2021-05-21 264 瀏覽
“午市燒肉定食:大盛GYUTA牛肋肉”($79)“午市燒肉定食:GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉”($79)“追加燒肉:牛舌+胸腹肉”($29+$29)已經好耐冇食日式燒肉啦😛見荃灣牛太燒肉有個好抵食嘅lunch set即刻去咗試🤤Lunch set有5款,全部劃一$79☺套餐包埋白飯🍚,泡菜,湯同一罐汽水🥤當中白飯同泡菜仲可以無限添加😍我地叫咗2個set😙分別係大盛gyuta牛肋肉🐮另一份係大盛gyuta牛肋肉🐮+豚腩🐷+雞腿肉🐔大盛牛肋肉果然夠哂多😍肥瘦程度岩岩好😋豚腩油脂感比較高,我自己就幾鍾意啦😛雞腿肉估唔到都幾嫩😚啲肉本身都調咗味,燒完即食唔點醬汁都ok😆另外仲追加咗2款燒肉🤩分別係牛舌同胸腹肉🥰牛舌一碟有4片,食落夠爽口😋胸腹肉肉質軟腍🤤牛味都幾重😍追加燒肉價錢都只係$19~$39一份好抵🤑呢個lunch set都食得幾夠飽😋仲要星期一至日都有提供架🥰想平平地食燒肉都係唔錯嘅選擇😝
“午市燒肉定食:大盛GYUTA牛肋肉”($79)
“午市燒肉定食:GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉”($79)
“追加燒肉:牛舌+胸腹肉”($29+$29)

已經好耐冇食日式燒肉啦😛
見荃灣牛太燒肉有個好抵食嘅lunch set即刻去咗試🤤
Lunch set有5款,全部劃一$79☺
套餐包埋白飯🍚,泡菜,湯同一罐汽水🥤
當中白飯同泡菜仲可以無限添加😍

我地叫咗2個set😙分別係大盛gyuta牛肋肉🐮
另一份係大盛gyuta牛肋肉🐮+豚腩🐷+雞腿肉🐔
大盛牛肋肉果然夠哂多😍肥瘦程度岩岩好😋
豚腩油脂感比較高,我自己就幾鍾意啦😛
雞腿肉估唔到都幾嫩😚
啲肉本身都調咗味,燒完即食唔點醬汁都ok😆

另外仲追加咗2款燒肉🤩

大盛GYUTA牛肋肉
GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉
大盛GYUTA牛肋肉
GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉
牛太除咗有燒肉放題,仲有中午燒肉定食😆Gyuta燒肉定食只需$79,而且仲要白飯、泡菜同 昆布湯無限添加,非常抵食!餐廳裝修簡約,座位以卡位為主,非常夠私隱度同舒適,午前,餐廳直情座無虛席🐂A餐 大盛Gyuta牛肋肉推薦🌟果然冇改錯名,叫大盛,真係好大份,超過15片牛肋肉!牛肋肉經過醃製,非常惹味!就算唔加調味都夠味~只需放係爐燒幾十秒就食得,味道鮮嫩夠牛味😆🐂B餐 Gyuta牛肋肉 + 豚腩一個餐食到2 款肉,呢款牛肋肉就冇跟醬油上,不過都無損肉質juicy! 豚腩鬆軟,脂肪分佈好似大理石紋,肉汁豐富🐂追加上級牛肋肉+牛仔骨其實一個set 已經好夠,不過見追加咁平,就忍唔住😆上級牛肋肉完全係口感嘅升級,鮮甜油膩與肉味非濃,入口即溶~而牛仔骨燒後,肉質鬆較,嫩而不韌,值得一再追加,非常惹味~牛太🌟荃灣楊屋道1號荃新天地地 G48, G50號舖
牛太除咗有燒肉放題,仲有中午燒肉定食😆

🐂A餐 大盛Gyuta牛肋肉

味道鮮嫩夠牛味😆

🐂B餐 Gyuta牛肋肉 + 豚腩

🐂追加上級牛肋肉+牛仔骨

其實一個set 已經好夠,不過見追加咁平,就忍唔住😆

上級牛肋肉完全係口感嘅升級,鮮甜油膩與肉味非濃,入口即溶~

而牛仔骨燒後,肉質鬆較,嫩而不韌,值得一再追加,非常惹味~

牛太🌟
荃灣楊屋道1號荃新天地地 G48, G50號舖
  • 燒肉定食
2021-05-19 6373 瀏覽
友人話很久沒有吃日式燒肉,於是今個週末便跟他來到這間位於荃灣的燒肉店!這裡午市燒肉定食不是好多款餐可以選擇,但是一份的份量也已經很多,定食已包有湯、飯、汽水、泡菜,而飯、泡菜也可以無限添加,而且還可以追加燒肉,一定會食得很飽!週末3點左右來到已經不用等位了,這裡下單是用掌上電腦自行落單,十分方便!大盛GYUTA牛肋肉,這份牛肋肉非常大碟,食完一碟都已經很飽!牛肉味道香濃,而且因為都算是薄切,所以稍稍燒一下已經熟了,肉質鬆軟!再加上泡菜一齊食特別惹味!GYUTA牛肋肉+豚腩+雞腿肉,這個燒肉拼盤每樣都有幾件,豚腩用上鹽作調味,食落有少少的咸味!而雞肉肉質都幾嫩滑,而且都算大件,用作送飯一流!牛舌,我們追加了牛舌,用上黑椒和鹽調味,牛舌都幾大塊,口感爽身!胸腹肉,這款牛口感是最鬆軟的,非常易咬開,牛肉味濃而且很juicy,十分美味!湯是蛋花海帶湯,食完濃味食物再飲最岩,可以清清口腔內的味道!
2021-05-16
2021-05-18 216 瀏覽
今日帶媽媽去食左餐高質 x 超抵𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙首先, 餐廳要坐得舒服 😚 難得 #metime , 絕對要享受 一睇餐牌, 一個 Lunch Set 都係$79!😱紫菜蛋花湯、泡菜、白飯 , 如果食得到, 係任加 😂主食 我地揀左 1️⃣ 大盛GYUTA 牛肋肉 <<<< 好好食! 2️⃣ GYUTA 牛肋肉 + 豚腩 + 雞腿肉點估到Lunch set, 份量都咁多喎 我以為每款都係得2、3塊⋯ 又見 「追加燒肉」都只係 $19-$39又再叫多個 牛舌$29 + 上級牛肋肉$39雖然價錢平, 但份量一樣唔少、 而且味道一樣出色 🤤🤤想食到飽!唔洗去放題呢度平過放題、 又一定食到飽 😉連慳家媽媽都話我搵餐廳搵得好! 呢個價錢絕對抵食 🤩下次返工, 可以帶老公黎食到飽呀!

今日帶媽媽去食左餐高質 x 超抵𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙

一睇餐牌, 一個 Lunch Set 都係$79!😱
紫菜蛋花湯、泡菜、白飯 , 如果食得到, 係任加 😂

主食 我地揀左
1️⃣ 大盛GYUTA 牛肋肉 <<<< 好好食!

2️⃣ GYUTA 牛肋肉 + 豚腩 + 雞腿肉

點估到Lunch set, 份量都咁多喎
我以為每款都係得2、3塊⋯
又見 「追加燒肉」都只係 $19-$39

又再叫多個 牛舌$29 + 上級牛肋肉$39
雖然價錢平, 但份量一樣唔少、 而且味道一樣出色 🤤🤤

想食到飽!唔洗去放題
呢度平過放題、 又一定食到飽 😉

連慳家媽媽都話我搵餐廳搵得好!
呢個價錢絕對抵食 🤩

下次返工, 可以帶老公黎食到飽呀!

對很多人來說,疫情的確改變了大家的生活常態,除了注重日常消毒衛生,在家進餐的次數亦大大增加,外出走動的機會減少......但最近發現,或許因為活動量大減,我的體型真的越來越胖,於是,再次改變飲食習慣,嚐試晚餐的量慢慢減少,取而代之,午餐吃得豐富一點。在這飲食新常態下,BeautySearch 第一次選擇午餐時段吃燒肉!因為位於荃新天地的《牛太》最近推出了午市燒肉定食,當然要試試!午市燒肉定食設有數款組合,有牛肉、豚肉及雞肉,如果未夠,還可加錢追加。店子還提供平板電腦,方便客人下單。每款定食都備有 GYUTA 牛肋肉,而我選了當中的套餐 B. GYUTA 牛肋肉 + 豚腩,薄切的GYUTA 牛肋肉搭配豚腩,各有 8大片,份量十足。而友人就揀選了選了 C. GYUTA 牛肋肉 + 雞腿肉,大家一齊 Share,可以試齊牛肉、豚肉及雞肉,太美好!薄切而上,快熟方便,午餐時段大家都比較趕時間,這安排就最完美。而豚腩就更惹味,輕燒數下,就有脆卜卜效果。而雞肉用上雞腿肉,口感特別嫩滑。跟餐搭配汽水,還有白飯、湯、泡菜無限添加,一定足夠吃到飽。未夠喉?我們各跟加了一款燒肉,我們揀選了上級牛肋肉 (前

跟餐搭配汽水,還有白飯、湯、泡菜無限添加,一定足夠吃到飽。
未夠喉?我們各跟加了一款燒肉,我們揀選了上級牛肋肉 (前),還有一本牛肋肉 (後),雖然同樣是牛肋肉,但口感大不同,上級牛肋肉的肉質份外軟稔,肉汁豐富;而一本牛肋肉的肉質帶嚼勁,牛味濃郁。
這裡環境寬敞舒適,抽風設備完善,就算午餐後返回公司,也不會被同事發現我們食完燒肉喔!
2021-05-17 129 瀏覽
❣️牛太燒肉Happy lunch❣️爸爸拎左半日假同我哋出街食Lunch😍最後決定一齊食燒肉💗呢間餐廳就喺荃新天地地下!接完佢哋放學行過嚟都唔使3分鐘超近😆因為我哋一行六人所以我哋分枱坐.但係絕對唔會影響我哋嘅興奮心情😁家姐同爸爸坐我就同BB、哥哥、姐姐一齊坐😄不得不說呢度個定食lunch真係超級抵😍我地揀左A餐Gyuta大盛牛肋肉同D餐Gyuta牛肋肉+豚腩+雞腿肉!另外追加左豚腩 同埋一口咖喱🍛定食套餐跟埋有湯、泡菜同汽水飲品😍Gyuta大盛牛肋肉呢個真係超正!燒完出嚟脆卜卜好惹味!配埋特製嘅醬汁絕對可以令你一食難忘!豚腩脂肪比例啱啱好!食多幾塊都唔會濟😁 雞腿肉肉質鮮嫩!非常Juicy🥰爸爸就最鍾意個一口咖喱🍛份量其實好多!有少少辛辣嘅感覺好滋味!荃灣區黎講呢間絕對係性價比高嘅lunch!爸爸話下次放假一定要再嚟食😆😆
❣️牛太燒肉Happy lunch❣️

2021-05-16
2021-05-15 353 瀏覽
平平地就可以過吓燒肉癮,仲要大大份勁滿足嗰種!呢度嘅午市一人燒肉套餐只係$79+加一😍😍😍,仲要星期一至日天天供應! 套餐除咗有1大碟肉之外,仲連埋1罐罐裝飲品,另外有免費任添嘅海帶湯丶泡菜,同埋白飯😍如果食量大嘅,仲可以以優惠價追加各種燒肉,性價比好高喔💗午市燒肉套餐有5款組合揀,我地order咗「牛肋肉+胸腹肉」同埋「牛肋肉+豚腩」🥳另外追加左1份「牛仔骨」($29)同埋「牛舌」($29)。個人最鍾意胸腹肉,燒完之後好嫩又多肉汁,肉味香濃👍🏼 而牛肋肉係午市套餐必選嘅,每個組合都有佢,我自己就鍾意燒到佢啱啱轉色僅僅熟👍🏼口感就最好🥳 而豚腩有油脂甘香,不會膩口。而追加嘅牛仔骨我覺得好好食😋 1客有4塊,份量都多,肉質軟嫩啖啖肉。而同樣係追加嘅牛舌屬於薄切款,燒完都好爽口。燒肉配返白飯同埋清清地嘅海帶湯,可以中和返晒啲肉嘅油膩感💗唔夠嘅話仲可以添湯添飯。我覺得依到嘅用餐環境同服務都好好💗而價格方面只係略略高過快餐店少少,如果想平平地食燒肉,呢度真係幾唔錯👍🏼

個人最鍾意胸腹肉,燒完之後好嫩又多肉汁,肉味香濃👍🏼

2021-05-12 409 瀏覽
星期日朋友帶我黎到荃新天地黎食燒肉放題唔係住依區其實地鐵站行過去都小小遠 但朋友話好好食 仲repeat左好多次就黎試下7點鬆小小黎到 等到8點多先入座 不過一食 就覺得好值得!我地揀左288個放題套餐食物種類好有多 好驚喜 牛仲有好多唔同部位可以叫 仲可以唔洗逐碟叫 而係逐件咁叫 我覺得又環保又貼心❤️ 變相可以試好多唔同既野食都唔怕浪費飯類同沙律類都有好多款(唔記得影相🥲我地叫左個石頭鍋飯 黎到熱辣辣仲要好足料最後仲要有movenpick雪糕食添 好滿足❤️一定有下次

星期日朋友帶我黎到荃新天地黎食燒肉放題
唔係住依區其實地鐵站行過去都小小遠
但朋友話好好食 仲repeat左好多次就黎試下
7點鬆小小黎到 等到8點多先入座
不過一食 就覺得好值得!
我地揀左288個放題套餐
我地叫左個石頭鍋飯 黎到熱辣辣仲要好足料
最後仲要有movenpick雪糕食添
好滿足❤️一定有下次

2021-05-08
80 分鐘 (堂食)
2021-05-12 228 瀏覽
終於食到平日好多人,連飛都拎不到既燒肉放題。今次大約6點於The GULU 取飛,8點多終於食到了食物方面選了$288任飲任食放題套餐,種類多,燒汁牛里脊、牛肋肉特別好食。特別牛里脊(肥牛)靚牛及好淋,帶小朋友都食到,小朋友追住食。上菜快、没有漏單情況,臨尾每人有一盒movinpick 雪糕。服務方面店員都很貼心有禮,因有小朋友同行,未開聲已主動安排bb座倚,適逢母親節店員預備了proxy及主動跟客人拍照留念。一定會再去!

2021-05-09
120 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節
2021-05-11 192 瀏覽
坐言起行!睇完奇蹟燒肉店即刻去食燒肉午餐都有得食燒肉真係冇得頂>V<叫咗兩個呢度推薦嘅套餐 分別係大盛GYUTA牛肋肉and GYUTA牛肋肉+豚腩+雞胸肉價錢超抵只係$79 坐足喺度60分鐘俾你燒 飯仲可以添加!另外每個套餐仲可以追加一款燒肉或其他當然就梗係揀最好食嘅牛肋肉另外仲加咗日本溫泉蛋 最啱用嚟送燒肉😍套餐跟咗個紫菜麵豉湯 唔似平時嘅麵豉湯咁咸 感覺清清地仲有大大塊海帶另外仲有泡菜前菜可以跟 肉嘅份量足夠一個人食飽 每樣肉類大概燒3分鐘左右 就已經熟透 好好食啦每塊都香噴噴 加埋燒肉汁 就very good!牛肋肉厚薄適中 粉嫩的肉色非常吸引肉質還超級軟 吃下去簡直令人不能自拔😜飲品方面可以揀返罐裝嘢飲 食完燒肉就最啱飲凍野 飲番杯可樂 爽!
坐言起行!睇完奇蹟燒肉店即刻去食燒肉

感覺清清地仲有大大塊海帶
另外仲有泡菜前菜可以跟

肉嘅份量足夠一個人食飽 每樣肉類
大概燒3分鐘左右 就已經熟透 好好食啦
每塊都香噴噴 加埋燒肉汁 就very good!

牛肋肉厚薄適中 粉嫩的肉色非常吸引
肉質還超級軟 吃下去簡直令人不能自拔😜
飲品方面可以揀返罐裝嘢飲
食完燒肉就最啱飲凍野 飲番杯可樂 爽!
2021-05-07
2021-05-11 311 瀏覽
出來同妹妹食野為左呢位生酮妹 當然係食肉行先所以去左牛太食定食lunch呢個菜單都有5 款揀我地揀左A餐 大盛Gyuta牛肋肉+B餐Gyuta牛肋肉+豚腩仲追加左 牛舌+胸腹肉 各1份佢地個定食都好吸引有無限白飯+湯+泡菜+汽水佢地裝潢都好simple唔會太花巧我地叫左走醬 所以睇落好似好dry但味道ok bor一d都唔差 一碟有16 片可以慢慢燒而豚腩都好惹味好容易可以燒到脆卜卜有時想食幾樣肉 呢個B餐都唔錯而追加的胸腹肉 都好Juicy可口有d厚度 所以食落好好咬本身醃好左 但都好淋好入味兩個人平均$120但咁多野食 1 d都唔貴
出來同妹妹食野

好入味

兩個人平均$120
但咁多野食 1 d都唔貴

2021-03-09 3018 瀏覽
呢排牛太推出咗Be Happy燒肉外賣套餐 (價值: $169),揀咗燒肉套餐A,有豐富的前菜及沙律、野菜盛合外,有精選肉類拼盤(8款)配熱辣辣溫泉蛋拌飯及汽水乙罐😋啱啱呢排買咗家用燒烤爐,大派用場!特別鍾意食佢地店嘅牛舌,切得好薄,食落爽口,也用上辛味噌醃料,好出色下次一定要嗌多一碟先得😋;另外牛太嘅牛仔骨都超新鮮,再搭埋前菜和燒汁一起食,好香好野味。另外,再另點了特選日本產黑毛和牛 (一碟) (原價:$189 >> 折後價:$93) ,好多塊好厚好抵好好食!質量完全唔駛講,燒兩燒就上得碟架啦~而脂肪和肉比例均勻✨😍好食到停唔到!點解d牛咁新鮮因為本港日資公司但馬屋集團是本地最⼤的日本和牛供應商,食材當然新鮮啦!
2020-10-18 6254 瀏覽
打電話訂位時說食一小時,初頭有啲驚不夠時間,好彩其實都唔係,都無乜時間限制。牛肉高質,我叫了所有餐牌上的黑毛和牛,都好味,肉質鮮美。燒汁壺漬有d洋蔥浸住,超香,我決定放埋洋蔥去燒,夾住肉食仲好味!還叫了厚切牛舌,勁好味,啖啖肉,又爽嫩。另外蒜蓉牛油金菇,我都十分之推介,非常香!我無飲嘢,因為只有汽水,仲要十八蚊罐,無其他選擇,呢點爭dd。所以就唔叫了,飲了佢比的清水。一人盛惠270,燒牛來講,算係幾抵。個阿姐幾好服務。

牛肉高質,我叫了所有餐牌上的黑毛和牛,都好味,肉質鮮美。

還叫了厚切牛舌,勁好味,啖啖肉,又爽嫩。
另外蒜蓉牛油金菇,我都十分之推介,非常香!
所以就唔叫了,飲了佢比的清水。
一人盛惠270,燒牛來講,算係幾抵。
個阿姐幾好服務。
2020-10-17
  • 厚切牛舌
  • 蒜蓉牛油金菇
2020-07-25 5652 瀏覽
因為疫情既關係 放題暫停左,我地今日就去左試午市。我地兩個人叫左一個set, set係跟一碗白飯同湯,仲送埋一罐汽水。另外叫左日本產豬腩肉($79)、辛味噌牛舌($49)、日本產黑毛和牛牛肋肉($149)同埋日本產黑毛和牛牛肩肉($149)。我地都非常鍾意佢個牛舌 辛味噌腌料非常濃味, 而且牛舌一啲都唔韌 仲有淋好爽口。日本產豬腩肉揀左鹽燒 提升左佢既豬味 舊肉又唔會過肥, 十分推介。牛肋肉同牛肩肉既油脂分布都好平均,同埋肉質好淋,唔會好似牛角啲肉硬到橡筋咁。但係飲品只有汽水,最後無奈地都揀左可樂總括黎講,食物味道不錯 而且食到好飽 埋單兩個人只係$590,都幾抵食。

但係飲品只有汽水,最後無奈地都揀左可樂

2020-07-25
8 分鐘 (堂食)
  • 牛舌
2020-07-13 3076 瀏覽
今日突然想食燒肉,左想右想突然想起這間不錯的燒肉店就來吃,今次就和先生來到都差不多三點多,一人叫一份約九十元的午餐,份量每款有二件都可以,牛三品和牛豚雞燒肉定食,燒肉質素都保持到唔錯,肉質軟熟燒出來又有脂肪香,肉有醬汁幾入味,雞肉嫩但有雞味,豬肉都好味,不過醬汁得一款就少了點。汽水有幾款選擇,前菜得一款比較少。一人一個飯都軟熟又大碗。慢慢坐係度而且空間感十足又不迫幾舒服,這價錢食到這質素的確會再來。