2023-07-20 53 瀏覽
今日屯門一日遊,行行買買,爽到爆!夜晚簡左間都幾多人嘅一人火鍋店 牛摩!我地選擇咗美國IBP牛板腱套餐一人可以簡一個湯,我同朋友分別簡左昆布鰹魚清湯、關東風壽喜燒,配一隻蛋😆2個湯都風味濃濃,各有特色,煲滾之後就可以自己淥野食,中意邊個湯就淥邊個湯。環境乾淨企理,各類菜式分門別類排好,自助形式,有各種唔同嘅菜,生菜、菇類、各種魚蛋、粉麵!壽司,爆谷,各類醬汁!掃一掃QR Code 碟碟牛就出現啦!我好中意壽喜燒風味,雞蛋撈均之後,淥完嘅美味牛肉、牛舌就可以點下蛋液,記得唔好淥咁耐,一淥即食,鮮味無窮,可以按個人喜好再點醬汁,正!我食左好多小蕃薯🍠,太好味啦!中有爆谷!另外鰹魚湯味道會淡過壽喜燒,清清地,麵好唔錯,即淥嘅牛板腱,牛舌,又薄又滑,超好食😋中叫左豚肉、溫泉蛋牛摩飯,好似食咗好多蛋咁😂 , 黃金花枝棗,帆立貝,套餐入面包嘅,食得哂嘅都可以隨便叫,滋味無窮!真係太嘆啦!

我地選擇咗美國IBP牛板腱套餐

壽司,爆谷,各類醬汁!
掃一掃QR Code 碟碟牛就出現啦!

我食左好多小蕃薯🍠,太好味啦!中有爆谷!

2023-07-19 65 瀏覽
After typhoon, Many ppl everywhere ! What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in Tst which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻 so many ppl waiting outside after typhoon 🌀 We ordered this set !!! 90 mins 任食👍🏻 The meat is so fresh 😊Wow, there is caramel popcorn 🍿! So nice & so yummy 🤤 我裝左好多~not too sweet ! The taste of caramel is strong !There are also many food to choose ! Vegetables, meat & seafood !!! You must

There are also many food to choose ! Vegetables, meat & seafood !!! You must be very full !

All food is fresh and healthy. It won’t be too fat. The soup is good as well 👍🏻

There is variety of drinks u can choose ! Lime soda is a very good choice 👍🏻👍🏻

For the dessert, u may choose 泡芙 or cheese cake !!! Yum yum !!!

Overall, it’s recommended 👍🏻 must give it a try. Very worth-trying as the price is acceptable 😆

2023-07-17 793 瀏覽
經過見到好多花籃放卡門前,明明牛摩一直在此,有轉餐廳嗎?原來牛摩翻裝重新開業,新面貌讓我好奇食物情況,那晚便選擇了它。大約晚上7:15已有人潮在門外等候位置。開業不久,鋪內裝潢整潔光亮,以紅色為主的牛摩加入淺木元素,令簡約中帶點生氣,牆上有卡通配襯,相信吸引不少家庭到訪。共有6個套餐,9個湯底,套餐分別為不同等級牛及包含之食物數目,朋友與我都點了極品美國牛小排套裝,試試蟲草花雞白湯及港式蕃茄薯仔湯。在等待湯的來臨時當然要出去逛逛!發現食物種類比想像中多,除了必有的火鍋配料及雪糕外,還有沙津、壽司、糕點、雞蛋仔及爆谷,飲品還多達17款,規模由如小型日式放題,確實令人滾動!食物種類繁多,確實法試晒所有,唯有推介一些吃過而好吃的比大家蟲草花雞白湯:味道如清淡雞湯,只有數條蟲草花碎港式蕃茄薯仔湯:有明顯蕃茄味,如茄膏濃縮般的味道肉類共9款整體顏色紅潤,解凍方法良好,肉片沒有冰層或血水,個人推介極品美國牛小排、美國和牛、牛舌、牛板鍵及黑豚肉。丸類方面無雪味,而且每粒保持到彈性口感,更有我最喜愛的有餡特色肉丸,例如豆腐三文治、樣蛋紅薑貢丸、芝士牛肉貢丸及麻香貢丸等,款式罕見,款款都想試。菜類款式不
雞蛋仔
爆谷
蟲草花雞白湯+ 港式蕃茄薯仔湯
蟲草花雞白湯:味道如清淡雞湯,只有數條蟲草花碎
港式蕃茄薯仔湯:有明顯蕃茄味,如茄膏濃縮般的味道
極品美國牛小排套裝
菜類款式不多約4款,大路款如唐生菜與娃娃菜,還可選擇沙律,都新鮮翠綠,沒有爛葉霉菜。
海鮮方面新鮮而且size理想,推介廣島蠔、帆立貝及蟹籽墨魚滑。
最後甜品當然不能少,北海道牛乳雪糕奶味香濃軟雪糕,可隨意添加棉花糖、朱古力、穀物作伴,但受別人啟發下加爆谷是最有代表性!爆谷脆口焦香惹味香口,與雪糕一同進食份外滿足~其他件裝甜品較推介Brownie、泡芙及和菓子。
餐廳樣樣吸引,樣樣想試最後當然捧着肚子回家~
2023-06-28
爆谷
極品美國牛小排套裝
2023-07-02 135 瀏覽
🇭🇰屯門高質一人一鍋火鍋放題【牛摩】🥘晚市極品美國牛小排盛放題 $349有六個餐6️⃣同八個湯底選擇8️⃣壽喜燒(附鮮雞蛋一隻🥚):濃郁嘅日本醬油香氣,十足地還原日式風味,加上甜度適中配搭唔會偏甜!另外期間限定博多美人骨膠原啫喱雞白湯:超萌牛摩造型,可愛又好味打卡一流,加上清香雞湯味又夠補身😘🐂極上美國牛小排牛小排好濃厚牛味,肉汁都偏鮮味入口即化,同時配合湯底都唔會搶味,令你食落去口感層次滿分!🐂SRF 美國和牛大大件嘅美國和牛,偏重肉質口感,食落咬口感覺不錯,每一單口都滲出香濃牛味!仲有牛舌🐂口感爽口彈牙,肉味都足夠新鮮,份量大細都切得剛剛好,一口一件都係一個好選擇!🐙海鮮方面都有好多種類,半殼扇貝/墨魚滑墨魚滑新鮮手打夠晒彈牙鮮味,吸收埋湯底嘅精華就完美!仲有其他好味嘅有一口芝士🧀同番薯仔🥔醬爆瀨尿牛丸⚫️章魚燒丸子🟠任食自助區:蔬菜🥬飲品🥤甜品🍦壽司🍣爆谷🍿️可以拎,真係可以話包羅萬有!📍牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)屯門屯隆街2號#屯門時代廣場 南翼3樓21號舖
🇭🇰屯門高質一人一鍋火鍋放題【牛摩】

🥘晚市極品美國牛小排盛放題 $349
有六個餐6️⃣同八個湯底選擇8️⃣

🐂極上美國牛小排

🐂SRF 美國和牛

仲有牛舌🐂

🐙海鮮方面都有好多種類,半殼扇貝/墨魚滑
墨魚滑新鮮手打夠晒彈牙鮮味,吸收埋湯底嘅精華就完美!

📍牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)
屯門屯隆街2號#屯門時代廣場 南翼3樓21號舖

2023-06-30 650 瀏覽
平時路過時代廣場都會聞到呢度嘅濃烈火鍋香味 新裝修完之後決定試下!呢間牛肉放題一人一鍋 唔同口味都可以揀自己鍾意個湯底 呢度有個博多美人骨膠原啫喱雞白湯好得意 不過都係揀左常見嘅壽喜燒同番茄 壽喜燒有跟隻蛋可以點住食😍呢度裝修都好多日式風格 好似真係熊本咁 有個裝飾亭🍲極品美國牛小排💰349呢隻係top2嘅套餐 入面除左有極品牛小排 仲有日本佐賀和牛!食5碟已經回本😭除左呢兩種仲有D普通D嘅板腱同肩胛 除左牛肉都有極上黑豚肉 牛舌 仲有羊肉卷同鴨血!呢度肉質全部都好靚 牛小排雪花分佈得剛好 切片好長 不過好容易分開一半 和牛片就肥小小 但係碌幾秒上來之後超嫩 捲成一舊入口味道剛好😍點上蛋汁同醬油仲正!牛舌片就會韌好多 碌完個感覺都比較硬 但係食入口好彈牙!豚肉片反而比較精瘦🫣而且肉片全部都好厚 切出來都幾新鮮 可以係咁食都唔會漏🍲火鍋配料 出面有好多蔬菜同丸子選擇 常見嘅菇類 青菜都有 但感覺上可以再洗得乾淨D 丸子都幾多新種類!仲有D前菜 呢度都有個牛摩飯 用莎莎醬配牛肉粒幾開胃🍤炸物係電話上面都可以order炸物 包括一口芝士 章魚燒 小紫薯 七味雞翼等等 都等左有一陣先上來 可能

🍲極品美國牛小排
💰349

🍲火鍋配料

🍤炸物
係電話上面都可以order炸物 包括一口芝士 章魚燒 小紫薯 七味雞翼等等 都等左有一陣先上來 可能要炸完先會上 不過味道都幾唔錯😗

🧁甜品
出面仲有個甜品櫃 有brownie 紅豆糰子 朱古力泡芙同埋類似豆沙卷嘅嘢 仲有個爆谷機可以任畢!雪糕嘅話就有個軟雪糕機 有乳酪同朱古力味 仲有D雪糕配料 不過質感比較多冰渣 比較快會融化 但係味道都幾解渴!

整體來講呢間環境都算大 不過冷氣開得有D大 可能為左唔咁聚味?野食方面都會等得比較耐 希望落單可以來得再快D 食肉獸可以快D去試下!

📌 牛摩 (屯門時代廣場南翼) (屯門)
2023-06-28
  • 精選牛肉
2023-06-29 135 瀏覽
想食放題火鍋,見牛摩有一人一鍋就入去試下啦,閒日晚上8點半都唔洗點排隊。朋友揀咗279一位嘅set,90分鐘任食。可以選擇嘅食品種類都算多。佢揀壽喜燒湯底,甜甜地跟隻蛋。我揀昆布鰹魚湯,清清地。店員叫我地電話掃QR code落單,最近我唔想食牛,所以除咗牛之外,都有點黑豚豬,雞肉,同鴨血。飲品櫃選擇都多,不過無糖或者低糖嘅飲品種類得好少。野食一次過嚟,雞肉漏單,鴨血填1就係得一粒,但佢個系統最多係俾填到2。炸雞翼雞軟骨佢直頭撈埋做一個兜出,感覺好差。二人枱好細好逼,成枱都係碟根本唔夠位擺。收碟唔算快手,加湯都要叫人先有,店內自助區嘅夾都有d污糟,感覺衛生情況好一般。仲有20分鐘左右,店員已經拎張單過嚟叫我地埋,信用卡可扣cash dollar,其實我同朋友都食到無乜癮想走。點知佢地首先拎錯單俾我地,好彩朋友望一望留意到張信用卡唔係佢嘅所以無簽名,店員先即刻拎返走。跟住隔咗陣,店員拎三張單過嚟,話第一張碌錯咗,第二張refund返,第三張先係正確嘅,俾我朋友簽。員工偶有出錯唔緊要,但接二連三咁出錯,我地都唔太想再去呢間食。
佢揀壽喜燒湯底,甜甜地跟隻蛋。
我揀昆布鰹魚湯,清清地。

二人枱好細好逼,成枱都係碟根本唔夠位擺。

2023-06-26
2023-06-27 404 瀏覽
前陣子經過見牛摩在裝修估不到今天已經裝好營業了價錢好似同之前差不多但店內環境升級左一於試下佢先點了🐂極品美國牛小排餐$299/位限時90分鐘任飲任食😆裝修完店內光猛左自助區食物更整潔又多款👍🍲昆布鰹魚清湯自己點了清湯底貪佢可以更加食到肉味😆🍲壽喜燒朋友叫甜豉油佢話同牛肉最夾呢度仲有生蛋附上👍扇貝、帆立貝、🦪廣島蠔等朋友勁鐘意食海鮮叫牛小排套餐就係貪佢肉同海鮮都任食海鮮款式仲好多添呀🐂牛小排、美國和牛、牛板腱、牛肩胛食、牛舌個餐包括咁多款牛肉任食其中牛小排質素最高又滑又有肉味咁高質食五碟都回本 哈哈🐖豚肉&🐑羊肉除左牛肉仲有豬、羊、雞肉選擇羊肉真係唔多地方有叫返幾碟先🤤自助區有各款🥬蔬菜外仲有唔少特式丸類個麻辣包丸好正原來店內用啊中丸子靚野黎喎要食多幾粒回本先 哈哈另外又點少得🍤炸物小食點左幾款試下意外地竟然係新鮮炸起上枱仲熱辣辣🧃飲品有幾個大雪櫃嘅選擇仲有架果汁機添食飽又點少得甜品有泡芙&🍰蛋糕仔&🍦雪糕呢幾樣都好好食但平凡較特別係有雞蛋仔同爆谷爆谷剛爆出黎係店內聞到勁香又香又甜真心正encore左好多次😁仲好食過戲院嘅爆谷勁滿足呀😍好味又多款式店內用qr code落單好快上菜又無漏單
前陣子經過見牛摩在裝修

🍲壽喜燒
朋友叫甜豉油
佢話同牛肉最夾
呢度仲有生蛋附上👍

扇貝、帆立貝、🦪廣島蠔等
朋友勁鐘意食海鮮
叫牛小排套餐就係貪佢肉同海鮮都任食
海鮮款式仲好多添呀

🐂牛小排、美國和牛、牛板腱、牛肩胛食、牛舌
個餐包括咁多款牛肉任食
其中牛小排質素最高
又滑又有肉味
咁高質食五碟都回本 哈哈

🐖豚肉&🐑羊肉
除左牛肉仲有豬、羊、雞肉選擇
羊肉真係唔多地方有

唔怕唔啱口味又衛生啲
讚👍
2023-06-26
2023-05-12 483 瀏覽
最鍾意食嘅火鍋一定係台式火鍋!牛摩最近做緊台灣祭牛摩牛小排套餐直至5月31日趕快試一下~~~有台灣祭食品同養生麻辣湯鍾意食辣嘅一定要試一次麻辣鴨血鍋!台灣祭食品有種蔬菜叫水蓮,我第一次食識落同芽菜有啲相似,不過冇咁重草青味唔錯🤩再試試台灣滷肉飯,少少肥肉醬汁味道唔錯 飯桶可以一試!另外小食方面必須推介章魚小丸子簡直係舖頭質素!正呀🤩打邊爐最緊要梗係牛肉啦refill左4-5次 質素竟然冇乜走下坡係驚喜既👏🏻
最鍾意食嘅火鍋一定係台式火鍋
牛摩最近做緊台灣祭牛摩牛小排套餐
直至5月31日
趕快試一下~~~

有台灣祭食品同養生麻辣湯
鍾意食辣嘅一定要試一次麻辣鴨血鍋!

台灣祭食品有種蔬菜叫水蓮,我第一次食
識落同芽菜有啲相似,不過冇咁重草青味
唔錯🤩

再試試台灣滷肉飯,少少肥肉
醬汁味道唔錯 飯桶可以一試!

另外小食方面必須推介章魚小丸子
簡直係舖頭質素!正呀🤩

打邊爐最緊要梗係牛肉啦
refill左4-5次 質素竟然冇乜走下坡
係驚喜既👏🏻
2023-05-01 284 瀏覽
服務同食物質素愈做愈差 店內重有強仔行緊 睇到都無乜胃口,張台又吾夠位擺野 ,沙化又有蹟未抹 ,咁既質素真係…… 不了款式來來去去都係個幾款 ,無啲新意 😪出個消費卷計劃 問下詳情點知 係到搵人笨 不如吾好出啦 🤷‍♂️🤷‍♂️ 相比其他火鍋店黎講,呢間真係可一不可再,附近商場 幾間火鍋店都吾會咁差 無心做不如執左佢啦

款式來來去去都係個幾款 ,無啲新意 😪

2023-03-27 658 瀏覽
📍牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖第一次食牛摩🤤,選左個中間價位既牛肉,有牛板腱同牛肩胛等等,仲有豬羊雞都係任食,5點前入座都係計lunch既價錢,入座前會問定你要咩湯底,選邊款牛個d,入到去坐低好快就上湯底👍🏻,其他上菜速度都快👏,之後會上一轉指定牛豬雞,其他同一般放題一樣自己出去任取,唔算話有好特別既野食…..放題都係差唔多,有小食區,凍飲熱飲,茶🍵,雪糕🍦,甜品區🍮等等….5點前入去食呢個牛板腱放題都算抵食,加埋一人頭$200蚊有找😎
📍牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)

2023-03-24 399 瀏覽
又到暴食時間,最岩食火鍋收題。每次經過牛摩都覺得好香, 終於一試!點咗期間限定嘅博多美人骨膠原啫喱雞白湯,補一補。湯底有驚喜,係見過最有趣嘅湯,啫喱被整成笑哈哈形狀。朋友就點咗沙嗲湯底。兩款湯底各有千秋,前者清淡,帶有雞鮮味。後者好濃郁,重花生味。作為牛魔王,瘋狂encore牛小排。厚切大大片,食落好滿足。同一時間,肉質軟腍,唔會鞋口,肉汁四溢配埋溫泉蛋食好嫩滑。牛舌又係必食,食落爽口牛丸都有兩款,分別醬爆瀨尿牛丸同牛仔濃汁牛丸。其他配料都高質。美國黑豚肉口感細膩另一賣點係海鮮,種類極多。點咗每樣兩件,形成個海鮮拼盤。最愛廣島蠔上下肥厚,鮮甜。仲有好多唔同香口小食。最後唔少得甜品。除咗自助幾款小蛋糕,仲有必食乳酪雪糕,酸酸甜甜,就算飽死都繼續食。
配埋溫泉蛋食好嫩滑。牛舌又係必食,食落爽口
美國黑豚肉口感細膩

最後唔少得甜品
2023-03-13
  • 牛小排
2023-03-17 399 瀏覽
屯門一人一鍋牛摩晚市極品美國牛小排盛放題 $349有六個餐同八個湯底選擇我哋揀咗壽喜燒(附鮮雞蛋一隻)同沙爹湯一人一鍋可以試吓更多唔同口味,沙嗲湯底真係好濃郁夠晒香,壽喜燒甜度適中混埋雞蛋一流!極上美國牛小排呢個係一定要叫推介,牛小排好濃厚牛味,雖然大大件,但係入口即化,同時肉汁豐富,口感層次滿分!美國極上黑豚肉,肉質相對下偏向口感好煙韌,對於湯底比較入味,以豚肉嚟計性價比都高!另外仲會上埋雞肉同牛舌比你一次過試晒各款肉類選擇,比較多款揀可以就番個人口味選擇!海鮮方面都有好多種類,半殼扇貝/廣島蠔/魷魚仔/墨魚滑,呢幾款都試晒夠新鮮大隻,扇貝都大大粒冇砂好乾淨,廣島蠔都件頭都有番咁上下!熟食方面一定要試下溫泉蛋牛摩飯,用咗細碗俾你好似小食咁,唔會令你食飯都飽咗,微微香辣肉醬加上溫泉蛋,撈勻每啖飯真心好味,加上紫菜嘅口感不錯!仲有其他好味嘅一口芝士同番薯仔都可以再叫,熟食種類都唔少,自助區仲有壽司可以拎,真係可以話包羅萬有!自助蔬菜及飲品甜品區牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼3樓21號舖
屯門一人一鍋牛摩

晚市極品美國牛小排盛放題 $349
有六個餐同八個湯底選擇
我哋揀咗壽喜燒(附鮮雞蛋一隻)同沙爹湯

極上美國牛小排

自助蔬菜及飲品甜品

牛摩+ (屯門時代廣場) (屯門)
2023-02-19 446 瀏覽
好耐冇嚟過發現轉左新餐牌新加左多咗好多小食 同唔同類型海鮮另外轉咗做Q R手機落單 方便好多今次揀咗牛板腱貴貴第一級$30 但就多咗熟食同海鮮仲有個溫泉蛋牛摩飯 甜辣肉醬加埋紫菜碎幾好食忍唔住encore多一碗冇咗部沙冰機但係多咗部果汁機果汁味道都可以對於唔飲汽水嘅人多一個選擇我自己就鍾意果汁加梳打水晏晝有沙律吧 有啲日式小食同沙律 減輕罪惡感甜品有啲西餅同日式甜品 仲有乳酪雪糕機 食幾多整幾多出餐速度都唔錯 服務員態度友善 整體用餐感覺幾好可以多啲再過嚟食
好耐冇嚟過發現轉左新餐牌

可以多啲再過嚟食
2023-02-15
  • IBP牛板腱
2023-02-08 367 瀏覽
我們2人於2月8日大約3pm光顧貴店,已過繁忙時段,在場只有幾枱客人用餐。為何我們要求1張近窗4人枱也未拒絕?這位男服務生回覆,這幾張窗邊的4人枱需留作他們的員工用餐。是否生意太好,唔憂做?員工用餐比來花錢的客人更重要,真可笑!我們沒幫襯,生了一肚子的氣!屯門區不是只有你們1間日式火鍋店!!!
2022-12-23 640 瀏覽
3:30入座,去到4: 15已經唔出牛肉。點咗兩次半個鐘都唔出。查詢時就話無晒貨。半個鐘都冇人講一聲真係離譜。咁樣做生意重成世界嘅。做唔到就唔好做放題啦。出埋啲咁下三流嘅手腳。
2022-12-23