2017-12-17
星期六晚上諗住來牛陣打邊勞,六點幾開始已經好多人等位,由於店內枱較少,如果要假期來食,記得預早啲 如果唔係就有排等。 我地叫左個新出的 冬戀美鍋 ,湯底是濃濃的雞湯,同一般中式雞湯好不同,飲既時候是有是有膠質的,雞味也較濃,我都飲左一碗。 呢個鍋 配鹿兒島和牛,同特有的蔬菜盤,都可以任fill 的。 和牛大大片,牛味濃,食左好多片都唔會覺得好肥膩,加上任fill,感覺上好抵。 除左和牛,仲有牛舌同豚肉,牛舌薄薄 唔會 「un」,也不錯。另外個蔬菜盤 的菜都是比較特別,不是自助bar 可吃到的,然而我不知道它們的名字,但是好吃的,應該營養價值是高一點。推介的是油揚蔥卷,個豆卜加蔥 原來都幾好味 ! 這又是可以任fill 的。 另外,呢度的哈根大師雪糕任食,有四種口味,士多啤梨、夏威夷果仁、朱古力、仲有一隻忘記了名字, 重點是佢地提供埋朱古力醬!!! 個醬不會太甜,有點苦的朱古力味令個雪糕加分了不少 !! 另外值得一提的是,呢度各人上下既服務態度都很好! ! 由其是黑衫的幾位男服務員同門口的receptionist 姐姐。
冬戀美鍋
和牛