2025-03-12 74 瀏覽
勁鍾意食黑毛和牛嘅老best 生日,俾我發現牛大人呢個日本黑毛和牛任食,唔使諗就帶咗佢去同佢慶祝,7:30前埋單每位都係$448!仲要每位赠送仲澳洲M9和牛牛丸2粒同海鮮拼盤平日打邊爐叫黑毛和牛,閒閒哋每碟都3、400蚊,基本上佢一叫都會叫兩碟,計埋其他嘢條數都係返到。講返正題,呢度嘅黑毛和牛絕對好食,入口即溶,基本上唔使點任何醬汁都好有牛味,而且絕對唔係第一碟靚女女都係牛肉愛好者,最後我哋三個人食咗四大碟😹😹😹足夠回本有餘不過我地當然有食其他嘢,伊比利亞黑毛豬梅肉嘅到相當好食,薄但都好有口感,仲有鮑魚任食仲有多種煮法,最愛係醉鮑魚,食到個人好內疚不得不提仲有好多台灣直送嘅食物,仲有台式手搖飲品同埋唔同款式嘅茶飲。記得最後要留返個肚嚟食佢嘅雪糕同埋雪條,包括movenpick同KitKat
仲要每位赠送仲澳洲M9和牛牛丸2粒同海鮮拼盤

仲有多種煮法,最愛係醉鮑魚,食到個人好內疚

• 鴨血
2025-03-12 130 瀏覽
牛大人任食火鍋,之前試過他的無限時午市火鍋,覺得唔錯,今次約了朋友晚市過來,選了120分鐘日本黑毛和牛A 4+套餐,包了一份和牛牛丸和海鮮拼盤。湯底選了紅燒牛骨鍋+胡椒豬肚雞鍋紅燒牛骨鍋是很香濃的牛湯底,很適合配襯牛肉。胡椒豬肚雞鍋裏面有半隻雞,而且有豬肚,自己喜歡用它配襯海鮮和菜類。海鮮拼盤有兩隻龍蝦仔,扇貝,鮮鮑魚和生蠔,全部很新鮮。不得不提這個套餐重點在於鮑魚任吃,熟食鮑魚有三款,包括醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚和柚子燒汁鮑魚。日本黑毛和牛油脂分布均勻,肉質粉紅,上枱已經覺得高質,絕對是回本之選。另外試了花甲,海蝦,還有美國SRF牛肉…幾樣都很滿意,其實見到附近枱很多都飲珍珠奶茶和其他特飲,部分是免費包括的,不過我自己不喜歡喝甜的,就另叫了一杯少爺啤酒。就算不喜歡喝甜的飲品,自助區冷泡茶的選擇也很多,還有梳打水。無糖飲品選擇多是我喜歡牛大人的其中一個原因。試了獨家新品movenpick 芒果雪葩,芒果味道香濃,雪葩質地清爽,很適合打邊爐之後享用。總結:環境舒適,企理乾淨,上菜快,飲品甜品選擇多,主動加湯,用料質素亦高。

湯底選了紅燒牛骨鍋+胡椒豬肚雞鍋
紅燒牛骨鍋是很香濃的牛湯底,很適合配襯牛肉。

海鮮拼盤有兩隻龍蝦仔,扇貝,鮮鮑魚和生蠔,全部很新鮮。

另外試了花甲,海蝦,還有美國SRF牛肉…
無糖飲品選擇多是我喜歡牛大人的其中一個原因。

我同老婆經常都會去牛大人食火鍋,之前都係食澳洲和牛套餐多,但上次去食見隔離枱的日本A4+黑毛和牛超吸引,所以今次我哋都試下呢個套餐😋牛大人觀塘分店經常都滿座,不過餐廳環境寬敞舒適,我哋今次訂平日18:30開餐,入場時有一半位置都仲未入座,不過19:00左右就開始多人。我哋今次揀選的日本黑毛和牛A4+套餐和澳洲和牛套餐最大分別除了可以任食保證A4級以上日本黑毛和牛之外,小食仲可以任點三款鮑魚,另外贈送M9和牛牛丸同海鮮拼盤。我哋揀咗紅燒牛骨鍋做湯底。呢個湯底用牛腿骨先燒後燉而成,牛味濃郁帶有微微辣味,好啱用嚟涮和牛。日本黑毛和牛A4+A4級以上日本黑毛和牛肉質超軟嫩,油花分布均勻,肉汁飽滿,帶有濃郁的牛肉香味,而且每次加單都有同一水準,呢個價錢絕對可以食回本。伊比利亞黑毛豬梅肉新推出的伊比利亞黑毛豬梅肉我哋都試咗一碟,肉味濃郁而且口感爽滑,不過之後我哋之後都只係不停ENCORE日本黑毛和牛。海鮮拼盤日本和牛餐送的海鮮拼盤味道都唔錯,當中以鮑魚最鮮甜,口感爽滑彈牙。鮑魚係可以任食,除咗日本黑毛和牛外,今晚我哋食得最多就係鮑魚。鮑魚三吃日本和牛套餐小食類有三款鮑魚任食,分別係古法醉鮑魚、炭燒

紅燒牛骨鍋

生蠔

鮑魚三吃
日本和牛套餐小食類有三款鮑魚任食,分別係古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚同柚子燒汁鮑魚,口感同樣爽滑彈牙,當中我哋ENCORE得最多就係古法醉鮑魚。
鮑魚三味

古法醉鮑魚

M9和牛牛丸:
跟餐每人有兩粒M9和牛牛丸,以牛丸計M9和牛牛丸非常高質,牛味濃之餘肉汁豐富,不過相比起A4級以上日本黑毛和牛,M9和牛牛丸肉味就唔算好突出。

少爺啤酒
今次第一次試呢款少爺啤酒,味道非常清爽,配和牛好合適。

Movenpick雪糕
牛大人晚市係可以任食Movenpick雪糕,不過今晚個胃已經被黑毛和牛同鮑魚填滿,最後我哋只係一人一杯就已經再食唔落啦。

甜品

2025-03-05
紅燒牛骨鍋
生蠔
鮑魚三味
古法醉鮑魚
Movenpick雪糕
🔥 吃到飽台灣火鍋推介 - 牛大人台灣火鍋!! 🥘話說最近發現觀塘開源道有間台式火鍋店,就係以日本黑毛和牛A4+做招徠嘅「牛大人」!最吸引就係佢嘅「食到飽套餐」,啱晒我呢啲大食客!🤤💫 必食推介:日本黑毛和牛A4+套餐套餐已經包含海鮮拼盤,有新鮮生蠔、肥美蟶子、超大扇貝同埋龍蝦,仲會送埋M9和牛牛丸添!肉嘅大小份量任你揀,伊比利亞黑毛豬都有齊,絕對值回票價!🥩🦪 驚喜放題:鮑魚控必試!最正就係鮑魚任你食!而且有三款特色口味:- 古法醉鮑魚:香醇入味- 炭燒鹽蔥鮑魚:香口夠焦香- 柚子燒汁鮑魚:清新開胃Alien勁食11隻最愛嘅飽魚,食到勁飽🤣🍺 飲品推介:少爺啤酒今次仲發現香港製造嘅少爺Pilsner啤酒,清爽香甜,配火鍋一流!ABV 4.5%,每支$58/400ml,值得一試!🍻唔好唔記得,仲有Häagen-Dazs雪糕任食,而且仲有最新嘅Movenpick芒果葩花口味,記得記得唔好錯過啊!!
🔥 吃到飽台灣火鍋推介 - 牛大人台灣火鍋!! 🥘

💫 必食推介:日本黑毛和牛A4+套餐

🦪 驚喜放題:鮑魚控必試!
最正就係鮑魚任你食!而且有三款特色口味:
- 古法醉鮑魚:香醇入味
- 炭燒鹽蔥鮑魚:香口夠焦香
- 柚子燒汁鮑魚:清新開胃

Alien勁食11隻最愛嘅飽魚,食到勁飽🤣

🍺 飲品推介:少爺啤酒

2025-03-11 25 瀏覽
時不時會掛住牛大人嘅麻辣火鍋早排去開觀塘就去鱷魚裇中心分店食餐飽😋朋友最近食過🐮日本黑毛和牛A4+ 套餐話勁正於是我哋今次就試試佢!呢個套餐開宗名義就係任食A4日本和牛唔係講笑~啲牛真係超正超高質!肉質滑溜🤤油脂分佈又夠均勻👍🏻👍🏻👍🏻淥一淥就熟~口感超級嫩😋😋食完真係滿滿嘅幸福感🥰套餐仲包咗一個海鮮拼盤🦞🦪有鮑魚、生蠔、扇貝、仲有特別嘉賓: 小龍蝦😍全部都大大隻而且非常新鮮~如果想再食多啲海鮮佢哋仲有而家「鮑魚三吃」包括古法醉鮑魚、 炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚醉鮑魚花雕酒味濃香👍🏻非常入味~鹽蔥鮑魚就炸到酥酥脆脆😋 加埋香蔥好惹味柚子燒汁就清清甜甜好refreshing三款我都encore咗幾次😂😂套餐仲有包咗每位兩粒澳洲M9和牛牛丸咬落好彈牙而且多汁~牛味亦比較濃👍🏻講真得兩粒唔係幾夠喉😂不過牛大人勝在食物款式超多有多款台灣直送嘅配料同小食真味牛肉漿、水蓮菜、豬血糕、鴨血、王子麵等等真係食極都唔厭!!而且飲品同甜品都好多選擇今次仲專登嗌咗少爺啤啤酒同麻辣火鍋真係絕配👍🏻呢次真係食到肚滿腸肥咁走(雪條都食咗兩條😂😂)鍾意食靚牛同海鮮嘅火鍋之友真係唔好錯過👍🏻👍🏻
時不時會掛住牛大人嘅麻辣火鍋
早排去開觀塘就去鱷魚裇中心分店食餐飽😋
朋友最近食過🐮日本黑毛和牛A4+ 套餐話勁正
於是我哋今次就試試佢!

呢個套餐開宗名義就係任食A4日本和牛
唔係講笑~啲牛真係超正超高質!
肉質滑溜🤤油脂分佈又夠均勻👍🏻👍🏻👍🏻
淥一淥就熟~口感超級嫩😋😋
食完真係滿滿嘅幸福感🥰

套餐仲包咗一個海鮮拼盤🦞🦪
有鮑魚、生蠔、扇貝、仲有特別嘉賓: 小龍蝦😍
全部都大大隻而且非常新鮮~
如果想再食多啲海鮮
佢哋仲有而家「鮑魚三吃」
包括古法醉鮑魚、 炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚
醉鮑魚花雕酒味濃香👍🏻非常入味~
鹽蔥鮑魚就炸到酥酥脆脆😋 加埋香蔥好惹味
柚子燒汁就清清甜甜好refreshing
三款我都encore咗幾次😂😂

套餐仲有包咗每位兩粒澳洲M9和牛牛丸
咬落好彈牙而且多汁~牛味亦比較濃👍🏻
講真得兩粒唔係幾夠喉😂
不過牛大人勝在食物款式超多
有多款台灣直送嘅配料同小食
真味牛肉漿、水蓮菜、豬血糕、鴨血、王子麵等等
真係食極都唔厭!!
而且飲品同甜品都好多選擇
今次仲專登嗌咗少爺啤
啤酒同麻辣火鍋真係絕配👍🏻

呢次真係食到肚滿腸肥咁走(雪條都食咗兩條😂😂)
鍾意食靚牛同海鮮嘅火鍋之友真係唔好錯過👍🏻👍🏻

• 海鮮拼盤
  • 日本黑毛和牛A4+
要數打邊爐嘅愛店牛大人絕對係名列前茅款式品種選擇多,而且坐得舒服日本黑毛和牛A4+套餐120分鐘任食到飽日本黑毛和牛A4+代表高質素牛肉同埋較高脂肪分布牛肉肉質非常細膩,而且油花均勻入口即化食起上黎味道甘甜平時買幾塊已經不菲呢度都可以任食!點呢個套餐仲送M9和牛牛丸同埋海鮮拼盤M9和牛牛丸含金量有幾高?食開牛大人嘅你一定明!超juicy同香濃牛味,絕對係牛丸嘅天花板!海鮮拼盤好多款,聖子扇貝鮑魚都有👍🏻除咗有鮮甜鮑魚任食可以打邊爐,鮑魚甚至做埋小食,古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚超多選擇!湯底揀咗魚白湯三文魚豆腐鍋同埋麻辣一個清啲一個刺激啲麻辣仲可以揀麻辣度等湯底滾起嘅時候就出去自助區揀配料多款時令蔬菜同埋丸都有提供、足足有三大個架任揀任夾麵底都有4款揀仲有多款醬料自由斟拎完配菜順手拎埋飲品自助區都非常集中,方便大家拎野食👍🏻飲品櫃除咗有冷泡茶外都有提供罐裝/紙包飲品,個人最推薦黑白啤酒(少爺啤酒)鴨屎香檸檬茶(呢個要qr code落單),少爺啤入口順滑,女仔都好接受嘅味道😍檸檬茶味道澀澀地又甜甜地,打邊爐飲超解膩!😍120分鐘用餐時間充裕唔會食到趕頭趕命最後少不免食雪糕連貴價
要數打邊爐嘅愛店
牛大人絕對係名列前茅
款式品種選擇多,而且坐得舒服
日本黑毛和牛A4+套餐
120分鐘任食到飽
日本黑毛和牛A4+代表高質素牛肉同埋較高脂肪分布
牛肉肉質非常細膩,而且油花均勻
入口即化
食起上黎味道甘甜
平時買幾塊已經不菲
呢度都可以任食!

點呢個套餐仲送M9和牛牛丸同埋海鮮拼盤
海鮮拼盤好多款,聖子扇貝鮑魚都有👍🏻

湯底揀咗魚白湯三文魚豆腐鍋同埋麻辣
一個清啲一個刺激啲
麻辣仲可以揀麻辣度
等湯底滾起嘅時候就出去自助區揀配料
多款時令蔬菜同埋丸都有提供、足足有三大個架任揀任夾
麵底都有4款揀
仲有多款醬料自由斟
拎完配菜順手拎埋飲品
自助區都非常集中,方便大家拎野食👍🏻

120分鐘用餐時間充裕
唔會食到趕頭趕命
最後少不免食雪糕
連貴價品牌都任食呢點真係好正!
積極尋找留港消費理由,今次真係家燕姐咁嘅樣😱😃好好味呀😱😃🔸日本黑毛和牛A4+套餐 $498❗️令人驚歎🤯❗️入口即溶嘅✨A4+和牛肉質❄️雪花般紋理油脂分布,肉質鮮紅,沾蘸埋蛋漿,肉質柔軟juicy🤭🆓海鮮拼盤帶子•鮑魚•龍蝦🦞•生蠔🦪一應俱全,仲有新鮮海水嘅味道👍🏻🆓M9 和牛牛丸🌟 留港消費就係為咗👉🏻呢粒牛丸,入口彈牙,油脂香流出嚟,和牛香味隨後散發,真係極之珍貴❗️得四粒❗️😨🔸任食鮮甜鮑魚三款口味,炭燒盬蔥鮑魚•古法醉鮑魚•柚子燒汁鮑魚 各有特色,值得再叫👍🏻👍🏻🔸海量甜品🍨2月有❣️KITKAT脆皮雪糕批•MÖVENPICK多款雪糕•仲有情人節限定Dreyers心形雪糕❤️
積極尋找留港消費理由,今次真係家燕姐咁嘅樣😱😃好好味呀😱😃

🔸日本黑毛和牛A4+套餐 $498

🆓海鮮拼盤
帶子•鮑魚•龍蝦🦞•生蠔🦪一應俱全,仲有新鮮海水嘅味道👍🏻

🆓M9 和牛牛丸🌟

🔸任食鮮甜鮑魚

🔸海量甜品🍨

2025-03-09 31 瀏覽
想食牛牛一定第一時間㨂牛大人👍 每次食都勁高質😚 今次豪食佢哋最正嘅日本黑毛和牛A4 套餐😍 和牛一大碟薄切送上,擺盤勁靚❤️ 和牛色澤紅潤有光澤,油花均勻,一睇已知勁有料到🤭 食落入口即化,柔軟嫩滑,牛味濃香🤤 真係食唔停口咁正😘 記得試埋套餐同時推薦嘅伊比利亞黑毛豬🤭 口感柔韌有嚼感,食落充滿獨特嘅肉香🤤 令人回味無窮🤩 套餐仲包送M9 和牛牛丸同埋海鮮拼盤🥰 牛丸粒粒扎實又彈牙,食落啖啖牛香😋 真係會食上癮🤤 海鮮拼盤超豐盛👍 有扇貝、蟶子、蠔、鮑魚等精選海鮮❤️ 冰鎮送上保證新鮮✅ 件件飽滿又大件,真係好足料😎 值得一提套餐包埋鮮甜鮑魚任食👍 除咗可以打邊爐,仲有鮑魚三吃小食🤤 包括古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚同埋柚子燒汁鮑魚✅ 全部都勁入味超惹味😋 可以任叫任食,真係勁爽😚 除咗以上美食,自助區仲有大量火鍋配料任你㨂😎 真係誠意十足,每樣食一件都飽到上心口😆 記得留肚食甜品☺️ 凍櫃有多款雪糕雪條等緊你🥳 包括Movenpick, Kitkat, Oreo 等等❤️ 一口氣試曬勁滿足喲🤣

喺附近商場行完街又係依肚仔嘅時候牛魔王的我們想食得飽肚又滿足?我哋就識揀去到觀塘分店的@masterbeef.hk 🍲 「 牛大人台灣火鍋吃到飽 」去任飲任食重點係可以任食黑毛和牛的🇯🇵 《 #日本A4黑毛和牛火鍋放題 》 🐮 一個價錢就可以120分鐘任食放題套餐更附送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 + 任食鮑魚一次過滿足到我哋嘅食慾喔❣️喺浪漫嘅夜月裏面有情人節限定由2月7日至20日有限定dreyers心形雪糕🍦❤️任食還有Mr and Mrs moon主題裝飾旺角荷里活同觀塘分店會有大型打卡位又有得食又有得打卡好吸引❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🧡 【 #阿嫲養生濃湯鍋 】採用豐富營養的土雞燉出鮮甜湯底加上裏面的材料豐富包括有大骨、鮮雞、當歸、川芎等感覺非常滋補喔❤️ 【 #日本黑毛和牛A4+ 】唔使飛去日本喺香港都可以食到靚牛就連牛肉都有多款選擇我哋就最鍾意超大塊的黑毛和牛牛肉呈現雪花條紋口感帶點入口即溶而且牛味好香濃「 牛魔王 」都感到口福滿瀉 ☺🤗🧡 【 #海鮮拼盤 】當中有我最喜歡的蟶子王長長的超大隻、肉質紥實厚身🖤 【 #鮑魚 】套餐裏還有多
喺附近商場行完街又係依肚仔嘅時候
牛魔王的我們想食得飽肚又滿足?
我哋就識揀去到觀塘分店的
@masterbeef.hk
🍲 「 牛大人台灣火鍋吃到飽 」
去任飲任食重點係可以任食黑毛和牛的

💬 ✎ 食後感 :✨

🧡 【 #阿嫲養生濃湯鍋 】

採用豐富營養的土雞燉出鮮甜湯底
加上裏面的材料豐富
包括有大骨、鮮雞、當歸、川芎等
感覺非常滋補喔

而且牛味好香濃
「 牛魔王 」都感到口福滿瀉 ☺🤗

🧡 【 #海鮮拼盤 】

當中有我最喜歡的蟶子王
長長的超大隻、肉質紥實厚身

🖤 【 #鮑魚 】

套餐裏還有多款現煮鮑魚選擇
包括古法醉鮑、炭燒鹽蔥以及柚子燒汁鮑魚
鮑魚肉質細嫩營養豐富

🤎 【 #澳州M9和牛牛丸 】

一碟有四粒實淨大粒的和牛牛丸
軟口而有咀嚼感

💛 【 #少爺啤拉格啤酒 】

打邊爐點少得襯返杯啤酒爽吓
好有特色嘅拉格啤酒口味清爽
口感順滑如絲、味道夠晒特別

🍦 【 #dreyer’s雪糕/甜筒 】

適逢二月情人節季節
要食限定任食嘅dreyer’s 心形雪糕
仲有兩款口味選擇喔

食物質素高咁高嘅牛大人
難怪每日都keep住「 味 」力沒法擋喔❣️
2025-03-07 29 瀏覽
難得帶屋企人去打邊爐,諗住揀間高質啲嘅。發現牛大人新出咗和牛餐,四百幾蚊每個人覺得有啲貴!但見佢連日本A4黑毛和牛都可以任食所以一試!!食落啲牛真係好高質😍入口即溶,物有所值🤤🤤除咗豬牛雞,仲有漿類、火鍋配料、小食、飲品、甜品...等都係任點/任取跟餐每人有兩粒 澳洲M9和牛牛丸 😋超juicy! 好想食多幾粒另外仲order咗手工啤,鬼佬涼茶x公利竹蔗水😋清甜好入口,啱晒女仔我就最鍾意免費台灣手調飲品,鴨屎香檸檬茶😋酸甜開胃,平時出去飲一杯都幾十蚊,所以呢個係我回本清單之一😂😂仲有台灣仙草都係我回本之選😂😂平時出街買都幾十蚊碗😂呢度跟餐包埋一定要食😋
  • 鴨血
  • 極上和牛吃到飽
2025-03-07 82 瀏覽
天氣凍凍地就好鍾意打邊爐,好想食靚牛肉火鍋。而小朋友未食過牛大人,呢日收工帶埋個女出嚟食牛大人晚餐,揀咗最正嘅日本黑毛和牛A4吃到飽套餐。➡️120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題‼️除咗有最正嘅A四黑毛和牛任食🤤,每位仲送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤同任食鮑魚,真係超正。➡️自助區自助區食物非常豐富,有滷肉飯,超多蔬菜丸類,飲品都非常多幾個大凍櫃。A4黑毛和牛真係超級好味,食到一半食條雪條解膩又可以繼續再食啦。甜蜜蜜2月新主題➖2月7日至20日有情人節限定dreyers❤️心形雪糕❤️,仲有Mr and Mrs moon主題裝飾😍旺角荷里活同觀塘分店特設大型打卡位‼️咁靚backdrop,去到一定打個卡先啦!

➡️120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題‼️

➡️自助區

🙋🏻‍♂️餓底探員去咗觀塘調查呢間台式火鍋店,幾個月前喺旺角分店食過,佢個和牛A4+套餐實在太吸引,於是要再訪回味下,今次有新品推出,當然要介紹下啦🥩日本黑毛和牛A4+吃到飽 $488🙋🏻‍♂️表示套餐可以任食A4和牛,黑毛豬梅肉,多款口味鮑魚,每位仲贈送海鮮拼盤及澳洲M9和牛牛丸🐤胡椒豬肚雞鍋🙋🏻‍♂️表示呢個新推出嘅湯鍋,乳白色湯頭加入豬肚同雞肉精心熬製,豬肚口感軟糯,雞肉肉質鮮嫩,湯底味道濃香鮮甜,飲落有胡椒辛香,驅寒暖胃🦐海鮮拼盤🙋🏻‍♂️表示海鮮拼盤有鮑魚,扇貝,蠔同龍蝦多款時令海鮮,鮑魚煙韌,扇貝鮮甜,蠔肉肥美,龍蝦爽口彈牙,海鮮供應會因時令食材而不同🍡澳洲M9和牛牛丸🙋🏻‍♂️表示和牛牛丸跟餐奉送每位2粒,口感爽彈,食落充滿香濃牛肉汁🥩日本黑毛和牛A4+🙋🏻‍♂️表示選用日本產黑毛和牛,級別達A4+,油花非常豐富,入口即溶,充滿脂香🐖伊比利亞黑毛豬梅肉🙋🏻‍♂️表示豬梅肉選用西班牙伊比利亞黑毛豬,油花分布均勻,肉味香濃,口感有嚼勁🦪鮑魚🟢炭燒鹽蔥鮑魚|🟠柚子燒汁鮑魚|🔴古法醉鮑魚🙋🏻‍♂️表示鮑魚有3款口味,各有特色,最重要係任食🟢口感酥脆,鹽蔥鹹香味令鮑魚好提鮮🟠同樣炸到酥脆,食落柚子
日本黑毛和牛A4+吃到飽

炭燒鹽蔥鮑魚|柚子燒汁鮑魚|古法醉鮑魚

🦪鮑魚
🟢炭燒鹽蔥鮑魚|🟠柚子燒汁鮑魚|🔴古法醉鮑魚
🙋🏻‍♂️表示鮑魚有3款口味,各有特色,最重要係任食
🟢口感酥脆,鹽蔥鹹香味令鮑魚好提鮮
🟠同樣炸到酥脆,食落柚子味清甜
🔴食落花雕酒味香醇
水晶餃|麻吉燒

🥟水晶餃|麻吉燒
🙋🏻‍♂️表示見到好似湯圓咁,口感軟糯,水晶餃有原味同三杯,食落有香濃多汁嘅肉餡,麻吉燒有花生同芝麻,咬開會爆餡,味道香濃,好特別
少爺拉格啤

🍺少爺拉格啤 $58
🙋🏻‍♂️表示啤酒不經過濾,口感清爽,充滿愉悅風味
⚠️自助區有多款火鍋配料,醬料同飲品供應,仲有雪糕/雪條都係任食,保証120分鐘吃到飽

📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
日本黑毛和牛A4+吃到飽
胡椒豬肚雞鍋
炭燒鹽蔥鮑魚|柚子燒汁鮑魚|古法醉鮑魚
水晶餃|麻吉燒
少爺拉格啤
我好多年都未食過牛大人 朋友話A4 和牛好食🤤 仲話食完翻唔到轉頭講到咁誇張! 我當然要來試下係咪咁😂!套餐:120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 最近自選飲料區加入咗4款罐裝飲品!美年達提子味汽水、百事生可樂、道地氣泡巨峰提子味、依維世梳打水大家又可以多啲選擇揀了!😍加錢仲可以有啤酒🍻飲!麥味好重!仲有情人節限定dreyers心形雪糕❤️連我最愛Movenpick 碎朱古力雪糕都有😍推薦湯底:胡椒豬肚雞湯 非常入味足料👻🌟🌟🌟必須要食🌟🌟🌟·日本黑毛和牛A4+ 超有牛味、入口即溶 (食完真係翻唔到轉頭🌝)·花雕鮑魚 好香濃花雕酒味🤤 鮑魚凍食好爽口好食·海鮮拼盤 (鮑魚、生蠔、蟶子、帶子)樣樣都好新鮮 超正! ·新鮮沙白完全無沙合格✅ 又夠鮮味!· 澳洲M9和牛牛丸 好彈牙重牛味!·伊比利亞黑毛豬梅肉·台灣直送魚漿4款·自助食品區配料類都多選擇!
我好多年都未食過牛大人
朋友話A4 和牛好食🤤 仲話食完翻唔到轉頭
講到咁誇張! 我當然要來試下係咪咁😂!

套餐:120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題
送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤
最近自選飲料區加入咗4款罐裝飲品!
大家又可以多啲選擇揀了!😍
加錢仲可以有啤酒🍻飲!麥味好重!
仲有情人節限定dreyers心形雪糕❤️
連我最愛Movenpick 碎朱古力雪糕都有😍

推薦湯底:胡椒豬肚雞湯 非常入味足料👻
🌟🌟🌟必須要食🌟🌟🌟
·日本黑毛和牛A4+
超有牛味、入口即溶 (食完真係翻唔到轉頭🌝)
·花雕鮑魚
好香濃花雕酒味🤤 鮑魚凍食好爽口好食
·海鮮拼盤 (鮑魚、生蠔、蟶子、帶子)
樣樣都好新鮮 超正!
·新鮮沙白
完全無沙合格✅ 又夠鮮味!
· 澳洲M9和牛牛丸
好彈牙重牛味!
·伊比利亞黑毛豬梅肉
·台灣直送魚漿4款
·自助食品區配料類都多選擇!
2025-02-25
  • 海鮮拼盤
  • 極上和牛吃到飽
  • 飲品
週末食好啲,同牛魔王另一半去食🐮牛大人. 今次去觀塘分店,好大好舒適. 哇!一出𨋢已經見到排晒隊等入咗好墟冚. 準時五點放人,好快就入到去啦. 手機點好餐即刻出去拎嘢飲、醬料. 醬料多款式,飲品櫃超多選擇,最鍾意餐廳自家製冷泡茶健康好味,想飲啲嘢養生熱桂圓紅棗茶就啱晒啦,好養顏. 肚餓先自製個滷肉飯,香噴噴熱辣辣. 晚上7:30前離坐,四個120分鐘任食套餐價錢$200左右到$400左右不等. 今次豪少少叫咗😍最貴嘅⭐️日本A4黑毛和牛火鍋放題⭐️呢個套餐送澳洲M9和牛牛丸2粒同海鮮拼盤 ,仲可以任食鮑魚‼️ 湯底叫左牛夫人秘方麻辣鍋,麻麻辣辣夠過癮. 任叫肉類選擇好多,主角日本A4黑毛和牛油脂飽滿味道濃郁,封門柳、牛小排、牛肩、牛胸爽等等源自不同國家,全部新鮮高質,M9和牛牛丸零舍爽口彈牙. 海鮮拼盤豐盛足料新鮮👏🏻自助區食物同樣豐富,蔬菜種類鮮甜丸類供應多元化,當中台灣直送區更加不能錯過. 另外可以點嘅熟食都好吸引. 雖然好多嘢飲,想飲下酒自費叫咗個少爺拉格啤酒,打住邊爐飲啤酒好爽呀. 🍻食到最後食返個甜品,有好多雪條、雪糕、甜筒. 自家製豆腐雪糕軟滑,kit kat粉紅同Dreyer

食到最後食返個甜品,有好多雪條、雪糕、甜筒. 自家製豆腐雪糕軟滑,kit kat粉紅同Dreyer’s 心型脆皮雪條夠晒sweet. 門口仲有個大型打卡位,有Mr and Mrs moon主題裝飾,好有氣氛.

餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽 (觀塘)地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓第一次嚟觀塘鱷魚恤中心嘅牛大人 食火鍋放題🐮,而食同一樣嘅嘢,我梗喺鍾意用最抵嘅價錢去食😎,今次我就食咗佢哋最貴嘅120分鐘日本黑毛和牛A4+火鍋放題套餐,夜晚7:30pm前離座承惠早鳥優惠$448,計埋加一埋單唔超過$500,咁究竟呢個價錢算唔算抵食呢?睇晒落去就會揭曉🤪適逢啱啱過咗情人節💗,觀塘分店門口有一幅大型嘅打卡位未拆,除咗一棵掛滿粉紅心心嘅樹之外,仲有同KitKat合作嘅脆皮雪糕批Poster,紅色背景相當搶眼😍。5:00pm嚟度已經有10幾人喺度排緊隊等入座,揀完套餐就入座揀埋鍋底,喺十個選擇入面要咗鮮香開胃嘅台灣濃香番茄鍋🍅,打邊爐就最啱所揀嘅A4+和牛套餐先送每人兩粒澳洲M9和牛牛丸同海鮮拼盤,和牛牛丸真喺食過當中數一數二嘅,除咗咬落多汁仲充滿濃郁牛羶香🧆,一試難忘🤤;海鮮拼盤就有生蠔🦪、小龍蝦🦞、鮑魚同扇貝,海鮮整體新鮮,唯獨生蠔有少少沙石🤏,當中不得不提嘅喺可以任食台灣師傅研發嘅4款唔同口味鮑魚,包括炭燒鹽蔥、柚子燒汁、古法醉鮑魚同鮮甜鮑魚,而我自己就最鍾意煮完都依然充滿花雕酒香嘅醉鮑魚😋講到
餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽 (觀塘)
地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

講到呢個套餐嘅特色又點少得A4級以上日本黑毛和牛,每次可以點半份或者一份,
每片牛肉嘅油花都均勻細緻,個人認為淥8至10秒最好食,入口雖然未至於即溶但綿密軟嫩嘅口感確實令人食唔停口🤩;
而鍾意食豚肉嘅人就緊喺要食埋伊比利亞黑毛豬梅肉,望落脂肪比例好似好多,但食落豚肉香都幾突出而且唔會好油膩,爽口煙韌嘅肉質喺其中一個特色🐷

唔好唔記得餐廳仲有接近100款台灣美食同火鍋配料俾你任飲任食,
特色小食例如BB辣雞軟骨、真豬小香腸,同埋火鍋配料例如口感豐富嘅蟹籽墨汁漿🐙、
第一次見嘅瓜子雞水餃🥟、手工川丸子都值得一試👏,款式簡直多到試唔晒!另外唔少得飲埋佢哋自己沖調嘅冷泡茶同珍珠奶茶🧋,
甜品就必食KitKat脆皮雪糕批同Mövenpick雪糕,而鍾意邊飲啤酒邊打邊爐嘅你,不妨加少少錢飲埋少爺生啤($58)同埋Sapporo啤酒🍻
2025-02-25