2021-10-02
朋友介紹嚟咗哩間「牡蠣小屋」食飯,餐廳環境唔錯,我哋坐喺日式卡位,更加有氣氛~ 店員好細心,會介紹唔同菜式,如選擇生蠔,會介紹是日選擇同價錢~ 見假日都有lunch set, 我哋每人叫咗一個~ 彩虹魚生飯定食 $198賣相特別,魚生係同飯分開上,魚生放喺樽入面,食用先倒出來~ 有海膽、魚子、吞拿魚腩、吞拿魚蓉、蠔、海帶等,非常豐富,顏色鮮艷似彩虹🌈 每款都好鮮甜,非常好味👍🏻🤤 燒黑毛A4和牛定食 $238和牛燒得啱啱好👍🏻 粉紅色好鮮嫩,口感好好,充滿牛味,油脂豐富,好味👍🏻 有兩款醬汁、一款辣醬、同芥末可以配合食用,個人覺得配鹽最好味😋鐵盒燒生蠔(半打)$220餐廳主打食蠔,當然要試啦👍🏻 店員會喺燒之前、燒之後俾我地睇下先,然後先燒同開蠔~ 每隻蠔都非常肥美😍 好juice, 正👍🏻😋牛舌 $48/ 牡蠔豬肉$38/ 豬肉雞蛋 $38/ 免治雞肉 $38/ 雞翼 $38最後試埋串燒,幾款都唔錯👍🏻😋 特別推介豬肉雞蛋,好特別😆 蛋好流心,正👍🏻愉快的用餐體驗,有時間會再去👍🏻
燒黑毛A4和牛定食 $238
鐵盒燒生蠔(半打)$220
愉快的用餐體驗,有時間會再去👍🏻