2021-12-01 35 瀏覽
🇭🇰牛太·豪華燒肉放題$329前幾日天氣凍D好想食D暖笠笠既野 所以就黎左呢度食燒肉放題🥳🥳佢呢度超多野食揀 我最中意係佢有生菜比你包黎食 仲有D韓式小碟 感覺輕盈好多 不過佢呢度就甜品同埋蔬菜類出色啲🤣🤣·日本產豚腩肉 l 豬頸肉 l 羊架燒雞軟骨串 l 鹽燒手羽 l 雞腿肉 l 燒雞腎串極上厚切牛舌 l 澳洲產和牛五品盛盒佢呢度嘅豬腩肉超正 佢係真係肥瘦相間 燒完啲肥膏超脆 夾埋生菜同埋泡菜口感超豐富🤩之後佢個豬頸肉都唔錯 唔會話太肥 幾有咬口 個羊架都係啖啖肉 而且唔會太騷😎之後佢啲雞都唔錯既 尤其係佢個雞軟骨 不過佢個雞腿肉我自己就覺得似雞柳多啲 唔算話好嫩🐤最後牛方面我自己就覺得真係遜色少少 佢個五品盛盒都係正常水平 不過佢個厚切牛舌就真係好正 好厚身 而且質地好好😌😋😋·人氣大虎蝦 l 原隻魷魚仔 l 鹽燒帆立貝翠玉瓜 l 雞髀菇 l 粟米 l 鮮冬菇 l 蒜蓉燒金菇之後佢嘅海鮮就正常發揮啦 比較好食係佢個魷魚仔 反而佢啲蔬菜大部分都好好食 尤其係佢個翠玉瓜超juicy 之後菇類全部都唔錯 個粟米都幾甜🌽·燒菠蘿 l 甜燒牛油番薯仔 l 醬油海苔年糕串 l movenpic
🇭🇰牛太
澳洲產和牛五品盛盒
上級封門柳

人氣大虎蝦 l 原隻魷魚仔 l 鹽燒帆立貝
翠玉瓜 l 雞髀菇 l 粟米 l 鮮冬菇 l 蒜蓉燒金菇
燒菠蘿 l 甜燒牛油番薯仔 l 醬油海苔年糕串 l movenpick雪糕
韓式小碟

大家記住一定要留肚食佢既甜品🤤🤤佢既菠蘿幾大舊 而且真係超甜 燒完勁juicy🍍之後佢個蕃薯仔又係好軟糯🍠最後佢個醬油海苔年糕都超有驚喜 佢係超級煙煙韌韌 而且唔係死韌個種 係真係外脆內軟 配埋佢個豉油味 超好食🍘最後佢仲有movenpick雪糕 燒完肉食翻一杯真係超級滿足🍨
#rbyeat
#rby日本菜 #rby韓國菜
#rby荃灣
📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48& G50號舖
上級封門柳
2021-11-29 40 瀏覽
荃灣區越來越發展得興旺,區內有很多美食,經常看食評都會看到這裏的燒牛肉放題,今晚便專程坐車來到。這裡的放題每位$329,包括:不同牛肉部位,沙律、前菜、海鮮、野菜、飯、麵、湯、小食、汽水和甜品。上級封門柳、柔嫩板鍵、上級牛肋肉、上級腹胸扒、牛肋條、牛脊肉、一口牛肋肉,款款都牛肉味道濃郁,有些有醬汁調制過,有些沒有,最重要燒成之後加點自家特製的醬油,便已經很好味道。如果覺得牛肉很油膩的時候,可以用生菜包果醬,可以減少油膩感。日本產豚腩肉、丹麥皇冠腩肉,兩款的油脂都很甘香,肉質鮮甜味美。吃飽了牛肉和豬腩肉之後,點些海鮮,平衡一下胃口。最後埋單的時候,侍應送上每人一杯雪糕,便為今晚畫上了完美的句號。

吃飽了牛肉和豬腩肉之後,點些海鮮,平衡一下胃口。

2021-11-29 49 瀏覽
今日同食肉獸朋友食燒肉放題,佢超開心,早餐都唔食,諗住響呢100分鐘嘅放題入面狂食回本。入到餐廳,環境整潔,完全冇油煙和油淋淋感覺。事不宜遲,我哋即刻爭取時間scan QR code 點食物。先食前菜,有多款選擇,有韓式泡菜,涼拌菠菜,涼拌芽菜,芥末八爪魚等等。其中芥末八爪魚有驚喜,八爪魚原來是生的,口感好好。來到主角燒肉啦,我地主力食牛,有多款牛肉部位選擇,牛仔骨、牛板腱、牛肋肉、封門柳等。我地特別喜歡封門柳,質地柔嫩多肉汁,沾上少少醬汁食,真係食唔停口。澳洲產和牛五品盛盒,一個拼盤有齊不同部位,和牛油花特別甘香,澳洲產嘅牛亦牛肉味較香濃。另外,果香旨味牛肋肉非常特別,有一個小樽盛著牛肋肉,特製醬汁及菠蘿醃製,賣相新奇,薄薄而油脂豐富嘅牛肋肉好柔滑且散發果香,連同鮮甜多汁燒菠蘿及用生菜包著吃,別有一番滋味。除牛之外,還有雞肉同豚肉。我哋試咗大大隻燒雞翼同埋日本產豚肉腩。超盛蒜蓉黑胡椒日本豚腩,燒到甘香焦脆,非常邪惡,可以用生菜包著吃,平衡一下。海鮮方面有大虎蝦,鹽燒帆立貝以及魷魚。大虎蝦好新鮮,鮮甜彈牙,鹽燒帆立貝配以牛油,超香。我哋都食咗2 rounds。另外,食咗咁多肉多食返咗啲

另外,食咗咁多肉多食返咗啲蔬菜平衡下,有香草雜菜盒同埋牛油粟米。

食到呢度已經非常飽,但係點都要最後食埋甜品鯛魚燒,同movenpick 雪糕,呢餐就係咁完美咁完結。
2021-11-29 617 瀏覽
🌸荃灣燒肉🌸牛太🥩適逢天氣轉冷,踏入了燒肉的季節。今天相約好友到一間位於荃灣的日式燒肉放題店-「牛太」享用一頓滋味日式燒肉放題❗餐廳寬敞舒適,裝修以簡約風為主調,座位相當舒適寬闊❗店員殷勤有禮,不時會替客人收拾碗碟及更換烤肉網,而客人主要透過二維碼自助點餐,非常方便快捷❗1️⃣餐廳提供多款100分鐘燒肉放題組合,而同一枱的客人需要惠顧同款燒肉放題組合,🍽我們惠顧了以下100分鐘燒肉放題套餐:👉🏻 豪華燒肉放題 $329@而放題套餐包括:🥗前菜有惹味芥末八爪魚、滋味韓式泡菜、清新紫菜沙律及椰菜沙律等。🐂嚴選牛肉有多款嚴選牛肉,牛肉主要以燒肉或鹽醃制,而我主要點了燒肉汁醃制的柔嫩皮腱、牛肋肉、牛肋條、鹽味牛仔骨、澳洲產和牛五品盛合及果香旨味牛肋肉,牛肉肉質鮮嫩,烤熟後口感不會韌,澳洲和牛更是入口即溶。除此之外,還有其他部位如牛舌及牛腸等,🐷嚴選豚、雞及羊肉我點了滋味香滑的鹽燒手羽、粒粒滋味燒雞軟骨串,還有多款豚楠肉、豬頸肉、雞腿肉、燒雞腎串、美式大肉腸及羊架等。🐟海鮮有多款新鮮時令海鮮如牛油帆立貝、鮮味大蝦及新鮮彈牙魷魚等。🥬蔬菜配料有多款各式各樣的時令蔬菜如生菜、蒜蓉金菇、南瓜及杏鮑菇等豐富
🌸荃灣燒肉🌸牛太🥩

🍽我們惠顧了以下100分鐘燒肉放題套餐:
👉🏻 豪華燒肉放題 $329@

放題套餐包括:

🥗前菜
有惹味芥末八爪魚、滋味韓式泡菜、清新紫菜沙律及椰菜沙律等。
前菜
🐂嚴選牛肉

🐷嚴選豚、雞及羊肉
🐟海鮮
有多款新鮮時令海鮮如牛油帆立貝、鮮味大蝦及新鮮彈牙魷魚等。
🥬蔬菜配料
有多款各式各樣的時令蔬菜如生菜、蒜蓉金菇、南瓜及杏鮑菇等豐富配料。

🍲熟食
有多款熱炳炳的即叫即制的滋味熟食,如韓式辛辣海鮮豆腐鍋、豚骨湯拉麵、熱炳炳的辛辣牛肋肉湯飯及明太子芝士石鍋飯等。
辛辣牛肋肉湯飯
🍨甜品
有多款特式甜品供燒烤,有精美的迷你鯛魚燒(有紅豆、奶油餡選擇)、特色燒香蕉、燒棉花糖、醬油海苔年糕串、甜燒牛油蕃薯仔等。
甜品
另外每位還可選擇一款獨立包裝的Movenpick 雪糕,有士多啤梨、朱古力及雲呢嗱口味供選擇。
雪糕
🥤飲品
有多款飲品任君選擇,包括多款罐裝飲品如可樂、無糖可樂、忌廉汽水、烏龍茶及檸檬綠茶等

醬料方面,有自家秘制味噌燒肉汁、麻香鹽醬、秘制甘醬油、山椒粉、七味粉等!
醬油
總括而言,此日式燒肉放題食物質素高,有多款新鮮肉食選擇❗是荃灣區內必到的日式燒肉放題之選❗
2021-11-27
醬油
  • Movenpick雪糕
  • 迷你鯛魚燒
2021-11-29 31 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一間保證食到捧個肚走嘅燒肉放題店🔥座位舒適 食物選擇多不勝數😍❶豪華燒肉放題 $329呢個套餐可以享受1️⃣0️⃣0️⃣分鐘瘋狂喪食掃一掃QR code就可以輕易落單📱最抵讚嘅係上菜速度好✨而且每一碟嘅份量都好大😚肉類方面選擇多 有齊牛、雞、豬、羊🤩單係牛肉已經足足有1️⃣5️⃣款以上可供選擇牛味濃郁既封門柳、柔嫩既板腱、油花豐富既牛肋肉、軟嫩既牛舌等都係菜單內🐂肉類大部份都係用燒汁、鹽、辛味噌來調味🧂個人而言偏向鍾意鹽 食到肉類本身嘅味道🤔整體而言肉類嘅質素都唔差😋海鮮方面帆立貝係必食推介🌊餐廳會用錫紙盆盛載帆立⚓️放係爐上面燒就得啦😵細細粒 勝在彈牙鮮甜👍🏻另外蔬菜選擇多🥬仲有各款醒胃既沙律前菜🥗大家可以按照個人喜好落單✔️除此以外呢個套餐仲包左麵飯湯🌾有韓式嘅辛辣海鮮豆腐鍋又有日式冷稻庭烏冬🥢我今次就試咗冷稻庭烏冬🇯🇵份量唔會太大 入口冰凍爽滑❄️完全唔使驚唔夠飽😆甜品方面🍰呢個套餐包左一杯MOVENPICK雪糕🍦餐單入邊仲有其他甜品🍡
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

一間保證食到捧個肚走嘅燒肉放題店🔥
座位舒適 食物選擇多不勝數😍

❶豪華燒肉放題 $329
呢個套餐可以享受1️⃣0️⃣0️⃣分鐘瘋狂喪食
掃一掃QR code就可以輕易落單📱
最抵讚嘅係上菜速度好✨
而且每一碟嘅份量都好大😚

肉類方面選擇多 有齊牛、雞、豬、羊🤩
單係牛肉已經足足有1️⃣5️⃣款以上可供選擇
肉類大部份都係用燒汁、鹽、辛味噌來調味🧂
個人而言偏向鍾意鹽 食到肉類本身嘅味道🤔

甜品方面🍰
呢個套餐包左一杯MOVENPICK雪糕🍦
餐單入邊仲有其他甜品🍡

2021-11-29 314 瀏覽
個人推介指數 8分 (10分為滿分) 近日天氣開始漸冷, 最好就是打邊爐或吃燒肉, 我和太太就較喜歡食烤肉, 夠香口之餘, 更能吃到食材的原汁原味, 不過坊間這類型的烤肉店, 通常是價錢不菲, 或是只有將貨就價式的放題店, 實不容易找到既有水準價錢又商宜的燒烤店, 更遑論是放題店. 是晚是我和太太的結婚週年, 今年論到她為我們選擇驚喜, 我滿是期待, 因為她推介的一向有保証. 最後被通知到荃灣一間燒肉放題店, 心情又緊張又興奮.緊張是因為一向吃放題式的燒肉店都有點保留, 食材方面也是比較一般.興奮是因為相信太太的推介.上圖是店內的環境, 坐位舒適整潔, 最緊要枱子夠大, 往後大家更清楚了. 因為有工務的原故, 是晚我來晚了點, 太太已預先為我們準備好食物. 完成工作後趕過來, 望見以上的場面, 實在是相當興奮.終於可以重拾我們拍拖的時的吃貨本色.還有, 開心的原因是又再一次証明我太太是有眼光之人.一眼掃過去, 已能看見食材絶對不是將貨就價, 是上等的食材.看見又怎能不興奮呢!首先說說牛仔骨, 肉質很結實,有咬口, 牛味剛剛好, 最好吃其原味, 不用沾任何醬料. 以上的是牛小排, 封門柳

最後被通知到荃灣一間燒肉放題店, 心情又緊張又興奮.
興奮是因為相信太太的推介.

完成工作後趕過來, 望見以上的場面, 實在是相當興奮.
終於可以重拾我們拍拖的時的吃貨本色.
還有, 開心的原因是又再一次証明我太太是有眼光之人.
看見又怎能不興奮呢!

以上的是牛小排, 封門柳 和牛肩肉
我本人就最喜歡牛小排, 怎樣燒, 肉質也是那樣細嫩.
最好燒到有小小焦香再加點SALT 來調味就可以.
太太就喜歡封門柳, 牛味差不多最濃郁的一種.

牛肋條是高貴的食材, 肉質也是結實
有醬油味和用樽子醃製兩款.
最好原條放上去燒, 肉汁才能鎖住.
再用生菜包住來品嚐, 重點也是不用沾其他醬料.

再來換換口味, 試試來自日本的豬腩肉和豬頸肉
豬腩肉油花分佈分明, 一層油一層肉.
最好是耐心地燒到香脆, 加些山椒調味, 再夾上生菜和泡菜來吃, 相當惹味.
豬頸肉也是燒到香脆, 我個人喜好沾些果實甘味醬油就最夾.

以上的配菜和調味, 食客大可根據自己的喜好來加添
我個人就最喜歡以泡菜夾住燒肉來食, 很能中和燒肉的熱和膩

看看以上燒烤的畫面, 身体馬上感到暖暖的.

除了肉類, 我們點選的放題還能夠點新鮮的海鮮
包括大大隻的蝦, 魷魚和帆立貝, 質素也萛不錯.

吃了很多肉類, 中間也要吃些蔬菜來間場
除了主要的配角生菜外, 最令我們着迷的就是燒菠蘿
燒到外層燒香, 菠蘿的糖份更能提升, 相當解油解膩和開胃.

最後每人還能選一柸MOVENPICK 雪糕
就是一個完美的作結

平日沒有飯氣不歡的, 今日我也破例, 一點米飯主食也沒有吃過.
感覺又不錯, 雖然吃了那麼多肉類 (基本上我們兩位吃貨也鯨吞了九成的食物,絶對沒浪費),
 也沒有太過飽膩的感覺.

是晚我們真是只能說很滿意很滿足和很充實
整體來說不論食物質素選擇, 服務,價錢和舒適度都接近滿分
如果連雪糕也能每人兩柸那就肯定是100分
我們也幾肯定會再來安歌.
這個週年紀念相當美滿
2021-11-23
2021-11-27 45 瀏覽
Happy Friday晚上嚟到位於荃灣荃新天地的「牛太」嘆返個日式燒肉放題🔥餐廳主打年輕人市場,提供全新口味優質牛肉+全新美味醬汁,係同朋友共聚美好時光嘅好地方牛太設有三種價錢嘅100分鐘燒肉放題,我就揀咗豪華燒肉放題,價值$329,可以任食各種高品質燒肉,配上六款燒肉醬料,仲包汽水任飲,每位一客Movenpick雪糕澳洲產和牛 五品盛合可以一次過試晒五款澳洲產和牛嘅五品盛合,肉味無比香濃,肉汁四溢牛仔骨脂肪含量較多的牛仔骨,入口軟腍,充滿肉脂香牛肋肉雪花分布均勻嘅牛肋肉,燒到七成熟就啱啱好,口感香軟有彈性,肉味濃郁薄切牛舌 配蔥鹽醬牛舌香濃美味,配上特製蔥鹽醬,鹹香滋味,有助提鮮牛脊肉大大片,脂肪含量低,肉質相對較結實,牛肉味道濃郁香蔥日本溫泉蛋飯配黑松露醬油粒粒分明嘅珍珠米飯配上日本溫泉蛋、香蔥同黑松露,配燒肉一流鹽燒帆立貝新鮮帆立貝頗新鮮,簡單的加入鹽粒後燒熟,味道鮮甜燒菠蘿新鮮切片菠蘿🍍烤熟後清甜多汁醬油海苔年糕串炸到金黃色嘅醬油海苔年糕有2件,口感軟糯又煙韌,有米香迷你鯛魚燒(奶油及紅豆口味)食燒肉竟然會有日式鯛魚燒!仲有紅豆或奶油味可以選擇😍燒到外脆內軟,內餡嘅紅豆蓉飽滿

澳洲產和牛 五品盛合

牛仔骨

脂肪含量較多的牛仔骨,入口軟腍,充滿肉脂香

牛肋肉

薄切牛舌 配蔥鹽醬

牛舌香濃美味,配上特製蔥鹽醬,鹹香滋味,有助提鮮

牛脊肉

大大片,脂肪含量低,肉質相對較結實,牛肉味道濃郁

香蔥日本溫泉蛋飯配黑松露醬油

粒粒分明嘅珍珠米飯配上日本溫泉蛋、香蔥同黑松露,配燒肉一流

鹽燒帆立貝

新鮮帆立貝頗新鮮,簡單的加入鹽粒後燒熟,味道鮮甜

新鮮切片菠蘿🍍烤熟後清甜多汁

醬油海苔年糕串

炸到金黃色嘅醬油海苔年糕有2件,口感軟糯又煙韌,有米香

迷你鯛魚燒(奶油及紅豆口味)

食燒肉竟然會有日式鯛魚燒!仲有紅豆或奶油味可以選擇😍燒到外脆內軟,內餡嘅紅豆蓉飽滿又甜美;吉士奶油香滑可口,大滿足哦
2021-11-27 23 瀏覽
這間位於荃灣的牛太,假日午市都有放題供應,我就揀了豪華燒肉放題,可任食各款燒肉及任飲汽水,最後還有一人一盒Movenpick雪糕。食物款式很多,由前菜、海鮮、肉食、飯麵及甜品都有齊,要試完全部都有點困難。柚子醋椰菜沙律爽脆,酸甜開胃;麻醬豆腐夠嫩滑、菠菜清甜健康;芥末魷魚微辣開胃。大虎蝦新鮮彈牙;鹽燒帆立貝細細隻,一口一粒;原隻魷魚仔帶點焦香爽彈。燒菠蘿、牛油粟米厚切牛舌較有咬口,質感爽彈。澳洲產和牛五品盛合有多款牛肉,牛仔骨夠腍;肥牛肉嫩腍。羊架已一開二,羊膏部份較騷,羊肉嫩滑。日本產豚腩肉燒至油份滲出,肉質較爽。上級牛肋肉是眾多肉中最好味,肉味濃郁又夠嫩。上級腹胸扒較有咬口,而且厚切。烏冬爽滑。最後食返杯雪糕,十分滿足。

燒菠蘿、牛油粟米
厚切牛舌較有咬口,質感爽彈。

澳洲產和牛五品盛合有多款牛肉,牛仔骨夠腍;肥牛肉嫩腍。

羊架已一開二,羊膏部份較騷,羊肉嫩滑。

日本產豚腩肉燒至油份滲出,肉質較爽。

上級牛肋肉是眾多肉中最好味,肉味濃郁又夠嫩。

上級腹胸扒較有咬口,而且厚切。

烏冬爽滑。

最後食返杯雪糕,十分滿足。

2021-11-27 33 瀏覽
荃新天地嘅牛太食材優質!而且服務夠晒貼心,會主動換網收碟,又會推介相關嘅食材同埋食法,成個用餐體驗真係好好!豪華燒肉放題 $329/位套餐包含多款高質嘅豬、牛、雞、羊、海鮮同埋蔬菜,仲有唔同嘅部位及調味,任飲任食,食足100分鐘!以下幾款係我嘅心水推介:極上厚切牛舌 - 牛舌香味突出,可燒至外焦內嫩,香口又多汁!牛仔骨 - 牛太嘅牛仔骨真係好高質,油花漂亮,肉質極軟嫩,仲有條爽脆嘅筋,推介燒汁口味!柔嫩板腱 - 牛肩胛內側嘅稀少部位,既有油香又夠肉味!牛腸 - 極䀆肥美,滋味濃厚,食到lam lam脷!日本產豚腩肉 - 肥瘦相間,油香滿溢,入口鬆化!鹽燒帆立貝 - 只加鹽同埋牛油,完全突顯咗帆立貝本身嘅鮮味!迷你鯛魚燒 - 賣相可愛又容易燒,有奶油同埋紅豆口味!最後仲可以食埋Movenpick雪糕,大滿足!

豪華燒肉放題 $329/位

以下幾款係我嘅心水推介:

柔嫩板腱 - 牛肩胛內側嘅稀少部位,既有油香又夠肉味!

牛腸 - 極䀆肥美,滋味濃厚,食到lam lam脷!

日本產豚腩肉 - 肥瘦相間,油香滿溢,入口鬆化!

迷你鯛魚燒 - 賣相可愛又容易燒,有奶油同埋紅豆口味!

最後仲可以食埋Movenpick雪糕,大滿足!
2021-11-27 80 瀏覽
這間牛太於荃新天地已經屹立數年,跟家人倒是第一次吃,一直也很想吃。想不到平日晚市的人流也那麼多,幸好店家有用排隊APP好方便,可以邊逛街邊等。整體上菜及收碟速度頗快,用QR CODE網頁下單,從沒有缺單,侍應都好禮貌。每枱有六款醬汁用以調味燒肉,各具特色,有麻香鹽醬、果實甘味醬油、熟成味噌燒汁、山椒芝麻粉、黑胡椒鹽和七味孜然粉,味道層次變化更多。豪華燒肉放題 - $329總共分為三個價位套餐,選了中價的套餐已經很多選擇。澳洲產和牛五品盛合組合五個不同部位,和牛肉更是特別嫩滑,肥瘦相間的結構,沒有筋膜,牛肉汁也很充足,至於其他特選的極上牛肉也不錯;極上厚切牛舌肉厚、柔軟又多汁;薄切牛舌比較爽脆,配蔥鹽醬好清香;柔嫩板腱略帶嚼勁;上級封門柳肉味最濃最嫩滑(極推薦),要不斷點爆它;上級腹胸扒軟嫩帶有嚼勁;上級和一口牛肋肉油花多汁多,分別在於厚切更有口感;雞軟肉串外酥內脆好爽口。海鮮方面,大虎蝦新鮮得會跳動,去殼容易,入口新鮮爽彈;鹽燒帆立貝約有五六粒,鮮甜不腥;原隻魷魚仔內藏很多水份,觸鬚燒起來好脆。蔬菜方面,沙律的款式很多,有用於包裹燒肉的生菜。試了比較特別的麻香鹽味生菜紫菜沙律,醬汁不算

豪華燒肉放題 - $329
總共分為三個價位套餐,選了中價的套餐已經很多選擇。

蔬菜方面,沙律的款式很多,有用於包裹燒肉的生菜。試了比較特別的麻香鹽味生菜紫菜沙律,醬汁不算濃烈,但紫菜味濃香,好有和風感;錫紙兜的牛油粟米粒燒起來好奶香;可能吃得太多肉比較膩,燒菠蘿酸酸甜甜正好解膩。

飲品方面,有數款飲品如烏龍茶、綠茶等等,竟然還有最新的Coca-Cola Plus,無糖又有膳食纖維;還有酒精類飲品需要額外加錢。

雪糕方面,每人有一杯MÖVENPICK有雲呢嗱、朱古力及士多啤梨味;還有其他的甜品任食如鯛魚燒、燒香蕉等等,如果有其他雪糕任食會更好。
2021-11-26
2021-11-25 27 瀏覽
希望有一日可以食遍香港嘅燒肉店今日又同朋友去咗荃灣食日式燒肉,餐廳主打年輕人市場,見都有唔少年青人幫襯。自己用手機落單,方便快捷!有三個放題套餐,我哋揀咗中間價位嘅豪華燒肉放題。六款調味料,可以自己混醬任飲任食100分鐘,同朋友一邊燒一邊食,傾吓計又飲吓嘢,enjoy~牛肉選擇勁多,花多眼亂! 樣樣試少少先,唔好浪費。有幾款私人推介:人氣大虎蝦 肉質彈牙,燒完啲蝦味更突出。鹽燒帆立貝加咗牛油去燒,鍚紙兜裝住,燒得方便!原隻魷魚仔細細隻,一口一隻,燒嚟食好惹味。果香旨味牛肋肉用樽仔裝住,加咗新鮮菠蘿去醃,香甜果味。超盛蒜蓉黑胡椒日本豚腩肉油脂極豐富,燒到佢微燶脆皮,每口都係油香。最後係呢度嘅甜品,有啲好少見嘅!紅豆鯛魚燒、奶黃鯛魚燒、醬油海苔年糕串、特色燒香蕉、燒棉花糖等等…… 最鍾意係佢個紅豆鯛魚燒,外皮燒到脆脆,加上裏面嘅紅豆蓉,正。每人仲有一杯雪糕添!店員個個都幾nice,食物上枱同執枱亦好快手,下次要encore!
希望有一日可以食遍香港嘅燒肉店

有三個放題套餐,我哋揀咗中間價位嘅豪華燒肉放題

六款調味料,可以自己混醬

牛肉選擇勁多,花多眼亂! 樣樣試少少先,唔好浪費。

有幾款私人推介:

人氣大虎蝦 肉質彈牙,燒完啲蝦味更突出。

鹽燒帆立貝加咗牛油去燒
,鍚紙兜裝住,燒得方便!

原隻魷魚仔細細隻,一口一隻,燒嚟食好惹味。

果香旨味牛肋肉用樽仔裝住,加咗新鮮菠蘿去醃,香甜果味。

每人仲有一杯雪糕添!

2021-11-22 485 瀏覽
天氣轉涼,突然間好想食燒肉,來到荃新天地呢間牛太食燒肉放題。等了大概十分鐘就可以入座了,今次點了兩位豪華燒肉放題,$329一位,可以任食高質肉類,用電話掃QR code下單,見到好多款肉類不同部位,每樣都好想試下!除了肉類,還有其他海鮮、蔬菜、湯品類等等,當然今次主攻最愛日本產牛!前菜小吃點了柚子醋沙律/冷菠菜/冷氣芽菜,夠開胃,準備食燒肉了!嚴選霜降牛肋肉/牛脊肉最愛非牛肋肉和牛脊肉莫屬。脂肪與肉比例剛好,油脂偏多,十分juicy,咬落去入口即溶,霜降牛真係必食之選。上級封門柳/上級腹胸扒放題仲可以包不同牛肉等級和部位,真的很興奮。上級封門柳和上級腹胸扒相對於有口感,牛味濃啲,鍾意食牛既朋友一定要試埋啦。果香滋味牛肋肉特意用玻璃瓶裝著呢個果香牛肋肉充滿特色,相對會比原味多一份蜜甜的感覺。極上厚切牛舌牛舌還可以挑選厚切還是薄切,我比較鍾意厚切版本,口感更實在,整體更濃郁一點。超盛蒜蓉黑胡椒日本產豬腩肉除了牛肉外,還可以挑選豚肉!我點了這份超盛蒜蓉黑胡椒日本產豬腩肉,超對蒜蓉版本醃的juicy版豬腩肉,好好食,散發著點點黑胡椒香。牛油燒日本產帶子接下來要介紹海鮮,今次點了牛油燒日本產帶子

嚴選霜降牛肋肉/牛脊肉

上級封門柳/上級腹胸扒

果香滋味牛肋肉

超盛蒜蓉黑胡椒日本產豬腩肉

牛油燒日本產帶子
接下來要介紹海鮮,今次點了牛油燒日本產帶子,用上錫紙包著,等牛油燒到融化的時候就食得了,帶子夠鮮甜。

燒棉花糖
最令人喜出望外既係可以點上燒棉花糖喔,無諗過可以係一間燒肉店點上了兒時燒烤回憶。非常特別,又充滿回憶。

最後食飽,更送一份movenpick雪糕,夠曬滿足。

下次食燒肉又會諗起呢間好推介,一個價錢可以食到咁多食材和高品質肉既部位。
2021-11-18
2021-11-19 137 瀏覽
依架有少少寒意, 最岩就梗係去BBQ啦,但依架康文署既BBQ場仲封緊, 所以近排我地都轉場去食燒肉今次就同幾個朋友去左荃灣牛太食日式燒肉位於荃新天地, 入面都幾乾淨企理, 令人食得傾得舒服入座時會問你要唔要口罩套, 令我地都感覺貼心最受歡迎都係$329的豪華燒肉套餐, 基本上咩肉都有得食, 仲有少部分海鮮, 正!係用APPS落單的, 令漏單的機會大減, 令我地可以專心咁食, 唔洗再花心機去諗住催單有幾多款前菜/小食, 有枝豆, 芥末八爪魚, 豆腐等比我地食住等, 味道都唔錯仲有羊架食, D個出去食兩舊都過百蚊呀, 回本之選仲有墨魚仔食, 睇落好新鮮首先梗係燒一大堆肉先啦, 牛真係好好味, 牛味, 口感都係一絕, 我地都好鐘意牛舌既爽, 食第一輪都知D個SET冇得輸食完牛梗係食羊啦, 1D都唔會穌, 但有羊既獨特香味味道, 我地都覺好好味食完牛我地就食雞為主, 嫩滑無比, 同埋我地覺得肉質似日本食既雞肉多D, 同平時食開既有D分別, 我地都以為自己去左日本咁;同時我地食埋金菇, 粟米粒, D個幾有BBQ FEEL再食就係蝦, 彈形無比, 一D都唔會梅, 食埋個燒菠蘿, 太完美了食埋個MO
依架有少少寒意, 最岩就梗係去BBQ啦,
但依架康文署既BBQ場仲封緊, 所以近排我地都轉場去食燒肉
今次就同幾個朋友去左荃灣牛太食日式燒肉

位於荃新天地, 入面都幾乾淨企理, 令人食得傾得舒服

入座時會問你要唔要口罩套, 令我地都感覺貼心

仲有羊架食, D個出去食兩舊都過百蚊呀, 回本之選

仲有墨魚仔食, 睇落好新鮮

食埋個MOVENPICK, 我地就真係變MOVING PIG啦, 但咁好味, 食完再減都唔遲啦!
2021-11-15
2021-11-18 104 瀏覽
一家人去咗荃新天地到食燒肉放題,有幾個價位可以揀,睇完覺得豪華套餐性價比最高!可以任食高級的牛肉,應該可以食返夠本!放題包所有高品質燒肉,我們瘋狂點了不同的牛肉,有牛板腱、封門柳、牛肋肉、腹胸扒、一口牛粒….平時市場買都唔平!睇得出牛肉幾靚,絕對係真肉,唔係嗰啲用牛肉碎整出來的合成肉!想食和牛都有個澳洲產和牛五品盛盒揀!我幾鍾意呢款腹胸扒,食落都好軟嫩,配上燒出嚟的牛油脂,好有牛味!另外牛舌都好有口感,食落有少少爽口嘅感覺,充滿彈性的。 另外牛柳粒都唔錯,就算細細粒燒完每一邊,都唔會燒到好乾身,食落仲充滿牛肉汁!阿媽話平時買封門柳好貴,佢要食多幾塊,其實每款牛都唔錯,每樣再點多一兩次,已經食到飽晒我點咗個迷你稻庭烏冬,細細份,烏冬很滑身,醬汁加上蔥花同埋芥末,正!同埋可以燒棉花糖燒到好靚,又放條香蕉喺度燒,燒到黑晒,好有室外BBQ的感覺!我最鍾意把香蕉皮兩邊燒黑,內裡的蕉肉就又熱又香甜,係一款唔錯的甜品,如果有埋朱古力醬就更加完美最後一人一杯雪糕,食完都諗緊下次幾時再食,牛肉質素對得住佢個價錢,而且牛肉款式選擇都幾多!

2021-11-15
2021-11-17 88 瀏覽
100分鐘瘋狂食燒肉自從上次打完第二針好辛苦之後,蝦子餅就成日逼我食肉,覺得我平時食得太少肉。所以今次我哋嚟到荃灣呢間牛太試吓我哋點左個豪華燒肉放題第一次嚟呢間食,以為點左餐之後就會送上食物,以為個餐包咗就會送上指定食材,點知原來要自己點先會嚟😂我哋呆呆咁等咗15分鐘,好彩職員好好人加返15分鐘俾我哋☺️打開個Menu先知道點解要自己點餐原來個種類多到不得了淨係牛肉嘅種類都多到15款以上第一次點就乜都叫啲試吓以為份量細細份,點知嚟到碟碟都好大份😂牛肉嘅種類真係十分之多,唔同嘅部位都有得食。牛太唔止食物種類多,連醬汁選擇都特別多,共有六款燒肉醬料。唔同嘅醬汁都帶出唔同肉味嘅鮮味,真係要試吓。我地點咗唔同部位試吓,仲有分鹽燒定係燒汁味可以選擇我地點咗:上級封門柳、柔嫩板腱、上級牛肋肉、上級腹胸扒、一本牛肋條、牛肋肉、果味牛肋肉、超盛蒜蓉黑胡椒日本豚腩、大虎蝦、鹽燒帆立貝、京蔥、洋蔥、燒菠蘿、蒜蓉金菇菜、豆腐麻醬沙律、泡菜白菜、涼拌菠菜、燒雞軟骨串、鹽燒手羽、雞腿肉、甜燒牛油番薯仔、薄切牛舌、澳洲產和牛、紅豆鯛魚燒咁多種肉,最鍾意食上級封門柳,入口肉味濃郁,肉質幼嫩。其次就係牛告,爽口彈牙又香
100分鐘瘋狂食燒肉

所以今次我哋嚟到荃灣呢間牛太試吓
我哋點左個豪華燒肉放題

打開個Menu先知道點解要自己點餐
原來個種類多到不得了
淨係牛肉嘅種類都多到15款以上

第一次點就乜都叫啲試吓
以為份量細細份,點知嚟到碟碟都好大份😂

我地點咗唔同部位試吓,仲有分鹽燒定係燒汁味可以選擇

我地點咗:

咁多種肉,最鍾意食上級封門柳,入口肉味濃郁,肉質幼嫩。其次就係牛告,爽口彈牙又香口,好後悔最遲先食佢。

因為佢喺個Menu最下面😂好遲先發現佢。

特別推介果味牛肋肉、超盛蒜蓉黑胡椒日本豚腩。味道醃製得剛剛好,肉嫩多汁。

雖然佢哋嘅大虎蝦好細隻,但係好新鮮好鮮甜。甜品方面最鍾意食佢個蕃薯仔同埋紅豆鯛魚燒,啱啱燒起嘅鯛魚燒非常之香,外脆內軟好鬼正🥰

如果唔想食咁多肉,仲有稻庭烏冬同埋飯。包你食飽同滿足。

呢度嘅選擇真係好多,三百幾蚊真係好抵食。仲有飲品任飲,最後食埋MOVENPICK嘅雪糕就滿足。🥰

牛太
地址: 荃灣楊屋道1號荃新天地地下G48& G50號舖