招聘中
應徵
$14,500-$15,500
月薪
天氣涼左,已經食左幾日火鍋,食到有d悶😔,心血來潮唸起燒肉,行到荃灣西海之戀,知道有間新開嘅燒肉店,心動就不如行動,食左先講。睇完一輪menu, 都唔知叫咩好,因為樣樣都想食,而且太多選擇,又係選擇困難症嘅出現😑,之後店員介紹2人set,牛有4款,豬有2款,已經足夠2人食用😎😎今次選擇左呢間,堅無伏,入到店唔會太大陣味,而且入店前,店員會全身消毒先,等食客食得安心,好貼心🥰🥰特上雪箱牛五花🐄~雖然雪箱,本人好怕好油好油膩,但呢個食落,唔會過油,入口好軟身特上牛胸腹肉~有少少口,但唔會太硬,好有牛味蔥燒中落牛助肉~全條上,份量多木屐骨間牛助肉~呢個意外好食,開頭以為肉粒偏差,但呢個好有驚喜豬五花(柚子胡椒)~望落好肥,但食落唔會太油,可能加左柚子胡椒汁,減油膩,好正,好爽口豬梅花(鹽醬)~偏瘦肉多,但食落唔會好硬,而且2款豬都好幾整塊,份量相當多和風波菜~香濃麻油味👍🏿👍🏿唔會話淋泡菜~日式泡菜,味道唔會太濃和風蕃茄🍅~份量好多,成個蕃茄咁🤣好新鮮大崎蟹柳沙律🥗~減油膩感,一啖接一啖整體相當好,食物品質高,而且店員有禮貌,值得一讚,食過就上癮😎😎

特上牛胸腹肉~有少少口,但唔會太硬,好有牛味
蔥燒中落牛助肉~全條上,份量多

和風波菜~香濃麻油味👍🏿👍🏿唔會話淋
泡菜~日式泡菜,味道唔會太濃
和風蕃茄🍅~份量好多,成個蕃茄咁🤣好新鮮
大崎蟹柳沙律🥗~減油膩感,一啖接一啖

2020-12-07
2020-12-13 1645 瀏覽
放假去左荃灣海之戀行街,晚飯時間見到呢間牛繁好多人掛隊,原來係燒肉店,餐牌好吸引,等左一陣位就有得入座。餐廳環境寬敞,卡位坐得舒適,通風做得唔錯,食完唔會成身味。餐廳落單SCAN QR CODE就得,環保又方便。有幾款套餐揀,亦可單點,二人套餐都幾抵食,有齊特上牛五花、特上牛胸腹肉、葱燒中落牛肋肉、骨間牛肋肉,另可於豬五花、豬梅花、豬頸肉、櫻姬雞頸肉、櫻姬雞腿肉、日本雞三角、新瀉雞皮,任選三款;仲配前菜、小食等等。前菜揀左和風菠菜同和風芽菜,和風菠菜清嫩翠綠無澀味,和風芽菜爽脆鮮嫩有咬口。小食揀左元氣捲心菜同生菜配味噌肉醬,配埋燒肉一齊食,可減膩感。二人餐燒肉:特上牛五花油花多、嫩度適中;特上牛胸腹肉味道鮮甜,富含油脂;葱燒中落牛肋肉汁多味美、入口即化;骨間牛肋肉肉質嫩,Q彈帶勁。自選燒肉:豬梅花(味噌醬汁)油脂分布均勻,鮮嫩多汁,口感香醇。櫻姬雞腿肉(鹽醬)嫩滑富彈性,鮮味十足。加配霧島溫泉蛋飯,配以飯素,口感層次相當豐富。
放假去左荃灣海之戀行街,
晚飯時間見到呢間牛繁好多人掛隊,
原來係燒肉店,餐牌好吸引,
等左一陣位就有得入座。

餐廳環境寬敞,卡位坐得舒適,
通風做得唔錯,食完唔會成身味。

餐廳落單SCAN QR CODE就得,環保又方便。

有幾款套餐揀,亦可單點,
二人套餐都幾抵食,
有齊特上牛五花、特上牛胸腹肉、
葱燒中落牛肋肉、骨間牛肋肉,
另可於豬五花、豬梅花、豬頸肉、
櫻姬雞頸肉、櫻姬雞腿肉、日本雞三角、
新瀉雞皮,任選三款;仲配前菜、小食等等。

前菜揀左和風菠菜同和風芽菜,
和風菠菜清嫩翠綠無澀味,
和風芽菜爽脆鮮嫩有咬口。

小食揀左元氣捲心菜同生菜配味噌肉醬,
配埋燒肉一齊食,可減膩感。

二人餐燒肉:
特上牛五花油花多、嫩度適中;
特上牛胸腹肉味道鮮甜,富含油脂;
葱燒中落牛肋肉汁多味美、入口即化;
骨間牛肋肉肉質嫩,Q彈帶勁。

自選燒肉:
豬梅花(味噌醬汁)
油脂分布均勻,鮮嫩多汁,口感香醇。

櫻姬雞腿肉(鹽醬)
嫩滑富彈性,鮮味十足。

加配霧島溫泉蛋飯,
配以飯素,口感層次相當豐富。

2020-12-09
2020-12-05 872 瀏覽
自從荃灣開咗DONKI 之後,多咗好多人去嗰邊。所以今日去完DONKI 就去同一個商場的燒肉店晚飯。呢間叫牛繁的餐廳,在東京以外有8間分店,看門面,裝修,餐牌等都應該不差。坐下來,servers 都好親切,開顱,派濕紙巾,加醬料。仲會有一人一條不織布圍裙,但是如果沒有需要就環保d 唔好要了。兩個人不想多想,就點了2人餐。開頭以為肉類選2,怎知道打開電話落單的頁面,發現原來是牛肉以外選2款。於是,2個人一共吃了4款牛肉,1雞,1豬,再加上2款前菜同2款小吃(都是蔬菜)。兩碟牛肉一來到就知道質數不差,不會有超市見到的瘀血色肉。全部都是紅紅的粉嫩的。豬肉同埋雞髀肉都看落好新鮮,我哋揀豬梅花柚子味同埋雞腿肉鹽味。燒肉店的好處就是可以自己選要機成熟。牛肉我不喜歡太熟,所以5-6成就最好,不過當然要d 肉夠新鮮先可以吃得放心。豬肉柚子胡椒味真係絕配,recommended!最後講講d 蔬菜,我見好多人都有點番茄,份量多,有成個番茄。切片後加了醬油,我覺得食落有點硬,所以放了在鐵板上面燒了一陣。這樣吃原來有驚喜!因為索左d 肉的味道,還有煮了一陣甜味都出來了,軟軟的好好吃!
自從荃灣開咗DONKI 之後,多咗好多人去嗰邊。
所以今日去完DONKI 就去同一個商場的燒肉店晚飯。

坐下來,servers 都好親切,開顱,派濕紙巾,加醬料。

兩個人不想多想,就點了2人餐。

兩碟牛肉一來到就知道質數不差,不會有超市見到的瘀血色肉。
全部都是紅紅的粉嫩的。

燒肉店的好處就是可以自己選要機成熟。

豬肉柚子胡椒味真係絕配,recommended!

2020-12-02
2020-11-26 1194 瀏覽
荃灣海之戀商場都開咗一陣,越來越多食肆喺嗰度開,仲要好似間間都好好食咁!🥰🥰🥰所以今日放工就同男朋友過嚟呢度搵吓好嘢食!🥳🥳行行吓見到呢間日式燒肉譜好似幾正咁,座位又寬敞闊落😛😛幾好坐咁😛😛就入咗去啦!今次叫咗呢一個二人套餐(其實係懶得去揀所以先食套餐😇😇😇哈哈😂😂),睇落好似好多嘢食,每一款肉仲有四隻味俾你揀!😋😋😋值得一題係餐廳主張環保,所有落單都已經轉晒做用手機落單!話咁快啲嘢食就到齊啦!由於男朋友實在太肚餓嘅關係我都未影得切佢就已經開始咗食😂😂😂先講一講佢啲牛!佢嘅牛肋肉真係好出色!😍😍😍燒完之後都唔會覺得好難咬,肉質好嫩,一食就知係靚牛!😋😋另外兩款自選肉我哋就揀咗豬頸肉同埋雞腿肉,豬頸肉燒完之後爽口彈牙,而且佢油脂分布平均所以好Juice🥳而雞俾肉叫咗味增味,好入味之餘醬料仲鎖緊左肉汁🥳🥳唔止肉類,呢個套餐仲有蔬菜!🥳🥳🥳最後兩個人買單唔使$600 ,都食到飽飽,係抵食嘅!🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

值得一題係餐廳主張環保,所有落單都已經轉晒做用手機落單!

唔止肉類,呢個套餐仲有蔬菜!🥳🥳🥳
2020-11-23
2天前 0 瀏覽
荃灣海之戀商場,開咗一間東京過江龍🐉燒肉店,據了解,東京好似有180間分店,今次強勢登陸香港🇭🇰 疫情關係冇得去日本🇯🇵,就可以喺呢度過下口癮啦😋我同閨蜜👭 就約咗,首先喺門口,侍應會用消毒噴霧,幫我地清潔全身同雙手,仲有量度體溫,咁就可以確保每一個食客都安全,食得放心啦👍🏼佢呢度點餐好方便,用QR code,喺網站就可以隨意點餐啦,我哋就叫咗一個二人套餐,好豐富呀😋💕 前菜主要以蔬菜為主1. 泡菜2. 沙律🥗3. 芽菜4. 蕃茄 特別推介呢一個蕃茄,可以就咁食,或者放落去燒一燒 🔥 鮮甜又多汁,好好味呀😋牛肉 🐃 方面, 就跟咗牛五花、牛肋肉、牛胸腿肉,果然冇令我失望,肉質好高質,首先好香牛肉味,唔使點醬汁,已經好鮮甜美味,另外肉質鮮嫩,入口即溶化,齒頰留香😋😋😋 最重要每一塊牛肉厚度切得啱啱好👍🏼豬 🐷 肉方面,特別推介豬梅花,好大塊,而且肥瘦適中👍🏼👍🏼👍🏼 最後我哋點左個蔥花溫泉蛋飯,首先啲飯好軟熟,溫泉蛋撈飯一流👏🏻

💕 前菜主要以蔬菜為主
1. 泡菜
2. 沙律🥗
3. 芽菜
4. 蕃茄

3天前 0 瀏覽
疫情下多數都留係屋企食嘢有時都會想燒烤 但就懶得準備啲嘢😚😚前排屋企人同我就試咗個外賣2-3人燒烤套餐個套餐包咗食材、醬料、嘢飲同燒烤爐具🤓套餐份量都幾多 有牛 豬 雞 菇 菜etc3個人食咗2晚燒烤先食得哂啲嘢🤣嘢食味道唔錯😋而且夠方便 唔洗自己準備嘢😙輕鬆就係屋企燒烤 jeng🤤🤤💕💕
疫情下多數都留係屋企食嘢
有時都會想燒烤 但就懶得準備啲嘢😚😚
前排屋企人同我就試咗個外賣2-3人燒烤套餐
個套餐包咗食材、醬料、嘢飲同燒烤爐具🤓
套餐份量都幾多 有牛 豬 雞 菇 菜etc
3個人食咗2晚燒烤先食得哂啲嘢🤣
嘢食味道唔錯😋而且夠方便 唔洗自己準備嘢😙
輕鬆就係屋企燒烤 jeng🤤🤤💕💕
外賣送餐
2021-01-17 24 瀏覽
海之戀除左donki,開左好多新餐廳啦🥳🥳🥳第一站想介紹嘅就係日式燒肉餐廳-牛繁呢到係靠scan qr code落單嘅,先揀肉,再揀醬汁,過程中因為界面問題,落單過程唔算好快午市套餐除左白飯🍚之外,仲包拌豆芽,薯蓉/蟹柳沙律🥗,蛋花湯🥚,一杯炭燒烏龍/檸茶/檸水🍋-豆芽爽口juicy,但唔夠麻油香-薯蓉沙律:薯蓉好creamy,醬汁好開胃-蟹柳沙律:選料新鮮,醬汁夠酸❤️-蛋花湯:蛋比得都唔少,幾有誠意👍🏻蔥燒薄切牛舌$98🥩初頭以為唔過100蚊應該得個幾塊,上枱先見到都足足有12塊,而且薄切得來仲有好有口感😍啲油脂分布靚到唔捨得燒🙈燒到咁上下反面就見到完美嘅坑紋,之後加少少蔥燒一燒會更香😌木屐骨間牛肋肉$88🍖牛味濃郁而且juicy,食落啖啖肉完全唔會鞋口,個人覺得配燒汁好夾❤️*雖然食物幾高質,但餐具碗碟實在太多塵,希望注意下,事關我未見過可以封塵封到好似好耐無用過咁😓

-豆芽爽口juicy,但唔夠麻油香
-薯蓉沙律:薯蓉好creamy,醬汁好開胃
-蟹柳沙律:選料新鮮,醬汁夠酸❤️
-蛋花湯:蛋比得都唔少,幾有誠意👍🏻

蔥燒薄切牛舌$98🥩

木屐骨間牛肋肉$88🍖

• 鹽醬牛舌
  • 燒汁牛肋肉
2021-01-17 4 瀏覽
天氣冷時特別想吃肉,受疫情影響都沒能好好的外出吃飯,趁着趁着週末好好的享受外出午餐。選了就近的牛繁價錢並不親民,除了單點之外就只有一般套餐。沒有提供午餐選擇。點了$548即推介套餐。有四款牛肉再另加兩款雞肉豬肉。另外可選兩款沙律和配菜十分豐盛的一餐,牛肉拼盤有牛五花,牛胸腹肉,中落牛肋骨和骨間牛肋肉另外點了味噌雞俾肉和豬頸肉。熱辣辣的牛肉再配冷盤,泡菜和芝麻菠菜!冷蕃茄和蟹柳沙律配着吃,一啖肉一疊菜,減輕了我的罪惡咁 牛肉拼盤是主打,四款牛肉肉質不錯!火候剛剛好,很容易控制。肉放上去一兩分鐘燒到七八成熟。亦不會黏鑊雞俾肉味增很惹味!不過味噌很易燒焦,要放在燒烤爐的邊緣。柚子味豬頸肉,很怕肥肉的油膩感。配上有子醋平衡油膩的感覺。牛肉拼盤食物水準不俗,唯一的美中不足是服務吧⋯⋯餐廳採用電子點單,所以侍應人手不多。兩三個侍應照顧10多枱客,難免有些不足,有點菜都差不多吃完,也未上到一杯茶要更換烤盤的時候,費了不少功夫去叫喚店員但幸好也沒有影響吃飯的好心情性價比沒有很高就是了,但也算是附近不錯的烤肉店!

另外可選兩款沙律和配菜

另外點了味噌雞俾肉和豬頸肉。

熱辣辣的牛肉再配冷盤,泡菜和芝麻菠菜!
冷蕃茄和蟹柳沙律配着吃,一啖肉一疊菜,減輕了我的罪惡咁

牛肉拼盤是主打,四款牛肉肉質不錯!

雞俾肉味增很惹味!不過味噌很易燒焦,要放在燒烤爐的邊緣。

柚子味豬頸肉,很怕肥肉的油膩感。配上有子醋平衡油膩的感覺。

牛肉拼盤

要更換烤盤的時候,費了不少功夫去叫喚店員
但幸好也沒有影響吃飯的好心情

性價比沒有很高就是了,但也算是附近不錯的烤肉店!
2021-01-05 202 瀏覽
晏晝行完DONKI,見到呢度新開左間燒肉店,上OP 睇下評價,見到原來係好耐之前尖沙咀食過嘅日本燒肉店,所以就入左去食。呢度午餐大約都係百零蚊一個人,包前菜,沙律,湯,白飯同埋飲品,價錢都算合理。元氣牛小排脂肪同肉質分明,咬落去肉質軟嫩,味蕾充滿油脂甘香,每咀嚼 一塊滿嘴流油嘅時候,但又會感覺佢一D都唔肥膩。骨間牛肋肉咬起來非常有口感,肉質鮮嫩多汁,肉筋和肥肉非常少,較易消化。另外我地仲追加左特上牛胸腹肉肉質彈牙富嚼勁牛繁所有食材均由日本直送,確保食品質素及安全。全家福

另外我地仲追加左特上牛胸腹肉肉質彈牙富嚼勁

牛繁所有食材均由日本直送,確保食品質素及安全。

全家福

2020-12-28 82 瀏覽
好耐之前去過尖沙咀店幫朋友仔慶祝生日,估唔到荃灣都開分店,新店比原店大好多,坐落舒服好多,無咁逼。-二人前推介套餐 $548特上牛五花、牛胸腹肉、蔥燒中落牛肋肉、骨間牛肋肉同2款豚肉或雞肉。超級推介牛五花,牛肉油脂香氣好重。-牛繁燒 $88見到有人介紹薄切澳洲M9和牛$88就食到,咁抵食忍唔住叫咗一份淺嚐。和牛色澤鮮艷,油脂豐腴。蘸取蛋汁後置於白飯上同食,肉汁混合軟滑蛋漿,口感好滿足。-日本特選雞盛合 $188拼盤有4款雞肉,包括櫻姬雞頸肉、櫻姬雞腿肉、日本雞三角同新瀉雞皮。最特別係有煙韌雞皮,口感脆卜卜,係坊間燒肉店較少見。-焦糖奶油啤酒 $58飲品方面,揀咗焦糖奶油啤酒,燒肉配啤酒好有去日本旅行嘅感覺!以麥味甚濃嘅Sapporo生啤配上焦糖奶油,連唔太飲啤酒嘅我都覺得唔錯,味道令人聯想起USJ嘅哈利波特奶油啤。

-二人前推介套餐 $548

-牛繁燒 $88

-日本特選雞盛合 $188

-焦糖奶油啤酒 $58
2020-12-05
2020-12-22 101 瀏覽
日本燒肉好受港人歡迎 最近行到荃灣海之戀商場發現牛繁有啲肚餓行入去食燒肉 結果冇令我失望價格中上 除咗一般燒肉之外佢仲有唔同嘅煮食 用完自己手機落單上菜速度算快搬返用料十足 蘿蔔絲芽菜肉碎樣樣有齊營養價值高唯一美中不足唔係用石鍋煮熱度反而欠佳 不過有盛岡冷麵搭救我最鍾意食冷麵 酸酸甜甜 令我胃口大增蘋果一塊塊鋪喺冷麵上 仲有泡菜 日韓感覺頓時湧現薄切特上鹽香牛舌(鹽醬)令人欲罷不能只係擺喺爐頭燒20秒已經熟透 呢個時候放入口中有入口即溶的感覺非常高質 也是我最喜愛吃的其中一款燒肉這裏還可以點一些特別的甜品和飲品抹茶雪糕、火龍果荔枝梳打和柚子青檸梳打少冰少甜 全都是我喜愛的又可以消除肥膩感和解渴👍🏼👍🏼
日本燒肉好受港人歡迎

柚子青檸梳打少冰少甜 全都是我喜愛的
又可以消除肥膩感和解渴👍🏼👍🏼
2020-11-26
2020-12-22 95 瀏覽
我最喜愛吃燒肉!海之戀商場開咗牛繁啦呢對全新裝修仲有陣傢俬嘅木味 而且樓底夠高抽風系統一流好適合烤肉呢度用QR code落單 方便又快捷 上菜速度都好快 火爐開咗陣就有燒肉上枱一口氣叫咗好多燒肉分別叫咗蔥燒中落牛肋肉(辣味噌)、特上霜降牛五花(燒肉汁)、上級和牛里脊肉配月見汁每款燒肉我都留意到會配上唔同嘅醬汁目的係比食客有更加多唔同嘅口味選擇牛肋肉同牛五花都切得好靚每塊都係肥瘦均勻 所以燒熟速度都差不多霜降牛肉紋理分明 好似雪花一樣再加埋少許芝麻 味道更加出眾除此之外仲有主食同甜品飲品可以挑選所以呢間燒肉店都好受一家大細歡迎
我最喜愛吃燒肉!海之戀商場開咗牛繁啦

呢對全新裝修仲有陣傢俬嘅木味
而且樓底夠高抽風系統一流好適合烤肉
呢度用QR code落單 方便又快捷

上菜速度都好快 火爐開咗陣就有燒肉上枱
一口氣叫咗好多燒肉

分別叫咗蔥燒中落牛肋肉(辣味噌)、
特上霜降牛五花(燒肉汁)、

上級和牛里脊肉配月見汁

再加埋少許芝麻 味道更加出眾
除此之外仲有主食同甜品飲品可以挑選
所以呢間燒肉店都好受一家大細歡迎
2020-11-26
冬天梗係要食燒肉🥰🤩😍對我嚟講燒肉餐廳嘅裝修好重要‼️如果太迫夾嘅話通風會好差,食完好似一舊行走嘅燒肉咁😂今次揀嘅牛繁就冇呢個問題,環境寬敞,食完唔會成身味。同埋店員哥哥態度超好!!😝●雞三角 ($68)●由於有好多選擇,選擇困難症嘅我決定請教店員😆🤣呢個係店員哥哥推薦嘅😆每隻雞淨係得一嚿咋!!所以好矜貴🤩果然冇令我失望~~ 同我哋平時食開嘅雞軟骨唔同!外形方面,唔係一粒粒,真係三角形㗎! 每一舊軟骨都係一個三角錐體;口感方面,外面有層厚實嘅肉包住中間爽脆嘅軟骨,好似骨肉相連咁🤣又軟又爽咁好得意😝咬落唔同質感,但一樣咁香😍揀咗柚子鹽味,醃得好入味 清新嘅柚子中和咗燒肉嘅鹹同膩😂🤩must tryyyy🐷🐷🐷●元氣牛五花餐 ($148)●lunchtime嚟食真係超抵 叫左1個餐 + 單點item~ 每個餐都有 前菜 湯 有埋飯😋 熱辣辣和牛燒肉好惹味😝😝我唔係好食牛所以評論唔到🥺聽男朋友話呢款牛係我同佢食過咁多餐飯最好食嘅🤣燒得啱啱好,厚身嘅肉鎖住咗肉汁,夠油脂所以咬落去好juicy🤩我就咁睇啲肉都覺得啲牛嘅脂肪充足,平均分佈係肉嘅纖維之間,同啲肉相間🐷🐷🐷●日本魷魚 ($128)●喺店

●雞三角 ($68)●

●元氣牛五花餐 ($148)●

●日本魷魚 ($128)●
喺店員嘅教導下,發現原來疣魚要熟咗先剪,燒完嘅魷魚唔會太韌,調味都啱啱好,好食!
●白桃梳打 ($32)●
好靚嘅杯!涼浸浸嘅梳打,配熱辣辣嘅燒肉,正😆
●雪糕🍧(牛奶/抹茶/士多啤梨味)($28)●
呢個都值得一試!本身以為只係雀巢貨色🤣點知口感幾好 唔膩又唔會水到結冰 牛奶味重得嚟又唔會好似某某連鎖店啲牛奶雪糕咁甜到涸喉🤩🤩
2020-12-16
2020-12-14 143 瀏覽
前幾日老細請食飯,原本諗住食夜晚嘅,當然冇得食啦,不過老細話中午當夜晚食,都唔錯呀呢間燒肉門口有個好得意嘅雪人,好有聖誕氣氛既然兩人一台,當然叫二人餐,老細發板話好食,卻之不恭啦上台見到先有前菜,呢個豆芽味道調得啱啱好,好開胃,沙律非常之大份,唔怕唔夠菜食終於到燒肉啦,二人餐有勁多肉,但係呢個牛肉拼盤就有三種,可以試曬咁多隻味,我個人就鍾意清清地加鹽燒就夠啦仲有呢一份牛肉粒,雖然未至於入口即溶,但質素都係高,唔會太難𡁻,又重牛牛味當然唔少得仲有豬梅肉同埋雞柳場內好有日本氣氛,坐得舒服寬闊,侍應招呼都好有禮貌,搵機會再嚟多次

呢間燒肉門口有個好得意嘅雪人,好有聖誕氣氛

既然兩人一台,當然叫二人餐,老細發板話好食,卻之不恭啦

當然唔少得仲有豬梅肉同埋雞柳

2020-12-09