牛響度拌麵📍地址: 香港佐敦彌敦道380號香港逸東酒店 超推薦手工冷泡茶🍵🌟 牛響度午餐(飯)$60 這個午餐套餐真是物超所值!🍚✨ ✨手工去皮炸雞髀扒飯:雞肉外脆內嫩,搭配香噴噴的米飯,真是美味!🍗😍 ✨私房牛骨清湯:湯底清淡卻味道濃郁,讓人感到暖心!🥣❤️ 🌟 牛響度(熱拌刀削麵) $100 這道熱拌刀削麵簡直是完美的選擇!🍜🔥 口感層次豐富,絕對讓人回味無窮!🦀🥒 🌟 炸邪惡鹵豬大腸 $38 這道炸豬大腸外酥內嫩,口感獨特,絕對是小食的最佳選擇!😋✨ 🌟 慢煮嫩滋味手撕雞(配胡麻醬) $38 這道手撕雞肉嫩滑,搭配香濃的胡麻醬,真是令人無法抗拒的美味!🍗🥢 如果你喜歡蒜泥,可以改成蒜泥,風味更佳!🧄❤️ 🌟 Beef Aroma Lunch (Rice) $60 This lunch set is an incredible value! 🍚✨ Handmade Skinless Fried Chicken Thigh Rice: The chicken is crispy on the outside and tender on the inside, p
牛響度拌麵
📍地址: 香港佐敦彌敦道380號香港逸東酒店

超推薦手工冷泡茶🍵

🌟 牛響度午餐(飯)$60
這個午餐套餐真是物超所值!🍚✨
✨私房牛骨清湯:湯底清淡卻味道濃郁,讓人感到暖心!🥣❤️

🌟 牛響度(熱拌刀削麵) $100

🌟 炸邪惡鹵豬大腸 $38
這道炸豬大腸外酥內嫩,口感獨特,絕對是小食的最佳選擇!😋✨

🌟 慢煮嫩滋味手撕雞(配胡麻醬) $38

🌟 Beef Aroma Lunch (Rice) $60
Handmade Skinless Fried Chicken Thigh Rice: The chicken is crispy on the outside and tender on the inside, perfectly paired with fragrant rice! 🍗😍
Signature Beef Bone Clear Soup: The broth is light yet flavorful, providing a warm and comforting experience! 🥣❤️

🌟 Beef Aroma (Hot Mixed Knife-Shaved Noodles) $100
This hot mixed knife-shaved noodles dish is simply perfect! 🍜🔥 The layers of flavor are unforgettable! 🦀🥒

🌟 Fried Evil Braised Pork Intestines $38
These fried pork intestines are crispy on the outside and tender on the inside, making them a fantastic snack choice! 😋✨

🌟 Slow-Cooked Tender Shredded Chicken (with Sesame Sauce) $38
This shredded chicken is incredibly tender and pairs wonderfully with rich sesame sauce—an irresistible treat! 🍗🥢 If you love garlic, you can switch to garlic paste for even more flavor! All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences. 🧄❤️
手工去皮炸雞髀扒飯
私房牛骨清湯
牛響度(熱拌刀削麵)
慢煮嫩滋味手撕雞
手工去皮炸雞髀扒飯
私房牛骨清湯
牛響度(熱拌刀削麵)
慢煮嫩滋味手撕雞
4天前 0 瀏覽
今次再去佐敦嘅牛響度食個lunch😍沙茶牛雜熱拌麵配椒麻醬&牛舌熱拌麵配芝麻醬:因為上次食過,覺得個芝麻醬好正,所以再叫,個醬超香,少少辣,主要香比較多,牛雜都幾足料,撈埋個面,正🥰( $57)慢煮手撕雞熱拌麵配招牌蔥油:佢個蔥油有煮過㗎,唔係求其淋落去,配佢嘅刀削麵一樣正😋( $64 )白桃果冷泡茶:又係上次飲過好飲,今次再飲,好香桃味,味道唔假,佢仲要日日新鮮做㗎,我幾鍾意飲呀😝另外我仲嗌咗炸大腸👏佢呢度啲麵都算幾大碗,全部都係幾十蚊一碗,上次去個收銀姐姐服務好,今次呢個一樣好好🥳好有禮貌,不停講唔該多謝,值得一讚👍仲要佢呢個food Hall環境好好坐,又乾淨,我未夠12點嚟到已經有人食啦,真係平靚正🤩
今次再去佐敦嘅牛響度食個lunch😍
另外我仲嗌咗炸大腸👏
2025-05-19
午餐
2025-05-18 0 瀏覽
📍 牛響度拌麵(佐敦) 呢間出名食牛、食熱拌麵🍜麵質係以刀削麵為主,刀削麵的麵條比較Q彈有嚼勁!兩碗都搭配的是溏心蛋,搭配金黃蛋液,攪拌下去滑順鹹香!我哋當然叫咗一碗熱拌麵,一碗湯麵,咁就兩款都可以食晒🩷貪心既我🫕✨糖心蛋粟米熱拌麵將豐富嘅粟米溝埋溏心蛋蛋黃,令到拌麵更加順滑,蔥油的香氣濃郁,再加埋青瓜芫荽嘅味道,口感剛剛好🫕✨惹味豬頸肉湯麵豬頸肉厚切,再灸燒,夠軟身然後最驚喜係有脆邊!係好香脆🐷✨慢煮手撕雞每一口肉真的是嫩到不行,肉吃起來是冰冰涼涼的,而且很juicy,配埋胡麻醬,好開胃🤤✨香辣豬耳秘製紅油辣椒調味之,脆嫩豬耳•香辣微甜,口感一流。✨手工冷泡茶{烏龍茶、茉莉茶}清香的烏龍韻跟優雅的桂花香完美融合,淡黃清徹的茶湯甜香樸鼻,後感溫和細膩的回甘,淡雅細膩!

📍 牛響度拌麵(佐敦)

呢間出名食牛、食熱拌麵🍜

✨糖心蛋粟米熱拌麵

✨惹味豬頸肉湯麵
豬頸肉厚切,再灸燒,夠軟身然後最驚喜係有脆邊!係好香脆🐷

✨慢煮手撕雞

✨香辣豬耳
秘製紅油辣椒調味之,脆嫩豬耳•
香辣微甜,口感一流。

✨手工冷泡茶
{烏龍茶、茉莉茶}
牛響度拌麵佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓1號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:牛響度熱拌刀削麵(慢煮牛舌) $63,炸邪惡鹵豬大腸 $38,炸一口鮮蝦豚肉雲吞(8隻) $28,流心紅糖糍粑 $38,蒜泥白肉 $32慢煮牛舌熱拌刀削麵:刀削麵彈牙有勁,搭配上慢煮牛舌的軟嫩變得恰到好處,令人難忘。今次選了拾香椒麻味,麻辣鮮香,為整個刀削麵增添了層次,跟餐還選了玉泉忌廉,邊辣邊爽,非常滿足!😄😄😄炸邪惡鹵豬大腸:這道炸鹵豬大腸可謂是一絕。外層十分酥脆,內裡鮮嫩多汁,醬料鹹香可口,配刀削麵一流,讓人忍不住一口接一口!👍👍👍炸一口鮮蝦豚肉雲吞:將鮮嫩的蝦肉和豬肉包裹在麵團中,經過油炸後外酥內軟,入口即化。每一口都飽含著滿滿的鮮甜滋味,讓人欲罷不能!😍😍😍流心紅糖糍粑:外層柔軟彈牙,內餡流心,紅糖香甜可, 與重口味的小食形成強烈對比,食過番尋味!😋😋😋蒜泥白肉:豬肉片肉質嫩滑,蒜泥的香氣撲鼻而來,加埋中度辣味的特製辣椒醬,惹味得很!😋😋😋!❤️❤️❤️
牛響度拌麵

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

2025-05-11 0 瀏覽
今日去咗逸東酒店地庫嘅food court,地方算大,亦有不同餐廳選擇,見到有間食牛嘅麵唔錯!沙茶牛三寶熱拌麵 :可以選擇湯麪或拌麵,揀左蔥油拌麵,裏面有牛臉頰肉、金錢肚、牛筋,好入味又夠淋,仲有青瓜𢇁和甘絲,配上蔥油去撈埋食,真係超好食!麵底係刀削麵,食落去好煙韌!炸一口粟米豚肉雲吞:一啖可以放入口,裏面充滿粟米同豬肉,兩樣餡料都好鍾意食,可以甜酸醬更加好味邪惡魚蛋:真係超邪惡,醬汁食落去好濃味百香果冷泡茶:夏天飲,解暑一流柳橙果冷泡茶:橙味再加茶香

邪惡魚蛋:真係超邪惡,醬汁食落去好濃味

百香果冷泡茶:夏天飲,解暑一流

柳橙果冷泡茶:橙味再加茶香

2025-05-11
2025-05-09 0 瀏覽
逸東呢個 food court 企理, 而且唔算難揾位, 每當都想近近地食個快飯, 就會行過黎揾食了~今次食麵麵, 落單嘅姐姐好親切~成件事 💁🏻‍♀️快靚正 簡單 但認真, 唔錯呀:慢煮手撕雞湯麵 . 豬骨湯滷牛面頰好多雞肉 足料到呢;而麵嘅質感都好好, 讚的~呢個好味啊, 想 encore!沙茶鮮牛熱拌麵 . 拾香椒麻一口韭菜豚肉雲吞我地都鍾意呢個椒麻, 微辣香香的, 下次再食!清清地 加個餸, 幾好的~洛神花茶清新感 解滯唔錯;黃金大麥茶 呢個好飲喎, 飲落好舒心, 下次會再叫~
逸東呢個 food court 企理, 而且唔算難揾位,
每當都想近近地食個快飯, 就會行過黎揾食了~

今次食麵麵, 落單嘅姐姐好親切~
成件事 💁🏻‍♀️快靚正

簡單 但認真, 唔錯呀:

慢煮手撕雞湯麵 . 豬骨湯
滷牛面頰

好多雞肉 足料到呢;
而麵嘅質感都好好, 讚的~

呢個好味啊, 想 encore!

沙茶鮮牛熱拌麵 . 拾香椒麻
一口韭菜豚肉雲吞

我地都鍾意呢個椒麻, 微辣香香的, 下次再食!

清清地 加個餸, 幾好的~

洛神花茶
清新感 解滯唔錯;

黃金大麥茶
呢個好飲喎, 飲落好舒心, 下次會再叫~

2025-05-03 0 瀏覽
位於佐敦Eaton Hotel的foothall原來有好多間唔同種類的餐廳越南河粉,港式茶餐廳,西式真系吃快餐唔錯的選擇⋯⋯沙茶牛三寶刀削麵(金錢肚 牛筋 滷牛面頰)招牌牛三寶,一次過滿足晒三個願望😍牛肚鮮香爽口,牛面頰嫩滑多汁,牛筋Q彈入味~湯麵份量充足,刀削麵厚實的口感真系讚不絕口,搭配鮮甜湯頭,一碗麵已有一頭牛的精華!手工去皮炸雞脾扒米線雞扒大塊厚實鬆軟,店家已去皮去骨,食落啖啖肉👍主角米線爽口彈牙,濃郁豬骨湯呈奶白色,喝多了也不會涸喉~米線控點可以錯過⋯⋯烤地瓜球熱辣辣地瓜球,一啖一粒~外皮酥脆內裡中空但又有一點芋泥的口感,吃起來甜味很夠芋香十足,我很喜歡,飯後甜品很推薦白桃果冷泡茶 天氣甘熱🔥梗係要搭配一支凍飲,套餐價只需$12,白桃味清新,茶味唔會太濃,啱晒我的心水
位於佐敦Eaton Hotel的foothall
原來有好多間唔同種類的餐廳
越南河粉,港式茶餐廳,西式
真系吃快餐唔錯的選擇⋯⋯

沙茶牛三寶刀削麵(金錢肚 牛筋 滷牛面頰)

手工去皮炸雞脾扒米線

烤地瓜球

白桃果冷泡茶
2025-04-27
  • 沙茶牛三寶
  • 炸去皮雞扒米線
2025-04-25 0 瀏覽
佐敦逸東酒店地庫的food court 有間「牛響度麵館」,今日一試,很有驚喜,出品真是快、靚、正。牛的選擇眾多, 鮮牛肉、肥牛、牛筋、牛腩、牛肚、牛脷、牛肺……數之不盡,不吃牛的朋友,還有豬和雞選擇,飲品除了汽水,還有多款冷泡茶。落單後,很快就煮好了。《沙茶牛三寶湯麵》$77 有金錢肚、牛筋、鹵牛面頰和半隻溫泉蛋,份量非常多和豐富。牛骨湯清甜不油膩,薄切的牛面頰很入味,牛筋大大舊,食得很滿足。《五香豬手湯麵》$54豬手炆得很軟腍入味,滿滿的骨膠原,刀削麵很有口感。《一口粟米豚肉雲吞十隻》$29小小的雲吞一口一隻,隱約見到雲吞皮內包住豬肉和粟米粒,粟米粒清甜,配豬肉好正。《邪惡魚蛋十粒》$16咖哩魚蛋香溢撲鼻,好吃到停不了口。《百香果欖泡茶》《青蘋果冷泡茶》加$12跟餐加12元有冷泡茶,真材實料,健康有益。

《五香豬手湯麵》$54
豬手炆得很軟腍入味,滿滿的骨膠原,刀削麵很有口感。

《一口粟米豚肉雲吞十隻》$29

《邪惡魚蛋十粒》$16
咖哩魚蛋香溢撲鼻,好吃到停不了口。

《百香果欖泡茶》《青蘋果冷泡茶》加$12
跟餐加12元有冷泡茶,真材實料,健康有益。

2025-04-11 143 瀏覽
今天在佐敦,見到Eaton Food Hall有好多食店,牛響度拌麵店名和麵好吸引。### 惹味豬頸肉湯麵湯底以豬骨熬製而成,香氣四溢,湯底的顏色濃稠飲幾啖都好鮮甜,手工刀削麵,麵條口感滑順,好有咬勁!炸的好香的豬頸肉,咬下去彈牙可口!### 一口鮮蝦豚肉雲吞湯麵雲吞都包裹著新鮮的蝦仁與豚肉,雲吞浸泡在豬骨湯中時,湯的香氣與雲吞的鮮味相互交融,真是好味!### 慢煮手斯雞雞肉口感細膩,吸收了胡麻醬的香氣,胡麻醬的香濃與雞肉的鮮嫩相結合,是一種獨特的風味!### 炸一口粟米豚肉雲吞雲吞外皮酥脆,內裡卻是柔軟的混合餡料,形成了完美的口感對比!### 脆炸單骨雞翼外皮酥脆,內裡的雞肉鮮嫩,伴隨著微微的辣味。

### 惹味豬頸肉湯麵

### 一口鮮蝦豚肉雲吞湯麵

### 慢煮手斯雞

### 炸一口粟米豚肉雲吞

### 脆炸單骨雞翼
外皮酥脆,內裡的雞肉鮮嫩,伴隨著微微的辣味。
2025-04-03 80 瀏覽
自費This restaurant is in Jordan, in food court Near the hotel I really like the place Easy to find out So convenient The food is just so amazing We are a big bowl of noodles The texture was just so good and yummyThe beef was so nice and tenderness So juicy and yummy I like it so much
自費

We are a big bowl of noodles
So juicy and yummy
I like it so much
2025-03-26 164 瀏覽
佐敦最新潮的eaton food hall 真系超級旺場,未去過既朋友,想食得好,多選擇又便靚正,真系要來呢個色彩繽紛🌈的food hall, 包你有驚喜。鍾意麵食既我來到呢間甘有氣氛的food hall, 一定揀牛響度拌麵🍜有我鍾意既一口雲吞,麵食有湯麵拌麵,又有飯同小食選擇,平時如果住附近或附近返工,呢度就真系可以成為食堂🥰😋1. 牛響度一口粟米🌽豚肉雲吞(浄食20 隻) $482. 一口韭菜豚肉雲吞(浄食20 隻) $48兩款雲吞都揀左🐷豬骨湯,口味剛剛好,湯也好好喝😋雲吞雖然一口雲吞但size 都吾細架🤭3. 慢煮嫩滋手撕雞熱拌麵 $64 以我口味,我認為焙煎胡麻最好吃🤭4. 小食: 炸一口韭菜豚肉雲吞 $26 酥炸既小雲吞是很香脆的,不一樣的口感但一樣好吃飲品方面就最鍾意呢度手工冷泡茶,黃金大麥茶就是最愛,解膩一流👍 跟餐➕$12 就有啦🥰
1. 牛響度一口粟米🌽豚肉雲吞(浄食20 隻) $48
2. 一口韭菜豚肉雲吞(浄食20 隻) $48
2025-03-19
5 分鐘 (堂食)
2025-03-16 205 瀏覽
《牛響度拌麵》假日來到逸東酒店地下的food hall覓食這裡有很多食物選擇 而且有大量座位 坐得舒適 週末都挺多人的呢牛筋腩湯麵$56轉椒麻蕃茄湯(+$2)湯底牛骨味濃郁 單看顏色已經知道湯底一定十分濃郁椒麻的陣陣麻香和蕃茄原來很相襯有6-7塊牛筋和牛腩 牛腩啖啖肉 牛筋煮湯麵大大碗 份量足料👍🏻慢煮手撕雞($38)選了香辣口味有大量辣椒乾和辣油雖然看似很恐怖 但和青瓜絲一起入口辣度其實不算很強流心紅糖糍粑($38)即叫即炸 紅糖流出 很滋味👻熱情果冷泡茶(跟餐+$12)很特別的熱情果口味酸酸甜甜 又解渴又解膩下次在佐敦覓食的大家可以考慮過來逸東酒店這邊試試😋
《牛響度拌麵》
假日來到逸東酒店地下的food hall覓食

牛筋腩湯麵$56
轉椒麻蕃茄湯(+$2)
湯底牛骨味濃郁 單看顏色已經知道湯底一定十分濃郁
椒麻的陣陣麻香和蕃茄原來很相襯
有6-7塊牛筋和牛腩 牛腩啖啖肉 牛筋煮
湯麵大大碗 份量足料👍🏻

慢煮手撕雞($38)
選了香辣口味
有大量辣椒乾和辣油
雖然看似很恐怖 但和青瓜絲一起入口辣度其實不算很強

流心紅糖糍粑($38)
即叫即炸 紅糖流出 很滋味👻

熱情果冷泡茶(跟餐+$12)
很特別的熱情果口味

熱情果冷泡茶
牛筋腩湯麵
熱情果冷泡茶
2025-03-15 160 瀏覽
好友約我行街,順道去位於佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓1號舖的《牛響度伴麵》食拌麵,食街型式,先購票後取餐,自己找座位,座位有長檯、4人方檯及梳化雅座。我地點左:🥢牛筋腩熱拌麵 $59牛筋腩牛味濃郁,軟腍入味,刀削麵軟硬適中有咬口;🥢一口鮮豚肉雲吞八隻 $28雲吞酥脆可口,餡料好味;🥢蟹黃熱拌飯 $88附有胡麻醬、青瓜、麻油雲耳、車厘茄、蟹醋1包,蟹黃味香好食,送飯最正;🥢青蘋果冷泡茶 $12果味清香好飲;🥢黃金大麥茶 $12麥味香濃,好好飲。

我地點左:

🥢牛筋腩熱拌麵 $59
牛筋腩牛味濃郁,軟腍入味,刀削麵軟硬適中有咬口;

🥢一口鮮豚肉雲吞八隻 $28
雲吞酥脆可口,餡料好味;

🥢蟹黃熱拌飯 $88

🥢青蘋果冷泡茶 $12
果味清香好飲;

🥢黃金大麥茶 $12
麥味香濃,好好飲。
  • 牛筋腩熱拌麵
  • 蟹黃熱拌飯
  • 黃金大麥茶
2025-03-11 196 瀏覽
結論:地方闊落舒服、油尖旺區至抵好味之選!⭐️沙茶鮮牛 熱拌刀削麵,焙煎胡麻,面條口感飽和掛汁,牛肉片不單單是有厚度,而且內外口感保持嫩滑彈牙,果然是浪不虛名食牛的好地方!大推👍🏻👍🏻👍🏻如果完全不吃辣,還可以轉沙嗲醬。⭐️慢煮嫩滋手撕雞 同樣選配熱拌麵,試了另外的招牌蔥油汁,闊麵相當上色,賣相吸引🤩手撕雞份量也不少,像雞絲粉皮的雞絲,下次幫襯首選蒜蓉麻辣,味道一定更出眾~⭐️烤地瓜球吃得十分滋味,很香芋頭味,忍不住食多幾粒,饀泥口感像薯蓉,沒有顆粒感,不得不提,中間一層糯米跟外層的金色炸脆衣是絕配⭐️麻油雲耳雲耳似座小山丘般的分量,底下是青瓜絲,是不錯的清新小食。⭐️邪惡魚蛋魚蛋汁濃郁入味,實淨細粒。⭐️黃金大麥茶零咖啡因、適合春季飲用,可連樽帶走沖多轉冷泡。⭐️洛神花茶味道不會太強烈,微酸解毒,降血壓的飲料。
結論:地方闊落舒服、油尖旺區至抵好味之選!

⭐️沙茶鮮牛

⭐️慢煮嫩滋手撕雞

⭐️烤地瓜球

⭐️麻油雲耳
雲耳似座小山丘般的分量,底下是青瓜絲,是不錯的清新小食。

⭐️邪惡魚蛋
魚蛋汁濃郁入味,實淨細粒。

⭐️黃金大麥茶
零咖啡因、適合春季飲用,可連樽帶走沖多轉冷泡。

⭐️洛神花茶
味道不會太強烈,微酸解毒,降血壓的飲料。
2025-03-04
2025-03-10 175 瀏覽
之前都有聽講過逸東酒店嘅food Hall好多嘢食,仲要高質😍今日咁啱經過就順便去試吓牛響度😎汁煮肥牛湯麵:飲第一啖湯覺得清清地,但係越㗳越有味,佢有好香嘅香料味,唔會太鹹,同埋肥牛都幾多喎,真係估唔到🥳( $56 )沙茶牛雜熱拌麵配椒麻醬:個醬超香,少少辣,主要香比較多,牛雜都幾足料,撈埋個面,正🥰( $57)慢煮手撕雞熱拌麵配招牌蔥油:佢個蔥油有煮過㗎,唔係求其淋落去,配佢嘅刀削麵一樣正😋( $64 )白桃果冷泡茶:幾好飲喎,好香桃味,味道唔假,佢仲要日日新鮮做架😝( $20 )泡椒魚皮:呢個有啲辣,但係非常之惹味☺️( $28 )佢呢度啲麵都算幾大碗,全部都係幾十蚊一碗,仲要佢有個收銀姐姐服務態度好好,值得一讚👍仲要佢呢個food Hall環境好好坐,又乾淨,我一早11:30已經嚟到,已經有人食啦,真係平靚正🤩

泡椒魚皮:呢個有啲辣,但係非常之惹味☺️( $28 )

2025-03-10
午餐