2021-05-26
牛繁係東京既過江龍,有各款燒肉可以點黎食,比較多人推薦既係佢既牛五花、牛舌、牛胸腹肉等等,仲有雞肉同豬肉可以揀。覺得呢度抽風系統唔錯,食完之後都唔會成個人都係油煙味👍另外呢度lunch黎食好抵,最平88蚊就食到一個午市套餐🤤啲肉夠曬高質得黎價錢又抵食好多。 1⃣️蔥燒薄切牛舌($98)午市套餐除左款肉之外,仲包前菜、牛骨蛋花湯、沙律、白飯同埋飲品,成個set都真係幾豐富😍前菜係芽菜同菠菜,有淡淡麻油香。牛骨蛋花湯幾好味,有好大塊蛋,同埋入面有啲菇同紅蘿蔔🤤沙律有兩款可以揀,揀左薯蓉沙律,薯蓉入面有啲紅蘿蔔同埋一啲蔬菜粒粒,加埋胡麻醬,好食😋飲品都有好多款選擇既,呢度就嗌左凍檸茶。 至於最重點既肉!牛舌份量都唔少,一整盤鋪滿左🤩落單既時候有幾款醬汁可以揀,而佢都會有推薦既醬汁比你,咁我地就揀左佢地推薦既鹽醬。牛舌燒落好快就熟,雖然係薄切但係肉味好夠而且唔會好鞋,配埋鹽醬同埋佢另外比既果碗蔥花一齊食好正👍 2⃣️木屐骨間牛肋肉($88)呢款都係午市套餐,上面講既包既嘢都一樣有齊。呢款既沙律就揀左大崎蟹柳沙律。沙律好fresh蟹柳絲都好多,沙律醬都好多🤤基本上每一啖都可以撈到啲醬食。不過如果怕肥
1⃣️蔥燒薄切牛舌($98)
2⃣️木屐骨間牛肋肉($88)
呢款都係午市套餐,上面講既包既嘢都一樣有齊。呢款既沙律就揀左大崎蟹柳沙律。沙律好fresh蟹柳絲都好多,沙律醬都好多🤤基本上每一啖都可以撈到啲醬食。不過如果怕肥或者怕膩既話可能會覺得太多醬😂飲品揀左碳燒烏龍茶,好鍾意呢度既烏龍茶唔會甜!解渴得黎夠曬清爽。 牛肋肉係一粒粒既,食落有少少筋位,係有咬口既,同埋肉味好重☺️呢款揀左佢地推薦既燒肉汁,覺得呢度既汁唔會調味太重,稍稍有啲調味帶出到啲肉香,唔會好似某啲燒肉店咁調味好鹹好重,食既時候淨係識到啲醬汁既味道但係食唔到肉本身既味道。