2023-06-05 370 瀏覽
係尖沙咀食過牛站火鍋放題覺得好正, 咁o岩俾我上網見到佢地係旺角開左分店, 咁就去新環境食下啦~~旺角呢間分店地方好大喎, 自助區超寬敞, 拎野食唔會人撞人晚市120分鐘任飲任食火鍋放題, 有3個牛套餐選擇, 價錢$2XX-3XX~今次揀左中間價錢既SRF美國極黑和牛片, $288餐廳環境寬敞適, 空間感十足, 又有好多CAR位, 坐得幾舒服自助區好大好多野食呀!!! 配料放係冷藏櫃入面好新鮮呢蔬菜方面有較特別既羽衣甘藍, 冰菜&水蓮菜....仲有大量丸類, 菇等等......非常豐富!!!炸物放係另一邊櫃入面, 確保新鮮~~熱葷有麻辣小龍蝦, 滷水豬手, 肉燥飯呢道超多飲品選擇, 果汁汽水, 清酒, 茶.....仲有熱飲添除左係自助區拎野食, 仲可以用QR code落單點小食添~~特別係有多款台式小食, 例如秘製滷牛筋, 滷大腸, 豬肚, 醉雞卷, 泡椒魚皮, 鹽酥雞, 台灣香腸, 醬爆糍粑等等....最正係有乳鴿添呀!!! 上枱熱辣辣, 外脆肉嫩火鍋有多款湯底, 鴛鴦鍋加$48~我揀左老黃瓜薏米瑤柱雞鍋&清甜椰子雞鍋....黃瓜和薏米清熱解暑, 利水消腫, 好o岩夏天食~~椰子雞湯
旺角呢間分店地方好大喎, 自助區超寬敞, 拎野食唔會人撞人

今次揀左中間價錢既SRF美國極黑和牛片, $288

自助區好大好多野食呀!!!
配料放係冷藏櫃入面好新鮮呢

蔬菜方面有較特別既羽衣甘藍, 冰菜&水蓮菜....
仲有大量丸類, 菇等等......非常豐富!!!
炸物放係另一邊櫃入面, 確保新鮮~~
熱葷有麻辣小龍蝦, 滷水豬手, 肉燥飯

呢道超多飲品選擇, 果汁汽水, 清酒, 茶.....
仲有熱飲添

最正係有乳鴿添呀!!! 上枱熱辣辣, 外脆肉嫩

火鍋有多款湯底, 鴛鴦鍋加$48~
我揀左老黃瓜薏米瑤柱雞鍋&清甜椰子雞鍋....
黃瓜和薏米清熱解暑, 利水消腫, 好o岩夏天食~~
椰子雞湯底椰香味濃, 清甜可口

SRF美國極黑和牛肉質鮮嫩, 牛味濃郁~~
美國安格斯牛板腱肉質細膩, 富有彈性, 口感柔軟

配料亦有多款海鮮, 例如帆立貝, 青口, 海蝦, 沙猛魚, 沙白, 水魷魚, 章魚, 魚肚等....

呢道既甜品相當豐富!!! 有雪糕雪條, 泡芙, 蛋糕, mousse, 豆腐花, yogurt, 芋圓.....
最正係任食haagen dazs雪糕
 食左幾杯超滿足呢

旺角新開任食台式打邊爐牛站✨🦥🍀於創興二樓,搭扶手電梯上兩層便到,位置方便,餐廳的座位也很寬敞,空間很大,自助區域也很廣寬,自助食材非常豐富!有大量的蔬菜、丸類、麵類、熟食有小龍蝦和螺、水果、飯類、湯類⋯⋯⋯是真正放題式的任食打邊爐!連飲品也有超多!有自家製的波霸珍珠奶茶、自家製茶包括白桃烏龍、清酒白酒⋯⋯雪糕、甜品也有多款選擇!至於牛肉、豬肉、海鮮、台式特色餸菜、台式小食等等也於QR code中下單,非常方便!食物種類極至豐富!極力推薦✨晚市設有120分鐘任食大滿足,分三個價錢:❶美國精選牛餐$208起❷SRF美國極黑和牛片$248起❸特上牛小排$288起這次點了中價的《SRF美國極黑和牛片》套餐 。除了有SRF美國極黑和牛片外,更有美國安格斯牛板腱、西班牙豬五花片、手切封門柳、紐西蘭青口、日本帆立貝、乳鴿皇、象拔蚌片、蝦仁棒棒⋯⋯等等特色美食!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻無限量供應的!🍀湯底亦供有多款選擇,有辣有不辣!這次點了《清甜椰子雞鍋》,非常香!香噴噴椰香味!原來午市更抵吃!4小時任食!由12:00吃到16:00!而在2:00後入座更有88折!重點是餐廳非常乾淨!!!座位寬敞!吃得非常舒
旺角新開任食台式打邊爐牛站✨🦥🍀

食物種類極至豐富!極力推薦✨

晚市設有120分鐘任食大滿足,分三個價錢:
❶美國精選牛餐$208起
❷SRF美國極黑和牛片$248起
❸特上牛小排$288起

這次點了中價的《SRF美國極黑和牛片》套餐 。

湯底亦供有多款選擇,有辣有不辣!
這次點了《清甜椰子雞鍋》,非常香!香噴噴椰香味!

重點是餐廳非常乾淨!!!座位寬敞!吃得非常舒服!更有防彈圍裙供應!加分!加分!
2023-06-02 343 瀏覽
最近同朋友好想打邊爐,聽朋友嘅推介,佢話位於旺角記一間新開張火鍋放題店好值得食,而鍾意打邊爐嘅我哋就當然唔會錯過啦。餐廳名叫做牛站,喺其他地方都已經有開設分店。睇返旺角嘅新開張分店,環境更加寬敞舒適,自助區亦都比起其他分店更加多選擇同更大。例如有好多好特別嘅蔬菜㗎,平時喺出邊都幾少見。至於嘢食方面嘅質素都一樣咁高,估唔到呢度都可以食到乳鴿,皮脆肉嫩。咁高質素嘅乳鴿仲要係任食㗎。另外都想介紹返呢度嘅牛肉,款式真係有非常之多,例如有美國安格斯牛板腱、美國極黑和牛SRF、美國肩胛肉等等,每款唔同嘅牛肉都一樣咁高質素,保留咗牛嘅鮮味,完全可以滿足自己食肉獸嘅慾望。除此之外,餐廳都有好多值得一食嘅嘢食㗎,包括海鮮、自家製甜品等等。我自己就最鍾意佢嘅木糠布丁,真係好足料,而且好好食!我覺得整體真係好有誠意!如果大家同我一樣都鍾意打邊爐嘅話,就一定唔可以錯過呢間餐廳,保證絕對滿足到你!

2023-06-02 268 瀏覽
位於創興廣場嘅牛站麻辣火鍋放題,地理位置非常方便。扶手電梯上兩層就到啦而且呢一間分店非常寬敞,新開張梗係要即刻試吓啦!晚市放題一共有三款Menu選擇,我哋就揀咗$288 SRF 美國極黑和牛120分鐘放題,湯底都有超多款選擇,辣同唔辣都有而我就揀咗沙嗲湯底😋超入味冇令我失望!自助區火鍋配料、飲品區及甜品區非常大!選擇非常之多,簡直花多眼亂飲品方便有好多酒精飲品都係任飲包括有啤酒asahi, sake 都有!完全可以瘋狂地暢飲一番!唔飲酒嘅亦都有好多非酒精飲品可以選擇!自家茶類包括人蔘烏龍白桃烏龍都好出色仲有波霸珍珠奶茶🧋😍海鮮都有沙白、象拔蚌,青口!水魷魚,新鮮肥美,質素都唔錯!甜品方面都好多選擇有軟雪糕、有糖水、有雪條、仲有布甸西餅等等😍依間火鍋店喺尖沙咀觀塘都有分店,一於約埋三五知己一齊打邊爐歡聚一番啦❤️
位於創興廣場嘅牛站麻辣火鍋放題,地理位置非常方便。
扶手電梯上兩層就到啦
而且呢一間分店非常寬敞,新開張梗係要即刻試吓啦!

晚市放題一共有三款Menu選擇,
我哋就揀咗$288 SRF 美國極黑和牛120分鐘放題
湯底都有超多款選擇,辣同唔辣都有
而我就揀咗沙嗲湯底😋超入味冇令我失望!

自助區火鍋配料、飲品區及甜品區非常大!
選擇非常之多,簡直花多眼亂
飲品方便有好多酒精飲品都係任飲
唔飲酒嘅亦都有好多非酒精飲品可以選擇!
自家茶類包括人蔘烏龍白桃烏龍都好出色
仲有波霸珍珠奶茶🧋😍

海鮮都有沙白、象拔蚌,青口!水魷魚,新鮮肥美,質素都唔錯!

甜品方面都好多選擇
有軟雪糕、有糖水、有雪條、仲有布甸西餅等等😍

2023-05-31 329 瀏覽
牛站係我其中一間好鐘意食嘅火鍋放題店,旺角店新開張,自助區嘅size比另外兩間分店更大👍🏻💰💰價錢方面,星期五至日、假期及前夕,晚市$298一位。湯底有10款選擇,我地叫左番茄豬骨鍋,茄味超濃郁,D牛肉同配料都吸晒D湯汁,好入味🤤我地揀左SRF美國極黑和牛片,有海蝦、青口、日本帆立貝、沙白、水魷魚、荷包魷魚仔等海鮮,食落好新鮮😚😙以呢個價錢就食到高質海鮮,性價比十足🤩🤩SRF美國極黑和牛同美國牛肩胛片,牛肉嘅味道好濃郁,而且脂肪比例適中,紋理都幾靚,入口亦夠軟腍👍🏻👍🏻自助區提供數十款自助小食、配菜和醬料,包括各式冷盤前菜、熱盤及蔬菜。此外,自助區還提供我最愛嘅蟲草花,加落湯底令湯底味道昇華😻其他比較特別嘅食物如紫蘿蔔、淮山、水蓮、風琴豆腐都唔係咁多地方有得食😬最後點少得食甜品😝甜品選擇超多,有牛乳布甸、泡芙、乳酪、韓國雪條、haagen dazs雪糕、芋圓等等,睇到我花多眼亂🤣🤣

💰💰價錢方面,星期五至日、假期及前夕,晚市$298一位。

最後點少得食甜品😝
2023-05-31 821 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕講到食火鍋放題,😝又點可以唔喺旺角入邊搵嘢食呢?😋旺角依度新開左一間火鍋放題店,😌其實我之前都喺尖沙咀同埋觀塘分店食過!🤤但係旺角分店呢一間感覺上大啲!所以我就同朋友約咗喺依度見面!🤣一早打電話訂咗枱,🥳所以唔使等好耐就已經有位坐!🤭坐低之後先嗌返個鴛鴦湯底,湯底味道嘅時候就出去揀吓有啲咩嘢食!😤自助區嘅選擇真係好多好多,😆真係比尖沙咀同埋觀塘分店都好多!😝調味料嘅部份都係選擇好多,☺️咁就可以自己調一個鍾意嘅口味啦!😜鴛鴦湯底我就揀咗老黃瓜瑤柱薏米雞鍋同埋清甜椰子雞鍋,😆依兩個湯底都比較清甜,咁就會食到肉嘅鮮味啦!😝我哋就揀咗SRF美國極黑和牛片套餐,😍食足兩個鐘,🤩真係大滿足!🤭和牛喺大大片,而且好嫩滑!😉湯滾咗之後,🤤放入去滾兩滾就已經食得!😏火鍋又點會只係得牛肉呢?🤭我都食咗唔少嘅海鮮!😆我鍾意依度嘅魚肚,😜因為夠晒嗦湯汁!😝咬落去真係會有爆汁嘅感覺!🫣沙白,帆立貝,青口都好新鮮!🤗呢度仲有其他嘅海鮮!😍呢度俾我最大嘅驚喜,☺️就係估唔到打邊爐都有燒乳鴿食!🤤乳鴿肉質鮮嫩多汁!😍仲係啖啖肉!🤩食到咁上下,梗係出去攞下野飲!🥰呢度嘅飲品選擇,😜除咗有佢哋自家
🌕Hello我係Moon🌕

鴛鴦鍋

海鮮

沙白,帆立貝,青口都好新鮮!🤗呢度仲有其他嘅海鮮!😍
乳鴿王

食到咁上下,梗係出去攞下野飲!🥰呢度嘅飲品選擇,😜除咗有佢哋自家製嘅茶飲之外!🤤仲會有支裝嘅飲品,🤪罐裝嘅飲品!😤總之就係飲唔晒嘅款式!😂

甜品有佢哋嘅布甸同埋乳酪等等,😛我鍾意佢哋嘅3.6牛乳布甸,😎奶香又甜又滑!😍

當然唔少得雪糕啦!🤩呢度有雪條杯裝雪糕,同埋我最鍾意嘅Häagen-Dazs!🥳食完真係好滿足!😍

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間餐廳,可以將火鍋放題做得咁滿足仲有咁多嘢食,性價比真係好高!🌕
2023-05-26
5 分鐘 (堂食)
鴛鴦鍋
海鮮
乳鴿王
2023-05-30 313 瀏覽
以前打邊爐次次都去某任食邊爐店,食左幾次想試新野,偶然搵到創興有新開任食打邊爐人均三舊水有找,抵食地方好寬敞,空間感一流,坐得舒服SRF 肩胛牛餐$288牛類大致都有差唔多十種,牛片算幾新鮮推介招牌牛肩胛,牛味重又無肥牛咁多脂肪,食多幾盤都唔覺漏送菜速度快又準,QR code 落單唔會漏單丸類,蔬菜可以系自助區任拎,地方大同企理,食物區乾乾淨淨要讚下飲品區有自家製珍珠奶茶,成個感覺即刻台曬珍珠夠Q,奶茶唔會太甜雪榚有哈根大師任食,仲要有蜜瓜味,食多兩杯先夠喉

地方好寬敞,空間感一流,坐得舒服
SRF 肩胛牛餐$288
牛類大致都有差唔多十種,牛片算幾新鮮
推介招牌牛肩胛,牛味重又無肥牛咁多脂肪,食多幾盤都唔覺漏
送菜速度快又準,QR code 落單唔會漏單
丸類,蔬菜可以系自助區任拎,地方大同企理,食物區乾乾淨淨

要讚下飲品區有自家製珍珠奶茶,成個感覺即刻台曬
珍珠夠Q,奶茶唔會太甜
雪榚有哈根大師任食,仲要有蜜瓜味,食多兩杯先夠喉
2023-05-30 171 瀏覽
今次已經是第二次到訪這間火鍋放題!這裏勝在性價比高,選擇較多,坐得也舒服!絕對是和朋友詳談的好地方。火鍋放題不但讓你一次過享受多種食材,也有多種湯底選擇。我們今次試了椰子雞湯和沙嗲湯底的鴛鴦湯底,一邊鮮甜又養生,一邊香口又惹味,一次過滿足兩個願望!這裏性價比高,在於有多種高質牛肉和其他選擇,特別推薦極黑和牛片,不會太肥,爽口,新鮮!另外,各種豬肉片和羊肉片也非常新鮮。另外特別推薦海鮮類,非常新鮮,例如沙白必食,水發魷魚,帆立貝。其中小食冷盤中泡椒魚皮也非常特別!熟食選擇都不少,晚市必食小龍蝦。而甜品和飲品選擇也非常多。特別推薦漿爆糍粑。黑糖味不會太甜!正。雪糕的選擇也很多,另外還有軟雪糕機,加上多種兒時夾糖可添加,睇得又食得。

熟食選擇都不少,晚市必食小龍蝦。

創興廣場大裝修後,發現了新開的牛站(駅)麻辣火鍋放題店。火鍋店面積很大 一整層樓的面積重點裝潢走星際主題 超有氣氛!環境闊落 坐得十分舒適~ 🤭~自助區更比其他兩間分店更大更多選擇菜類、丸子、飲品、醬料各有20幾款🤣 飲品有自家制健康花茶,珍珠奶茶值得一提餐廳竟有清酒、梅酒及啤酒不論冷暖都有!無限量任飲🍶🍻🍶🍻🍶🍻 超適合酒鬼!油條、響鈴、魚皮等火鍋配料另外有恆溫箱存放,保持脆身嘅狀態!🤭🤭🤭~👍🏻🥣湯底大約有十種選擇,湯底有辣有唔辣我地要了一個椰子雞鍋;清香,半隻雞份量,雞肉嫩滑!選了SRF 美國極黑和牛放題 $298/位, 價錢親民!肉類有優質牛肉,澳洲和牛、包括美國牛肩胛片、美國特級牛肩胛肉眼片 🥓🤤個人推介SRF美國極黑和牛和西班牙豬梅肉片🥩SRF 美國極黑和牛油脂均勻 色澤亮麗口感軟嫩肉味香濃、軟身易人口!🍖西班牙豬梅肉片薄薄一片 豬味香~🌟海鮮類包括帆立貝、青口、沙白、🦐海蝦、魷魚、魚肚等~ 還有章魚同花膠!新鮮肥美,爽口彈牙😃~🍮甜品放題有分2個區除3.6牛乳布甸、椰奶芒果布甸、朱古力布甸、木糠布甸、提拉米蘇、士多啤梨mousse、朱古力布朗尼、黑糖蛋糕、泡芙、三色芋圓、
創興廣場大裝修後,發現了新開的牛站(駅)麻辣火鍋放題店。
火鍋店面積很大 一整層樓的面積
重點裝潢走星際主題 超有氣氛!
環境闊落 坐得十分舒適~ 🤭

自助區更比其他兩間分店更大更多選擇
菜類、丸子、飲品、醬料各有20幾款🤣
飲品有自家制健康花茶,珍珠奶茶

👍🏻
🥣湯底大約有十種選擇,湯底有辣有唔辣
我地要了一個椰子雞鍋;清香,半隻雞份量,雞肉嫩滑!
個人推介SRF美國極黑和牛和西班牙豬梅肉片
🥩SRF 美國極黑和牛油脂均勻 色澤亮麗
口感軟嫩肉味香濃、軟身易人口!
🍖西班牙豬梅肉片薄薄一片 豬味香

新鮮肥美,爽口彈牙😃

🍮甜品放題有分2個區
除3.6牛乳布甸、椰奶芒果布甸、朱古力布甸、木糠布甸、提拉米蘇、士多啤梨mousse、朱古力布朗尼、黑糖蛋糕、泡芙、三色芋圓、乳酪等等
還有多款高質雪糕任食😋

2023-05-27 282 瀏覽
2小時放題有3款價格可選💗我們選了2號放題餐($288)包括了任點SRF美國極黑和牛丶牛肩胛片丶澳洲羊肉片丶帆立貝、沙白丶海蝦丶花膠等等等,仲有埋封門柳,超豐富!依間新店好寬敞舒適,裝潢都好優雅感覺唔錯,自助區比起其他店更大,枱與枱之間好有空間感。作為牛控,可以任點極黑和牛真係大滿足,肉質軟嫩又有牛香👍🏼湯底點了椰子雞湯鍋💗清甜滋潤。海鮮方面,海蝦爽滑夠新鮮甜美,仲有好鮮甜嘅沙白,爽脆嘅象拔蚌都唔錯。自助區選擇豐富,最鍾意依到有許多台式配料,而且蔬菜類超級新鮮👍🏼仲可以任食惹味十足嘅麻辣小龍蝦🤤,絕不能錯過仲有台式豬手👉🏻十分軟腍入味仲有原杯珍珠奶茶同埋台式仙草芋圓,最後仲食返幾杯Häagen-Dazs雪糕🫶🏻先走人,食足2小時超滿足!

2023-05-27 209 瀏覽
上次食過尖沙咀牛站,覺得抵食質素又高,今次嚟到呢間新開旺角分店!旺角分店更寬敞舒適,自助區仲比其他兩間店更多,可以選擇更大~座位以卡位為主,自助區有齊打邊爐必食嘅配料,仲有啲較特別嘅款,好似咸蛋流心丸、冷盤、熟食有小龍蝦、豬手等,選擇真係好多!今次揀咗120 分鐘 SRF美國極黑和牛,可以狂食SRF美國極黑和牛片、白鱔片、帆立貝等,海蝦夠大隻肥美,最吸引就係美國牛肩胛,真係encore幾次,牛味濃而嫩滑~飲品區除一般飲品,推薦必飲珍珠奶茶,不論甜味茶味都剛好,邊打邊爐邊飲,真係好正!食埋雪糕甜品先走,有仙草、甜筒、雪糕,款食夠多~

食埋雪糕甜品先走,有仙草、甜筒、雪糕,款食夠多~
第三間分店在旺角開張了,這間火鍋店一直有光顧,再約三五知己來,吃得滿足又不會大出血。📍位置:在旺角站 E1 出口或油麻地站 A1 出口,沿彌敦道走約十分鐘,很方便。🏠環境:佔地全層,地方十分寬敞,而且舒適明亮,裝潢風格跟其他分店都是一樣,以淺木卡座和花花牆紙為主,值得一提是自助區是最大😍,不論醬料、飲品🥤、丸類、🥟餃類、蔬菜🥬、雪糕和甜品一應俱全,而且款式繁多,例如酒精飲品就有啤酒🍺、冷熱清酒🍶、白酒和燒酌,簡直可以不醉無歸。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一,並提供紙圍裙,好貼❤️!🍽️晚市:120分鐘放題 $288/成人鴛鴦鍋底$48:🤤清甜椰子🥥雞🐔鍋,乳白色的湯水,濃郁的椰子香味,有雞腿和紅棗,滋補清甜!🥰香辣沙嗲鍋🥘,泥黃色的湯水,沙嗲味濃郁,只是微辣。🥗前菜:辣勁十足的麻辣小龍蝦🦞,上次沒有吃到,今次就吃夠一盤😂!朋友就喜歡香口的台式一口腸🤩。🥩肉類:SRF美國極黑和牛🐂片、🐂牛肩胛肉、美國安格斯🐂牛板腱、手切🐂封門柳、巴西牛脷托、澳洲女羊肉片、西班牙🐖豬五花片、美國🐖豬梅肉片,全都薄切嫩身,其中牛肩胛肉最好吃🤤,朋友就喜歡羊肉片😍。🦐海鮮:象抜蚌片、美顏花膠、鮮甜沙白、日
🏠環境:佔地全層,地方十分寬敞,
而且舒適明亮,裝潢風格跟其他分店都是一樣,
以淺木卡座和花花牆紙為主,
值得一提是自助區是最大😍,不論醬料、飲品🥤、
丸類、🥟餃類、
蔬菜🥬、雪糕和甜品一應俱全,

🍽️晚市:120分鐘放題 $288/成人
鴛鴦鍋底$48:
🥰香辣沙嗲鍋🥘,泥黃色的湯水,沙嗲味濃郁,只是微辣。
🥩肉類:
SRF美國極黑和牛🐂片、🐂牛肩胛肉、
美國安格斯🐂牛板腱、手切🐂封門柳、巴西牛脷托、
澳洲女羊肉片、西班牙🐖豬五花片、
美國🐖豬梅肉片,全都薄切嫩身,
其中牛肩胛肉最好吃🤤,朋友就喜歡羊肉片😍。
🦐海鮮:象抜蚌片、美顏花膠、鮮甜沙白、日本帆立貝、
手打墨魚滑、蝦仁棒棒、紐西蘭青口、鮮甜海蝦、水魷魚、菊花章魚、魚肚,其中沙白是最鮮甜🤤,已經不停下單五六回;魷魚很爽口;蝦仁棒掛湯一流;
蝦仁棒棒設計成花形🤩,口感軟實;
帆立貝大粒又口感紮實,海鮮是真鮮😍!
🥬蔬菜:朋友看到一款從未見過的冰菜😲,口感很獨特,似潺菜🤔,滑滑溜溜,本身是沒有味道。
🍰甜品:🤩有高級雪糕Häagen-Dazs任吃,
不過看到最愛的芋圓仙草凍和醬爆糍粑,已經很滿足了,尤其是芋圓彈牙🤤,甜度低,吃多幾碗都不怕😂。
2023-05-22
  • 帆立貝
  • 芋圓仙草凍
  • 醬爆糍粑
2023-05-27 210 瀏覽
話說最近血庫告急,所以比老婆大人捉左去捐血,獻出左我人生中既第一次。不過估唔到既係香港人真係好有善心,2點半左右到旺角捐血站,排隊排到6點半先捐完血咁捐完血就自然要搵野食補返D血啦,食牛就啱晒啦,之前認識牛站都係佢尖沙咀分店,而且仲有燒乳鴿任食,本來都諗住去試下既,不過見時間都唔早而且捐完血已經唔想郁,所以就近近地過左對面馬路試下呢間新開既分店上到去見到D人潮多到呢,好彩有人book位no show所以我地先有機會入去食咋,所以大家下次黎試一定要記得book位呀。由於打完針唔敢郁隻手,所以完全唔記得左影相,所以就純文字介紹下啦今次叫左中辣麻辣湯底,差D比只可以食小辣既老婆大人小到上天,好彩大部份食材都唔太吸辣,再加上有凍飲輔助,所以佢都順利食到。佢個香味唔重不過麻辣味都幾出,所以如果唔太食得辣建議最多叫小辣好了,或者直接叫其他湯底小食比較特別既係有麻辣小龍蝦,不過辣度都唔低,食得多會堆積所以自己量力而為,另外佢豬手都好冧好入味,不過同樣地偏辣,至於肉燥飯個味道唔錯,可以少少地試下費事食飽左打邊爐材料方面,牛肉既質素唔錯,就算最basic既牛都幾好食,如果想要牛味重D就建議叫封門柳,其他

打邊爐材料方面,牛肉既質素唔錯,就算最basic既牛都幾好食,如果想要牛味重D就建議叫封門柳,其他果D都係軟冧但少D牛味,海鮮質素還好,可以叫少少試下,不過唔會係重點關注對象,花雕雞翼可以叫,煮完仍然食到佢非常入味,醉雞卷亦都幾好食,糍粑都好食可以一試,其他果D就正常發揮,但整體質素係ok既

最後甜品佢有台式芋圓,唔同既布甸,雪糕有哈根大師,主要係草莓同朱古力味,另外仲有雀巢雪糕筒等等,選擇都幾多,大家如果中意多選擇的話呢間可以一試,唯一就係冇乳鴿食比較可惜
30 分鐘 (堂食)
2023-05-27 216 瀏覽
牛站(駅)麻辣火鍋放題旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓到底有幾中意食牛站🤣今次去旺角牛站 呢間大好多呀 成層樓都係座位同座位都好闊落 好光猛😎行出去兜左一圈 睇到自助區都好多選擇😆出左新湯底係香辣沙嗲湯底🌟美國極黑和牛肉眼片- 牛肉薄片 油花脂肪分佈均勻(必食)入口即溶😋美國肩胛肉-脂肪均勻 有花紋 滑啲封門柳、牛小排比較有口咬 所有牛全部都大大塊 而牛味都好重 質素保持得好好😌澳洲羊肉片-羊肉唔騷😛海鮮方面- 帆立貝、青口、蝦🦐、花膠自助區(熱盤+炸物+前菜)即炸魚皮、麻辣小龍蝦、酸辣鳳瓜、 酒醉雞翼尖、麻辣豬脷、超長蟹柳🤩🌟炸物區滷水豬手 炸鬼,炸午餐肉,炸芋頭自助區凍食區、 熱飲櫃、熱食區、調味區飲品櫃汽水、紙包、花茶、冷泡茶、清酒、梅酒、啤酒自助甜品Häagen-Dazs雪糕、雪條、泡芙🩷、蛋糕、乳酪、豆腐花
牛站(駅)麻辣火鍋放題
旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓

到底有幾中意食牛站🤣
今次去旺角牛站 呢間大好多呀 成層樓都係
座位同座位都好闊落 好光猛😎
行出去兜左一圈 睇到自助區都好多選擇

😆出左新湯底係香辣沙嗲湯底

美國肩胛肉-脂肪均勻 有花紋 滑啲

封門柳、牛小排比較有口咬
所有牛全部都大大塊 而牛味都好重 質素保持得好好😌

澳洲羊肉片-羊肉唔騷😛
海鮮方面- 帆立貝、青口、蝦🦐、花膠

自助區(熱盤+炸物+前菜)

🌟炸物區
滷水豬手 炸鬼,炸午餐肉,炸芋頭

自助區凍食區、 熱飲櫃、熱食區、調味區

飲品櫃
汽水、紙包、花茶、冷泡茶、清酒、梅酒、啤酒

自助甜品
2023-05-19
My families and I went to a restaurant called "Beef station" (牛駅)located 2/F, Chong Hing Square, 593-601 Nathan Road, Mong Kok旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓the common space is very spacious with nice modern neat decor!There are 3 buffet dinner sets with different prices.We chose the HKD$248 per adult ones that can enjoyUS SPR wagyu 美國極黑和牛US selected beef 美國精選牛US beef Chuck 美國牛肩胛片Brazil Ox tongue trim 巴西牛脷托US Pork 美國豬梅肉片Australian lamb 澳洲羊肉片.those protein on an unlimited basisRoasted pigeon(紅燒乳鴿) is provide

旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓

US SPR wagyu 美國極黑和牛
US selected beef 美國精選牛
US beef Chuck 美國牛肩胛片
Brazil Ox tongue trim 巴西牛脷托
US Pork 美國豬梅肉片
Australian lamb 澳洲羊肉片

Roasted pigeon(紅燒乳鴿) is provided on an unlimited basis. very flavourwithout unpleasant gamey flavour.moist and tender

Seafood are also served on an unlimited basis such as shrimp,fish maw, baby cutle fish..etc

The shrimp is fresh
The fish maw is very thick and collagenic,highly recommended!!

For cooked snacks,there are spicy crayfish,Taiwanese salted fried chicken..etc

super yummmmmmm

haagen dazs雪糕 Hokkaido milk pudding,ice cream ,lollipop all you can eat!!

wide varieties of hotpot ingredient to choose from that directly imported from Taiwan

all in all,Nice decor,high quality,affordable price!!
  • haagendazs雪糕icecream
  • Roastedpigeon(紅燒乳鴿)