今日好大雨,同朋友約去尖沙咀行街搵嘢食,行完THE ONE直接去對面打邊爐放題🥳🥳第一次食呢間見到門口排晒隊,仲要有附近返工嘅員工,即刻對呢間好有信心,等咗一陣就有位。上到去已經聞到好香嘅火鍋味😋🥰呢間火鍋放題係我食過之中最多嘢飲選擇👍🏻👍🏻有洛神花茶,白桃烏龍茶,桂花烏龍茶。好多茶類選擇好適合養生嘅朋友。醬汁配料好多種類,XO醬好正,必試👍🏻材料分類明確整齊乾淨👍🏻今日嘅粟米同埋蘿蔔都好甜😋有前菜同埋水果今日嘅橙同埋火龍果都好好食😋見到台灣鹽酥雞剩返咁少,心諗咁受歡迎要試吓炸到好脆好高質,唔怪得咁受歡迎。火鍋湯底有好多選擇,最後我哋揀咗椰子雞湯。試咗一啖湯好足料好香椰子味,唔似係放題質素用QR code scan落單,好環保又方便。美國肩胛肉,肉質唔錯,同個湯底好夾👍🏻瘋狂encore牛脷芯,雖然每次都唔同質素,但係都比一般放題質素高好多🥺特別係呢一碟好食到癲🤣🤣豚肉都唔錯,肥瘦適中。甜品食咗乳酪做ending😋😋有棉花糖朱古力豆同埋軟糖👏🏻👏🏻呢間放題位置十分方便,價錢合理,所有職員做嘢好快手,服務非常好👍🏻湯底喺放題火鍋之中好高質。試過即刻推介比身邊嘅朋友😊😊
上到去已經聞到好香嘅火鍋味😋🥰

呢間火鍋放題係我食過之中最多嘢飲選擇👍🏻👍🏻
有洛神花茶,白桃烏龍茶,桂花烏龍茶。
好多茶類選擇好適合養生嘅朋友。

醬汁配料好多種類,XO醬好正,必試👍🏻
材料分類明確整齊乾淨👍🏻
今日嘅粟米同埋蘿蔔都好甜😋

有前菜同埋水果
今日嘅橙同埋火龍果都好好食😋

見到台灣鹽酥雞剩返咁少,心諗咁受歡迎要試吓
炸到好脆好高質,唔怪得咁受歡迎。

火鍋湯底有好多選擇,最後我哋揀咗椰子雞湯。
試咗一啖湯好足料好香椰子味,唔似係放題質素
用QR code scan落單,好環保又方便。

美國肩胛肉,肉質唔錯,同個湯底好夾👍🏻

特別係呢一碟好食到癲🤣🤣

豚肉都唔錯,肥瘦適中。

甜品食咗乳酪做ending😋😋
有棉花糖朱古力豆同埋軟糖👏🏻👏🏻

呢間放題位置十分方便,價錢合理,
所有職員做嘢好快手,服務非常好👍🏻
湯底喺放題火鍋之中好高質。
試過即刻推介比身邊嘅朋友😊😊
2022-08-12 71 瀏覽
想打邊爐好耐,次次都食牛大人,今次想試下其他,見到呢間都係台灣火鍋,一於約埋啲朋友一齊去食!任食火鍋嘅好處係咩都可以叫嚟試,除咗一定要食嘅牛豬羊之外,我地都想試下呢度嘅海鮮,我個朋友每樣海鮮都叫咗一件,點知佢真係得一件,不過唔緊要,我地一樣食得好開心。我地四個人食有兩個鴛鴦湯底,真係一人一個湯底都得,中意食辣嘅有辣食,唔中意食嘅都有番茄湯,椰子雞湯,豬骨湯等等嘅選擇。一路傾一路淥,唔知唔覺都食咗好多野,不得不提嘅係呢度嘅蟹柳,又長又好味,我地每人食完一條都話要再嗌!食物清得七七八八,小編等咗咁耐終於可以食甜品,好興奮!除左有任食糍粑,小龍蝦,清酒同梅酒。出面仲有各式各樣嘅甜味,例如雪條,千層蛋糕,豆腐花。不過最想試嘅係個雪糕,部雪糕機係自助模式,可以揀抹茶味,朱古力味,或者紐紋,即係每隻味一半,想試晒兩隻味嘅我,梗係揀紐紋啦!同朋友一齊去邊都冇所謂,不過有得一齊打邊爐就更加完美啦,又有得食又有得笑,好評好評!

一年四季,特別係夏天都要去打個邊爐🍲。今次去到尖沙咀The One 附近,主打台式火鍋嘅牛駅麻辣火鍋。價位唔算好貴,任飲任食120分鐘。湯底選擇幾多,而且都有唔少驚喜位。📌一系列茶飲、罐裝飲品。特別仲有冷熱清酒同梅酒,啤酒都係任飲。📌小食都有好多款:鳳爪、泡菜、中華沙津等。最重要有埋麻辣小龍蝦、鹽酥雞同糍粑任食😍。小龍蝦非常惹味,辣得過癮!今次簡咗中價位嘅SRF 美國特級肩胛肉眼片。牛嘅油脂分布好均勻,而且牛味亦都幾重。其他嘅火鍋配料都好豐富,特別海鮮方面有帆立貝、青口、沙白同海蝦。一定要試帆立貝!大大舊又多膏。另外,仲有珍寶蟹棒、花膠等等口感🈵️爆嘅食物。自助區仲有多款蔬菜、特式丸類同澱粉質簡。食到幾飽都好,甜品係另一個胃。除咗有雪糕機外,仲有包裝嘅雪條雪糕、特別嘅豆腐花,木槺布甸同jelly 食😍。真係食到飽又滿足咁走。

Beef Station🐮🐮🐮 Beef all you can eat😋🥢..夏天又係落雨既季節☔️,想去濕可以食辣🌶 麻辣火鍋又是你的菜嗎❓ 今次同朋友黎左位於尖沙咀既火鍋店♨️,種類選擇多,而且餐廳面積好大,裝修以台式木系風格,感覺舒服。設有自助bar:甜點、雪條、醬料、多款飲料、麵類、火鍋配料歡迎自取。仲有軟雪糕機、四川冷盤喔!另外酒類:清酒,梅酒,啤酒都係任飲😍有自選9 款鍋底選擇:秘製麻辣鍋、滋補豬筒骨鍋、禦寒胡椒豬肚鍋、清甜椰子雞鍋、香濃蕃茄豬骨鍋、藥生藥膳雞鍋、鳳梨苦瓜豬骨鍋、藥膳牛骨鍋、冬瓜瑤柱豬骨鍋,款款各有特色,仲可以揀選鴛鴦鍋 +$48,性價比一樣高🥳🥢!(其中麻辣鍋原材料由四川直送✈️,所以一定要來食麻辣火鍋👻!)而牛駅 120mins 放題設3個grading (價錢由 $2xx - $3xx) 豐儉由人,今次選擇中價位既 ll $278 質素都不錯喔!必叫SRF 美國特級肩胛肉肉眼片😍,呢個餐一定係推薦!🐮肉質嫩滑有牛油脂香,而且牛味濃!其他選擇都不賴,其中餃子有驚喜❤️選擇款式多味道又不錯!而中式甜點方面,一定要叫煙韌紅糖糍粑年糕 & 中式糖水 (紅棗桂圓雪耳)

另外酒類:清酒,梅酒,啤酒都係任飲😍

而牛駅 120mins 放題設3個grading (價錢由 $2xx - $3xx) 豐儉由人,今次選擇中價位既 l[新SRF美國極黑肩胛肉眼]l $278 質素都不錯喔!

其他選擇都不賴,其中餃子有驚喜❤️選擇款式多味道又不錯!而中式甜點方面,一定要叫煙韌紅糖糍粑年糕 & 中式糖水 (紅棗桂圓雪耳)都同樣清甜滋潤,好養生又下火消滯,記得要吃喔!

最後吃火鍋不能少既甜品:必拎北海道牛奶奶凍,幼滑奶味濃郁!雪糕就會推薦花生牛札糖 正,大滿足!
×××[牛駅麻辣火鍋放題]×××
©尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
2022-08-10 112 瀏覽
今日同朋友去咗間台式打邊爐呢間台式打邊爐店位於尖沙咀度地方好容易搵環境好闊落坐得好舒服佢哋有好多唔同嘅湯底而湯底個個都各有特色而特別我覺得係鳳梨苦瓜可能用咗台灣苦瓜我食唔到苦味嘅但鳳梨味就好特出打邊爐落去一啲都唔覺得熱氣再加埋個麻辣湯底喺側邊冷靜與熱情之間真係好正店可好多嘢食可以去攞仲有手機落單手機落單竟然見到有糍粑上到黎一開始我地覺好奇怪點解糍粑上面唔放黑糖嘅食落去先知滋味外面先係金黃色嘅脆皮跟住入面就係煙煙銀銀嘅糍粑而黑糖漿原來係包喺入邊熱辣辣炸好一咬落去黑糖就會出黎最緊要黑糖份量控制得好唔會好甜出到竟然見到比我見到有一大堆滷肉自己可以加埋紫菜整個滷肉飯特別一提佢哋啲牛肉好靚所以我地瘋狂咁叫個個變左牛魔王呢度啲甜品都有好多唔同嘅選擇雪糕除咗軟雪糕之外仲有好多雪條俾你拎而我就食咗呢個脆皮嘅雪糕非常好食其實呢度嘅小食都有多元化仲有小龍蝦糍粑鹽酥雞台式小食環境好食物佳美好
今日同朋友去咗間台式打邊爐

仲有小龍蝦糍粑鹽酥雞台式小食
環境好食物佳
美好
2022-08-10 56 瀏覽
又食火鍋啦喂!一向鍾意食麻辣火鍋湯底,雖然聽講佢哋嘅麻辣湯底係最出名嘅,但由於今次同行嘅朋友唔食得辣,而我又見佢有另外兩款湯底都好特別,所以今次就冇食到麻辣湯底,分別點左椰子雞湯底同埋一款非常特別嘅叫做苦瓜菠蘿湯底。點咗好多嘢食,有鮮甜海蝦、先前沙白、鬆脆響鈴、即炸午餐肉、即炸香芋頭、美國牛肩胛片、美顏花膠、牛柏葉、脆肉鯇魚片……另外一如既往會有沙律吧、甜品、飲品任飲,最特別嘅係竟然有個台式滷肉飯,我食咗兩碗,個醬汁甜甜地好好送飯!蔬菜吧上邊比較特別嘅有一個蟲草花,平時打邊爐好似比較少見到有得食佢,同埋都有唔係好多地方有得食嘅麻辣小龍蝦、糍粑、福餅、布甸等等,飲品方面唔單止有一啲自家製嘅冷泡茶,今次我就揀咗冷泡烏龍茶同埋藍泡洛神花茶飲,見到佢仲有清酒、梅酒、啤酒等等⋯ 以上全部都係任飲任食~

2022-08-09 542 瀏覽
雖然依家天氣好熱,但無時無刻都會好想打邊爐😆所以就約埋同事放飯時間打個邊爐過下癮🤭呢間午市火鍋放題 無限任飲任食嚟講性價比好高!即使係最普通嘅餐食物質素都好唔錯!👍🏼美國牛肩胛片 $138呢間以麻辣火鍋做啫頭,吸引咗唔小中意食辣嘅人,不過同事唔食得辣就叫咗清甜椰子雞湯,味道好有驚喜,椰子味好香,飲得出冇落味精,相當清甜,仲有小小🤏🏼似牛奶湯咁 好濃郁🤩之後我地就分頭行事,一個用QR code 落單,一個出去拎火鍋配料😆由於我地簡咗最普通嘅餐,所以可揀肉類嘅肉類唔多,但最基本嘅牛肩胛片質素已經相當唔錯!唔需要涮得太耐,食落嫩口唔韌,牛味夠,唔點醬料都已經好好味☺️另外仲有巴西牛脷托,超高質!牛嘅油香好正,一啲都唔韌,我地不停encore 🤤🤤仲有豬梅肉片同花雕酒雞翼,質素都好唔錯👍🏼除咗肉類可以喺手機落單仲有少量嘅火鍋配料可以手機落單,包括鴨血、雞子、魷魚等等,甚少任食火鍋專門店有雞子揀,所以一見到就立即要叫嚟食🤩店舖嘅用料好新鮮!雞子同魷魚都係必食之選💓至於出面都有唔少嘅火鍋配料,全部食材都好新鮮,響鈴同炸魚皮更係我嘅最愛🥰除咗配料仲有唔少熟食,當日嘅首選絕對係台灣腸,因為好味到轉眼間就

美國牛肩胛片 $138

除咗配料仲有唔少熟食,當日嘅首選絕對係台灣腸,因為好味到轉眼間就比客人清晒,所以真係要捉緊時機去拎😆店舖亦提供唔少嘅麵類比客人選擇👍🏼

甜品方面有唔小選擇,每款味道都有驚喜,相當唔錯☺️仲有雪糕機提供!同埋好多唔同配料, 超讚!

飲品方面有自家制嘅茶同好多唔同款嘅飲品另外仲有清酒同梅酒🍶

📍 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
2022-08-03
2022-08-09 47 瀏覽
今日請咗假難得唔使返工就約咗個朋友晏晝打邊爐,因為如果夜晚食就驚消化唔切飽到瞓唔着,就揀咗呢間係尖沙咀嘅牛站有好多款湯底可以揀,我地就揀咗養生藥膳雞煲,好養生,同埋鳳梨苦瓜豬骨鍋,可以下下火落單可以用QR code落,當然唔少得一定要order 牛,有美國牛肩胛肉、美國豬梅肉片同埋巴西牛脷托,肉質鮮嫩,幾新鮮又唔肥,Encore左好多碟出面有沙律冷盤拎,有帶子裙邊、枝豆、中華沙津等打邊爐當然唔少得丸啦,呢度都有好多款,有魚蛋、貢丸、小籠包、牛丸、流心丸、芝士丸等等仲有蔬菜蕃茄南瓜菇粟米,應有盡有除咗生食仲有熟食,有台灣小食—鹽酥雞同一口香腸,雞炸得幾鬆脆香口食完正餐當然唔少得甜品啦,呢度有扭紋雪糕,有我至愛嘅抹茶味,另外仲有芒果、tiramisu 糯米糍、朱古力批、乳酪、冬甩、芒果布甸、牛奶布丁好滑溜,仲有豆腐花同雪條,全部都好吸引,超多選擇,不過個胃有限食唔到咁多,要留返下次先埋單每人都係$150, 食到超飽好抵食
出面有沙律冷盤拎,有帶子裙邊、枝豆、中華沙津等
仲有蔬菜蕃茄南瓜菇粟米,應有盡有
埋單每人都係$150, 食到超飽好抵食
2022-08-09 55 瀏覽
任食質素和牛好推介👍🏻 尖沙咀位置方便~ 餐廳座位闊落,自助區有好多野揀~ 其中流心鹹蛋丸好特別,墨魚丸都好煙韌~ 前菜有爽口泰式無骨鳳爪,醉雞翼尖,好大隻,兩款都好惹味又開胃~ 最吸引我其實係有麻辣小龍蝦同埋爆漿糍粑😍😍😍我地揀咗鴛鴦鍋:牛駅秘製麻辣鍋(小辣)個麻辣鍋愈煮愈辣,小辣煲煲下已經好辣,湯底超多辣油,好重口味😆👍🏻清甜椰子雞鍋椰子雞好足料,雞肉滑嫩,湯底清甜👍🏻SRF美國特級肩胛肉眼片套餐 $278一位~和牛肉眼片超大片又軟淋,入口即化,滿口牛脂香味~ 沙白超鮮甜,粒粒脹卜卜~ 蝦滑彈牙口感正~脆肉鯇魚片幾大片,口感爽脆😆 花膠同魚肚都係任食㗎😍 台北燕餃細細粒皮又薄,食多幾粒都唔怕😄 仲有得自斟雪糕,再揀糖果配料,有抹茶同朱古力味~ 拿鐵雪條焦糖味重就比較甜🙈 仲有榴槤雪條,蜜瓜雪條,種類多不勝數~

我地揀咗鴛鴦鍋:
牛駅秘製麻辣鍋(小辣)

清甜椰子雞鍋
椰子雞好足料,雞肉滑嫩,湯底清甜👍🏻

2022-08-08 141 瀏覽
入到嚟餐廳 見到格局好有feel 感覺都坐得好舒服我哋兩個人揀咗黑肩胛肉眼片餐 可以揀嘅嘢非常多 所以性價比係唔錯嘅 呢度叫得牛駅當然就係一定要食牛肉啦 咁多款牛肉冇一款令人失望 全部望落去鮮紅嘅顏色 配上均勻嘅脂肪雪花 望落就已經口水流 輕輕淥幾十秒 見佢啱啱變熟 拎上嚟直接食落口 有味香濃 肉質細滑 食肉獸一定好滿意其他火鍋配料應有盡有 仲要有我至愛嘅鴨血 非常新鮮值得一提既係湯底都好有心思 例如我哋揀嘅其中一個鳳梨苦瓜豬骨鍋 真係見到一舊舊嘅新鮮鳳梨啦 白苦瓜啦 仲要有豬筒骨添 真係真材實料㗎行到出去自助區域 各種酒類甜品飲品 都隨便可以拎 選擇非常豐富 整體嚟講真係冇得挑剔雖然我哋怕熱氣冇食麻辣鍋 但聽到店員話所有麻辣鍋嘅配料都係四川直送 非常正宗㗎 仲要麻辣小龍蝦同糍粑都可以飲食 清酒梅酒啤酒都係任飲 正呀喂
入到嚟餐廳 見到格局好有feel 感覺都坐得好舒服

其他火鍋配料應有盡有 仲要有我至愛嘅鴨血 非常新鮮

2022-07-06
午餐
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$250-400+📍Address: 牛駅Beef Station, Tsim Sha Tsui台式火鍋吃到飽‼️有麻辣小龍蝦、鹽酥雞、糍粑同埋清酒梅酒~任食120分鐘,分別設有3個套餐,我地揀左中間個個 「SRF美國特級肩甲肉眼片」,CP值真係幾高,特別細心係有圍裙準備俾客人。分別有9款湯底,讚好fb page仲可以食鴛鴦鍋。個人推薦秘製麻辣鍋,用四川入口麻辣材料熬製而成,香麻味十足🔥🔥唔食得辣嘅朋友可以點滋補豬骨鍋,豬骨味濃厚。餐廳主要以QR code落單為主,仲有自助區。前菜有泡菜、麻辣豬脷、帶子裙帶邊等等。個人特別推介鹹蛋魚蛋同SRF 美國肩胛肉眼,肉質花紋幾靚,牛味濃厚。帆立貝同埋海蝦好新鮮,最開心有我最愛嘅鴨血!餃子方面好似韭菜餃、鮮蝦雲吞、菜肉餃應有盡有。難得放題火鍋有麻辣小龍蝦同鹽酥雞,調味適中,惹味香口。甜品有成帶個雪櫃,超過10幾款可以揀,糍粑口感好煙靭,另外仲有日本軟雪糕🍦(抹茶/朱古力口味)。仲有唔同嘅北海道牛乳布丁、芒果大福同提拉米蘇。覺得口渴仲可以去拎佢哋自家製飲品,同朋友飲杯清酒都得!🍶

🇭🇰Hong Kong

2022-08-06 135 瀏覽
之前上網見呢間新台式火煱, 好似好好食, 所以去book位試吓.  入坐後上社交平台按贊有兩款湯底, 叫个麻辣和棷子雞煱, 棷子雞煱冇咩味, 但麻辣湯越煲越辣, 在任食來講這湯底是非常出色.這裹好多小食, 小龍蝦, 鹽蘇雞, 日式小食, 醉雞卷(少少酒香, 幾有特色)到咗最鍾意牛肉, 叫極上牛小排, 澳洲和牛.  牛小排有少少牛味, 好軟滑. 澳洲和牛反而少油脂, 比較粗身.  但由於較大塊, 好有咬口,兩款都唔錯, 所以食咗好多轉至於海鮮, 蝦就麻麻地, 太細隻肉唔彈, 蜆鮮甜和花膠好大塊飲品選擇有好多, 最重要有蘋果酒, 任食地方好少有現場仲有好多款甜品. 但由於太多嘢食, 得好少時間食甜品, 所以只食ice-cream算總括來說, 一間非常值得再幫襯的火煱店
辣湯越煲越辣, 在任食來講這湯底是非常出色.

兩款都唔錯, 所以食咗好多轉

飲品選擇有好多, 最重要有蘋果酒, 任食地方好少有
總括來說, 一間非常值得再幫襯的火煱店
2022-07-29
2 分鐘 (堂食)
  • 牛小排
2022-08-05 149 瀏覽
個唔到星期五嘅晏晝都咁多人😱原來有得book位唔知 要排冇book位隊話要等冇人離先入得 唔一定有位喎即刻睇下第二間想食嘅係邊 但相距都幾遠所以就等下其實唔好睇book位隊成村人 其實佢慢慢入晒哩隊人好快就到冇book位隊 可能我排第二 等咗一陣已經有得入2點4入得雖則哩間野大 位多但我個位要攞野真係要行全程嘅鋪面路線 有啲遠佢門口有個牌原來2點後有88折@w@Like FB就免費鴛鴦鍋 不過我只想食麻辣湯底:)係哩度食揀中辣就食到想食嘅麻辣湯底喇下次去其他地方都係要揀返中辣 即譚仔三小咗上下不食嘅途中千祈唔好貪食甜品 如果唔係變中辣唉呀自己手殘剔咗中間價不過都係少1樣自己鍾意嘅牛筋哩度好在唔會夾硬一離就塞堆野話係送你食要你食埋啲唔想食嘅野 同埋要海鮮先要另外加錢 冇set死可以唔洗食埋啲任食嘅極易中伏海鮮牛肉就只點咗一碟二等嘅有三塊 比好呷同馬祖牛味差得遠放入湯渌完就味同嚼蠟 不過好老實 一分錢一分貨其他都點牛肚同牛百葉可惜哩度冇花膠食士林腸灌蛋 我真係唔識欣賞有一件事 超差勁 電視都有教生同熟嘅食物要分開何解我片炸魚皮 會同啲牛肚放埋一碟搞到冇得就咁食脆卜卜魚皮哩度都有另外一樣好
個唔到星期五嘅晏晝都咁多人😱

2點4入得
雖則哩間野大 位多
但我個位要攞野真係要行全程嘅鋪面路線 有啲遠

佢門口有個牌原來2點後有88折@w@
Like FB就免費鴛鴦鍋 不過我只想食麻辣湯底:)
係哩度食揀中辣就食到想食嘅麻辣湯底喇

不過有樣好差嘅係 杯裝甜品用手拎好正常
但啲搵張紙兜住嘅都係用手攞 未免感覺唔太衛生 比個夾仔啦
我見人post有冬甩食 但我食嗰陣就冇喔
而且冇點fill 可能2點後就只能食賣剩庶 所以有得平啦
(連菜都冇fill)

熟食有我鐘意味付螺肉同中華沙律

仲有啲侍應都冇之前2間咁好 帶咗你埋位就冇人理你
自己剔完要咩湯底又唔知要點
唯有自己行出去搵個侍應比張野佢
(我以為因為我張枱最入所以冇人見到 但我行出去拎野嗰陣
我又見到有其他人 剔完張紙 硬舊舊咁企係度東張西望)
埋單又係咁 放低張單話幾點要交枱叫你埋
之後又耐一耐都未返 咁我放低啲錢 個人又要行到九仗遠拎野
究竟我抵唔拎錢出離好 唯有又自己拎出去搵返個人交低錢
再繼續拎下野飲啦
重點係衛生方面 雖則係啲細節位 但真係扣晒大分喇
2022-08-05
30 分鐘 (堂食)
$164.7 (下午茶)
  • 飲品
2022-08-04 144 瀏覽
鍾意食火鍋嘅人係唔會因為天氣熱而卻步架,今日平日晏就人少少一於去呢間人氣火鍋放題食返夠本。除左點左佢個招牌牛駅秘製麻辣鍋之外, 仲揀左雙併清甜椰子雞鍋, 入面就已經有埋足料雞件, 一滾起就已經食得。而且未放其他配料都已經聞到陣陣椰子清香嘅湯底,絕對可以同麻辣鍋爭寵, 同埋佢都放滿杞子紅棗等材料,感覺足料認真唔係hea你。午餐普通一個餐都係百零蚊又多飲品選擇,雖然唔係超多甜品,但都有雪糕機同多款雪條, 所以嚟當簡簡單淥下淥下都夠開心。抵食!
2022-07-27
2022-08-04 67 瀏覽
雖然大熱天時,一出去就周身汗,都無咗我哋打邊爐嘅熱情❤️‍🔥😇一個鍾意打邊爐嘅人,一年四季咩時候都可以食緊邊爐🫕今次去咗一個站The next station is BEEF 🥩 STATION 😇冇得飛去台灣🛫唯有喺香港食住台式火鍋頂住先😇😇😇牛駅好有驚喜喎😍可以自己任拎一啲比較特別嘅食物(平時邊爐放題好少見到)例如有佢嘅麻辣小龍蝦🦞,菠菜魚蛋,鹹蛋流心丸(有笑哈哈圖案😆),羽衣甘藍🥬,台式鹽酥雞等等放題嘅邊爐除咗梅酒清酒啤酒任飲之外,餐廳仲非常貼心,自家製左唔同嘅冷泡茶,淨係喺呢度先飲到🤤🤤🤤而我最鍾意嘅係白桃烏龍,🍑味勁香,食到好飽飲啖茶,可以消滯😂😂講到貼心,不得不稱讚👍🏻餐廳終於俾咗一啲圍裙比客人使用😇😇着白色衫或者食嘢容易彈到四周圍都係嘅人非常之啱用🤣🤣仲有第二個貼心站,叫嘅所有海鮮🦞都有個冰底座住,保持住溫度very very nice 👍🏻

今次去咗一個站

• 台式鹽酥雞