年咖啡館喺銅鑼灣開咗新分店! 今次呢間分店以灰黑色為主色, 走型格路線, 樓底高, 環境寬敞舒適。主打輕食如brunch、沙律, 亦有主菜、小食、甜品、飲品供應, 食物選擇都幾多。🥗紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律紅菜頭混入藜麥當中, 藜麥份量多, 生菜好新鮮, 裏面仲有杏仁以增添口感。沙律會配上蜜糖芥末醬, 令整體味道更豐富。飲品方面, 推薦水果蔬菜汁! 我呢杯《午夜》係以香蕉🍌、藍莓🫐、紅菜頭打成, 甜甜地, 香蕉味最突出~

🥗紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律

2021-03-30
2021-03-30 52 瀏覽
追求心中的寶藏牧羊少年奇幻之旅鼓勵我們每個人心中都有寶藏,我們應追隨心裡面既意向,追尋夢想。試問已不再年輕的我們,有幾多人今時今日 ,每日早上唔係由鬧鐘嗌起身,而係由夢想叫醒?尋夢也好,理想也罷,填飽肚子最實際:每樣食物除左好睇,更十分美味。侍應既服務態度十分周到,雖然要等一陣先可入座都已經很值得!玫瑰朱古力飲下野又chill下,正!士多啤梨窩夫 108小食拼盤有雞翼,辣腸超正牛油果芒果Pizza 138 咸蛋黃大蝦意粉勁勁勁好食
追求心中的寶藏

尋夢也好,理想也罷,填飽肚子最實際:

玫瑰朱古力
飲下野又chill下,正!

士多啤梨窩夫 108

小食拼盤
有雞翼,辣腸超正

牛油果芒果Pizza 138

咸蛋黃大蝦意粉
勁勁勁好食

• 千島香芒牛油果雞肉薄餅
2021-03-27 75 瀏覽
三月中旬,天上的太陽似是在提醒我們夏天的到來。夏天也是牧羊少年最痛恨的季節,而今次我和朋友便來到牧羊少年咖啡廳用膳。我們一坐下,便馬上先叫一杯冰涼的水果茶消除暑意,生果茶的味道酸酸甜甜,以蘋果、芒果汁為主軸再配以濃厚連綿的茶香既生津又解渴。另外叫了兩個小食: 雙重口味脆炸薯角和照燒汁煎乾蒜牛柳粒。先說薯角,外皮香脆外薯肉軟熟,配搭起黑松露醬簡直是天衣無縫。牛柳粒且份量十足,乾蒜的香味撲鼻、牛柳亦鮮嫩多汁。主菜方面:黃金鹹蛋鳳尾蝦意粉是我的最愛,作為鹹蛋愛好者,今日我始發現原來鹹蛋配上忌廉是如此匹配!鹹蛋的香加上忌廉的的幼滑口感,豐富了整碟意粉的層次!十分推薦大家一試。最後我們點了一個千島醬牛油果烤雞pizza,薄批烤得很香脆,火侯把握得很好,脆而不硬以保留少許口感。牛油果和千島醬亦是猶如天造地設,主導著整道pizza的風味!後感,覺得整個咖啡廳的環境乾淨優雅。而且裝潢設計行文青風,令人心情十分放鬆,看見牆上面那字句,心中亦感慨萬千。「願你出走半生,歸來仍是少年」
三月中旬,天上的太陽似是在提醒我們夏天的到來。

另外叫了兩個小食: 雙重口味脆炸薯角和照燒汁煎乾蒜牛柳粒。

牛柳粒且份量十足,乾蒜的香味撲鼻、牛柳亦鮮嫩多汁。

主菜方面:

「願你出走半生,歸來仍是少年」
2021-03-24 90 瀏覽
最近牧羊少年在銅鑼灣開了一間分店,以工業風感覺裝修,設計很簡約。門口等待的位置有一個打卡位,落地玻璃配上黑色的小長椅。裡面的燈光也很柔和,環境挺舒服,十分典雅。這間分店是有兩層的,上了一小段台階又有幾個位置,樓底比較高,挺有空間感。小閣樓的位置上有一個小書架放了一些休閒的雜誌,配合他們比較輕鬆的風格。餐牌的設計和以往的差不多,像一本雜誌一般,食物圖片都很吸引。牆壁上的字句很有風味,燈光的效果讓它成為讓人注視的牆壁。飲品方面,冰伯爵茶咖啡的泡沫很美,而且味道很香濃,原來伯爵茶和咖啡也有一個不錯的配搭。食物方面,鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉的醬汁很濃郁,野菌的氣味令人不禁口水流盡,而且份量也不少,真的會有很飽肚的感覺。另外,灸燒荷蘭汁豬肉排是必點菜式haha,肉質厚實,加上芥末醬很惹味,讓豬排變得更加Juicy。甜品方面,卡魯哇咖啡酒提拉米蘇很美,十分喜愛這款甜點呢,甜度適中,加上慕絲很幼滑。還有心太軟朱古力流心蛋糕配朱古力雪糕,心太軟的流心效果一流,各位朱古力控會很喜歡,個人口味覺得雪糕偏甜。總括而言,餐廳環境有格調,之後來銅鑼灣吃飯又有多一個選擇了。

門口等待的位置有一個打卡位,落地玻璃配上黑色的小長椅。

裡面的燈光也很柔和,環境挺舒服,十分典雅。

牆壁上的字句很有風味,燈光的效果讓它成為讓人注視的牆壁。

牧羊少年咖啡館相信好多香港人都食過,最近佢哋嘅分店開到銅鑼灣FashionWalk,裝修型格富時尚感,平日夜晚堂食人流好多,餐廳外長期排着隊。再要加上佢係黃店💛,就算多人都要幫襯下啦。📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)Tiger Shrimps Spaghetti in Salted Egg Yolk & Cream Sauce 意粉未上到枱已經好香奶味,醬汁非常濃厚,仲落咗少少鹹蛋黃碎,有沙沙哋嘅口感🐣,唔會過鹹但有強烈嘅鹹蛋味。意粉冇煮得過腍,有咬口再加上翠玉瓜粒,另外旁邊有四隻大蝦🍤,質感爽口彈牙調味適當,非常不錯👍🏻。.📍千島海鮮薄餅($138)Seafood Pizza呢度嘅Pizza薄身餅皮🍕,口感偏硬脆,加上幾款芝士🧀、墨魚仔🐙、蟹柳同蝦🦐做配料。墨魚薄脆、蝦肉彈牙,可惜兩者冇做調味,未能夠融入Pizza之中☹️,整體味道比千島醬所主導。老實講草根偏向鍾意煙韌嘅餅底,另外海鮮份量比較少,有改善嘅空間。.📍炙燒荷蘭汁豬肉扒($78)Grilled Pork Chop served with Hollandaise 豬肉厚切, Juicy又唔油膩,豬扒表面煎香中間肉質柔軟

📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)

📍千島海鮮薄餅($138)
Seafood Pizza

📍炙燒荷蘭汁豬肉扒($78)
豬肉厚切, Juicy又唔油膩,豬扒表面煎香中間肉質柔軟有彈性🐷,完全冇嚡口嘅感覺,而且有少量香茅味🌿。表面再淋上荷蘭汁,荷蘭汁做得挺身滑溜,顏色好靚💛,最後再用火槍燒過🔥,估唔到個醬同豬扒有幾夾🥰,而且豬扒有兩塊,食得過啊!

📍日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用($108)
Sunset in Paris - Banana Waffle with Chocolate Ice-cream)
窩夫有四件🧇,旁邊配有兩球朱古力雪糕🍨,香蕉🍌同Cream🍦 ,窩夫厚身,食落鬆軟有蛋香🥚,唔會令人覺得飽膩。雪糕朱古力味濃郁,再淋上朱古力醬🍫,好好食啊!份量唔少,兩個女仔share就啱啱好啦❤️!

📍雜莓芝士蛋糕($42)
Berries Cheesecake
蛋糕上層鋪上雜莓🍓,酸味突出,中間夾住嘅海綿蛋糕比較嚡口🍰,同時Cheesecake嘅比例較少,突出唔到Cheesecake軟滑嘅感覺,味道一般。

📍朱古力芝士蛋糕($42)
Chocolate Cheesecake
朱古力Cheesecake就出色好多🍫,朱古力濃郁而且質感滑溜,絕對能夠滿足到朱古力迷嘅喜好,呢個值得去食!

呢間分店都保持到水準,鹹點甜點都味道唔錯,去開銅鑼灣都不妨試一試🥰。
2021-03-23 84 瀏覽
一入到餐廳,燈光昏暗,成個人感覺都放鬆咗。慢慢點嘢食,慢慢等嘢食,感受一下慢啲嘅生活節奏。沙律大約15分鐘就出現~ 顏色鮮艷,色香味俱全牛油果雞肉沙律,精彩嘅竟然唔係雞肉,而係旁邊一大排牛油果,香軟幼滑 沙律配上醬汁、杏仁片,口感同味道都好豐富!主菜要咗一份煎魚,呢個要等廿幾分鐘,啱晒我哋想慢慢傾吓計~ 香煎紅𩶘魚味道唔錯,魚肉好有質感,唔會一咬就散👍🏻煎加拿大豬鞍係必食推介,豬肉味道突出,肉質鬆軟嫩滑,生熟程度掌握得剛剛好!本身豬鞍已經好大件,食埋伴碟嘅薯蓉真係好飽甜品選擇都幾吸引!可惜今日食唔落。。。唯有留返下次

沙律大約15分鐘就出現~ 顏色鮮艷,色香味俱全

沙律配上醬汁、杏仁片,口感同味道都好豐富!

甜品選擇都幾吸引!可惜今日食唔落。。。唯有留返下次
2021-03-23
2021-03-23 64 瀏覽
辛辛苦苦工作完一日,最享受嘅時刻莫過於食番餐好嘅!😋今日就喺鬧市搵到一個旺中帶靜嘅好地方——牧羊少年咖啡館👫銅鑼灣喺港島區嘅第一間分店,裝修比其他分店Grand啲,餐廳分為兩層,我哋好好彩地被安排上上半層嘅位置坐,個人認為比下層嘅氣氛更加好😬黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 ($108)🌕🌕🌕🌕🌑蝦仁出奇地彈牙😲意粉軟硬適中,鹹蛋碎同忌廉撈埋後,食到淡淡的鹹蛋黃味,兩個人share一碟,啱啱好,唔會感到太漏。-香草蒜蓉牛油焗春雞(半隻)配燒汁($138)🌕🌕🌕🌕🌑燒春雞即叫即燒,本來話要等25分鐘,但係好似15至20分鐘嘅就上枱了😊雖然隻雞偏細隻,但係肉質鮮嫩,尤其係雞胸位置燒後仍然充滿肉汁,唔係間間做到架!薯蓉好creamy,應該落咗好多牛油同忌廉,好邪惡,但係愛麗絲好鍾意!-日落巴黎($108)🌕🌕🌕🌕🌑即係朱古力香蕉窩夫,即叫即整,所以窩夫係熱辣辣又香脆,如果蛋味可以再重啲就更好😝配上雪糕嘅凍、朱古力醬嘅甜、忌廉嘅軟滑、香蕉嘅質感,唔好食就假啦😋-食完飯賣單離開,發現原來餐廳對出嘅fashion walk counter有開張期間嘅coupon拎,分別係5:30PM前堂食10% off

黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 ($108)🌕🌕🌕🌕🌑
香草蒜蓉牛油焗春雞(半隻)配燒汁($138)🌕🌕🌕🌕🌑

日落巴黎($108)🌕🌕🌕🌕🌑
食完飯賣單離開,發現原來餐廳對出嘅fashion walk counter有開張期間嘅coupon拎,分別係5:30PM前堂食10% off同5:30PM後堂食$50 off,大家有機會黎食記住拎左先唔好蝕底!!😂😂
2021-03-18
🧇文青咖啡店! 港島人有口福了😋💕好鐘意餐廳既樓底好高 燈光昏暗 有情調 俾人幾GRAND💃🏼既感覺 😍好開心可以坐🛋疏化位 好舒適 坐到唔想走😂🦐黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $108意粉嘅味道唔會太creamy 屬於乾身🍝。鹹蛋黃香氣一上菜已經好撲鼻 意粉面灑左一啲鹹蛋黃碎 再加左一啲🥒苦瓜點綴 增加口感 🦐鳳尾蝦就有四大隻雖然食落唔似想像中既鹹香味 但呢個意粉創意加哂分🥰 可以一試🐓香草蒜蓉牛油焗春雞 (半隻) 配燒汁 $138賣相吸引 🔥燒雞需時 要有心理準備喔 由於即焗 所以上台嘅時候見到啲煙飄下飄下 顏色燒得靚 廚師俾左半隻雞髀🍗 肉質嫩滑 雞皮薄而且香口🤤 整體非常滿意 😋仲有下面個層既🥔薯蓉不得了 整得好軟滑 撈左小小煙肉🥓增添鹹味 食埋薯蓉就夠哂飽了🍑蜜桃奶酪$52🍑新鮮蜜桃打成既yogurt 濃濃既蜜桃香 飲落啖啖甜甜蜜桃 奶酪帶微酸 感覺好清新解渴📍𝐓𝐡𝐞 𝐀𝐥𝐜𝐡𝐞𝐦𝐢𝐬𝐭 𝐂𝐚𝐟𝐞 @thealchemistcafehk
🧇文青咖啡店! 港島人有口福了😋

😍好開心可以坐🛋疏化位 好舒適 坐到唔想走😂

🦐黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $108

意粉嘅味道唔會太creamy 屬於乾身🍝。

🐓香草蒜蓉牛油焗春雞 (半隻) 配燒汁 $138

🍑蜜桃奶酪$52

2021-03-20 52 瀏覽
今日特登去銅鑼灣去拜訪依間近期好紅嘅文青cafe,“牧羊少年”。佢哋個menu都整得好靚,個餐牌都有好多選擇,最正係有all day breakfast,幾時嚟到食個早餐都得。不過今次太肚餓,唔試all day breakfast住,試下佢地幾出名嘅小食同埋意粉先。黑椒香蒜鴨胸意大利粉鴨胸嘅香味完全融入曬意大利粉度,食落唔會好油膩,黑椒味又唔會太搶,兩者配合得剛剛好,食完有啲唔夠喉。荷蘭汁豬扒出面好少食到荷蘭汁嘅豬扒,同埋我覺得荷蘭汁好難掌握,要整得好食唔係咁易,最緊要佢個豬扒仲保留住好多肉汁,一啲都唔乾。而且份量一啲都唔少,夠兩至三人食。法式芥末雞肉薄餅個size雖然唔係好大,但已經足夠兩個人食,最令我驚喜既係,佢個餅底好薄好脆,估唔到芥末雞肉係咁夾,啲芝士多到可以拉埋絲,我哋兩個食到停唔到口。法國蘋果批配雲呢拿雪糕食完主菜小食冇理由唔食甜品,呢間個蘋果批好出名,即叫即做,黎到果然冇令我失望,焗得好香脆,入面啲蘋果又唔會太硬又唔會太淋,配埋個雲呢拿雪糕食一流。總結:係一間超級性價比嘅餐廳,下次要約多啲朋友一齊嚟試埋其他嘢。

黑椒香蒜鴨胸意大利粉

荷蘭汁豬扒

法式芥末雞肉薄餅

法國蘋果批配雲呢拿雪糕

2021-03-16
2021-03-19 59 瀏覽
牧羊少年終於開到港島區,喺附近行完街可以坐低食飯!望住書架上面好多好多嘅旅遊書,只能夠幻想自己去咗韓國嘅文青cafe..餐牌選擇唔算好多,不過都好多飽肚嘅食物。我哋都唔係好想食澱粉質,點咗啲比較Light嘅食物。牛油果雞肉芒果沙律牛油果質感非常軟滑creamy,配少少清新嘅醬汁,真係幾好味!芒果比較熟,所以都幾甜!沙律菜新鮮爽口,係一個好開胃嘅前菜。主菜係紅𩶘魚柳,魚肉比較結實飽滿但唔會好鞋颯颯,味道鮮味 配菜嘅薯蓉都好好食,好滑、牛油味香濃!甜品不能錯過!薑汁疏乎厘製作需時,要等大約25分鐘~梳乎厘比較濕潤,薑味都幾突出!配埋雲呢拿雪糕一齊食好正最後飲杯蘋果玉桂茶,酸酸甜甜消下滯~

餐牌選擇唔算好多,不過都好多飽肚嘅食物。

我哋都唔係好想食澱粉質,點咗啲比較Light嘅食物。

牛油果雞肉芒果沙律

主菜係紅𩶘魚柳,魚肉比較結實飽滿但唔會好鞋颯颯,味道鮮味
配菜嘅薯蓉都好好食,好滑、牛油味香濃!

甜品不能錯過!薑汁疏乎厘製作需時,要等大約25分鐘~

梳乎厘比較濕潤,薑味都幾突出!配埋雲呢拿雪糕一齊食好正

最後飲杯蘋果玉桂茶,酸酸甜甜消下滯~

2021-03-19
15 分鐘 (堂食)
2021-03-18 2113 瀏覽
今日放假想同老婆食好啲,見好耐冇行過銅鑼灣,早就同老婆行下睇下有咩好嘢食,行過見到有間叫“牧羊少年”嘅餐廳。呢排好hit成日聽到佢個名,仲好似有好多間分店。望入去啲裝修又幾靚,所以就入去試下。原來呢間嘢係食西餐,仲有all day breakfast 食,但今日想同老婆食好啲,所以就叫咗其他類型嘅西餐,上網搵個資料,佢哋啲意粉/pizza/小食都好出名。黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉:一嚟到發覺已經好吸引眼球,擺盤擺得好靚,鴨胸唔會啖啖油,食落去好香嘅黑椒味,層次分明。風沙蒜香雞肉排:其實即係避風塘炸雞扒,塊雞扒好似手掌咁大塊,炸得好香脆又唔油膩,醃得好入味。鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉:好香黑松露味,而且好creamy,份量都好足。呢度環境真係好好,仲有個書架可以借書睇,真係relax嘅一個好地方。食完嘢仲可以慢慢休息。睇咗一陣書又覺得肚餓,所以再叫多個pizza同豬扒,佢哋個pizza係即叫即做超級新鮮好食。仲有個“荷蘭汁豬扒”超級軟滑同juicy。下次一定要嚟食埋佢個all day breakfast先夠喉。

2021-03-16
事頭(我的至愛)過來銅鑼灣接我放工,未有時間諗食咩,同事就推介咗新開無耐嘅餐廳,還說現在等位人數不多,遲些就很難說。所以今晚來打卡先。簡約佈置小店,我們坐的位置夠光亮,事頭就最喜歡光猛,所以我們甚少有candle light dinner的。事頭告知餐後需往北角與友人小聚,我們需要留少少肚呀!來到咖啡館怎可不點咖啡,先來杯(熱抹茶牛奶咖啡) $46忌廉蓋在上面,咖啡圍繞在旁邊,做得平衡的抹茶味滲在濃郁而厚滑的咖啡中,事頭很喜歡。(千島醬海鮮薄餅)$138 酥脆薄身pizza,每一件上面各有一只彈牙大蝦同迷你墨魚,做到輕輕拉絲的效果,千島醬多一點會更惹味。(日落巴黎) $108 香蕉朱古力窩夫+ 朱古力雪糕。 熱辣辣窩夫,加上剛剛熟微甜香蕉,朱古力醬不會太甜,還有忌廉,隨自己喜愛搽幾多醬就搽幾多,加埋不可以缺少嘅雪糕,搽好後就開餐喇。雖然吃的不多,有甜品修尾已經好滿足。進餐時友人已追問九時前到未,惟有下次再來慢慢食過。
事頭(我的至愛)過來銅鑼灣接我放工

事頭告知餐後需往北角與友人小聚,我們需要留少少肚呀!

來到咖啡館怎可不點咖啡,先來杯(熱抹茶牛奶咖啡) $46

(千島醬海鮮薄餅)$138

(日落巴黎) $108

雖然吃的不多,有甜品修尾已經好滿足。
進餐時友人已追問九時前到未,惟有下次再來慢慢食過。
2021-03-11
3 分鐘 (堂食)