2022-10-07 164 瀏覽
朋友知我鍾意打邊爐🥰,話要推介「牛牛日式火鍋」俾我。🔖餐廳係任飲任食的一人一鍋火鍋,湯底種類多,今次揀左lv3有多達85種食物。😲肉類🍖🐄丹麥王樣牛小排: 大小厚薄一致,色澤光潤,肉質嫩滑脂肪偏小,牛肉新鮮肉味豐富。🐑澳洲綠草原羊肩肉:油花分佈平均,口感有嚼勁帶有羊香味,食落有少少羊羶味,好滋補。配菜🥬▪️豆腐:豆腐味濃,唔易散。▪️豆卜:索晒湯底精華,入口鬆軟。▪️蟹柳: 味道濃郁帶有甜味。餐廳環境顏色豐富,裝飾品可愛有趣🧸,好適合影相打卡📸

肉類🍖

配菜🥬
▪️豆腐:豆腐味濃,唔易散。
▪️豆卜:索晒湯底精華,入口鬆軟。
▪️蟹柳: 味道濃郁帶有甜味。
餐廳環境顏色豐富,裝飾品可愛有趣🧸,好適合影相打卡📸
同朋友去赤柱打波之後揸車出返北角附近搵食非常之肚餓基本上有咩就食咩肚餓都唔可以再等啦呢間餐廳嘅火鍋係一人一鍋的每個人可以選擇自己鍾意嘅湯底概念係幾好既因為有時候朋友想食蕃茄湯底我想食壽喜燒大家意見唔同一人一鍋可以唔使就人自己想點就點美國特選牛肉 / 豚肉我個人非常喜歡去打邊爐連鎖店火鍋都係好多間呢間餐廳嘅牛肉豚肉質素就中規中矩所以冇乜特別好講反而最令人驚喜嘅係 鰻魚夾緊配菜嘅途中發現一大盤鰻魚咁就拎少少試吓啦一試之後就返唔到轉頭了鰻魚非常之肥美厚身沒有泥味 入口魚肉鬆軟嫩滑某幾舊仲有少少啫喱狀的膠質非常好食!好食到我熄咗個電磁爐出去不停咁樣夾鰻魚返嚟食自製一個鰻魚飯老實講呢度嘅鰻魚好過出面啲日式居酒屋我簡直冇辦法相信!我估唔到我原意黎食火鍋但係呢個鰻魚令到我熄咗個電磁爐真心好食!呢一間餐廳鰻魚好過火鍋係比火鍋耽誤咗嘅鰻魚專門店黎!🤣🤣🤣
同朋友去赤柱打波之後

出去不停咁樣夾鰻魚返嚟食
自製一個鰻魚飯
老實講
呢度嘅鰻魚好過出面啲日式居酒屋
我簡直冇辦法相信!
我估唔到我原意黎食火鍋
但係呢個鰻魚令到我熄咗個電磁爐
真心好食!
呢一間餐廳鰻魚好過火鍋
係比火鍋耽誤咗嘅鰻魚專門店黎!
🤣🤣🤣

2022-10-04
5 分鐘 (堂食)
2022-10-06 111 瀏覽
食物豐富的日式火鍋📍位置: (5/5)🏠環境: (4/5)🍽食物: (4.5/5)💁🏻‍♂️服務: (4/5)💰性價比: (4/5)🐖丹麥豚腩肉 腩肉顏色呈粉紅,而且腩肉脂肪比較多,肉質細軟好易咬,豬肉味濃郁。🐏澳洲綠草原羊肩肉羊肉整齊排列,新鮮無羶味,入口咀嚼散發著好重的羊肉味,肉質有咬勁。🍢雜丸有龍蝦丸,魚蛋,豬肉丸,墨魚丸等,入口爽口彈牙,同湯底好岩。🐟極之鰹魚鍋鰹魚味清淡,,反而聞落幾香,湯底油脂近乎零,健康之選。🍅蕃茄湯底蕃茄味香氣四溢湯底味道濃郁,味道酸中帶甜,開胃之選。總結:餐廳座位闊落坐得舒適,食物新鮮湯底夠味,親民價錢就有高享受,扺食之選。🥰🥰
食物豐富的日式火鍋

📍位置: (5/5)
🏠環境: (4/5)
🍽食物: (4.5/5)
💁🏻‍♂️服務: (4/5)
💰性價比: (4/5)
🐖丹麥豚腩肉
🐏澳洲綠草原羊肩肉
🍢雜丸
🐟極之鰹魚鍋
鰹魚味清淡,,反而聞落幾香,湯底油脂近乎零,健康之選。
🍅蕃茄湯底
蕃茄味香氣四溢湯底味道濃郁,味道酸中帶甜,開胃之選。

2022-10-06 108 瀏覽
星期六同朋友去火鍋放題]打邊爐順便慶祝生日🎂,話明慶祝生日我地揀左lv3的套餐,貪佢多野食。😋打邊爐好鍾意食金菇同木耳,貪佢夠爽口而且掛汁度高🙌🏻,順便可以品嘗到湯底的味道。朋友嗌左膠原豬骨鍋🐷,豬骨味濃郁,啖啖都食緊骨膠原,而且唔會好油膩。💓 而我嗌左藥膳麻辣鍋🌶,辣度揀左中辣,辣味太上癮而且同藥膳的味道好夾,好頂癮❗️大愛丹麥王樣牛小排🐮,手小排雪花分佈好靚好平衡,,入口即溶唔使點咬,細軟又嫩滑,encore左唔知幾多碟。🙈雖然係放題但食物一啲都唔hea,食物選擇又多,食到好飽好滿足。👍🏻👍🏻
星期六同朋友去[牛牛日式火鍋放題]打邊爐順便慶祝生日🎂,話明慶祝生日我地揀左lv3的套餐,貪佢多野食。😋

2022-10-06 70 瀏覽
夏天到左,但我以然好中意打邊爐。今次即興打邊爐,估唔到有驚喜🤡佢地呢度啲湯底好多款,在香噴噴的關東壽喜燒鍋中,湯底濃郁,果然足料。醬汁的香醇加入鮮嫩的牛肉片、喜歡的蔬菜、配菜,再沾著自己配既醬汁,簡直是人間極品!另外一款湯底係極之鰹魚鍋,鰹魚係是極富鮮味的食材,火鍋湯頭既能襯托食材鮮美又不搶味💮澳洲綠草原羊肩肉,肉質結實嫩滑,肉味香濃鮮美,但羶味不會過重,火鍋一流! 啱晒所有食肉獸!丹麥豚腩肉肉質軟腍,打邊爐滾邊款湯底都適合。朋友話脂肪都比普通豬肉低,岩曬健緊身嘅我👻呢間牛牛日式火鍋放題任飲任食,仲有好多任食海鮮🦞肉類,位置又FRIENDLY,值得再來!

2022-10-05 89 瀏覽
行過無啦啦想食一個日式任食邊爐,就去到牛牛日式邊爐放題,叫咗個最平嘅基本餐,即係冇海鮮嗰隻。配花椒湯底,湯底要讚,好香,濃度適中。不過始終可能牛肉都係最平嗰個餐,所以冇咩大驚喜基本嘢,不過又唔係好差,只係相對於其他高級餐嚟講,教育冇咁靚,不過當然正常嘅。不過我想講嘅係,竟然成個餐最有驚喜嘅就係出邊飲食嘅鰻魚,鰻魚嘅質素比得住出邊鰻魚專門店。同我朋友食到停唔到口。最抵死嘅就係佢有refill得好快,我哋每一次都係夾中間嗰幾舊,最肥美最滑左幾舊,過十分鐘佢又拎咗一疊新嘅出嚟。琴日食到三份一嘅時候,直程連個火鍋爐就熄咗佢淨係食個鰻魚同埋白飯,連相都唔記得咗影,完全係黐線系列😂
2022-10-04
10 分鐘 (堂食)
2022-10-05 107 瀏覽
平時都鍾意食打邊爐,今日一於試吓一人一鍋,自選湯底先,各有各打,唔使爭我揀咗泰式酸辣蝦鍋,level 1 美國特選牛肉放題放題可以包括無限 order 牛肉 & 豚肉等等;自助 bar 可以拎各類型蔬菜、丸類、麵食;仲有熟食區、飲品櫃同雪糕可以任君選擇我個湯底都幾足料,真係有兩隻好爽口嘅蝦,有冬陰功湯底嘅材料,香葉同香茅等等,淥熟咗嘅肉唔使點其他汁都好味熟食區最精彩嘅係鰻魚,佢嘅肉好厚身,配一碗飯,同喺日本餐廳食嘅感覺差唔多,好精彩

我揀咗泰式酸辣蝦鍋,level 1 美國特選牛肉放題

2022-10-04
10 分鐘 (堂食)
2022-10-05 70 瀏覽
今日仔仔補完習帶佢去食好啲,獎勵吓佢之前小測成績唔錯!所以帶咗佢去北角匯二期果間牛牛日式火鍋放題 (🧒🏻:之前扭計成日話要食好耐)坐低咗一陣之後好快就有🤵🏻‍♀️🤵🏻過嚟serve我哋,呢度嘅服務態度真係值得讚。極之鰹魚鍋佢個汁甜甜地😚好岩仔仔食!膠原豬骨鍋,試左個湯底都幾惹味! 😆岩曬師奶仔我補下!  呢個價錢係任食,無論係豬肉、牛肉定羊肉佢哋都有提供。食咗咁多款最鍾意佢哋嘅澳洲綠草原羊肩肉同丹麥豚腩肉💓一片片,擺落火鍋入邊淥一淥見佢變咗顏色就可以食,真係好好味😋整體上我同仔仔幾鍾意呢間火鍋放題店😆超級多唔同款式蔬菜品種,任君選擇!營養balance種類勁多,樣樣都咁好食,媽咪我都放心!成人$328同埋小朋友$218,果然係性價比超高嘅專門火鍋店😝

2022-10-05 54 瀏覽
🔥夏天都無阻我打邊爐嘅興致🔥今次就揀左呢間係北角Ge 牛牛日式火鍋放題。睇完個meau 決定左叫 嘅任食火鍋放題個個套餐「丹麥王樣!牛小排放題」⭐️為左健康人生緊係先食D菜🥦打打底先,店員話多達有85樣嘢食揀🤩拎左最愛大菇、蕃茄、烏冬等等。見佢地有好多選擇,搞到我地都唔知揀乜嘢食好。我地左諗右諗就決定好湯底叫呢個極之鰹魚鍋,湯底濃郁香甜😍🍗肉類選擇都好多,無論係牛豬定係羊都有。最鍾意食澳洲綠草原羊肩肉,肉質油花分佈均勻,較重油香,一啲都唔會有好重羊羶味。店內既GYU GYU牛牛燈飾都幾吸晴😎打下卡先~放題仲要都星期一至四只係$308,五、六日同紅日都係$328,超超值!下次我再早D食佢早D Session先,仲平!🤑🤑

同男朋友仔拍完拖去北角附近食埋晚飯,我哋join咗個任食放題———丹麥王樣!牛小排放題😋😋為咗養顏,我更係簡膠原豬骨鍋👸🏻補下膠原蛋白,好味之餘又可以靚靚💓男朋友又話要補一補,不過佢就簡味道濃少少嘅藥膳麻辣鍋。膠原豬骨鍋濃白肉鮮美,好喝又營養; 藥膳麻辣鍋飲落去好開胃,胃口大開😋我最愛既蟹柳同豆腐,簡單食材都可以好食又滑一滑。男朋友仔狂食丹麥封門牛柳肉质比较瘦, 只係放咗湯10秒剛剛好,已經encore左幾次😍呢度環境真係好靚,我哋坐落去嘅時候都好舒服,仲有好多牛牛裝飾閃閃下✨Bling Bling✨。老實說,這家的飯菜質量真的很好,晚市時間更划算!(男朋友仔:係超划算!)得閒就要同情人食一餐好嘅,既可以放鬆身心,又可以大快朵頤。呢度環境整潔乾淨,店員好有禮貌🥰,無論係味道、環境、服務定係衛生都好高水準😘

2022-09-23 165 瀏覽
難得放假食返啲好嘢,等心情都開心翻!😜而那間餐廳主打就系任食放題,就岩曬我地啦。💕藥膳麻辣鍋♨️個湯底非常足料,顏色鮮紅,證明好入味,養生藥膳增添湯頭回甘香濃的韻味。丹麥豚腩肉🥩豬肉切得工整,而且好薄,接近半隻手掌的大小,又油花夠多又不會過肥🥩,色澤光鮮紅潤,好味程度爆燈。餐廳仲有好多自助飲品吧同埋自助食材🥦🥬🥩,可以任我地食,呢間餐廳全部野都好好食,古五到任食火鍋既肉類質素都甘高,真系良心小店!

藥膳麻辣鍋♨️

丹麥豚腩肉🥩

2022-09-23 142 瀏覽
喺OpenRice入邊見到呢間餐廳,見到好評✔️✔️都幾多,所以同男朋友就過嚟呢度食飯啦☺️首先呢度嘅野多唔同種類既,不過我特別想講嘅就係呢度既海鮮先🔅魷魚🦑口感Q彈爽脆🔆螺肉肥美,爽滑味美🔅扇貝味道爽口鮮嫩、粒子圓大結實🔆鮮蝦🍤同蜆都非常新鮮講埋湯底先,膠原豬骨鍋店員話經長時間熬製而成的🍲高湯中有膠質一點點溶化在湯裡,更含豐富的營養,呷一口肉香鮮甜直衝味蕾,一試難忘!肉類方面丹麥封門牛柳🥩➡️如果一定要簡一隻最好食既牛🐮非佢莫屬肉質好好‼️ ️煮佢30秒就有得食,好有誠意,每一塊肉都大大片。 😉第一次吃到這麼軟嫩,物超所值。 🤤見到隔離枱係咁refill🙈。任食放題來講呢度嘅嘢都幾多樣性同埋都保持到高質素嘅,無論係牛定係海鮮都係高水平。好彩今日有睇嚇好評決定過嚟呢度食飯YEAH!
🔅魷魚🦑口感Q彈爽脆
🔆螺肉肥美,爽滑味美
🔅扇貝味道爽口鮮嫩、粒子圓大結實
🔆鮮蝦🍤同蜆都非常新鮮

2022-09-22 128 瀏覽
前幾日朋友生日,想帶佢食餐好嘅慶祝,於是上網Search呢間人氣唔錯嘅火鍋店。即刻book咗呢間試下😌環境方面相當舒服,空間感十足😍呢度啲嘢任飲任食(PS. 有抵食時段!) ,全部都係新鮮供應。首先,一定要講嘅就梗係海鮮啦~呢度有帶子 ,呢度D帶子真係好新鮮肉質爽。之後就係我最鍾意墨魚仔🐙大大隻,而且係好鮮甜嘅。 仲有蝦蝦🦐都係好大隻好好食,任食來講呢個價錢真係超級正😋😋我簡極之鰹魚鍋絕對因為佢別具奢華感,有純天然材料加上又超好喝高湯⭕️一年四季都適🈴️而且鰹魚鮮甜味令火鍋味道昇華🆙朋友A👩🏻‍🦱簡膠原豬骨鍋,話美肌養顏外,湯頭的確又濃又稠,飲完嘴巴還黏黏的,證明足料。朋友B👨🏼‍🦱簡藥膳麻辣鍋好惹味😉少油厚辣醬香味濃郁!朋友B沒想到能吃到這麼順口的藥膳麻辣火鍋👅我同我朋友食咗四轉都飽晒啦! 今餐同幾位都食得好滿足,仲話下次會再嚟!

2022-09-22 105 瀏覽
心心思思想食火鍋,見到網上推介呢一間,行完街好肚餓就去咗食牛牛日式火鍋放題。入到去坐低位置好舒服,服務員即刻拎咗幾杯水過嚟,問我哋想要嗌乜嘢,服務態度好好😆叫左佢地介紹既丹麥王樣牛小排放題餐🧡🫕湯底我選了關東壽喜燒鍋,味道百搭。之前睇相就覺得好吸引嘅澳洲綠草原羊🐏肩肉,雪花分布得好好,肉質非常嫩,入口即溶。我都大推佢地既特色沙律🥬,前菜材料比較豐富搭配上蔬菜🥒起碼自己的罪惡感😈會少一些。配菜種類多不勝數,色彩繽紛,總有一樣岩你食🉐裝飾都好有心機💜完全好Enjoy餐廳既用膳氣氛。整體來講呢間嘢食都好高質,三百幾蚊食既全部嘢食都好新鮮,我真係讚不絕口,下次會帶埋屋企人過嚟食☺️

2022-09-21 86 瀏覽
Weekend行完街想早少少食完飯返屋企Hea~行到北角匯個邊見到呢間嘢有Promotion「早割」discount😳$328食丹麥王樣!牛小排放題。一個人打邊爐有咩所謂🫥即入入入入入入入入!本人絕對係雜丸大王!次次打邊爐都會拎一大堆慢慢食,食落鮮味,不會啖啖粉,又易熟🐒超懶人食飽之㊙️鐘意食清啲嘅我,嚴選咗極之鰹魚鍋。認真充滿海洋鮮味,再配合頂級真昆布湯底,清甜至極。另外要提下牛胸腹非常出色,油花一層油一層肉,肉片的剖面層次很明顯、肉質結實,好好食。佢哋提供嘅醬汁同配料都超多🈵分! 餐廳亦提供新鮮嘅蔬菜,都好充裕、好多選擇🤭洋蔥is my favourite!品嚐到各式各樣當季新鮮的美味,成件事好幸福喔!!!