2022-04-25
好耐冇食任食邊爐,就捉住冬天嘅尾巴,暖一暖身,飽一飽胃!雖然疫情嚴重,但黎到都係好多人已經食緊。今次叫左藥饍湯底,鹹香加夠補!未煲到好濁之前試一試湯,呢個底無有d藥饍湯有既苦澀味,而且眼見已經有好多靚料!叫左d常食既野之後就即刻出去睇醬料同飲品,呢度嘅醬料有好多款,仲有少見嘅花椒油,配上辣醬加沙嗲一定好惹味!飲品方面都有自己出產嘅茶,但係最特別呢一定要講到有熱清酒啦!估唔到邊爐都可以咁樣酒肉一番!到食材方面,呢度有貴價而且有營養嘅羽衣甘藍同埋唔係成日食到嘅冰菜,之後就講番肉既質素,呢度嘅定位係食多種肉,價錢實惠,唔係最高級嘅牛同豬,但係質素都好唔錯!!而且呢度有特別嘅嘢叫,士林豬血糕,個人雖然唔好,但試食少少都覺得幾特別!