2023-09-21 842 瀏覽
肉質鮮美,非常抵食座位寬敞環境都幾舒服湯底好好味肉質新鮮值得大家去嘗試我朋友三五知己聚會整體感覺舒服有好多種類飲品叫埋我最喜歡嘅雪糕小朋友一定非常喜歡一家大細,唔同人嘅口味
肉質鮮美,非常抵食
我朋友三五知己聚會
整體感覺舒服
有好多種類飲品叫埋
我最喜歡嘅雪糕
小朋友一定非常喜歡一家大細,唔同人嘅口味
2023-08-11 1179 瀏覽
今日真係特別啊!好耐冇同好友一齊食飯啦。疫情過後,終於可以聚埋一堂,我哋揀咗牛牛日式火鍋放題。啲朋友心情都好高興,我地等唔及想食啲好嘢啦。天氣凍凍地,不過牛牛火鍋可以暖暖身,好啱啊。踏入去到,啲服務員好有禮貌,帶我哋坐低。先試咗啲熱菜,我哋揀咗啲澳州和牛、炸蝦同炸雞粒。啲澳州和牛真係好新鮮,肉質好嫩滑。一投入湯底,即刻變色,保持啲鮮味同嫩滑。有啲朋友話要煮好耐先得,但我覺得肉咁好,即刻食最正!加埋啲特製醬汁,真係令牛肉更美味。炸蝦同炸雞粒係啲朋友至愛。蝦肉好新鮮,炸得脆脆嘅,一咬落汁迸出,好鮮美!炸雞粒香脆外脆,好好食。同朋友分享呢啲美味,真係開心。食完熱菜,開始煮火鍋。我地揀咗咖喱同原味湯底。湯底好鮮甜,特別係咖喱湯,香辣味好濃。啲海鮮同蔬菜新鮮,火鍋更豐富。坐喺火鍋間,食住熱辣辣火鍋,同朋友傾計,好溫馨。食完火鍋,已經飽晒,但又唔禁叫多咗啲澳州和牛同蝦同雞粒。可能太好食啦,肚餓指數爆表啊!
2023-07-07
2023-05-08 2362 瀏覽
2個人walk in打邊爐一入去就要揀A/B/C/D 邊個餐同湯底我地揀左C湯底就一人一鍋我揀左豆乳朋友揀左個泰式辣既點左一轉qr code only90min都冇再加單都飽海鮮個樣一黎到都唔吸引☹️唔新鮮所以都冇食到肉就正常飲品有茶(個樽幾靚,整到似台式飲品)有清酒(C餐係任飲,仲有紅白酒,不過我地都係叫左一枝)甜品有個朱古力糯米糍幾好食食左2粒✌🏻雪糕櫃個櫃印住movenpick但入面唔係😅😅2人埋單$744
2個人walk in打邊爐

海鮮個樣一黎到都唔吸引☹️
唔新鮮
所以都冇食到

肉就正常

飲品有茶(個樽幾靚,整到似台式飲品)
有清酒(C餐係任飲,仲有紅白酒,不過我地都係叫左一枝)

甜品有個朱古力糯米糍幾好食

豆乳鍋
少少辣
2023-05-07
2023-03-26 2247 瀏覽
一家四口夜晚食火鍋放題,因為第一次光顧,所以我唔知道這間餐廳點餐方式,成班員工好似好忙,想找一個人問清楚都沒有。我就詢問一位站在接待處穿便服既女店員,他自稱經理,講真除了大排檔,我未見過有餐廳經理係著便服番工,佢態度十分惡劣,成晚俾錢買難受。點解服務行業都做到咁樣。食物就認真唔錯,湯底都夠味,不過都唔會再光顧
2022-11-21 4161 瀏覽
今日約左班朋友聚會,揾咗呢間未試過嘅邊爐放題有4個lv,揀咗有澳洲和牛的lv3。湯底有大概7至8種,揀咗最普通嘅壽喜燒鍋。今次係每人一個小鍋的方式,啱晒有潔癖的朋友澳州和牛唔錯,有牛味,亦冇雪味,脂肪比例都算均勻,肉類淨係食呢樣都夠 其他羊肉同豬肉就一般貨色。出面有自助食品區,有各式菜同丸,亦冇乜特別推薦。揀lv3有得任飲埋酒,有紅白清啤,啱晒想飲酒的人士。雪糕係movenpick,呢個價錢有啲驚喜。啲執枱姐姐手腳好快,倒完牛肉幾分鐘後就過嚟收碟,讚! 埋單每人300幾,尚算抵食
今日約左班朋友聚會,揾咗呢間未試過嘅邊爐

放題有4個lv,揀咗有澳洲和牛的lv3。
湯底有大概7至8種,揀咗最普通嘅壽喜燒鍋。
今次係每人一個小鍋的方式,啱晒有潔癖的朋友

其他羊肉同豬肉就一般貨色。

2022-11-18
  • 雪糕
2022-10-26 3754 瀏覽
上午喺北角開完會, 約埋兩個拍檔中午去 🐂“牛牛日式火鍋” 食個超正既午市火窩套餐;我地都係唔食辣既, 火窩湯底我就揀左鰹魚鍋🐟, 佢地分別揀左:關東壽喜燒鍋🍢同埋豆乳鍋🍵, 特別推介給大家 “澳洲綠草原羊肩肉”🐐, 食唔到有羊蘇味又好有質感, 不愛食羊肉既我都追住尼食😍😋🤤;自助區在那我已很熟, 有不少配菜🥬可夾, 我攞左啲最想食既芋頭、魚蛋角🍡、豆腐卜、同埋不常見既超長又粗既🦀蟹柳條先;蔬菜我就攞左一碟🥙:椰菜, 少有又極鍾意食既萵筍, 同埋清甜快熟又爽口既紅芯蘿蔔片, 另一碟攞左啲🥗:芋絲、葱段、蕃茄片🍅、同埋鮮菇, 相會豐富, 大家都食得好稱心如意!❤️💓💗

❣️啱啱見完客, 天氣酷熱了一段日子, 而家開始有點涼意了, 就好想去食shabu shabu, 喺google search到附近有間“牛牛Shabu Shabu”, 就急急腳走過去;去到見到室內外既牆飾都好新穎, 牆上有鏡面寫上日文及以pink color寫上shabu shabu, 一望而知呢間係食日式hotpot 店啦!🥘❤️我要佐個關東壽喜燒湯🍢做湯底, 嗜食海鮮既我自然先要多款海鮮尼食先:有我最喜食既蝦啦🦐、魷魚仔🦑、墨魚仔🐙、大美貝、沙白、海扇貝等, 🦪💓仲有我既欣物炸品: 要佐d炸蝦🍤、炸雞粒🐦等, 即食好香好趣, 放湯快起就更好味!❤️💞有機會再尼呢區我一定又尼食過.🤜🏻🤛🏻

💞有機會再尼呢區我一定又尼食過.🤜🏻🤛🏻
2022-10-25 1506 瀏覽
Bf 在接我放工後帶我去呢間 "牛牛GYU GYU"  食日式火窩, 呢度既門面有個設計好亮麗好可愛既大招牌, 有我好鍾意既粉紅色😍, 唔少人喺度等位, 我就週圍行下打打卡先📸, 呢度效率唔錯, 好快就被安排入去;👍👌🤤😋坐下我即先點個“美人豆乳湯”🍵做窩底, 佢就點左“關東壽喜燒”🍢做窩底;💞😍🥰我同佢同係勁鍾意食海鮮既人, 不由分說即來一大盤海鮮, 有:腳仔仍在動既新鮮白蝦🦐、魷魚串🦑、墨魚仔🐙、海扇貝🦪、沙白、大美貝、嚴選紅魚柳🐡...; ❤️再去自助區取一碟蔬菜🥙, 先有:鮮菇、葱段、蕃茄片🍅..., 我地都好享受💓呢一餐!

✴️我和舊同學前幾日去左北角滙shopping, shopping🛍️完跟住去睇戲🎥, 睇完戲自然要去揾食, 行過路過見到呢間日式火鍋放題;🤤😋✴️由於大家都實在肚餓了, 不作他想, 入場坐低就二話不說立刻閱覽菜牌後, 馬上下單點左有豬🐷有牛🐂既任食放題; 🤩🧾✴️我哋都揀湯底先, 我就揀左大地鰹魚湯🐟, 鍾意佢夠清甜, 可以balance對肉食既肥膩感;我同學就揀左關東壽喜燒湯鍋🍢, 和各樣肉食食起來都好夾.💞😘✴️我哋都食左大量既極上鐵板牛舌😝, 皆因佢實在好味, 好爽口重牛味又厚薄適中, 另外丹麥豚腩肉🥩既肥瘦均勻, 夾埋醬料食好滋味.😍😘✴️下次要再嚟試下膠原豬骨鍋.💪🏻🍵

✴️下次要再嚟試下膠原豬骨鍋.💪🏻🍵
2022-10-24 803 瀏覽
餐廳:GYU GYU Shabu Shabu 牛牛日式火鍋放題 (北角滙)地址:北角渣華道123號北角匯二期 110-111商舖呢間火鍋店既裝修好kawaii, 少女feel既門面設計好吸睛🤩, 環境又舒適, 上次黎食過一次印象不錯, 呢次特意帶埋阿妹黎涮翻餐, 佢一到場就發出對心心眼😍來滿心歡喜;💓~~ 主食我倆分別點佐丹麥豚梅肉🐷同埋極上牛舌🐂, 豚梅肉既肉質軟腍嫩滑, 肉味香濃;牛舌肉質質素更高, 有咬口牛味濃郁, 不用點醬汁都十分和味. 😋🤤😇~~ 我揀佐關東壽喜燒鍋做湯底🍢, 淥豚梅肉食份外惹味, 阿妹揀佐大地鰹魚鍋🐟, 浸食🐂牛舌時牛味更可口更突出, 我倆都好滿意呢餐美食!😍🤩👍
地址:北角渣華道123號北角匯二期 110-111商舖

今日lunch嚟到食呢間嘅日式放題,有幾種選擇有定量同埋放題揀,仲有90分鐘同埋60分鐘,咁就揀咗90分鐘會食得晒啲冇咁趕時間!90分鐘放題套餐 美國特選牛放題 $198 另收加一 (7.2/10)包括肉類(丹麥豚肉/嚴選特級牛胸腹/美國特選牛),自助吧美食放題,甜品,飲品。🍴丹麥豚肉 (7/10)豚肉脂肪比例適中,入口都唔鞋口,有豬肉味,正常ok!🍴嚴選特級牛胸腹 (3/10)牛肉怪怪哋,好腥嘅味道,太肥,好似食減肥膏咁!懷疑街市最cheap最平嗰隻肥牛,都唔知係咪合成肉嚟🤣🍴美國特選牛 (7.5/10)呢個最好食,入口都OK,唔會乾身鞋口,偏瘦,但肥瘦適中,都有牛肉嘅香味!真心呢個抵食,唔會太肥膩之餘又可以食得多啲!自助吧 (7.5/10)丸嘅種類好少,墨魚丸麻麻哋,芝土魚豆腐好食 ,比較淋身魷魚味,貢丸都幾香濃香菇豬肉味,其他配菜都正正常常!蔬菜竟然有羽衣甘藍,幾爽口,今個平時呢個好貴🤣🤣嘢飲都好多選擇,識揀一定揀解茶!雪糕Movenpick係咁食㗎!去到嗰日得朱古力同埋士多啤梨味,但都幾唔錯,不過好挖整出嚟因為太硬身啦!推薦指數: 7.2/10中午嚟講$200 90分鐘任食,肉

包括肉類(丹麥豚肉/嚴選特級牛胸腹/美國特選牛),自助吧美食放題甜品,飲品。

🍴丹麥豚肉 (7/10)
豚肉脂肪比例適中,入口都唔鞋口,有豬肉味,正常ok!

🍴嚴選特級牛胸腹 (3/10)

🍴美國特選牛 (7.5/10)

自助吧 (7.5/10)

推薦指數: 7.2/10
中午嚟講$200 90分鐘任食,肉類嘅質素OK,自助吧嘅配料都OK,計埋個價錢同埋時間都OK嘅!可能食Movenpick雪糕都可以回本?😆唔會中伏,但冇特別有驚喜!
2022-10-21 523 瀏覽
同事介紹過喺北角滙有間任食火鍋🫕放題, 我地約埋再尼食過, 見呢間 Gyu Gyu Shabu Shabu 裝璜帶有粉紅色的幾清新可人, 而又有淺藍色的環境給人好舒服既感覺, 見到唔少人來來往往不停打卡拍攝場景, 我都打埋一份;📸💟坐下不久我便去選湯底先, 貪靚既我梗係選個可美顏既🍵美人豆乳鍋啦, 同事就選左蕃茄湯🥣, 💟主角肉食方向大家都係想食(丹麥豚腩肉)既任食放題, 🥩💟外邊仲有個自助區, 可讓我地隨意任取所有我地都中意食既很多款丸類🍡, 計有:蝦丸、墨魚丸、貢丸、魚蛋...等琳琳種種, 應有盡有, 目不暇給;我都會帶我d親友再尼食.🥢

💟主角肉食方向大家都係想食(丹麥豚腩肉)既任食放題, 🥩

2022-10-20 467 瀏覽
我同個死黨嚮北角行緊街時五臟廟叫我哋要去揾食, 經過呢間火鍋, 見佢有款 "丹麥王樣牛小排放題" 相當豐富, 就決定食佢喇!🤩👌🏻我哋兩個都係無辣不歡🌶️, 毫不猶疑, 大家都揀左既補身又麻辣嘅藥膳麻辣做湯底, 自助吧有唔少配菜🥬同醬汁🧂任君選擇, 可以自己拎個盤去隨便夾。🥙丹麥王樣牛小排呢個套餐真係唔錯, 有牛肉🐂有羊肉🐏仲有海鮮🦐🐙, 有沙律🥗又有甜品, 有哂我哋鍾意嘅野食, 仲要係可以任食90分鐘, 又有成85款野食咁豐富, 重點係啲主角牛肉嘅質地淥奈左都唔覺好老兼無渣, 真心好食, 💗👍定要找次再約另外啲朋友嚟試埋其他嘅套餐.👭

定要找次再約另外啲朋友嚟試埋其他嘅套餐.👭
北角滙既牛牛日式火鍋放題性價比高就係人都知!呢次都唔例外!Lv3丹麥王樣有成80幾種野食!都係300幾蚊,非常抵食!食物質素係點?當然一流!🤤呢個「蕃茄湯底」🍅蕃茄味非常香濃,而且酸酸甜嘅非常惹味開胃!😋另一個「極之鰹魚鍋」🍲無腥味之餘仲能令湯底充滿鰹魚既鮮甜味,令每樣火鍋配料淥落去都好鮮味!🤤🤤🤤上完湯底我地就叫左碟「丹麥豚腩肉」!脂肪含量比一般豬肉低、口感軟腍,岩晒我地著重身型既女士!而海鮮亦好好食,又有好多唔同海鮮,例如螺,墨魚,帆立貝,海蝦錦,每樣非常大隻彈牙,咬落爽甜,好正!🤣呢度仲有自助區俾客人拎菜同其他食物,非常方便!👍

呢度仲有自助區俾客人拎菜同其他食物,非常方便!👍
天氣涼涼到,又係時候打邊爐!於是我就約埋一班好友去左北角匯牛牛日式放題度烚下烚下!☺️我地分別叫咗兩個湯底!先講膠原豬骨鍋🐷!豬骨鍋充滿骨膠原,口感嫩滑creamy,非常正!而另一個湯底極之鰹魚鍋🐠亦非常正,湯底濃郁同非常鮮甜!😀火鍋配料亦非常出色!侍應先黎一大盤海鮮🦐🐚!海鮮份量分常多,完部任食!我地叫左帆立貝,蜆,蝦,蟶子等等,每樣大大隻,放黎湯底淥完非常味!🤤丹麥豚腩肉🥓亦非常嫩肉,一啲都唔肥,入口嫩滑同富有濃郁豬味!好好食😋極上牛舌🥩亦係我地至愛,入口完全無腥味同醇香!口感亦非常煙韌,我地仲食左兩碟添!