今日放工同同事去旺角食晚餐,大家都好耐冇打邊爐,於是就去咗呢一間度食!超多選擇,仲有好多唔同嘅自助區!甜品飲品,前菜同埋打邊爐嘅配料都有好多種類!首先,攞咗飲品先,見到好多梅酒、清酒、白酒任飲,梗係要飲番幾杯啦!🍺前菜方面,有好多特色嘅開胃小菜。例如有泡菜蘿蔔,中華沙律同埋蒜香螺肉,都係一啲我最愛開胃小菜😋湯底方面,我就揀咗椰子雞湯,因為我哋幾個都唔係好食得辣。呢個湯底就啱晒我哋,夠清甜!而牛肉方面有黑毛和牛同美國牛肩胛肉,都好重牛味!😋最有特色嘅就係佢呢度有乳鴿任食,好少放題有乳鴿食😆其實乳鴿都係我最愛嘅食物之一😋炸到脆卜卜!肉質食落又唔會好乾身!甜品方面,仲有三色芋圓,呢個值得推介,因為佢有好多唔同嘅配料喺入邊!甜得來又夠清熱。以雪糕方面仲有我最鍾意食嘅Häagen-Dazs!超級抵食

而牛肉方面有黑毛和牛同美國牛肩胛肉,都好重牛味!😋

一😋炸到脆卜卜!肉質食落又唔會好乾身!

以雪糕方面仲有我最鍾意食嘅Häagen-Dazs!超級抵食
2023-07-06