2022-09-07 262 瀏覽
今日係尖沙咀做完野好肚餓 同行朋友提議邊爐放題 呢到放題分三個級別 美國精選牛 、SRF 美國等級肩胛肉眼肉 、特上牛小排 我地揀左中間 😝湯底方面有9款 想試下唔同湯底叫左牛駅秘製麻辣鍋 同 清甜椰子雞鍋 叫完湯底就出去睇下自助吧 有醬料區、 熱食區 、 冷盆區 、蔬菜 及丸類 、甜品區 同飲品區 就咁睇都幾高質 幾多出面冇既野例如熱食有小龍蝦 🦞 、鹽酥雞 、肉燥冷盆有麻辣豬利 麵食仲有 菠菜麵 、 刀削麵同 新竹米粉飲品 有茶 、啤酒、果汁菜有羽衣甘藍 拎左d 野番去就係qr code 點主食 原來呢到又係好多野揀 美國精選牛、 SRF 美國特級肩胛肉眼肉 、火鍋配料、海鮮、香脆、台式餃子、甜品 咩都點左d少少試下推介 : SRF 美國等級肩胛肉眼肉 雪花唔算多 但食落幾嫩口 西班牙五花片 切得幾薄 滾兩下就食得 花鵰醉雞翼 滾熟左之後都食到酒香味 雞都爽口彈牙 香芋貢丸 貢丸爽口 中間有棉棉既芋頭蓉餃子全部都唔錯 出面比較少食到特別係魚皮餃 外皮好煙韌 不得不讚兩個湯底都好好味 麻辣配肉 味道夾就唔洗講 椰子雞清甜 用黎滾菜 解辣 一流兩邊輪住食飲品方面 怕辣既朋友可以拎
今日係尖沙咀做完野好肚餓
同行朋友提議邊爐放題

呢到放題分三個級別
美國精選牛 、SRF 美國等級肩胛肉眼肉 、特上牛小排
我地揀左中間 😝

湯底方面有9款
想試下唔同湯底
叫左牛駅秘製麻辣鍋 同 清甜椰子雞鍋

叫完湯底就出去睇下自助吧
有醬料區、 熱食區 、 冷盆區 、
蔬菜 及丸類 、甜品區 同飲品區

就咁睇都幾高質 幾多出面冇既野
例如熱食有小龍蝦 🦞 、鹽酥雞 、肉燥
冷盆有麻辣豬利
麵食仲有 菠菜麵 、 刀削麵同 新竹米粉
飲品 有茶 、啤酒、果汁
菜有羽衣甘藍

飲品方面
怕辣既朋友可以拎 人蔘烏龍
因為佢既回甘 飲完會甜甜地 可解辣

最後食埋個甜品
斑斕布甸 、 芝士脆脆 都幾好味
仲有雪糕粒
完美既晚餐呀
2022-09-06
「牛駅」既前身係大喜屋,位置地段一流,以前做放題晚晚都大排長龍😅唔知點解會轉做任食火鍋呢~🫣今晚一於試下龍與鳯😆尖沙咀The One對面,MTR出口行3分鐘就到👍🏻😌同放題一樣,餐前小食區都照舊係到😍有涼菜前菜同水果可以開開胃🤣當中我最❤️‍🔥係醉雞翼尖👍🏻入味得來又唔會太重酒味🤣另外哈密瓜都超級甜🍈😋仲有螺肉同埋中華沙律😎好驚喜地‼️竟然有任食麻辣小龍蝦🦞🌶 呢度嘅小龍蝦大大隻啖啖肉仲有手套🧤提供💯勁方便😂仲會不停refill👍🏻出邊可以自己夾蔬菜同埋丸、腸仔,我最❤️‍🔥嘅係芋頭貢丸同埋鹹蛋黃丸,特別但又幾好食🤣👌🏻蔬菜新鮮乾淨😌當然唔少得自助飲品🍹甜品🍰區❤️‍🔥飲品有凍有熱,仲有清酒🍶梅酒🍷任飲!甜品全部都係一口size,有芝士🧀蛋糕脆脆同埋Oreo木糠布甸🤣🤣我哋㨂既呢個套餐都好抵食💯最推介牛肩胛肉,肉質嫩滑肉味濃郁,幾碟幾碟咁order,水準都冇跌過😋😋另外豬肉同埋牛舌片都唔錯🙌🏻😆其他配料選擇都大大話話有幾十款,海鮮有沙巴蜆同埋三文魚鰭,兩個都好鮮甜😍👍🏻打邊爐最重要梗係個煲,即係湯底!我叫咗鴛鴦鍋包括有秘製麻辣鍋同埋滋補豬筒骨鍋😍麻辣鍋我揀咗小辣唔算好辣,但係好香香料味,另外豬
尖沙咀The One對面,MTR出口行3分鐘就到👍🏻😌
打邊爐最重要梗係個煲,即係湯底!我叫咗鴛鴦鍋包括有秘製麻辣鍋同埋滋補豬筒骨鍋😍麻辣鍋我揀咗小辣唔算好辣,但係好香香料味,另外豬筒骨湯底都幾鮮甜,用嚟碌蔬菜一流🥳
餐境環境乾淨,服務唔錯,上菜收碟速度快我鍾意❤️‍🔥❤️‍🔥完全冇漏單既情況tim😆
2022-09-05
  • 牛肩胛肉
  • 鹹蛋黃丸
  • 豬骨筒湯底
2022-09-05 61 瀏覽
今晚放工出左尖沙咀買野,之後搵餐廳食晚飯,見到哩間新開既火鍋店,一於睇下有無位先,哩度要上一條樓梯,一上到去,企住既店員續一同你說歡迎光臨,感覺氣派和招呼十足,餐廳一直延伸很深,我行到好入先有二人枱坐下。坐低後侍應親切地介紹,叫我先揀選湯底,還提示我讚好社交平台可以選鴛鴦湯底及掃二維碼自動落單,我選了藥膳牛骨及香濃蕃茄豬骨兩款湯底,落左想食既食物款式後就行返出去自助BAR枱拎即食食物、飲品,見到凍既飲品由一個個大雪櫃裝住佔滿半條走廊位,仲有另一個小暖櫃放了些紙盒裝飲品,喜歡自己沖茶飲既人仲有各類茶包提供,咖啡機都有,可以自己即沖咖啡飲都得,鍾意飲兩杯既人仕,有梅酒和清酒選擇,真係包羅萬有,至於熟食方面,我推薦可以試下麻辣腎片同韓式淹蘿蔔。返埋枱巳見滿枱食物,我選左特級梅頭肩胛肉套餐,點左梅頭肩胛肉、羊肉片、牛脷托三款肉,羊肉片食落薄身兼爽滑,喜歡食羊既人仕一定要試下,梅頭肩胛肉大塊得黎嫩滑美味。海鮮就推薦魷魚仔、扇貝、日本蟹棒,魷魚仔爽滑,一口一啖,扇貝大大粒,肉質實正,而哩度既蟹棒又長又大條,咬落口感超滿足。哩度仲有幾款特式台灣食品,我點左士林腸灌蛋、豬血糕品嚐,兩款都甚為特別。至於

至於出面自助Bar 枱仲有多款火鍋蔬菜、魚蛋配料任君自取,有款哈哈笑圖案既鹹蛋流心丸,打卡一流。

蔬菜方面,餐廳連羽衣甘藍都有提供自取,認真覺得價錢超值。

打完邊爐想食下生果、甜品、雪糕、雪條都係自取任拎,平時我覺得甜品中最伏係日本大福,哩度有兩款口味,我再次嘗試,竟然充滿creamy軟滑又美味,值得一試,對於今晚哩餐飯真係只有讚無得彈。
2022-08-31
2022-09-04 1350 瀏覽
喺尖沙咀The One附近,開咗間台式火鍋[牛駅🌶️麻辣火鍋]唔少食材由台灣直送今日食咗個✨平價之選💰1️⃣3️⃣8️⃣任食120分鐘🤩有9款湯底選擇,鴛鴦湯底加$ 48,我哋揀秘製🌶️麻辣鍋+清甜椰子🥥雞鍋自助區有各式涼菜,仲有台式小食,包括有台灣腸、鹽酥雞、麻辣豬脷同醉雞雞翼尖套餐主要食🐮美國肩胛牛肉、美國豬肉片、花雕酒雞翼同巴西牛脷托,主要order咗幾肩胛肉,食幾碟感覺已回本🤣配麻辣湯底最過癮😋🥬多款蔬菜、特式丸類同台灣麪食可以係自助區取飲品有自家冷泡茶、啤酒、汽水,仲有冷熱清酒🍶同梅酒任飲🍨甜品方面有雪糕機、雪條同糖水,凍櫃仲有豆腐花、木糠布甸同乳酪等✨咁嘅價錢有多款食材真係幾抵食,包你食到飽住走🤣🎈牛駅麻辣火鍋放題🎈尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
今日食咗個✨平價之選💰1️⃣3️⃣8️⃣任食120分鐘🤩

🥬多款蔬菜、特式丸類同台灣麪食可以係自助區取

飲品有自家冷泡茶、啤酒、汽水,仲有冷熱清酒🍶同梅酒任飲

✨咁嘅價錢有多款食材真係幾抵食,包你食到飽住走🤣

🎈牛駅麻辣火鍋放題🎈
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

由於最近準備緊比賽所以已經有成兩個幾月冇出街食飯有一餐cheat meal 就梗係要食盡佢有咩選擇好得過又可以食到大量蛋白質之餘仲可以食到勁多甜品同小食嘅打邊爐放題我哋今次揀咗特上牛小排套餐同埋呢度係食120分鐘唔會食得好趕出面會有自助吧除咗普通嘅蔬菜同丸類仲有自助雪糕機同埋出邊比較少見嘅清酒機同類型價錢但係有埋酒CP值相當之高舖頭都係用QR code落單以件數來落單非常之好,自己食幾多先嗌避免不必要嘅浪費今次湯底揀咗麻辣鍋同埋苦瓜豬骨鍋麻辣湯揀咗小辣但係非常之麻,亦都唔會過鹹牛肉嘅質素非常之好油脂分布好靚而佢嘅切面亦都係比較大塊唔會滾完之後好散肉味亦都好重佢啲配料亦都非常之唔錯自己個人就推介蝦滑同埋雲吞小食來講呢個紅糖糍粑真係冇得輸入口之後仲會見到紅糖呈現一個流心嘅狀態整體上來講呢間舖頭嘅嘢食都係非常之唔錯值得一試
由於最近準備緊比賽所以已經有成兩個幾月冇出街食飯

除咗普通嘅蔬菜同丸類
仲有自助雪糕機同埋出邊比較少見嘅清酒機
同類型價錢但係有埋酒CP值相當之高

舖頭都係用QR code落單
以件數來落單非常之好,自己食幾多先嗌避免不必要嘅浪費

今次湯底揀咗麻辣鍋同埋苦瓜豬骨鍋
麻辣湯揀咗小辣但係非常之麻,亦都唔會過鹹

牛肉嘅質素非常之好

入口之後仲會見到紅糖呈現一個流心嘅狀態

整體上來講呢間舖頭嘅嘢食都係非常之唔錯值得一試

2022-08-30
2022-09-02 56 瀏覽
牛駅麻辣火鍋放題尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖今日同左屋企人出左黎尖沙咀行街,行到尾聲屋企人就提議想打邊爐,一般我地都會選擇任食既餐廳,方便D一個價錢就搞掂晒,之前已經同朋友黎幫襯過呢間<牛駅> 覺得唔錯,所以就決定再黎啦,餐廳係The One既對面,非常方便我地大約7點半到達餐廳,我地無book到位但都好好彩walk in都仲有位,入到去見到其實都已經有8成full, 職員好好安排左我地坐4人卡位,跟住當然係揀左湯底先啦,係9款湯底裡我地揀左胡椒豬肚鍋同埋藥膳雞鍋,湯底送黎既時候已經聞到香味撲鼻,入面真係真材實料架食物方面,大部份既肉類同埋海鮮係以QR Code落單既,不得不讚餐廳既效率真係好高,通常落左單幾分鐘食物就會送到,而且無咩漏單既情況,值得一讚。。。另外有部份火鍋配料係自取既,非常方便,除左有火鍋既食物以外,仲有熟食區,入面有中華沙律同埋螺肉,兩樣都係我嘅favorite, 岩晒我胃口 打邊爐又點可以唔飲嘢呀,呢到既飲品款式好多,有各式既汽水,果汁同埋茶類飲品,連啤酒同清酒都係任飲架,真係好正,而我就鐘意飲冷泡茶,白桃烏龍係我至愛
牛駅麻辣火鍋放題
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

2022-09-02 59 瀏覽
dinner餐廳提供任食火鍋,真係食得好盡興!除咗有最鍾意嘅牛肉之外,佢哋嘅麻辣小龍蝦,同埋糍粑,好多特色嘅小食都係任食❤.加上梅酒,清酒,啤酒,多款酒類都可以任飲,🍺所以鍾意飲酒嘅朋友都唔可以錯過。.美國肩胛肉非常新鮮,🥩而且食落去肉味都好濃,🥢厚薄適中用嚟打邊爐啱啱好。.日本蟹品巨大條,🦀而且食落去好鮮味,口感好好。炸物都好推薦!日本炸章魚丸,🥟炸餃子,芝士海鮮豆腐。🔥炸得香脆,非常過癮。

以前牛駅呢個位置係放題嚟,點知近排轉咗做任食台式火鍋應該係同一個集團嚟🧐台式火鍋開到成行成市,大受香港人歡迎,難怪會轉做火鍋❤️唔好以為牛駅係出面嗰d一般嘅台式火鍋店佢入面環境超大,嘢食款式超多💥(除咗有幾款價錢嘅任食豬牛肉可以揀,重有無限可以refill嘅小龍蝦、三文魚尾、沙白等等‼️當然唔少得有好多唔同款式嘅丸、菜、麵等等)另外,重有任飲梅酒、清酒、啤酒、其他嘢飲同埋甜品、雪糕同前身間放題無分別😊為食貓當日叫咗最平嘅set — 美國精選牛🐄埋單每人❣️$270左右❣️雖然係最平嗰set,但d牛同豬嘅質素都已經非常好👍🏾為食貓同朋友覺得有酒飲,同有得食其他配料已經值回票價😍推介秘製麻辣鍋咸蛋丸三文魚尾 沙白(好大粒)紅糖糍粑 (出面好鬼煙靭,入面係留心嘅紅糖)糖水(當日係紅棗桂圓糖水,煲到超級潤😋)牛駅係為食貓食過咁多間任食台式火鍋性價比最高嘅$270可以坐得咁舒服,同食到咁高質嘅嘢食真係好難得💕呢間火鍋店值得回頭再回頭💯
以前牛駅呢個位置係放題嚟,點知近排轉咗做任食台式火鍋

唔好以為牛駅係出面嗰d一般嘅台式火鍋
佢入面環境超大,嘢食款式超多💥

另外,重有任飲梅酒、清酒、啤酒、其他嘢飲同埋甜品、雪糕
同前身間放題無分別😊

為食貓當日叫咗最平嘅set — 美國精選牛🐄

推介
秘製麻辣鍋

咸蛋丸
三文魚尾
沙白(好大粒)

紅糖糍粑 (出面好鬼煙靭,入面係留心嘅紅糖)

糖水(當日係紅棗桂圓糖水,煲到超級潤😋)

牛駅係為食貓食過咁多間任食台式火鍋性價比最高嘅
2022-09-01 872 瀏覽
試吓新開嘅牛駅火鍋,原來同之前間大喜屋都係同一集團。一早訂咗位7點費事要等,可以即入,點知坐咗門口位,一坐低已經好熱,仲點繼續食呀,同店員反映後馬上獲安排另一座位,好好多,不過都唔係話好強勁冷氣。揀咗最貴嘅特上牛小排餐,食120分鐘湯底揀咗鴛鴦鍋,當時做緊優惠不用加錢,揀咗椰子雞同麻辣小辣椰子雞好香,啲肉煮完有淡淡椰子味幾好食麻辣湯小辣已經好辣,我哋唔太食得辣,諗住少少辣好味啲,點知好辣,之後半餐都冇再煮過麻辣湯出面有蛋糕、甜品、雪糕雪糕係抹茶同朱古力,竟然冇最普通嘅牛乳/雲呢拿有即食麵、雪條、沙律,同埋一啲冷盤小食飲品主要冷泡茶、汽水,仲有清酒、梅酒,試咗一般,冷泡茶就唔錯仲有熱嘅小食,係小龍蝦、鹽酥雞,仲有湯澳洲和牛,有啲鞋,肉味都算濃特上牛小排嫩好多,唔鞋,又唔會太肥全部肥膏,幾好食任食嘅海鮮有帆立貝、青口帆立貝好大粒,而且好食,值得encore之一牛舌、封門柳封門柳肉味好濃,牛舌都唔錯,彈牙任食海鮮仲有蟹棒、魚、三文魚腩條、魷魚、黑魚、蜆有三文魚腩條都幾正,但火鍋食就一般魷魚爽口都可以encore總結火鍋配料款式都幾多,肉就牛小排好食,鍾意食辣嘅可以試佢個湯底

揀咗最貴嘅特上牛小排餐,食120分鐘

湯底揀咗鴛鴦鍋,當時做緊優惠不用加錢,揀咗椰子雞同麻辣小辣

椰子雞好香,啲肉煮完有淡淡椰子味幾好食

出面有蛋糕、甜品、雪糕
雪糕係抹茶同朱古力,竟然冇最普通嘅牛乳/雲呢拿

有即食麵、雪條、沙律,同埋一啲冷盤小食

仲有熱嘅小食,係小龍蝦、鹽酥雞,仲有湯

澳洲和牛,有啲鞋,肉味都算濃

特上牛小排
嫩好多,唔鞋,又唔會太肥全部肥膏,幾好食

任食嘅海鮮有帆立貝、青口
帆立貝好大粒,而且好食,值得encore之一

牛舌、封門柳
封門柳肉味好濃,牛舌都唔錯,彈牙

任食海鮮仲有蟹棒、魚、三文魚腩條、魷魚、黑魚、蜆
有三文魚腩條都幾正,但火鍋食就一般
魷魚爽口都可以encore

2022-07-08
5 分鐘 (堂食)
2022-08-31 156 瀏覽
七月尾時去過呢間「牛駅」,當時掛住食冇影相,而家八月尾再一次同以前啲中學同學嚟食多次,今次記得要影相,唔使用人哋啲相,上次唔係用自己啲相搞到周身唔自在。湯底一樣係嗰九款,上次要咗麻辣加豬筒骨,今次要咗麻辣加牛骨。我份人呢唔鍾意打邊爐食貴嘢,我覺得冇必要加錢升級,不過今次同同學慶祝佢哋升到職,佢哋想食貴啲就跟佢哋食貴啲啦。配菜醬料飲品應有嘅都有,可惜係XO醬好快俾人攞晒,問咗職員添不過都走嗰陣都冇添到。麻辣湯好辣,上次嗌咗中辣今次吸取教訓要咗小辣,都依然係好Q辣,雖然辣不過冇之前食得咁辛苦,同埋辣得嚟好香幾好味。牛骨湯ok嘅,只不過藥膳鍋好似比較適合冬天食多啲。升級咗個餐多咗幾款肉、魚滑蝦滑同內臟,我哋有人唔食得內臟所以冇叫到,豬牛肉同魚滑都唔錯,豬肉有豬味牛肉有牛味,不骨老實講我完全分唔到啲肉同最平嘅有咩分別,下次叫返平啲嗰隻算。整體而言係唔錯嘅,不過唔好升級個餐,叫最平嗰隻任食已經足夠。另外雖然餐廳可以喺社交平台訂座,但係個系統相當麻煩,用到個人都有啲燥,希望可以改善。

午餐
2022-08-31 50 瀏覽
平時都鍾意發掘啲新開嘅火鍋放題,今次試咗呢間,晚市有3款120分鐘放題套餐,唔同時段價錢由$198至$318不等,第一次先試吓中間價位(*´ω`*) .SRF美國特級肩胛肉眼片 $278 (17:00-22:00入座).🥣 湯底有9款特色湯底,揀咗鳯梨苦瓜豬骨鍋,台灣直送白苦瓜味甘唔會好苦,配上鳳梨同豬骨,湯底味道甘甜順喉,而且有排毒解暑功效,打邊爐都無咁熱氣啦(๑˃̵ᴗ˂̵).🐮 牛類有3款牛肉、滷金錢肚及牛筋,選擇唔算太多。主攻SRF美國特級肩胛肉眼片,油脂分布均勻,肉質爽滑富油脂香。.🐷 其他肉類 豬肉有2款,西班牙五花片肥瘦適中,口感油潤軟嫩。羊、雞類就有澳洲羊肉片及花雕酒雞翼。.🦐 海鮮海鮮有魚蝦貝類等,海蝦新鮮彈牙,帆立貝肉質結實,花膠厚身滑溜,沙白蜆鮮甜冇沙。.🥟 自選配料台式配料有自家製餃子、豬血糕等,鴨血絕對係必食之選,嫩滑入味。蝦滑、黑松露墨魚滑都唔錯,鮮味爽彈!亦唔少得常見嘅牛栢葉、魚皮、響鈴等等。.👅 冷盤前菜有中日台韓各式小食,麻辣豬脷、醉雞翼尖、日本枝豆、泡菜蘿蔔等等,味道正常。.🦞 熱葷小食最驚喜係有火鍋放題好少見嘅任食麻辣小龍蝦,麻辣入味。其他小食仲有鹽酥雞
🥣 湯底

🐮 牛類
🐷 其他肉類

🦐 海鮮

🥟 自選配料

👅 冷盤前菜

🦞 熱葷小食
最驚喜係有火鍋放題好少見嘅任食麻辣小龍蝦,麻辣入味。其他小食仲有鹽酥雞、炸花枝丸等等,不過太多嘢食都試唔晒。

🥬 自助區
自助區有多款蔬菜、丸類、素食類及麵食等,款式都幾多,醬料區同樣非常齊全。

🧃飲品
除咗有包裝罐裝飲品外,仲有自家冷泡茶,連啤酒、清酒、梅酒都可以任飲。

🍨 甜品
甜品有布甸、大福、蛋糕,同多款雪條等等,仲有軟雪糕機可以加多款toppings,真係要留肚食甜品

總括而言:餐廳環境寬敞,坐得幾舒服。中間價位呢款套餐肉類款式雖然唔算太多,但其他食物選擇非常多而且質素不錯,以價錢來講性價比高,好滿足的一餐( ˘ ³˘)
2022-08-30 65 瀏覽
同朋友嚟食,叫咗鴛鴦湯底,分別係麻辣小辣湯、椰子雞湯。以往食火鍋放題叫麻辣湯食到中間會愈來愈唔辣,但牛駅嘅湯一直都好入味!👍🏻👍🏻 啲肉好新鮮同埋靚靚仔仔👍🏻其他配料亦好豐富!特別想講下佢有闊薯粉!成日食麻辣湯都好想食闊薯粉,但喺火鍋店成日搵唔到!所以好驚喜! 自己鍾意食甜嘢,喺食到咁上下飽時想落格,鍾意用啲甜嘢嚟落下格。💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️而牛駅有好多小甜品同埋雪糕比我落格🤣 雪糕係任食嘅! 有抹茶、朱古力同攞紋!另外都好欣賞餐廳除咗有好多自家製飲品,例如桂花烏龍、洛神花茶等,仲有清油同梅酒俾食客斟!餐廳仲好貼心有預備到「餐巾墊」俾我哋,對於我呢啲著白色衫又成日食到周圍係嘅人嚟講實在太貼心!最後都想讚下佢環境好乾淨,讓人食得放心👍🏻
2022-08-29 149 瀏覽
牛駅無意中發現呢間lunchtime好抵食,百幾蚊就有靚牛肉任食😋 平日1400都幾full full,1點50分就排晒長龍叫左最基本套餐美國牛肩胛片($138),任食美國牛肩胛片、巴西牛脷托同美國豬梅肉片,呢啲係app落單,出面自助bar都有勁多野食,包括有6/7款冷盤、3/4款熱食、幾款水果、好多款丸類、菜、飲品同唔同款既麵類,以$138價錢黎講任食袋物種類真係好多冷盤有麻辣豬俐、泡菜蘿蔔、日本螺肉、日本枝豆等丸類:最特別有咸蛋流沙丸同麻糬魚腐,一定要試咸蛋流沙丸,咸蛋味好香濃,上面仲印左笑蝦蝦好得意!我同朋友都超鍾意食辣,二話不說簡左麻辣火鍋🤤真係好推介,麻辣程度相當令人滿足,好滿意個湯底牛肉質素都值得一讚,食澤靚又唔會好肥,最重要唔會太薄或者太細塊,叫左4/5碟質素都穩定!
牛駅

叫左最基本套餐美國牛肩胛片($138),任食

冷盤有麻辣豬俐、泡菜蘿蔔、日本螺肉、日本枝豆等

丸類:

2022-08-25
2022-08-28 501 瀏覽
次次經過牛駅門外必定有長長的人龍,再看看餐牌價錢便宜又抵食,決定下次一定要試試。今次預約2點,的確很多人在排隊,到2時便安排入座。牛駅設有一人一鍋定量午餐火鍋,亦有火鍋放題 無限任飲任食,火鍋放題分別有3款,單張上清楚列岀3款有那些食物可選擇。今次小編點了價錢最平「美國牛肩胛片」$138(成人) $108(小童/長者)剛好今次2人被安排坐四人枱,坐得舒服😌餐廳是間台式火鍋店,不少食材由台灣直送,部分食物可在外面拿,有蔬菜和丸類。還有大大飲品櫃,以及清酒,梅洒,啤洒任飲。有涼拌(中華沙律、螺肉、八爪魚、),水果(橙和火龍果)和泡菜。有9款火鍋湯底選擇,有麻辣鍋、豬筒骨鍋、胡椒豬肚、椰子雞鍋、蕃茄豬骨鍋、養生藥鱔雞鍋、鳳梨苦瓜豬骨鍋、藥鱔牛骨鍋和冬瓜瑤柱豬骨鍋。小編選了清甜椰子雞鍋,鍋底有數件雞件和椰子,味道清甜不油膩。小編簡既套餐分別有美國牛肩胛片、巴西牛脷托、美國豬梅肉片和花雕酒雞翼。大大條日本蟹棒。部分小食可在外面取,有炸雞件和台灣腸,還有麻辣小龍蝦。甜品種類多,有豆腐花、啫哩、蛋糕和3.6牛乳奶。還有雪糕和雪條。

剛好今次2人被安排坐四人枱,坐得舒服😌

還有大大飲品櫃,以及清酒,梅洒,啤洒任飲。

大大條日本蟹棒。

部分小食可在外面取,有炸雞件和台灣腸,還有麻辣小龍蝦。

甜品種類多,有豆腐花、啫哩、蛋糕和3.6牛乳奶。

還有雪糕和雪條。
2K
2022-08-28 100 瀏覽
早前路過這裡,發覺日式放題店轉換到牛肉放題,今天便專程來到這裏。湯底有九款之多,要了台式麻辣湯拼豬骨湯。台式麻辣湯的香辣味道濃郁,不回過麻,是非常正宗的台式麻辣味道。豬骨湯底味道十足,絕對是怕吃辣的選擇。飲品有10多款,有果汁味飲品、啤酒、自家製花茶、汽水等等。另外當然以清酒和梅酒任飲最為吸引。麻辣小龍蝦、糍粑、台式香酥雞都是任食,其中麻辣小龍蝦的香辣味道十足,喜歡吃小龍蝦的一定喜歡。自取區有蔬菜類、熱葷熟悉、特色飲品、酒類任飲、雪糕甜品、多款面條。美國特級肩胛肉眼片、下午五點至晚上九點入座$278。包美國特級肩胛肉眼片、美國牛肩胛片、巴西牛脷托、美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、花雕酒雞翼、西班牙五花肉片、日本帆立貝、紐西蘭青口、黑松露墨魚滑、手打蝦滑、手打墨魚滑、秘製鹵金錢肚、秘製鹵牛筋。美國特級肩胛肉眼片,脂肪不會過多,肉質軟硬適中,牛肉味道濃郁。美國豬梅肉片,肉質香甜可口。澳洲羊肉片,沒有羶味,只有肉的香味。火鍋自選配料有大約3-40款,有丸類、海鮮、餃類、脆肉鯇魚片等等。當中極度推介海鮮類食品,非常新鮮,鮮甜美味。甜品方面:有自家製甜品、軟雪糕、和乳酪,其中以日本製乳酪的味道最為吸引

美國豬梅肉片,肉質香甜可口。
澳洲羊肉片,沒有羶味,只有肉的香味。

甜品方面:有自家製甜品、軟雪糕、和乳酪,其中以日本製乳酪的味道最為吸引。