2025-07-24 1440 瀏覽
首次去牛大人觀塘店,環境好大、好新、好企理,未食先讚一個👍🏻選擇了日本A4+黑毛和牛吃到飽套餐,可於兩小時內任點任食,附送澳洲M9和牛牛丸、海鮮拼盤及任食多款不同烹調方法的熟食鮑魚。餐廳這陣子正推出「炎夏椰樂祭」限時活動,以椰子為主題,由湯底到甜品都可以看到椰的蹤影,椰子控快訂枱了!湯底選擇了鴛鴦鍋,其中一邊選了木瓜椰皇嫩雞鍋,另一邊選擇了阿嬤養生濃湯鍋,湯底真材實料,少鹽少油。前者木瓜超甜,並散發著椰皇的香氣,超美味!養生鍋有薑味,湯底很清,感覺滋補養生🫶🏻據網上資料,牛大人火鍋的湯底由台灣師傅親自主理,以真材實料熬製,不含味精。每回光顧都必定在湯滾起後先喝一回。另外,椰主題方面還點了特調雞尾酒--冰檸伴椰,朋友大讚。我試了香芋椰漿脆脆,最後還試了movenpick的椰子雪糕,啖啖椰肉,十分讚!肉類選擇多,牛以外,豬、羊、雞都有。當中日本黑毛和牛A4+和伊比利亞黑毛豬梅肉的質素非常高,沒想到任食都不會將貨就價,單就目測的色澤已知新鮮! 海鮮拼盤有生蠔、扇貝、鮑魚和鱔,各樣皆新鮮。 手機落單的食物選擇非常多,自助區的食物選擇亦多👍🏻飲品方面,多款茶飲可無限量翻點,自助區亦有海量飲品。甜

海鮮拼盤有生蠔、扇貝、鮑魚和鱔,各樣皆新鮮。

手機落單的食物選擇非常多,自助區的食物選擇亦多👍🏻

飲品方面,多款茶飲可無限量翻點,自助區亦有海量飲品。甜品推介仙花雙圓和自助區的movenpick雪糕,竟然有creme brulee味呢!

餐廳還推出不少優惠:
設"學生狂歡時段",憑全日制學生證於星期日至四晚上9時後入座可享:
「美國特級安格斯」套餐減$30、「澳洲極上和牛」套餐減$60、「日本黑毛和牛」套餐減$90。

所有顧客皆可以參與"知識就是折扣",通過答題贏取餐飲折扣等優惠,只要答中4題,即送鮑魚小吃拼盤;答中5題,下次惠顧吃到飽套餐可全單打八五折

追蹤牛大人社群媒體,包括社交平台,可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」 ー杯。

2025-05-19 3387 瀏覽
之前喺將軍澳試過左牛大人台灣火鍋,今次同朋友Book左觀塘Apm旁的鱷魚中心分店。店內更開揚闊落,空間感十足,食物水準保持到,我倆都好滿意日本黑毛豬和牛A4+每位$448 120分鐘湯底款式選擇多,今次我地分別揀左雪白御鮮豆腐鍋、胡椒豬肚雞鍋極推薦日本黑毛和牛A4+,入口即溶 牛味十足 澳洲M9和牛牛丸彈牙爽口甜鮮鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚四款做法特式鮑魚,鮮味十足又爽彈澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF黑牛、安格斯(牛小排,牛板腱)、手切封門柳、一口牛肉粒、安上腹牛五花,上腹牛五花、極雪花肉片、西班牙(五花片、梅花片)、紐西蘭羊肉卷等等多款選擇,還有各款火鍋配料,確實大飽口福還有多款特色台式小食,山葵豆腐、鹽酥髒髒雞、鮑魚豆腐、鹽酥美乃雞、魚香皮蛋豆腐、台灣腸、炸甘薯等飲品還有自家製茶,白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶。今次仲叫杯黑白啤酒,非常盡興最後仲有Movenpick雪糕,仙花雙圓甜品,大滿足

日本黑毛豬和牛A4+

每位$448 120分鐘

極推薦日本黑毛和牛A4+,入口即溶 牛味十足
澳洲M9和牛牛丸彈牙爽口

甜鮮鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚
四款做法特式鮑魚,鮮味十足又爽彈

最後仲有Movenpick雪糕,仙花雙圓甜品,大滿足

2025-05-18
6天前 0 瀏覽
牛大人(觀塘)位於鰐魚恤中心5樓。晚市120分鐘,我和朋友嘗試了日本A4黑毛和牛火鍋放題套餐,牛肉油花均勻、入口即化。套餐另奉送澳洲M9和牛牛丸兩粒、海鮮拼盤、任食鮑魚及酒。啲鮑魚好似唔使錢咁。最近牛大人用了「炎夏椰樂祭」為主題,推出了很多椰子產品。鴛鴦鍋點了期間限定的喇沙椰爺仲夏鍋同木瓜椰皇嫩雞鍋,椰香清新不膩,與和牛、海鮮相得益彰。椰子小食如椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸與椰林火山脆薯條創意十足,香椰火焰醬與椰汁美奶滋為食材增添新層次;甜品香芋椰漿脆脆與椰奶蓋芒芒爽收尾恰到好處。不得不提任食Movenpick雪糕,椰子味好清新!還有超市搶購一空的笨NANA雪條!特調飲品Pinku Paloma、冰檸伴椰與Blue Hawaiian很特別和清新,色香味具全。「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐更可任飲指定雞尾酒與啤酒。服務親切、上菜節奏穩健,氛圍適合約會或好友聚餐。

2025-08-26 0 瀏覽
終於同屋企人去左牛大人打邊爐啦🤩因為佢地成日都出好多唔同主題活動,食物都好有新鮮感🥰呢期就推出「炎夏椰樂祭」限時活動,以椰子為主題提供特色餐點,希望藉此活動令食客體驗沉浸式椰子主題火鍋,帶來清涼夏日感受。我地揀左120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,送 澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、任食鮑魚🍻揀左鴛鴦鍋(雪白御鮮豆腐鍋、木瓜椰皇嫩雞鍋),非常足料,湯底仲要好鮮甜🤤尤其木瓜椰皇嫩雞鍋,木瓜鮮甜,雞肉好嫩滑,湯底煮麵好好味😆和牛肉類都好大盤,油脂分布平均,好嫩滑🩷海鮮拼盤種類豐富,食材都十分鮮味🤤我地仲另外點左醉雞、鵝腸、魚片等,真係好高素~小食點左期間限定椰林火山脆薯條,醬汁甜甜地配埋脆薯條,真係冇得彈🩷成個套餐好豐富,食到勁飽,不過我地都要食埋雪糕先大滿足!有好多唔同牌子,我最中意食movenpick雪糕,真係有好多果肉架😍
終於同屋企人去左牛大人打邊爐啦🤩
因為佢地成日都出好多唔同主題活動,食物都好有新鮮感🥰

我地揀左120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題
送 澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、任食鮑魚🍻
尤其木瓜椰皇嫩雞鍋,木瓜鮮甜,雞肉好嫩滑,湯底煮麵好好味😆
和牛肉類都好大盤,油脂分布平均,好嫩滑🩷
海鮮拼盤種類豐富,食材都十分鮮味🤤

2025-08-25 0 瀏覽
又黎牛大人啦~🐮第一次揀日本A4黑毛和牛火鍋放題A4真系吾同d! 有budget既朋友我極力推介呢個set❤️酸菜魚湯底少有,都幾好味!呢個set會送海鮮拼盤 ,有扇貝、生蠔同蟶子仲有鮑魚任食!小食都有『鮑魚三吃』-古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚鍾意食鮑魚嘅一定吾好錯過!又彈牙又大隻😍想嘆返杯啤酒,梗係要試吓少爺啤酒最後梗係唔少得食返兩杯movenpick雪糕啦滿足晒😍#牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台灣直送 #打邊爐必選 #台灣火鍋 #旺角 #旺角美食
又黎牛大人啦~🐮
第一次揀日本A4黑毛和牛火鍋放題
A4真系吾同d! 有budget既朋友
我極力推介呢個set❤️
酸菜魚湯底少有,都幾好味!

呢個set會送海鮮拼盤 ,有扇貝、生蠔同蟶子
鍾意食鮑魚嘅一定吾好錯過!又彈牙又大隻😍

想嘆返杯啤酒,梗係要試吓少爺啤酒
最後梗係唔少得食返兩杯movenpick雪糕啦
滿足晒😍

今次來🚇觀塘牛大人,因為最近推出咗炎夏椰樂祭限時活動🥥,真係椰子控嘅福音😋!由湯底到甜品都充滿椰子香👏,真係好有心思 💡!我哋一入座😆就見到牛大人社交平台有優惠📱,Like/Follow/關注佢哋,即送「椰奶蓋芒芒爽」🎁,正呀!今次我哋揀咗🇯🇵日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐🐮,除咗和牛任食 🥩,仲有雞尾酒特調飲品同指定啤酒無限暢飲 🍹,真係好抵 💰!湯底方面 🍲,我哋揀咗鴛鴦鍋,當然要試椰子期間限定湯底啦🌴!「喇沙椰爺仲夏鍋」同「木瓜椰皇嫩雞鍋」都好有特色。前者有濃郁嘅喇沙味同椰香🥥,辣辣哋又帶點甜🌶️,好開胃;後者就清甜滋潤,木瓜同🥥椰皇嘅甜味滲入雞肉🍗,湯底又夠清甜 🥣。個套餐仲免費送🇦🇺澳洲和牛牛丸🎉,入口彈牙充滿肉汁💦,好正!主角當然係🇯🇵「日本黑毛和牛A4+」啦 🐮,油花分佈均勻,肉質細嫩🥰,輕輕一灼就食得🥢,入口即溶😋,牛味濃郁🐄,真係食到停唔到口!「伊比利亞黑毛豬梅肉」都唔輸蝕🐖,肉質結實有彈性💪,豬肉味香濃🍖。「海鮮拼盤」都好豐富👍,有新鮮嘅鮑魚、元貝、蠔同魚片🐟,全部都好肥美🦪!多款「海鮮漿」都好有創意🦑,有「章魚珍珠漿」、「蟹籽墨汁漿」、「干貝鮮魚漿」同🦐「蟹籽蝦滑」,

多款「海鮮漿」都好有創意🦑,有「章魚珍珠漿」、「蟹籽墨汁漿」、「干貝鮮魚漿」同🦐「蟹籽蝦滑」,每款都好彈牙🤤,食到粒粒海鮮粒🦐,口感十足。

「台式餃」都係必食 🥟,有「台式蛋餃」、「台式蝦餃」同「扁食」,每隻都包得好靚 💯,餡料飽滿 🥢,好有風味 🌟。

火鍋配料仲有🪿「鵝腸」、「花膠」、「牛筋」同「豬大腸」🍖,全部都處理得好乾淨✨,另外自助區仲有勁多唔同款式嘅配料🥬,真係令人花多眼亂🤩。

其他靚牛肉都唔錯🐂,有「手切封門柳」、「安格斯牛小排」、「澳洲和牛M5牛肩卷」同「SRF美國黑牛後腿肉」🥩,款款都高質 ,滿足晒唔同牛魔王嘅需求👏。

幾款「鮑魚小食」都好出色😍,有「古法醉鮑魚」、「炭燒鹽蔥鮑魚」同「柚子燒汁鮑魚」🔥,鮑魚肉質彈牙💥,調味各有特色,作為小食一流呀🍴。

其他小食都好有驚喜🎉,例如「魚香皮蛋豆腐」清爽開胃🥢,「酒糟嫩牛舌」軟嫩入味👅,「黃金椰絲蝦丸」香脆彈牙🍤,「鹽酥雞」炸得香口 🐔,好有夜市嘅感覺。

最後當然要留肚食甜品🍮,「香芋椰漿脆脆」入面嘅香芋味道濃郁,椰漿香甜🥥,加上脆脆,口感好特別✨。

最正嘅係仲有 Movenpick 椰子雪糕🍨,椰子味超濃,口感幼滑🥥,為成餐飯畫上完美句號 💫。

2025-08-22 0 瀏覽
今次我同朋友去咗一間位於觀塘嘅台式火鍋,特別想同大家分享一下。餐廳嘅環境好有氣氛,員工10分融洽。佢哋推出「炎夏椰樂祭」限時活動,以椰子為主題提供特色餐點,食客體驗沉浸式椰子主題火鍋,帶來清涼夏日感受。佢哋有:🥘 椰子期間限定湯底:喇沙椰爺仲夏鍋、木瓜椰皇嫩雞鍋🥥 椰子小食:椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條🍯 特色醬料:香椰火焰醬、椰汁美奶滋🍭 甜品:香芋椰漿脆脆🥤 特調飲品:冰檸伴椰 (Malibu Lemonade)、藍調微風 (Blue Hawaiian) ;所有特調飲品「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐任飲揀咗期間限定木瓜椰皇燉雞同阿嬤養生濃湯鍋,湯底真係好正!湯底超足料,滿煲大件土雞肉、椰子,滾起香到攻鼻;養生鍋清甜,啱晒煮簡單食材,健康又好味,好啱聚會一邊食一邊傾偈。日本黑毛和牛A4+呢個牛肉真係好正,肉質滑嫩,每一口都好滿足,油花分佈得剛剛好。伊比利亞黑毛豬梅肉豬肉甘香,帶有一陣微微嘅甜味,肉質都好嫩,真係唔錯。熟食冷盤嘅鮑魚醉鮑魚花雕酒香入味,冰鎮後彈牙;炭燒鹽蔥鮑魚焦香,蔥油鹹香;柚子燒汁鮑魚酸甜清爽,每款都令人驚喜台灣鱸魚片魚片新鮮,味道清淡,非常適合唔想食肉嘅

佢哋有:
🥘 椰子期間限定湯底:喇沙椰爺仲夏鍋、木瓜椰皇嫩雞鍋
🥥 椰子小食:椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條
🍯 特色醬料:香椰火焰醬、椰汁美奶滋
🍭 甜品:香芋椰漿脆脆

日本黑毛和牛A4+

伊比利亞黑毛豬梅肉
豬肉甘香,帶有一陣微微嘅甜味,肉質都好嫩,真係唔錯。

熟食冷盤嘅鮑魚

台灣鱸魚片
魚片新鮮,味道清淡,非常適合唔想食肉嘅朋友。

依家有知識就是折扣活動,通過答題贏取餐飲折扣等優惠
  • 日本黑毛和牛A4
2025-08-15 268 瀏覽
最近天氣悶熱,最啱約埋朋友去觀塘「牛大人台灣火鍋吃到飽」試下佢哋新搞作 —「炎夏椰樂祭」椰子主題火鍋。餐廳位於開源道鱷魚恤中心,地方夠大,裝修簡潔有活力,聚會打邊爐真係唔錯。重點推介佢哋嘅「喇沙椰爺仲夏鍋」— 用新鮮椰子同香濃喇沙湯底熬成,入口清香帶微辣,椰子味突出,飲完都唔會口乾。A4日本黑毛和牛放題,和牛油花靚,入口即溶。澳洲M9和牛牛丸彈牙,海鮮拼盤選料新鮮,任食鮑魚更係平時打邊爐少有,抵讚。小食系列都玩足椰子元素,「椰酥跳跳豬」、「黃金椰絲蝦丸」香脆特別,「椰林火山脆薯條」又幾有驚喜。醬料方面,香椰火焰醬同椰汁美奶滋令人印象深刻,幾啱鍾意試新嘢嘅朋友。飲品方面,晚市仲有三款特調:粉桃椰香 (Pinku Paloma)、冰檸伴椰 (Malibu Lemonade)、藍調微風 (Blue Hawaiian) ;所有特調飲品「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐任飲,識飲一定要揀。記得參加「知識就是折扣」答題遊戲,答啱仲有機會拎全單85折或鮑魚拼盤6隻!追蹤社交媒體即送「椰奶蓋芒芒爽」,椰奶加芒果蓋,清新消暑。DSE畢業季[學生狂歡時段]每位學生憑證仲有額外折扣,打邊爐都可以玩得抵啲。於星期

追蹤社交媒體即送「椰奶蓋芒芒爽」,椰奶加芒果蓋,清新消暑。

DSE畢業季[學生狂歡時段]
每位學生憑證仲有額外折扣,打邊爐都可以玩得抵啲。於星期日至四21:00後入座可享以下優惠:
「美國特級安格斯」套餐即減$30
「澳洲極上和牛」套餐即減$60
「日本黑毛和牛」套餐即減$90
由湯底到甜品都貫徹🥥元素,試完覺得幾有心思試哂兩款期間限定鍋底🔥 喇沙椰爺仲夏鍋- 椰香撞微辣喇沙湯,涮海鮮特別夾 🔥 木瓜椰皇嫩雞鍋- 好清甜,木瓜煮軟後仲吸晒雞湯精華 🥣自家製椰醬▸ 香椰火焰醬:微辣帶椰甜▸ 椰汁美奶滋:凍食蘸炸物🇯🇵 日本黑毛和牛A4+放題真心抵讚! ✔️ 全份黑毛和牛霜降紋超靚,輕灼5秒入口即化,牛油香爆棚 ✔️ 伊比利亞黑毛豬梅肉薄切夠軟嫩,脂香平衡唔膩 每人兩粒澳洲M9和牛丸,咬落爆肉汁!海鮮拼盤有帆立貝、生蠔、鮑魚、鱔片。仲有任食沙白、海蝦三款鮑魚: ✨ 古法醉鮑酒香入味 ✨ 炭燒鹽蔥焦香惹味 ✨ 柚子燒汁清新解膩 手打漿必試蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿! 鴨血滑溜入味,仲有肥美滷大腸飲品自助區之外,QR code落單無限叫: ✔️ 少爺啤酒、特調飲品:粉桃椰香、冰檸伴椰 、藍調微風✔️ 鴨屎香檸茶+烏梅汁等等🍨 甜品 台中燒仙草:仙草凍+紅豆+花生+珍珠+蒟蒻,加奶食超滿足!

由湯底到甜品都貫徹🥥元素,試完覺得幾有心思
試哂兩款期間限定鍋底
🔥 喇沙椰爺仲夏鍋- 椰香撞微辣喇沙湯,涮海鮮特別夾
🔥 木瓜椰皇嫩雞鍋- 好清甜,木瓜煮軟後仲吸晒雞湯精華

🥣自家製椰醬
▸ 香椰火焰醬:微辣帶椰甜
▸ 椰汁美奶滋:凍食蘸炸物

🇯🇵 日本黑毛和牛A4+放題真心抵讚!
✔️ 全份黑毛和牛霜降紋超靚,輕灼5秒入口即化,牛油香爆棚

✔️ 伊比利亞黑毛豬梅肉薄切夠軟嫩,脂香平衡唔膩
每人兩粒澳洲M9和牛丸,咬落爆肉汁!

海鮮拼盤有帆立貝、生蠔、鮑魚、鱔片。
仲有任食沙白、海蝦

三款鮑魚:
✨ 古法醉鮑酒香入味
✨ 炭燒鹽蔥焦香惹味
✨ 柚子燒汁清新解膩
手打漿必試蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿!
鴨血滑溜入味,仲有肥美滷大腸

飲品自助區之外,QR code落單無限叫:
✔️ 少爺啤酒、特調飲品:粉桃椰香、冰檸伴椰 、藍調微風
✔️ 鴨屎香檸茶+烏梅汁等等

🍨 甜品
台中燒仙草:仙草凍+紅豆+花生+珍珠+蒟蒻,加奶食超滿足!

2025-08-11 0 瀏覽
香港的火鍋店越來越卷了!本來已經招架不住牛大人120分鐘的火鍋放題除了任吃日本A4黑毛和牛真的是入口即化的!還會送上澳洲M9和牛牛丸鮑魚、扇貝、生蠔等海鮮拼盤、居然還可以任食鮑魚套餐還可以加點啤酒、檸檬薩瓦等特色飲料這期畢業季還可以參加牛大人學院測一下你們的知識水平答對還可以換贈品和折扣私心告訴你問題真的不難完成還可以獲得畢業證書一張儀式感拉好滿!——————為食分界線——————📍 牛大人(觀塘)地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓人均消費: 港幣300#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
香港的火鍋店越來越卷了!
本來已經招架不住牛大人
120分鐘的火鍋放題
除了任吃日本A4黑毛和牛
真的是入口即化的!
還會送上澳洲M9和牛牛丸
鮑魚、扇貝、生蠔等海鮮拼盤、
居然還可以任食鮑魚
套餐還可以加點啤酒、
檸檬薩瓦等特色飲料
這期畢業季還可以參加牛大人學院
測一下你們的知識水平
答對還可以換贈品和折扣
私心告訴你問題真的不難
完成還可以獲得畢業證書一張
儀式感拉好滿!

——————為食分界線——————
📍 牛大人(觀塘)
地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

人均消費: 港幣300
今次選擇地點十分方便的鱷魚恤中心分店,享受日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐💪🏻日本黑毛和牛A4+ 肉質鮮嫩多汁,油花分佈均勻,入口即化。搭配阿嬤養生濃湯鍋的鮮味,十分完美。不吃牛的客人都不用擔心,除了日本黑毛和牛A4+,還有伊比利亞黑毛豬梅肉,口感同樣十分柔滑,脂肪分佈恰到好處,散發著濃郁的肉香。最貴的套餐特別提供了鮮甜的鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚以及柚子燒汁鮑魚,全都可以無限制供應,讓人難以抉擇,全都吃就最好🙂 當然不少得海鮮拼盤,包括新鮮海鮮例如生蠔、鮑魚和貝類!! 自助區的選擇非常豐富,僅在醬油區便有十幾款醬汁供顧客隨意混合。我特別推薦特調豬肉醬,味道類似燒肉汁,帶有甜味,無論是搭配豬肉還是牛肉都非常美味。醬油區後方的飲品櫃也相當引人注目,種類繁多,令人眼花撩亂。吃火鍋當然少不了牛大人自家製花茶,有助於消化,讓我們能夠享受更多美食。白桃烏龍和洛神花茶都非常好喝。海鮮類和手工餃子也相當出色,特別是新鮮甜美的台灣鯛魚片、大隻的海蝦,以及皮滑餡美的瓜仔雞水餃。如果不是因為已經吃得飽,我一定會再點一份。最後,以Movenpick雪糕作為結尾,讓人感到非常滿足。

最後,以Movenpick雪糕作為結尾,讓人感到非常滿足。
2025-01-19
5 分鐘 (堂食)
  • 日本黑毛和牛A4
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 海鮮拼盤
2025-08-06 281 瀏覽
每次想打邊爐都會諗起牛大人, 今次同朋友揀左120分鐘日本A4黑毛和牛A+吃到飽, 超正!! 無論係湯底定食材都勁有驚喜。 .咁啱撞上牛大人最新炎夏椰樂祭, 超正好多期間限定新品推出, 好多都以椰子為主題, 有椰子小食、限定湯底、特色醬料同甜品等等。 .我哋叫咗一個期間限定湯底, 喇沙椰爺仲夏鍋, 湯底香濃滑順, 椰香味十足,帶點微微的辣味, 令人食指大動。 .另一款牛大人紅燒牛骨鍋, 則是另一番風味, 湯底濃郁而香氣四溢, 充滿了牛骨的醇厚味道, 湯底恰到好處的香味和微微的甜感, 每一口都令人驚艷。 搭配火鍋菜品,特別是牛肉, 能夠提升整體的風味層次。 .在這次的套餐中, 我們享用了各種新鮮的食材, 當然,最出色就是日本黑毛和牛A4+, 肉質細膩,雪花分布均勻, 入口即化, 伴著濃郁的油香,絕對讓人垂涎。 仲有贈送的澳洲M9和牛牛丸, 彈韌多汁,肉味香濃, 讓人忍不住一口接一口。 .另外一項驚喜係海鮮拼盤, 包含扇貝、蟶子、生蠔以及鮑魚等, 所有食材都非常新鮮, 特別係鮑魚, 無論係古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚定柚子燒汁
每次想打邊爐都會諗起牛大人,
今次同朋友揀左120分鐘日本A4黑毛和牛A+吃到飽,
超正!!
無論係湯底定食材都勁有驚喜。
咁啱撞上牛大人最新炎夏椰樂祭,

超正好多期間限定新品推出,
好多都以椰子為主題,
有椰子小食、限定湯底、特色醬料同甜品等等。
我哋叫咗一個期間限定湯底,

喇沙椰爺仲夏鍋,
湯底香濃滑順,
椰香味十足,帶點微微的辣味,
令人食指大動。
另一款牛大人紅燒牛骨鍋,
則是另一番風味,
湯底濃郁而香氣四溢,
充滿了牛骨的醇厚味道,
湯底恰到好處的香味和微微的甜感,
每一口都令人驚艷。
搭配火鍋菜品,特別是牛肉,
能夠提升整體的風味層次。
在這次的套餐中,
我們享用了各種新鮮的食材,

當然,最出色就是日本黑毛和牛A4+,
肉質細膩,雪花分布均勻,
入口即化,
伴著濃郁的油香,絕對讓人垂涎。
仲有贈送的澳洲M9和牛牛丸,
彈韌多汁,肉味香濃,
讓人忍不住一口接一口。
另外一項驚喜係海鮮拼盤,

包含扇貝、蟶子、生蠔以及鮑魚等,
所有食材都非常新鮮,
特別係鮑魚,
無論係古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚定柚子燒汁鮑魚,
都令人回味無窮。
自助區的選擇更是讓人驚喜,

各種台式丸類、新鮮蔬菜以及自調醬料隨意搭配,
無論係香濃嘅麻辣醬還是清新嘅蒜蓉醬,
都令火鍋風味更加多樣化。
仲有滷牛肉飯等多款選擇,
滿足味蕾嘅需求。

最後更有家MOVENPICK椰子雪糕,
超出色!

值得一提嘅係而家仲有知識就是折扣遊戲,
通過答題可以贏取餐飲折扣等優惠,
又有得食又有得玩,真係好正!
今次同家人食牛大人,表示興奮可以有海鮮拼盤、任食鮑魚、任食和牛、任食movenpick雪糕‼️聽見都開心🥳湯底要咗木瓜椰皇嫩雞鍋,因為係期間限定,清甜滋潤健康feel🫶🏻「日本黑毛和牛A4+」120分鐘任食,一定夠時間,食到勁飽🦪海鲜拼盤有鮑魚、扇貝、蟶子、生蠔生蠔漲卜卜好大粒,食落超正🤩鮑魚爽口👍🏻🐄日本黑毛和牛A4+油脂分布平均,色澤好靚,食落唔算油膩,加埋醬汁一流👍🏻🐮美國SRF極黑牛🐮安格斯特選牛板腱🐮澳洲和牛M5牛肩卷人土部牛都正👍🏻🐷伊比利亞黑毛豬梅肉豬都唔錯,好有豬肉味,不太肥,推薦🫶🏻🥢炭燒鹽蔥鮑魚任食鮑魚,最鐘意炭燒鹽蔥鮑魚,夠惹味🍋鴨屎香檸檬茶即使好多平時飲開嘅冷泡茶,但最鐘意呢杯鴨屎香檸檬茶,完全係打邊爐必備,因為味道酸酸甜甜,解油膩飲完舒服又開胃,可以繼續食🤪🥭椰奶蓋芒芒爽Follow ig 送嘅,家人好鐘意飲,甜甜哋好清新,好啱打邊爐飲,口感味道都好好記得最後留肚必食movenpick椰子味雪糕,超好食‼️椰子味又香‼️自己食咗2杯😂🤪🥥🥥🥥🚩牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘) @masterbeef.hk 📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

「日本黑毛和牛A4+」120分鐘任食,一定夠時間,食到勁飽

🦪海鲜拼盤
有鮑魚、扇貝、蟶子、生蠔
生蠔漲卜卜好大粒,食落超正🤩鮑魚爽口👍🏻

🐄日本黑毛和牛A4+
油脂分布平均,色澤好靚,食落唔算油膩,加埋醬汁一流👍🏻

🐮美國SRF極黑牛🐮安格斯特選牛板腱🐮澳洲和牛M5牛肩卷
人土部牛都正👍🏻

🐷伊比利亞黑毛豬梅肉
豬都唔錯,好有豬肉味,不太肥,推薦🫶🏻

🥢炭燒鹽蔥鮑魚
任食鮑魚,最鐘意炭燒鹽蔥鮑魚,夠惹味

🍋鴨屎香檸檬茶

🥭椰奶蓋芒芒爽

📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
  • 海鮮拼盤
  • 日本黑毛和牛A4+
  • 伊比利亞黑毛豬梅肉
  • 鮑魚
2025-08-01 451 瀏覽
牛大人炎夏椰樂祭A4和牛x椰子火鍋放題!🌴 今次試咗牛大人新出嘅椰子主題火鍋放題,日本A4和牛任食,仲送埋海鮮拼盤同鮑魚,性價比高到癲! 🥥 期間限定椰子湯底▫️喇沙椰爺仲夏鍋▫️木瓜椰皇嫩雞鍋我揀咗喇沙鍋,椰奶香撞微辣喇沙🌶️,真係一流。仲有其他椰子主題嘅小食,椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條、香椰火焰醬、椰汁美奶滋、香芋椰漿脆脆。🐄日本A4黑毛和牛油花好靚,入口即溶,A4黑毛和牛餐送嘅澳洲M9和牛丸,我都超鍾意💯全部都係肉嘅質感,好濃牛肉香,唔係澱粉嘅牛丸。 🦞海鮮拼盤鮑魚爽彈,仲有蠔、扇貝,全部都好新鮮。🍹特調椰系飲品粉桃椰香梳打💖藍調微風雞尾酒💙任飲!仲抵過單點$58杯。🎓學生優惠夜晚9點後憑學生證日本和牛套餐減$90😱,其他套餐都會有折扣。記得參加埋知識就是折扣遊戲,答中晒問題下次會有八五折!答中兩題都會送你即影即有,答中四題就送禮鮑魚拼盤。社交平台 follow牛大人,仲會送一杯椰奶蓋望芒芒爽,超多活動優惠!
牛大人炎夏椰樂祭A4和牛x椰子火鍋放題!🌴

🥥 期間限定椰子湯底
▫️喇沙椰爺仲夏鍋
▫️木瓜椰皇嫩雞鍋

🐄日本A4黑毛和牛

🦞海鮮拼盤
鮑魚爽彈,仲有蠔、扇貝,全部都好新鮮。

🍹特調椰系飲品
粉桃椰香梳打💖藍調微風雞尾酒💙任飲!仲抵過單點$58杯。

🎓學生優惠

牛大人今次新推出炎夏椰樂祭限時活動,非常啱我口味😍。以椰子為主題🥥,迎合炎炎夏日☀️。今次揀咗日本A4+黑毛和牛火鍋放題🐄,每位額外送澳洲M9和牛牛丸2粒同海鮮拼盤🦞。 🍲喇沙椰爺仲夏鍋超重口味!除咗喇沙🌶️仲帶有濃濃嘅椰香🥥,好鍾意💕。今次限定湯底有喇沙椰爺仲夏鍋同木瓜椰皇嫩雞鍋, 🍹Cocktail無限暢飲雞尾酒就有種喺沙灘飲番杯清涼飲品嘅感覺🏖️,非常適合今次主題✨。佢嘅雞尾酒酒精濃度都好低🍸,有幾種口味,粉桃椰香💖 冰檸伴椰🍋 藍調微風💙 ,顏色超級colorful🌈! 🥥椰子小食仲有其他新款嘅椰子小食,椰酥跳跳豬🐷、黃金椰絲蝦丸🦐 、椰林火山脆薯條🍟 、香芋椰漿脆脆🍠,比足新鮮感🎉!另外仲有兩款新醬料,香椰火焰醬同埋椰汁美奶滋,有興趣都可以試吓。我覺得個喇沙鍋已經好重味,所以就冇試到。 🎮 知識就是折扣今次仲有個呀sir推架車仔嚟玩遊戲,答啱就會有獎勵🎁。自己抽五條問題📝,答中兩題📸送即影即有一張;答中四題送鮑魚小食拼盤;全部啱晒送你下次八五折。又有得玩,又有得食,真係開心! 🎓DSE同學仔有福了每位學生憑全日制學生證🎒,於星期日至四九點後入座,「美國特級安格斯」套餐減

🍲喇沙椰爺仲夏鍋

🍹Cocktail無限暢飲

🥥椰子小食

🎮 知識就是折扣

🎓DSE同學仔有福了每位學生憑全日制學生證🎒,於星期日至四九點後入座,「美國特級安格斯」套餐減$30; 「澳洲極上和牛」套餐減$60; 「日本黑毛和牛」套餐減$90。

📱記得追蹤牛大人social media,佢哋會送一杯椰奶蓋芒芒爽🥭🍹!
用餐優惠
試食活動