招聘中
月薪
應徵
$14,000-$17,000
月薪
牧羊少年咖啡館相信好多香港人都食過,最近佢哋嘅分店開到銅鑼灣FashionWalk,裝修型格富時尚感,平日夜晚堂食人流好多,餐廳外長期排着隊。再要加上佢係黃店💛,就算多人都要幫襯下啦。📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)Tiger Shrimps Spaghetti in Salted Egg Yolk & Cream Sauce 意粉未上到枱已經好香奶味,醬汁非常濃厚,仲落咗少少鹹蛋黃碎,有沙沙哋嘅口感🐣,唔會過鹹但有強烈嘅鹹蛋味。意粉冇煮得過腍,有咬口再加上翠玉瓜粒,另外旁邊有四隻大蝦🍤,質感爽口彈牙調味適當,非常不錯👍🏻。.📍千島海鮮薄餅($138)Seafood Pizza呢度嘅Pizza薄身餅皮🍕,口感偏硬脆,加上幾款芝士🧀、墨魚仔🐙、蟹柳同蝦🦐做配料。墨魚薄脆、蝦肉彈牙,可惜兩者冇做調味,未能夠融入Pizza之中☹️,整體味道比千島醬所主導。老實講草根偏向鍾意煙韌嘅餅底,另外海鮮份量比較少,有改善嘅空間。.📍炙燒荷蘭汁豬肉扒($78)Grilled Pork Chop served with Hollandaise 豬肉厚切, Juicy又唔油膩,豬扒表面煎香中間肉質柔軟

📍黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)

📍千島海鮮薄餅($138)
Seafood Pizza

📍炙燒荷蘭汁豬肉扒($78)
豬肉厚切, Juicy又唔油膩,豬扒表面煎香中間肉質柔軟有彈性🐷,完全冇嚡口嘅感覺,而且有少量香茅味🌿。表面再淋上荷蘭汁,荷蘭汁做得挺身滑溜,顏色好靚💛,最後再用火槍燒過🔥,估唔到個醬同豬扒有幾夾🥰,而且豬扒有兩塊,食得過啊!

📍日落巴黎-香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕2人用($108)
Sunset in Paris - Banana Waffle with Chocolate Ice-cream)
窩夫有四件🧇,旁邊配有兩球朱古力雪糕🍨,香蕉🍌同Cream🍦 ,窩夫厚身,食落鬆軟有蛋香🥚,唔會令人覺得飽膩。雪糕朱古力味濃郁,再淋上朱古力醬🍫,好好食啊!份量唔少,兩個女仔share就啱啱好啦❤️!

📍雜莓芝士蛋糕($42)
Berries Cheesecake
蛋糕上層鋪上雜莓🍓,酸味突出,中間夾住嘅海綿蛋糕比較嚡口🍰,同時Cheesecake嘅比例較少,突出唔到Cheesecake軟滑嘅感覺,味道一般。

📍朱古力芝士蛋糕($42)
Chocolate Cheesecake
朱古力Cheesecake就出色好多🍫,朱古力濃郁而且質感滑溜,絕對能夠滿足到朱古力迷嘅喜好,呢個值得去食!

呢間分店都保持到水準,鹹點甜點都味道唔錯,去開銅鑼灣都不妨試一試🥰。