2021-10-30 1184 瀏覽
走到秋天的街上,不時傳來陣陣的焦甜糖炒栗子香氣,原來秋冬限定的街邊炒栗子檔又開始擺檔了!小販熟練的姿勢、翻騰的栗子、一縷縷白煙……好像一齣不斷播放的免費影畫戲,吸引不少途人駐足。被酷暑摧毀的口腹之慾猶如遊戲關卡一樣,就在一瞬間爆破,萌生好想在「食欲之秋」裏大吃大喝一番的念頭。位於荃灣的「牛太」正好迎接「豐收之秋」,除了供應吃到飽的肉類,更推出多款秋天時令食材,絕對讓人垂涎三尺!環境:✨餐廳主打簡約時尚風,灰白色的磚壁、一盞盞的金屬吊燈和綠色的窗框,輕輕的帶有一份舊冰室的質感。✨餐廳的中間位置刻意劃出了4個特色獨立卡座,能容納4至6人,能有效利用空間和舒緩佈局;卡座頂部更設置通花裝飾,讓餐廳看起來更具性格和趣味。服務:✨職員態度友善有禮,積極收拾餐具及清潔檯面。我們點了兩個[豪華 焼肉放題 (Premium Yakiniku Course) ] (各$329)。食物:🔥 套餐✨可任食各款高品質燒肉,包汽水任飲,每位一客Mövenpick雪糕。🥩 燒肉✨肉類選擇甚多,有柔嫩板腱、牛味濃郁的上級封門柳、油花均勻的上級牛肋肉、肥美的澳洲產和牛、軟嫩多汁的極上厚切牛舌、超盛蒜蓉黑胡椒豚腩肉等等,

環境:

服務:
✨職員態度友善有禮,積極收拾餐具及清潔檯面。

食物:
🔥 套餐

🥩 燒肉
✨肉類選擇甚多,有柔嫩板腱、牛味濃郁的上級封門柳、油花均勻的上級牛肋肉、肥美的澳洲產和牛、軟嫩多汁的極上厚切牛舌、超盛蒜蓉黑胡椒豚腩肉等等,數目多達二十多款!

✨嗜甜的筆者對於果香旨味牛肋肉感到深刻,天然的水果香氣及糖分讓牛肋肉更脂香肉甜,軟稔甘美。

🦑 海鮮及野菜
✨除了陸上的美食,亦有來自海洋的滋味,日本的帶子、廣島蠔和大蝦也是很不錯的選擇。
✨飲食要均衡,十多款富豐富維他命和膳食纖維的新鮮蔬菜當然也在菜單上。
✨還有提供多款沙律前菜、主食類和小食甜品選擇。

🍁 秋之美食
✨秋之美食乃期間限定的當季食材,包括結合味噌和三文魚的秋鮭鏘鏘燒、秋野菜五彩沙律、金黃蜜蜜燒蕃薯、色彩繽紛的秋野菜利尻醬油燒及蕨餅蒙布朗,富秋季特色。
✨筆者朋友最喜愛金黃蜜蜜燒蕃薯,甜滋滋的蜂蜜跟厚片紫薯相得益彰,香甜的味道令人沈醉。

✨推廣期有限,只於10月4日至11月7日內供應,快把握機會,一同來感受「食欲之秋」。

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物賣相🌸🌸🌸🌸
味道質素👅👅👅👅
整體價錢💸💸
性價比值⚖️⚖️⚖️⚖️
2021-10-22
2021-10-17 369 瀏覽
🎏️ 荃葵食到篤 — 牛太✨ 集合日韓燒肉於一身🥩🔥➖➖➖➖➖近排真係好鍾意喺荃灣搵食😆 因為呢附近唔單止多好嘢食 而且仲有2間namco玩😂 嚟開荃新天地呢頭玩 玩完就誤打誤撞入咗呢間燒肉舖試吓🥩美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 華美清馥燒肉放題 $288/100mins兩條友一齊都嗌左呢個餐 其實都已經有好多嘢食🤤 燒肉方面基本上有三種味可以揀 包括燒汁 鹽 同埋辛辣味🙌🏻 試過咁多隻始終都係燒汁冇得輸🤣 除咗牛肉佢都有韓式豬腩肉同埋雞肉 不過最出色嘅始終都係牛肉🥩🐄 除咗肉之外都有海鮮同埋蔬菜比大家燒🤩 海鮮方面有帶子 蠔🦪 同埋蝦等等 不過老實講個蠔就真心失望🤢 海鮮嘅質素明顯不及燒肉另外佢都有熟食提供 叫咗個韓式石鍋飯 味道一般 飯質比較爛🙈 見佢普普通通咁樣都冇再叫其他試了😂 值得一提嘅係佢哋做緊秋季主題食物🍁 有個秋鱖鏘鏘燒 (其實係辣味三文魚🤣) 同埋燒番薯都唔錯!!食到最尾梗係要食埋甜品啦😏 本身一人都有一杯movenpick 雪糕🤤 但係我都額外
🎏️ 荃葵食到篤 — 牛太✨ 集合日韓燒肉於一身🥩🔥

➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 華美清馥燒肉放題 $288/100mins

食到最尾梗係要食埋甜品啦😏 本身一人都有一杯movenpick 雪糕🤤 但係我都額外叫咗一份棉花糖 因為好耐冇食過要重拾一下以前燒嘢食嘅風味🥰

💰Total: $634

✅ 整體嚟講肉類係唔錯🥩 呢個價錢任食都中規中矩🤣

❌ 可惜嘅係熟食同埋海鮮就可能有進步嘅空間🙈

💡溫馨提示💡
在場見唔少人都等咗超過一個鐘 😂 如果大家有興趣食嘅話記得拎定gulu 同自己預時間啦🤣

今次隆重介紹呢間荃灣牛太燒肉🥰同朋友食得真係好滿足😍$288 華美清馥燒肉放題/100mins - 73款食物,究竟有咩食?淨係牛肉都超過10款(牛肋肉、牛仔骨、牛舌、牛脊肉、霜降迷你扒⋯)!仲有前盤(燒雞沙律、泡菜、豆芽、芝麻醬豆腐⋯⋯)、蔬菜類、🥬海鮮(燒蠔、牛油帶子、蝦、燒魷魚🤩⋯⋯)🦞、韓式石鍋飯、燒甜品🍮(超正,罕有😍鯛魚燒、棉花糖、香蕉🍌⋯⋯)恐怖嘅朋友仔叫極都唔識飽,睇圖就見到我地食咗幾多野食同埋燒肉😱😱😱😂😂😂波子汽水🥤出邊買都成$10/支,呢個燒肉放題任飲波子汽水,好爽好爽😄回哂本啦朋友們🥰😉🤘坐位闊落,姐姐店員仲親切過譚仔姐姐,我愛你們💕💕仲幫我地影合照留念😌影得幾靚添呀🥰加哂分
今次隆重介紹呢間荃灣牛太燒肉🥰同朋友食得真係好滿足😍

回哂本啦朋友們🥰😉🤘

2021-08-09
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2021-09-12 405 瀏覽
牛肉部位都算多元化,味道也配合大眾,有原味,海鹽和味噌。上菜速度好快,一般任食餐廳,落咗單你又怕漏單又要追單,都花好多時間去處理。呢間餐廳比我嘅感覺算唔錯,先用iPad自己點,每件計可能你會覺得咁少,但係就係逐件逐件計,你先知道嚟咗幾多,又唔浪費又知道點菜成功👍🏽除咗有不同牛的部位,又有少量海鮮,菜類和豬,兩人食左580,即240有任食水準高的牛,真係抵。員工服務態度都唔錯,我燒牛過火了,亦會主動來指點交流幾句,好友善成晚食得輕鬆開心🥳
牛肉部位都算多元化,味道也配合大眾,有原味,海鹽和味噌。

除咗有不同牛的部位,又有少量海鮮,菜類和豬,

兩人食左580,即240有任食水準高的牛,真係抵。

成晚食得輕鬆開心🥳
𝟸𝟶𝟸𝟷 𝙰𝚞𝚐 #食燒肉送水槍 #高質燒肉放題老公公司係荃灣, 要2個人拍下拖食下飯首選一定係荃灣🤣無錯! 呢間已列入「我的最愛」List ~ 極高質燒飲放題~無論海鮮定牛, 都一樣高水準 🤤「夏祭先食到」之特別盛合勁抵食, 黑毛和牛 夏祭特別燒肉放題超咁豪華嘅 浜燒海鮮盛合長過手掌嘅大大大虎蝦!彈牙鮑魚!牛油廣島蠔!大大粒扇貝!肉方面仲吸引凡惠顧 夏祭限定 日本產黑毛和牛 特別燒肉放題即送您 「特別日本產黑毛和牛盛合」😍盛合內嘅和牛部位,平時喺牛太食唔到嘅!仲要 極厚切!最特別係牛柳, 睇返先知係稀有部位, 只佔全牛3%!好好食! 入口即溶咁 黎得牛太!一定要叫牛舌!真心次次都咁好味!解釋不了今次重點之一係送水槍呀!細細支咁多把、一軟人齊齊玩!真係happy together !牛太夏祭小遊戲「釣魚🎣樂無窮」人人都有紀念品, 成功挑戰仲有機會獲得29%off , 即係7️⃣1️⃣折呀! 📍牛太荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48& G50號舖
𝟸𝟶𝟸𝟷 𝙰𝚞𝚐 #食燒肉送水槍 #高質燒肉放題
老公公司係荃灣, 要2個人拍下拖食下飯
首選一定係荃灣🤣
無錯! 呢間已列入「我的最愛」List ~

極高質燒飲放題~無論海鮮定牛, 都一樣高水準 🤤

「夏祭先食到」之特別盛合
勁抵食, 黑毛和牛 夏祭特別燒肉放題
超咁豪華嘅 浜燒海鮮盛合

長過手掌嘅大大大虎蝦!彈牙鮑魚!
牛油廣島蠔!大大粒扇貝!

肉方面仲吸引
凡惠顧 夏祭限定 日本產黑毛和牛 特別燒肉放題
即送您 「特別日本產黑毛和牛盛合」😍
盛合內嘅和牛部位,平時喺牛太食唔到嘅!仲要 極厚切!

最特別係牛柳, 睇返先知係稀有部位, 只佔全牛3%!
好好食! 入口即溶咁

黎得牛太!一定要叫牛舌!
真心次次都咁好味!解釋不了

今次重點之一係送水槍呀!細細支咁多把、一軟人齊齊玩!
真係happy together !

牛太夏祭小遊戲「釣魚🎣樂無窮」

📍牛太
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48& G50號舖
2021-08-30 270 瀏覽
好耐無去食燒肉喇,最近去咗位於荃灣嘅牛太,試咗佢嘅和牛燒肉放題🐮有82種類嘅食物可以任食🤩而且重包埋期間限定嘅豪華浜燒海鮮盛合🦐入面有鮑魚、扇貝、大蝦同生蠔🤩大蝦好大隻,啖啖都係肉😛另外重有日本直送懷舊波子汽水放題添💙夠晒開心🥳和牛套餐入面除咗和牛可以任食之外,重有好多牛嘅不同部位都可以食到,好似黑毛和牛嚴選霜降角切肉、牛肋肉、牛脊肉、牛胸腹肉、薄切牛舌、極上厚切牛舌…黑毛和牛燒兩燒已經食得🔥入口即溶好好味😋其他肉類亦有豬腩肉、豬頸肉、豬梅肉、雞腿肉等等,超級豐富😍大部份肉類都有鹽、燒汁同辛味噌3種味可以揀🤩除咗燒肉之外,仲有海鮮、野菜、沙律、前菜、泡菜、飯麵同甜品,好多選擇😍我自己最鍾意燒帶子同翠肉瓜😚帶子都可以任食😍佢用錫紙兜連埋牛油一齊上👍🏻另外重可以燒棉花糖同菠蘿添🍍食飽重有Movenpick雪糕可以食🍨

2021-08-01
2021-08-21 337 瀏覽
周末去荃灣行街街,再去食牛太燒肉放題😋和牛燒肉放題 (100mins) $458加送期間限定 - 豪華浜燒海鮮盛合 加送期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』放題入場玩夏祭遊戲🐠釣魚仔我淨係攞到小吉禮品,夏祭糖果🍬,多謝參與🤣和牛超高質😚見到都流口水燒完真係入口即溶😋和牛我地encore咗好多次🙊豪華浜燒海鮮盛合超豐富有大虎蝦、扇貝、鮑魚、生蠔大虎蝦啖啖肉,肉質厚實彈牙波子汽水係童年回憶飲多兩枝 Cheers!🥂放題仲有前菜、湯飯、肉類、甜品任點!最後記得食埋Movenpick雪糕🍨食到好滿足😋👏🏻
周末去荃灣行街街,再去食牛太燒肉放題😋
和牛燒肉放題 (100mins) $458
加送期間限定 - 豪華浜燒海鮮盛合
加送期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』放題

入場玩夏祭遊戲🐠釣魚仔
我淨係攞到小吉禮品,夏祭糖果🍬,多謝參與🤣

和牛超高質😚見到都流口水
燒完真係入口即溶😋
和牛我地encore咗好多次🙊

豪華浜燒海鮮盛合超豐富
有大虎蝦、扇貝、鮑魚、生蠔
大虎蝦啖啖肉,肉質厚實彈牙

波子汽水係童年回憶
飲多兩枝 Cheers!🥂

放題仲有前菜、湯飯、肉類、甜品任點!
最後記得食埋Movenpick雪糕🍨
食到好滿足😋👏🏻
2021-08-21 343 瀏覽
🔥注意注意!肉食愛好者請速速集合!🐮牛太燒肉主打高品質和牛放題,100分鐘任點,想吃什麼吃什麼!現正舉辦夏日祭典活動,入座前參加遊戲,每人都有紀念品或獎品:🔺大獎: 全單71折🔺中獎: 全單減$29, 再送日本夏祭扇🔺小獎: 糖果👅黑毛和牛「100分鐘特別燒肉放題套餐」成人$458,小童$214🦐送豪華海鮮盛盒:新鮮鮑魚、虎蝦、生蠔、帆立貝🔫任飲日本直送懷舊『波子汽水』放題同行小朋友(8歲以下), 即送夏日狂歡水槍一支 💡溫馨提示:必须要空着肚子来由其這麼多高質的肉肉不過還是要強調一點「不要浪費食物」👏🏻回本之選:日本產黑毛和牛, 包括有嚴選霜降牛肋肉、牛脊肉、角切肉, 顏值超高的雪花紋,厚實的口感和彈牙的肉質,好吃已經不足以來形容了!🎀只吃和牛不夠過癮,還有各種海鮮、主食、甜點、酒水飲料填滿胃里的空隙。🍧最後每位可享Movenpick雪糕一杯
🔥
注意注意!
肉食愛好者請速速集合!

🐮

🔺大獎: 全單71折
🔺中獎: 全單減$29, 再送日本夏祭扇
🔺小獎: 糖果

👅
黑毛和牛「100分鐘特別燒肉放題套餐」
成人$458,小童$214

🦐
送豪華海鮮盛盒:新鮮鮑魚、虎蝦、生蠔、帆立貝

🔫
任飲日本直送懷舊『波子汽水』放題
同行小朋友(8歲以下), 即送夏日狂歡水槍一支

💡
溫馨提示:
必须要空着肚子来
由其這麼多高質的肉肉
不過還是要強調一點「不要浪費食物」

👏🏻
回本之選:

🎀

🍧
最後每位可享Movenpick雪糕一杯

2021-08-12
  • 黑毛牛脊肉
2021-08-12 446 瀏覽
𝙞'𝙫𝙚 𝙖𝙡𝙬𝙖𝙮𝙨 𝙗𝙚𝙚𝙣 𝙖 𝙟𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙮𝙖𝙠𝙞𝙣𝙞𝙠𝙪 𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙢𝙮 𝙛𝙖𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚 𝙟𝙥 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨. 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙝𝙤𝙞𝙘𝙚 𝙤𝙛 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙖𝙣𝙙 @gyuta_wagyu 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧 𝙖𝙧𝙚 𝙦𝙪𝙞𝙩𝙚 𝙚𝙭𝙩𝙚𝙣𝙨𝙞𝙫𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙡𝙡 𝙬𝙚𝙡𝙡 𝙢𝙖𝙧𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙧𝙚𝙨𝙚𝙢𝙗𝙡𝙚 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙠𝙗𝙗𝙦. 𝙬𝙝𝙖𝙩 𝙨𝙪𝙧𝙥𝙧𝙞𝙨𝙚𝙨 𝙢𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙞𝙨 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧 𝙧𝙖𝙢𝙪𝙣𝙚🤩(𝙖 𝙟𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙘𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙨𝙤𝙛𝙩 𝙙𝙧𝙞𝙣𝙠) 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙖𝙡𝙡-𝙮𝙤𝙪-𝙘𝙖𝙣-𝙚𝙖𝙩 𝙢𝙚𝙣𝙪. 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙞 𝙩𝙝𝙞𝙣𝙠 𝙞𝙩'𝙨 𝙖 𝙜𝙧𝙚𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙚𝙭𝙥𝙚𝙧𝙞𝙚𝙣𝙘𝙚💯.早排出開荃灣整嘢經過見到牛太出左個夏日祭,入座前抽中大獎仲有29%off,不過我就冇咩呢啲運🤣 坐低即刻整返支日本直送波子氣水,食物方面推介厚切牛舌,食落爽口彈牙,特選霜降迷你牛扒同牛肋肉都唔錯幾稔身,另外海鮮方面選擇都幾多,竟然包埋燒蠔,不過就細隻啲冇咁鮮甜
早排出開荃灣整嘢經過見到牛太出左個夏日祭,入座前抽中大獎仲有29%off,不過我就冇咩呢啲運🤣 坐低即刻整返支日本直送波子氣水,食物方面推介厚切牛舌,食落爽口彈牙,特選霜降迷你牛扒同牛肋肉都唔錯幾稔身,另外海鮮方面選擇都幾多,竟然包埋燒蠔,不過就細隻啲冇咁鮮甜,另外仲有豬頸肉、雞腿肉、多款冷面拉麵石鍋飯等等,至於甜品因為食得太飽冇叫到,不過見人哋有燒棉花糖、朱古力香蕉、鯛魚燒果啲好似都唔差,最尾食咗杯mövenpick雪糕就算~
1K
2021-08-07 4368 瀏覽
消費券到來,當然要把握機會,好好品嚐高質的日式燒肉。牛太格局時尚,空間感寬闊,牆上畫滿牛牛壁畫,坐在舒適的卡位,享用日本直送的黑毛和牛。100mins和牛燒肉放題 ($458/person) 十分豐盛,除了任吃和牛,還有期間限定: 豪華浜燒海鮮盛合、日本直送『波子汽水』放題,滿足味蕾。店面有夏祭遊戲─玩具釣魚機,三十秒內鬥快釣金魚,充滿兒時回憶,可以贏取不同獎品。日本產黑毛和牛●嚴選霜降牛肋肉●嚴選霜降牛脊肉●嚴選霜降角切肉●秘制燒汁壺漬牛肋肉●特選三品盛合選擇琳琅滿目,和牛迷人嫰紅,霜降雪花滿佈,令人一見傾心。霜降牛肋肉肥美厚身,油脂被猛火迫出,由豔紅變成深褐色,傳來陣陣炭燒牛肉。燒至七成熟,邊沿焦脆,入口腍滑、細嫰,熱燙的牛肉汁在口腔迴盪,令人醉心。牛脊肉十分邪惡,質感綿化、黏牙,肉汁油潤豐沛,沾上岩鹽,另有一番滋味! 角切肉呈立方型,在爐上快炒,一口size放入口中慢慢咀嚼,釋出香濃的肉汁,十分吸引。壺漬牛肋肉被醃漬,讓醬漬沁入牛肉,內裡肉香加倍誘發,入口油香四溢。豪華浜燒海鮮盛合盛合是海鮮大集匯: 鮑魚、帆立貝、巨型虎蝦及牛油帶子,鮑魚圓潤厚實,燒至表面微微焦褐,用較剪剪開,肉

日本產黑毛和牛
●嚴選霜降牛肋肉
●嚴選霜降牛脊肉
●嚴選霜降角切肉
●秘制燒汁壺漬牛肋肉
●特選三品盛合

豪華浜燒海鮮盛合
盛合是海鮮大集匯: 鮑魚、帆立貝、巨型虎蝦及牛油帶子,鮑魚圓潤厚實,燒至表面微微焦褐,用較剪剪開,肉感滑溜、有嚼勁。品嚐到鮑魚的純樸鮮香。帆立貝大顆,以牛油燒製至慢慢起泡,完全浸泡在牛油當中,大啖啜入口,貝身滑溜彈牙,連濃郁的醬汁呷一口,細膩滋味。虎蝦巨型,如手掌般大,肉質紮實,鮮味停不了。

吃完海鮮盛合,仍可ENCORE其他海鮮配料,牛油蒜蓉燒蠔、燒大蝦、魷魚仔及海之幸海鮮大匯,燒蠔柔軟,充滿惹味蒜蓉汁;魷魚仔煨至煙韌,熱辣辣又香口。

前菜:
●吞拿魚蕃茄他他
●辛辣涷豆腐
●流心芝士奄列
●涼拌芽菜/泡菜
●牛油蒜蓉金菇
吞拿魚蕃茄他他十分清爽,酸香解膩。一邊吃燒肉,一邊吃涷豆腐清新味蕾,白滑的豆腐碰上辛辣醬,微辣、透心涼。金菇經燒烤後,吸收了牛油和蒜汁精華,一梳梳金菇掛滿細膩醬汁,十分滋味。

主食:
●韓式芝士石鍋飯
●迷你蕃茄冷烏冬
●豚骨湯拉麵
●流心蛋飯
蕃茄冷烏冬滑溜綿彈,掛滿酸甜蕃茄湯,清涼味覺。拮穿流心蛋,蛋醬入口絲滑、冰涼,拌勻米飯,啖啖香稠。
甜品:
●燒蕃薯仔
●燒菠蘿
●燒綿花糖
●奶油鯛魚燒
●MOVENPICK雪糕
蕃薯仔純樸清甜,外脆內黏糯,十分吸引。燒菠蘿香甜解膩,咬一口菠蘿汁在口中洶湧而出。最後少不了奶油鯛魚燒,魚仔造型可愛,燒至表面金黃,入口脆卜卜,柔滑內餡,散發濃郁奶油香氣。每位限一杯MOVENPICK雪糕,草莓果蓉微妙酸甜,份外迷人。
15 分鐘 (堂食)
2021-08-05 524 瀏覽
✨牛太✨ BE HAPPY❤️ 夏日祭典❤️🌈祭典釣魚遊戲 ~ 人人有份,永不落空。大吉 : 全單29%中吉 : 減$29送日本涼扇小吉 : 夏祭糖果💫黑毛和牛100分鐘燒肉放題套餐✅凡惠顧 $458 黑毛和牛特別燒肉放題,就送豪華浜燒海鮮盛合。😋扇貝、大蝦、鮑魚、生蠔,海鮮盛合夠哂豐富。海鮮好新鮮,啖啖滿足。✅同時可享日本 ASAHI 啤酒任飲一邊食和牛一邊飲啤酒真係好爽架!✅小朋友幫襯會送夏日水鐵砲一支,可以帶去沙灘玩!✅而惠顧$288以上套裝可享日本直送懷舊波子汽水放題盡情感受日本夏日祭典👍🏻必食之選 ~ 黑毛和牛嚴選霜降牛脊肉、黑毛和牛嚴選霜降牛肋肉、黑毛和牛嚴選霜降角切肉油脂豐富,紋理清晰,油花比例岩岩好。👍🏻每一碟質素一樣咁好,唔會有一碟比一碟差。😍入口即溶,好鬆好軟好有肉味,CP值好高。🌈肉類有其他選擇,好多選擇,真係唔知點選擇。▶️特選牛胸腹肉、特選牛霜降迷你扒、牛仔骨、嚴選霜降秘制燒汁壼漬牛肋肉 、薄切牛舌、極上厚切牛舌▶️豬腩肉、豬梅肉、豬頸肉、雞腿肉同美式大香腸等等▶️仲有好多蔬果選擇,唔一一細數啦!IPAD 點食物好方便未曾出現漏單情況,而且係ORDER幾多就黎幾多。👍🏻
✨牛太✨
BE HAPPY❤️ 夏日祭典❤️
🌈祭典釣魚遊戲 ~ 人人有份,永不落空。
大吉 : 全單29%
中吉 : 減$29送日本涼扇
小吉 : 夏祭糖果

💫黑毛和牛100分鐘燒肉放題套餐
😋扇貝、大蝦、鮑魚、生蠔,海鮮盛合夠哂豐富。
海鮮好新鮮,啖啖滿足。

✅同時可享日本 ASAHI 啤酒任飲
一邊食和牛一邊飲啤酒真係好爽架!
✅小朋友幫襯會送夏日水鐵砲一支,可以帶去沙灘玩!
✅而惠顧$288以上套裝可享日本直送懷舊波子汽水放題
盡情感受日本夏日祭典

油脂豐富,紋理清晰,油花比例岩岩好。
👍🏻每一碟質素一樣咁好,唔會有一碟比一碟差。
😍入口即溶,好鬆好軟好有肉味,CP值好高。

🌈肉類有其他選擇,好多選擇,真係唔知點選擇。
▶️豬腩肉、豬梅肉、豬頸肉、雞腿肉同美式大香腸等等
▶️仲有好多蔬果選擇,唔一一細數啦!

👍🏻個人推介
❤️黑毛和牛嚴選霜降牛脊肉 ~ 食落真係好軟好淋好有牛味
❤️極上厚切牛舌 ~ 外脆內軟好濃香
❤️洋葱 ~ 燒完真係勁香,帶有微微辛辣,好刺激

😎食完肉就一定係要燒棉花糖同菠蘿
😋棉花糖外面脆脆地入面就軟綿綿。⭐️🌧食完一粒又一粒😋

👍🏻最後一定要講服務員係超細心,好有HEART,服務真係超讚。
已經好耐冇燒肉🍖,妹妹燒肉癮起就陪佢去食一次😙。呢間牛太相信好多人都聽過,不過我哋自己就冇食過。今次去咗荃灣分店試一試,環境唔錯乾淨企理,而且裝修都算係新潮型格。等位期間店員仲俾我哋玩左個釣魚遊戲🎣,玩完仲會有小禮物送添🎁。.📍 華美清馥燒肉放題 ($288)Great Beef Course晚市放題有3款燒肉放題可以揀,今次我哋揀咗中間價位個款。一共有73款食物,肉類、海鮮、飯麵、前菜、甜品堂汽水都任食任飲。呢段時間做緊期間限定 ,日本直送嘅『波子汽水』都係任叫🤟🏻。.肉類有齊牛、豬、雞,分為鹽燒、燒汁同辛辣味。我哋重點食牛🐃,都叫咗好多款,不過食落冇想像中咁好, 醃得唔夠入味而且唔夠嫰滑油潤。海鮮選擇唔多,但帆立貝同蝦都唔錯🦐🐚。另外仲叫咗啲前菜、黑松露溫泉蛋飯🐣🍚同蕃茄冷烏冬🍅。主食另外仲有石頭鍋飯同拉麵🍜,選擇算喺唔少。蔬菜類方面🥬,蒜蓉牛油金菇真係必嗌。.甜品有燒香蕉🍌、蛋糕🍰、燒菠蘿🍍同棉花糖等等。另外就住舉行緊夏祭活動🎏,多咗2款新式甜品,分別係小丸子同鯛魚燒。兩款都要自己燒過先食得,小丸子🍡真係特別有驚喜,點埋佢比嘅沙律醬同章魚燒醬🐙,真係有啲去咗日本嘅感覺🇯🇵。最尾仲

📍 華美清馥燒肉放題 ($288)
Great Beef Course

甜品有燒香蕉🍌、蛋糕🍰、燒菠蘿🍍同棉花糖等等。另外就住舉行緊夏祭活動🎏,多咗2款新式甜品,分別係小丸子同鯛魚燒。兩款都要自己燒過先食得,小丸子🍡真係特別有驚喜,點埋佢比嘅沙律醬同章魚燒醬🐙,真係有啲去咗日本嘅感覺🇯🇵。最尾仲有Movenpick食添!

整體嚟講燒肉嘅質素有啲失望,尤其牛肉未夠肥美🥩。服務方面人手雖然唔算多但係職員都好有禮貌,呢點值得讚下👍🏻。
2021-07-31 414 瀏覽
👧🏻Caca暑假周圍去~夏祭活動🎏今日黎到荃新天地嘅日式和牛放題店,一入去🈶玩夏祭小遊戲,成功釣到魚仔有獎品🎁👧🏻Caca今次食乜野?🇯🇵夏祭和牛燒肉放題·2人前 (100mins) 🎏期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』🎏期間限定 -豪華浜燒海鮮盛合 🈶大虎蝦、鮑魚、牛油帆立貝、日本蠔,放入爐燒都散發出香烤味,加蒜蓉牛油一齊食,鮮味又超滿足🈶和牛盛盒:特選牛肋肉、牛脊肉、牛胸腹肉、霜降牛迷你扒,果然每款都係特選靚牛,食落油脂均勻,牛味十足,入口漫溶化嘅感覺🥰🥰🥰🈶豬肉類、湯類、鍋飯類、野菜、菠蘿、日本小蕃薯、棉花糖等任食任點🥢🥢
👧🏻Caca暑假周圍去~夏祭活動🎏

👧🏻Caca今次食乜野?
🇯🇵夏祭和牛燒肉放題·2人前 (100mins)
🎏期間限定 - 日本直送懷舊『波子汽水』
🎏期間限定 -豪華浜燒海鮮盛合
2021-07-26
2021-07-31 377 瀏覽
荃灣真係好多好嘢食,牛太最近搞咗個「夏日祭典」所以一於試吓我哋order咗「和牛燒肉放題」期間限定仲送你 + 豪華浜燒海鮮盛合 +日本直送懷舊波子汽水放題入坐前會有個「夏日祭典遊戲」俾你玩~挑戰成功的話仲有71折扣優惠添我只有安慰獎食物黎啦~見到個賣相已經好靚!每件和牛嘅油脂分份都好靚,而且份量都好多,CP值相當高其中日本產黑毛和牛嚴選霜降牛肋肉我就最like,肉味和油花味道比較平衡 另外牛舌都幾厚身入口有啲爽。豪華浜燒海鮮盛合好豐富,蝦超吸大隻!係大過我隻手~ 仲有鮑魚、生蠔🦪帶子等 甜品方面有燒菠蘿、燒小番薯和Movenpick雪糕等🍧總括嚟講呢個和牛套餐性價比好高,四百幾可以任食和牛加海鮮拼盤,最重要係牛肉質素好,絕對冇失望
荃灣真係好多好嘢食,牛太最近搞咗個「夏日祭典」所以一於試吓

另外牛舌都幾厚身入口有啲爽。

甜品方面有燒菠蘿、燒小番薯和Movenpick雪糕等🍧

2021-07-30 249 瀏覽
Let's eat Wagyu 100 mins Special Wagyu Course黑毛和牛100分鐘特別燒肉放題套餐 $458(Adult/成人) $214(Kid/小童)Featuring/套餐內容▪︎Marbled Wagyu Karubi/霜降牛肋肉▪︎Marbled Wagyu Cube/霜降角切肉▪︎Wagyu Chunk Roll/牛脊肉*攜同8歲以下小朋友惠顧套餐,送夏日狂歡水槍、每枱一支Summer Festival free offer/期間限定附送▪︎Deluxe Seafood Platter/豪華海鮮盛合▪︎Nostalgic Ramune Soda/懷舊波子汽水▪︎Asahi Beer/任飲日本啤酒*Be Happy Little Game/Be Happy夏日祭典遊戲~金魚釣釣樂禮物 ▪︎First prize: 29% off total bill/大吉:全單29% off▪︎Second prize: $29 off with Summer Festival Fan/中吉:立減$29加送日本夏祭涼扇▪︎Third prize: Japanese Candies/小
Let's eat Wagyu

100 mins Special Wagyu Course
黑毛和牛100分鐘特別燒肉放題套餐
$458(Adult/成人) $214(Kid/小童)

Featuring/套餐內容
▪︎Marbled Wagyu Karubi/霜降牛肋肉
▪︎Marbled Wagyu Cube/霜降角切肉
▪︎Wagyu Chunk Roll/牛脊肉

*攜同8歲以下小朋友惠顧套餐,送夏日狂歡水槍、每枱一支

▪︎Asahi Beer/任飲日本啤酒

禮物
▪︎Third prize: Japanese Candies/小吉:夏祭糖果

Premium Wagyu was well-marinated beforehand, I just ate them right after grilled without dipping sauce. Meat was soft, tender, juicy and flavorsome, karubi & chunk rolls were my favorite, perfect paired with Asahi Beer & Ramune Soda. Wagyu course came with fresh seafood such as prawns, abalones, oysters & scallops, we had also grilled some interesting sides like marshmallow◽, banana & pineapple. Panna Cotta Raspberry Mövenpick ice cream to end our meal flawlessly

Credit:
Prompt service! Staffs are attentive & friendly

呢個夏祭特選黑毛和牛套餐好抵,適合一家大細或成班朋友嚟食,有食有玩有禮物、超happy!一衆燒肉控記住book位、呢間勁爆場

*要讚店的職員們,話頭醒尾一眼關七動作快,態度友善親切

牛太 Gyuta
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48 & G50號舖