2022-09-05 61 瀏覽
今晚放工出左尖沙咀買野,之後搵餐廳食晚飯,見到哩間新開既火鍋店,一於睇下有無位先,哩度要上一條樓梯,一上到去,企住既店員續一同你說歡迎光臨,感覺氣派和招呼十足,餐廳一直延伸很深,我行到好入先有二人枱坐下。坐低後侍應親切地介紹,叫我先揀選湯底,還提示我讚好社交平台可以選鴛鴦湯底及掃二維碼自動落單,我選了藥膳牛骨及香濃蕃茄豬骨兩款湯底,落左想食既食物款式後就行返出去自助BAR枱拎即食食物、飲品,見到凍既飲品由一個個大雪櫃裝住佔滿半條走廊位,仲有另一個小暖櫃放了些紙盒裝飲品,喜歡自己沖茶飲既人仲有各類茶包提供,咖啡機都有,可以自己即沖咖啡飲都得,鍾意飲兩杯既人仕,有梅酒和清酒選擇,真係包羅萬有,至於熟食方面,我推薦可以試下麻辣腎片同韓式淹蘿蔔。返埋枱巳見滿枱食物,我選左特級梅頭肩胛肉套餐,點左梅頭肩胛肉、羊肉片、牛脷托三款肉,羊肉片食落薄身兼爽滑,喜歡食羊既人仕一定要試下,梅頭肩胛肉大塊得黎嫩滑美味。海鮮就推薦魷魚仔、扇貝、日本蟹棒,魷魚仔爽滑,一口一啖,扇貝大大粒,肉質實正,而哩度既蟹棒又長又大條,咬落口感超滿足。哩度仲有幾款特式台灣食品,我點左士林腸灌蛋、豬血糕品嚐,兩款都甚為特別。至於

至於出面自助Bar 枱仲有多款火鍋蔬菜、魚蛋配料任君自取,有款哈哈笑圖案既鹹蛋流心丸,打卡一流。

蔬菜方面,餐廳連羽衣甘藍都有提供自取,認真覺得價錢超值。

打完邊爐想食下生果、甜品、雪糕、雪條都係自取任拎,平時我覺得甜品中最伏係日本大福,哩度有兩款口味,我再次嘗試,竟然充滿creamy軟滑又美味,值得一試,對於今晚哩餐飯真係只有讚無得彈。
2022-08-31