2025-05-19 832 瀏覽
之前喺將軍澳試過左牛大人台灣火鍋,今次同朋友Book左觀塘Apm旁的鱷魚中心分店。店內更開揚闊落,空間感十足,食物水準保持到,我倆都好滿意日本黑毛豬和牛A4+每位$448 120分鐘湯底款式選擇多,今次我地分別揀左雪白御鮮豆腐鍋、胡椒豬肚雞鍋極推薦日本黑毛和牛A4+,入口即溶 牛味十足 澳洲M9和牛牛丸彈牙爽口甜鮮鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚四款做法特式鮑魚,鮮味十足又爽彈澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF黑牛、安格斯(牛小排,牛板腱)、手切封門柳、一口牛肉粒、安上腹牛五花,上腹牛五花、極雪花肉片、西班牙(五花片、梅花片)、紐西蘭羊肉卷等等多款選擇,還有各款火鍋配料,確實大飽口福還有多款特色台式小食,山葵豆腐、鹽酥髒髒雞、鮑魚豆腐、鹽酥美乃雞、魚香皮蛋豆腐、台灣腸、炸甘薯等飲品還有自家製茶,白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶。今次仲叫杯黑白啤酒,非常盡興最後仲有Movenpick雪糕,仙花雙圓甜品,大滿足

日本黑毛豬和牛A4+

每位$448 120分鐘

極推薦日本黑毛和牛A4+,入口即溶 牛味十足
澳洲M9和牛牛丸彈牙爽口

甜鮮鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚
四款做法特式鮑魚,鮮味十足又爽彈

最後仲有Movenpick雪糕,仙花雙圓甜品,大滿足

2025-05-18
想食牛大人好耐, 終於食到喇!(朋友們都食完讚讚讚, 但我之前成日都瞄準唔到訂位機會呀…)果然! 係 質優吃到飽~款式多、現場企理 加上 同事們又勁 nice, 好滿足呀!收爐飯嘛, 簡開心嘢啦: 120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題 因為叫嘅係 “日本黑毛和牛A4+套餐”, 送咗 M9 和牛牛丸 同 海鮮拼盤啊~ 牛肉海鮮都好靚, 我同大師好中鍾意個牛丸啊,牛味濃 口感啱啱好, 淡淡和牛油香得黎唔膩~ 每人 2粒唔夠喉! 不過好多嘢食等緊我地嘛, 下次先再食佢!!!鮮甜鮑魚都係任食, 小食類別有『鮑魚三吃』: 古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚 同 柚子燒汁鮑魚, 三款都好味, 而估唔到嘅係,我地都最鍾意古法醉鮑魚, 無炸皮清清地, 我哋可以食更加多其他嘢~ 我地食咗MÖVENPICK多款雪糕, 仲有 1月新聯乘KITKAT脆皮雪糕批~💡除咗食開心, 仲有小禮物帶返屋企添~ fyi,120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題 (送 澳洲M9和牛牛丸2粒 & 海鮮拼盤 + 任食鮑魚)7:30前離座 / 23:00後入座 $44821:00-23:00入座 $468正價時段$488小童$348(包括加一服務

想食牛大人好耐, 終於食到喇!

果然! 係 質優吃到飽~
款式多、現場企理 加上 同事們又勁 nice, 好滿足呀!

收爐飯嘛, 簡開心嘢啦:
120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題

💡除咗食開心, 仲有小禮物帶返屋企添~

fyi,

7:30前離座 / 23:00後入座 $448
21:00-23:00入座 $468
正價時段$488
小童$348
(包括加一服務費)(六日假期另加$10)

2025-01-20 3332 瀏覽
好耐冇食牛大人啦,早幾晚Happy Friday 去左食120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,5pm未開門已經有人排緊隊啦,我哋叫依個餐仲送澳洲M9和牛牛丸2粒,仲有海鮮拼盤同埋任食鮑魚,包括『鮑魚三吃』古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚!全部都好新鮮足料,和牛真係好正好香😍伊比利亞黑毛豬梅肉都係必點,好有豬嘅香味😋1月份仲有好多優惠做緊,新聯乘KITKAT脆皮雪糕批,成個雪櫃勁多選擇,如果點「日本黑毛和牛A4+」套餐,仲有節日禮品盒「KitKat Tinbox – To Do List」 (開始派發日期: 2025年1月20日/每2人一份),亦可獲Maybelline彩妝產品一份(一人一件),同時仲有三款新推出「 Maybelline限定小吃」✓ 麻辣雞腳✓ 酸辣土豆✓ BB辣雞軟骨而家幫襯仲送牛大人利是封/牛大人揮春(送完即止)7:30前離座/23:00後入座 $44821:00-23:00入座 $468正價時段$488小童$348(包括加一服務費)(六日假期另加$10)@media.vas @masterbeef.hk 評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食

✓ 麻辣雞腳
✓ 酸辣土豆
✓ BB辣雞軟骨

而家幫襯仲送牛大人利是封/牛大人揮春(送完即止)

7:30前離座/23:00後入座 $448
21:00-23:00入座 $468
正價時段$488
小童$348
(包括加一服務費)(六日假期另加$10)

@media.vas @masterbeef.hk

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺

牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
📍觀塘港鐵站B3出口1分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #KwunTong #觀塘 #台灣直送 #打邊爐必選 #台灣火鍋 #旺角美食 #牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人
2025-01-17
2025-01-20 2468 瀏覽
咁多間主打食牛嘅火鍋店牛大人係劉家任食火鍋店排名第一😌#牛大人 提供多款牛肉、台灣直送食材🥬🍠🥔又不時推出新款湯底🥣仲時不時有推廣活動難怪一直人氣高企間間分店都長期爆滿😍早前趁朋友生日約埋一齊嚟打邊爐今次我哋order咗120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 及 任食鮑魚及鬼佬涼茶一杯湯底揀咗胡椒豬肚雞湯底#滋補養生 香氣濃郁 一上枱就聞到勁香嘅胡椒豬肚味 加上選用鮮嫩雞肉和爽脆豬肚香濃胡椒湯底有助驅寒暖身豐富營養level up ⬆️ 牛肉款式同質素都唔駛多講😝因為真係 #貨真價實 #性價比高反而要講一下啲鮑魚雖然話係跟餐送鮑魚任吃但啲鮑魚一啲都唔差 都幾鮮甜😌而且小食類仲可以有 #鮑魚三吃 😋古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚 劉媽👩🏻三款味道都鍾意❤️各有特色仲有大家必試同本地最大手工啤酒廠鬼佬啤酒推出下火飲品 #鬼佬涼茶Häagen-Dazs雪糕都係任食㗎😍 最尾食埋🍦梗係perfect啦😆今期推廣🔸凡點選日本黑毛和牛A4+套餐🥩贈送M9和牛牛丸及海鮮拼盤🔸凡叫兩杯『鬼佬涼茶』即可參加拼音挑戰成功於一分鐘內讀出卡牌上的字句即可享有買一送一優惠😍失
咁多間主打食牛嘅火鍋
牛大人係劉家任食火鍋店排名第一😌
#牛大人 提供多款牛肉、
台灣直送食材🥬🍠🥔

反而要講一下啲鮑魚
雖然話係跟餐送鮑魚任吃
但啲鮑魚一啲都唔差 都幾鮮甜😌
而且小食類仲可以有 #鮑魚三吃 😋
古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚
劉媽👩🏻三款味道都鍾意❤️各有特色

今期推廣
🔸凡點選日本黑毛和牛A4+套餐🥩贈送M9和牛牛丸及海鮮拼盤
🔸凡叫兩杯『鬼佬涼茶』即可參加拼音挑戰
成功於一分鐘內讀出卡牌上的字句即可享有買一送一優惠😍
失敗亦有神秘禮物一個
🔸凡於牛大人入座即每人派發一包曼秀雷敦 Acnes「抗菌痘痘貼」💕送完即止
🔸凡讚好社交平台即可獲贈一杯「金鑽鳳梨椰奶西」🥤

@masterbeef.hk
牛大人台灣火鍋吃到飽 ( #鱷魚恤中心 )
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

@media.vas
#牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台灣直送 #打邊爐必選 #台灣火鍋 #旺角美食
這間人氣連鎖火鍋放題店其中一間分店位於觀塘鱷魚恤中心,鄰近地鐵站十分方便。店內環境寬敞舒適,裝潢採用日系木為主。不論午、晚均大排長龍,必須預早訂座依時入席。牛大人120分鐘吃到飽套餐分為四款,可享自助火鍋配料吧及肉類無限量供應。日本黑毛和牛A4+ - $488/位(正價時段)湯底共有十款可選擇,招牌牛大人紅燒牛骨鍋採用優質牛腿骨先燒後燉,保留燉牛骨的細緻,有濃郁的牛骨香味,慢慢釋放出最大程度的營養,還有洋蔥、紅棗、八角、肉桂枝、香葉及陳皮等,味道層次好豐富。鬼佬涼茶 - $58鬼佬啤酒聯乘公利竹䉀,有啤酒的麥芽香,又有竹䉀水的天然清甜。澳洲M9和牛牛丸每位限定兩粒,質地爽滑脆彈,有著濃郁的牛肉脂香,充滿肉汁。海鮮拼盤生蠔的蠔肉好肥美,爽脆柔滑兼備,完全不腥;雪白肉厚的帆立貝好鮮甜;蟶子鮮嫩無沙;鮑魚去除內臟,有明顯的鮑味。日本黑毛和牛A4+高級別的日本和牛,有著霜降般的油花豐富且平均,溶化出香甜的牛脂香,又有濃郁的牛肉香,入口帶化,還有其他產地的頂級牛肉亦值得一試,如澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF極黑牛等各具特色。海鮮方面,除了鮮甜鮑魚,還有古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚,一款

日本黑毛和牛A4+ - $488/位(正價時段)

鬼佬涼茶 - $58

澳洲M9和牛牛丸
每位限定兩粒,質地爽滑脆彈,有著濃郁的牛肉脂香,充滿肉汁。

日本黑毛和牛A4+

海鮮方面,除了鮮甜鮑魚,還有古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚,一款吸飽花雕酒香,一款則有鹹香的鹽味,一款有酸甜的柚子香,還有沙白、海蝦等新鮮海產。

漿類方面,必吃招牌的章魚珍珠漿,有一粒粒煙韌彈牙的章魚肉;黑漆漆的蟹籽墨汁漿鮮味濃郁。

其他小食方面,私房鴨血細嫩富有彈性,吃起來有餘香;百配鵝脆腸爽口帶點肥膏;爽脆炸魚皮毫不油膩;水蓮爽脆且營養豐富。

飲品方面,除了自助櫃內的罐裝及冷泡茶外,還有手調的台式飲品,如酸酸甜甜的乳酸多多、清香不苦澀的鴨屎香檸檬茶及低糖版珍珠奶茶等。

甜品方面,有名貴品牌MÖVENPICK、NESCAFE、KIT KAT等雪糕雪條,還有自家製的台中仙草凍,滑溜的仙草凍清爽彈牙,又有香脆的花生碎、椰果、紅豆及珍珠等口感豐富。
2025-01-10
慶祝朋友生日,佢好鍾意打邊爐🍲,我就決定帶佢到牛大人任食放題邊爐慶祝,開懷大食🍻120分鐘吃到飽套餐-日本黑毛和牛A4+,送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、鮑魚任食🥘湯底款式多,見到新推出「炎夏椰樂祭」,梗係試新湯底喇沙椰爺仲夏鍋,辣中帶椰香,十分開胃🐂日本黑毛和牛A4+喺我哋狂食首選😆,上碟已經見到和牛油花均勻,心心眼😍,大大片,淥幾秒已經食得,鮮嫩細滑,入口即溶🤤,encore 咗2次🫣🦪海鮮拼盤包括蠔、鮑魚、魷魚、帶子,海鮮新鮮~仲有海蝦、鯇魚腩、沙白等等海鮮可以喺QR Code叫~滿足~最正鮑魚都任食❗️🐖伊比利亞黑毛豬梅肉,肉味超濃郁,完全唔鞋同韌~🥗自助區一字排開,配料都非常豐富,蔬菜、丸類、菌菇、麵類📲手機QR CODE落單仲有好多選擇,珍珠奶茶、手打檸檬茶、特色小食酒糟嫩牛舌、特色甜品香芋椰漿脆脆🍦甜品區都係亮點,movenpick雪糕任食,仲有各類人氣雪條,實行要我哋捧住個肚返屋企🫶一個價錢$488就可以任食日本A4+黑毛和牛,再加超多款高質素火鍋配料,性價比夠高👍📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

🐖伊比利亞黑毛豬梅肉,肉味超濃郁,完全唔鞋同韌~

🥗自助區一字排開,配料都非常豐富,蔬菜、丸類、菌菇、麵類

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

• 日本黑毛和牛A4
  • 伊比利亞黑毛豬梅肉
2025-06-11 0 瀏覽
最近見到牛大人推出咗呢個新嘅「炎夏椰樂祭」!等我一於過嚟試吓啦今次晚市我簡左佢地$468一位既日本黑毛和牛A4餐套餐送M9和牛牛丸每人兩粒、海鮮拼盤同鮑魚任食和牛牛丸牛味超重!海鮮拼盤超級新鮮!鮑魚全部好彈牙👏🏻湯底試咗佢哋最新嘅木瓜椰皇嫩雞鍋湯底,+$50升級鴛鴦鍋,另一邊揀埋個辣湯底,雙重享受❤️推薦呢個新湯底超級清甜!木瓜清甜養顏,仲有椰子肉啱啱好中和返隔籬個辣湯底😆尤其食海鮮嘅你用呢個湯底煮完之後根本唔使點其他醬汁食落去超級鮮甜🤤A4和牛油花分佈得啱啱好,雪花紋理超誘人,薄切得均勻用清啲既湯底就更能突出A4和牛本身嘅原味沾啲蛋液再食味道更加昇華👏🏻除咗以上佢哋套餐裏面仲包好多唔同嘅牛肉位可以嗌海鮮海鮮全部都好新鮮肥美特別一讚嘅係佢哋海鮮拼盤裏面嘅鮑魚同埋帶子都係已經起咗殼!食落就好方便其他火鍋料推薦- 鴨血印象最深刻就係佢哋嘅鴨血,食落去特別滑捋捋,同平時嗰啲唔一樣唔係一咬就散!鍾意食鴨血嘅人一定要試吓!-鵝腸超大條超彈牙!平時喺出邊打邊爐絕對唔會遇到呢啲咁肥美嘅鵝腸!小食-酒糟牛舌鍾意食牛舌嘅,我估唔到打邊爐都見到有,所以我就試吓!食落去幾開胃,亦好爽口,一啲都唔羶-椰酥跳跳豬
今次晚市我簡左佢地$468一位既日本黑毛和牛A4餐
套餐送M9和牛牛丸每人兩粒、海鮮拼盤同鮑魚任食
和牛牛丸牛味超重!海鮮拼盤超級新鮮!鮑魚全部好彈牙👏🏻

湯底

A4和牛
油花分佈得啱啱好,雪花紋理超誘人,薄切得均勻
用清啲既湯底就更能突出A4和牛本身嘅原味

- 鴨血
-鵝腸

小食
-酒糟牛舌
鍾意食牛舌嘅,我估唔到打邊爐都見到有,所以我就試吓!
食落去幾開胃,亦好爽口,一啲都唔羶
-椰酥跳跳豬
外酥內軟,配啤酒一流!
-黃金椰絲蝦丸
淡淡嘅椰子味,溝埋食落去冇咁漏!
配埋椰汁美乃滋,超級清爽!
-椰林火山脆薯條
配埋香椰火焰醬,少少辣好惹味!

新推出飲品
-椰奶蓋芒芒爽
除咗濃郁嘅椰子奶,蓋仲有芒果果粒同西米,飲落好滿足!
-3款新嘅雞尾酒 $58/1杯
粉桃椰香、冰檸伴椰、藍調微風
以上三款分別係用水蜜桃檸檬同埋薄荷配椰子組成嘅Cocktail
唔想飲啤酒嘅朋友,不妨一試!
-檸檬HighBall $58/1杯
除咗普通啤酒,佢哋仲新出咗呢個檸檬highball!
檸檬high波加埋打邊爐飲落都冇咁漏👍🏻

甜品
香芋漿脆脆
裏面有香芋、椰漿同埋椰肉脆片軟綿綿嘅香芋加上絲滑嘅椰漿配上脆脆嘅椰子肉脆片,簡直係三重奏!
2025-06-09 0 瀏覽
最近想擦餐勁,去左食牛大人火鍋!依家款式比以前多左,好吸引!120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題 $448揀咗日本A4黑毛和牛嘅120分鐘火鍋放題,7點半前離座只需$448,仲有得送澳洲M9和牛牛丸2粒同埋海鮮拼盤,抵!仲有任食飽魚,主打鮑魚三食,分別係古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚同埋柚子燒汁鮑魚,每種食法都極具特色,鮑魚亦都好新鮮,口感滑溜彈牙。牛大人嘅火鍋湯底有好多選擇,今次揀咗招牌紅燒牛骨鍋湯底,呢個湯底係用新鮮嘅牛腿骨熬製而成,牛味非常香濃,好適合用嚟做火鍋湯底。火鍋放題又點可以唔食牛?呢度嘅日本A4黑毛和牛真係超正,油脂嘅分布非常平均,牛肉嘅紋理亦都好靚,食落香滑細膩,口感juicy,牛味香濃,絕對要encore多幾碟。除此之外,呢度嘅各款肉類、餃類同火鍋配料都應有盡有,亦有多款手調飲品選擇,最不得不提嘅就係有得任食Mövenpick雪糕同Kitkat雪條,真係超滿足呀。

120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題 $448

2025-02-13
2025-06-08 0 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽(觀塘分店)聽講牛大人@masterbeef.hk 出咗新系列,於是森仔就帶着女朋友又去食佢成日心心念念嘅牛大人。餐廳環境寬敞舒適乾淨企理呢啲就唔多講,今次坐卡枱相當闊落,原來隔離仲有包間,有大圓枱可以成班人一齊gathering。講返正題先,今次我哋食120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,任食牛味香濃、肉質嫩滑新鮮嘅A4牛,我哋要咗鴛鴦鍋,一邊係黑白養生系列嘅黑金蒜皇土雞鍋 另一邊牛骨鍋。兩邊都香濃美味。食物方面 食咗澳洲M9和牛牛丸2粒 海鮮拼盤 任食鮑魚 海鮮拼盤嘅海鮮大大隻又新鮮,鮮甜肥美,想食嘅海鮮都有齊。最癲嘅係飲食熟嘅鮑魚小食,有三款味道,啱晒海鮮愛好者。黑白系列入邊佢哋仲出咗唔少特色小食,黑‧雪映山葵豆腐、鹽酥髒髒雞、白 ‧ 藤香鮑魚豆腐,鹽酥美乃『雞』,魚香皮蛋豆腐。落鍋打邊爐嘅食材都多咗好多黑白系列嘅食材,例如百福黑豆豆腐、蟹籽墨汁漿等。依家like 社交平台仲有芝麻豆漿黑旋風 呢間分店嘅甜品好多選擇,可以任食甜品,好似仙花雙圓、出邊仲得拎movenpick 、兩款味道嘅鯛魚燒雪糕、紅豆雪條等等。飲品方面,紙包罐裝飲品好多選擇,打邊爐最正都係飲冷凍
牛大人台灣火鍋吃到飽(觀塘分店)
食物方面 食咗澳洲M9和牛牛丸2粒

依家like 社交平台仲有芝麻豆漿黑旋風

飲品方面,紙包罐裝飲品好多選擇,打邊爐最正都係飲冷凍茶,白桃烏龍係我同女友嘅至愛,黑白系列仲有黑白啤酒,我哋都嗌咗一杯試吓,清爽得來小麥香濃。
  • 日本黑毛和牛A4
  • 黑白湯底
120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題🐮🥩今次用咗「豆腐」做主題,對於鍾意食豆腐嘅我黎講,真係超級滿足!套餐包咗澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤同任食鮑魚,仲有超多配料同小食任揀,性價比超高😙湯底我哋揀咗「雪白御鮮豆腐鍋」,湯頭鮮甜得嚟帶淡淡豆香,淥和牛同海鮮都超夾,唔會搶味😌主角日本A4黑毛和牛油花均勻,入口即溶,牛味濃郁🐮M9和牛牛丸彈牙多汁,海鮮拼盤嘅蠔、鮑魚、扇貝同魷魚都好新鮮,任食鮑魚更加係驚喜,爽口又鮮甜🧜🏼‍♂️特色小食方面,必試黑‧雪映山葵豆腐,芥末味清新醒胃,蟹籽墨汁漿鮮味爆棚,爽滑彈牙🦑鹽酥髒髒雞外脆內嫩,沾滿椒鹽超惹味!另外藤香鮑魚豆腐同魚香皮蛋豆腐都係水準之作,鍾意濃味嘅朋友要試鹽酥美乃『雞』,美乃滋又鹹又甜,好特別😊飲品推介芝麻豆漿黑旋風🧋芝麻香同豆漿出奇地夾,濃郁得嚟唔會膩,仲有珍珠,口味好豐富🤗 啤酒控可以試「半杯晨光·半杯暮色」($68/杯),Pilsner同Stout混合,苦甜平衡,配火鍋一流!🍺最後甜品「仙花雙圓」一定要試!有齊仙草、豆腐花、芋圓同花生,配搭味道似四川冰粉👅清甜解膩,完美作結! 整體食物選擇多,質素高,服務亦唔錯,絕對會再encore🤤
120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題🐮🥩

整體食物選擇多,質素高,服務亦唔錯,絕對會再encore🤤
試食活動
牛大人最新主題黑與白的盛宴🔳🔲 多款美食連湯底都以黑同白黎設計🏁 當然套餐同之前一樣可以任食日本A4黑毛和牛🐮同多款唔同做法嘅新鮮鮑魚🦪 加埋海鮮拼盤性價比極高 食物選擇比之前更加多 要試齊就要挑戰食量啦💹黑白湯底都係養生系列嘅 分別係黑金蒜皇土雞鍋 同雪白御饍豆腐鍋 因為我地本身太鐘意牛大人嘅秘製麻辣湯🌶 一定係鐵膽 所以只可以揀黑白其中一個 所以就揀左清d 嘅白湯 佢其實係三文魚配上豆腐芫荽 非常健康日本A4和牛雪花分佈平均 入口即溶 唔需要點醬都已經好香牛味🤤 放落麻辣鍋口感就更加有層次 最重要係之後加單兩碟嘅質素係完全無分別 貨真價實👍 另外值得一提係澳洲M9和牛牛丸 比平時食開嘅牛丸最大分別係爆汁💦 如果有得買都想入貨海鮮拼盤有 生蠔 鮑魚 扇貝 魷魚 全部大隻又新鮮 放喺冰鎮盤度勁吸睛 當中脆肉鯇 鮑魚等等仲可以任食 鍾意食海鮮嘅朋友就有福啦👏佢地今次更加主打3款唔同食法嘅鮑魚 分別係炭燒鹽蔥鮑魚 柚子燒汁鮑魚 同古法醉鮑魚 我自己就最鐘意鹽蔥鮑魚 佢用天婦羅嘅做法 外脆內軟又入味🤯 今次黑白盛宴仲有好多黑白主題嘅熟食各具特色 我地試左台式墨汁腸 鹽酥髒髒雞 雪映山葵豆腐

今次黑白盛宴仲有好多黑白主題嘅熟食各具特色 我地試左台式墨汁腸 鹽酥髒髒雞 雪映山葵豆腐 仙花雙圓 全部都係好有心思嘅配搭 色香味俱全

甜品選擇非常多 有佢地自製嘅鮮草凍 自加品牌嘅雪糕 平時唔捨得食嘅movenpick 一系列嘅茶飲 甚至連而家最hit嘅手打檸檬茶都可以任叫 呢餐真係好滿足🫃

#牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台灣直送 #打邊爐必選 #台灣火鍋 #觀塘 #觀塘美食
2025-05-20
  • 海鮮拼盤
2025-06-01 211 瀏覽
我係牛大人fans 今日又同朋友聚餐,佢哋新出咗個黑白養生系列 我揀咗黑白湯鍋雪白御鮮豆腐鍋 ,湯底好正,豆腐好滑 😍另外試咗甜品仙花雙圓勁正 🌈🌈 唔食好甜,Order 咗120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題🆓 澳洲M9和牛牛丸2粒 🆓 海鮮拼盤 🆓 仲有任食鮑魚 😱和牛脂肪比例好靚,勺一勺入口即溶 😍 而海鮮勁新鮮 😍自助區有成十幾二十種配料 牛大人食材質素👍🏻多抹飲料,包括自家制茶 仲有 Kitkat ice cream 🍨🥰 另外有movenpick 等⋯⋯揀咗佢哋個經典湯底,微辣,唔重味精,食完無口渴 💯小食類別更有『鮑魚三吃』-古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚
我係牛大人fans
今日又同朋友聚餐,佢哋新出咗個黑白養生系列
我揀咗黑白湯鍋雪白御鮮豆腐鍋 ,湯底好正,豆腐好滑 😍
另外試咗甜品仙花雙圓勁正 🌈🌈 唔食好甜,

Order 咗120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題
🆓 澳洲M9和牛牛丸2粒
🆓 海鮮拼盤
🆓 仲有任食鮑魚 😱
和牛脂肪比例好靚,勺一勺入口即溶 😍 而海鮮勁新鮮 😍

自助區有成十幾二十種配料 牛大人食材質素👍🏻
多抹飲料,包括自家制茶
揀咗佢哋個經典湯底,微辣,唔重味精,食完無口渴 💯
2025-06-01 249 瀏覽
觀塘的牛大人分店,是近來我最喜歡的一家,環境超好又不會嘈雜,是談天的好地方,正好遇到新的推廣「黑與白的盛宴」,新推出黑金蒜皇土雞鍋及雪白御鮮豆腐鍋,還有多款配合新款小食及豆腐,新鮮感十足🤩✏️位置(9.5/10):直通APM及觀塘站,交通及地理位置都很理想✏️環境(9.5/10):環境舒適亦寛敞,絕對適合談天✏️服務(9/10):自助區乾淨整潔,飲品雪糕有超多,上菜及收碟都比其他分店快✏️食物(9/10):食材高質,味道中上,性價比夠高🌟日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐 - $488/位套餐首先會送鮮甜味美的澳洲M9和牛牛丸2粒及海鮮拼盤,當中包括鮑魚、蟶子、扇貝及生蠔,還有任點任食鮑魚,加上超高質的和牛,幸福滿滿。湯底選了包括最新黑金蒜皇土雞鍋的鴛鴦鍋,味道香濃,相當有驚喜🤗🍴肉類日本黑毛和牛A4色澤粉嫩,超新鮮及軟滑,當然少不了嫩滑香濃的伊比利亞黑毛豬梅肉、油花均勻的澳洲和牛M5牛肩卷、牛味香濃的SRF美國黑牛後腿肉等等,牛肉、豬肉及雞肉選擇相當多😍🍴海鮮類有原味、炭燒鹽蔥、柚子燒汁及古法醉四種口味的鮑魚任食,其中最美味是柚子燒汁。另外當然還有鮮甜海蝦、新鮮沙白等的必點項目🥰🍴餃類及丸類瓜仔雞
黑金蒜皇土雞鍋

🍴肉類
炭燒鹽蔥、柚子燒汁及古法醉鮑魚

🍴海鮮類

🍴餃類及丸類
瓜仔雞水餃、褔建燕餃、台式蛋餃都是我最喜歡食的,另外麻吉燒及水晶餃這些特色丸類,以及自取區多款丸餃類,選擇十分豐富🥳

🍴漿類
墨汁香濃的蟹籽墨汁漿、爽口鮮甜的澎湖花枝漿及香滑鮮甜的黑松露海鮮漿值得一試😘

🍴炸物
黑松露花枝捲、鬼馬松露油條、豐原排骨酥及即炸午餐肉,都是推薦之選,浸湯後既香脆又美味,還有大家都智食的爽脆炸魚皮及響鈴😋

🍴小食
新推出帶墨汁香而爽滑的香烤墨汁腸、外脆內軟口味各異的鹽酥髒髒雞及鹽酥美乃雞,口感軟滑帶爽辣的黑雪映山葵豆腐及有多重口感的白藤椒鮑魚豆腐,另外原有的麻辣雞腳、逢甲Q爽雞腳筋、真豬小香腸、香脆的士林鹽酥雞及魚香皮蛋豆腐也是必試之選😉

🍴蔬菜
除了必食的水蓮,自助區有多款蔬菜,如皇帝菜、生菜、金菇、粟米等😆

🍴其他
百配鵝脆腸及私房鴨血也是必食👍
半杯晨光·半杯暮色、芝麻豆漿黑旋風

🍴飲品
近日推廣芝麻豆漿黑旋風,味道香濃,只需like 社交平台就可換一杯,另外我們點了期間限定特飲的半杯晨光·半杯暮色,混合少爺啤酒的Pilsner與Stout,充滿小麥香氣,十分爽口。另外自助區提供多款品牌啤酒汽水、冷泡茶等,還有多款手搖飲品可點,如冬瓜茶、鴨屎香檸檬茶等,選擇相當多🥳
仙花雙圓

🍴甜品
新推廣甜品仙花雙圓,是豆花、仙草、珍珠、紅豆、湯圓及花生的甜品組合,味道不算甜,口感豐富。重點還有任食Movenpick雪糕及包括Kitkat口味的多款雪條,絕對是回本位😃

🏠牛大人台灣火鍋吃到飽(觀塘)
📬觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
2025-05-12
黑金蒜皇土雞鍋
日本黑毛和牛A4
炭燒鹽蔥、柚子燒汁及古法醉鮑魚
半杯晨光·半杯暮色、芝麻豆漿黑旋風
仙花雙圓
2025-05-31 139 瀏覽
牛大人幾時食都咁多人,食材真係唔錯,有質素👍🏻今期有「黑與白的盛宴」一系列期間限定「黑.白」食物,黑白湯鍋分別係黑金蒜皇土雞鍋、雪白御鮮豆腐鍋🍲揀咗白湯底🍲魚白湯三文魚豆腐鍋,有雪白魚湯,再加入百福豆腐、三文魚、杞子、蟲草花、薑片、芫荽,鮮甜滋養😋最高級嘅「日本黑毛和牛A4+」120分鐘任食套餐,每位贈送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鲜拼盤,有大大件鮑魚、扇貝、蟶子、生蠔😍🐄日本黑毛和牛A4+油脂靚,分布平均,食落不太膩口,正👍🏻🐮美國SRF極黑牛🐮安格斯牛小排🐮美國PRIME梅級肩里肌🐮安格斯特選牛板腱🐮澳洲和牛M5牛肩卷好多牛肉部位,花多眼亂,可以揀半份試咗鐘意邊part先,整體有質素👍🏻🐮澳州和牛牛丸有牛味又多汁,好好食🐷伊比利亞黑毛豬梅肉豬都唔錯,好有豬肉味,不太肥,推薦🫶🏻🥢炭燒鹽蔥鮑魚仲有任食鮑魚,好正!最鐘意炭燒鹽蔥鮑魚,好惹味另有鮮甜鮑魚、古法醉鮑魚、柚子燒汁鮑魚🍋鴨屎香檸檬茶好多冷泡茶,不過最愛係檸檬茶,鐘靖心酸酸哋可解油膩,而且唔太甜好飲👍🏻🍻半杯晨光 半杯暮色 $68黑白系列嘅黑白啤酒,嗰名改得好靚😂混合少爺啤酒嘅Pilsner、Stout自助區有不同蔬菜、飲品、甜品,
牛大人幾時食都咁多人,食材真係唔錯,有質素👍🏻

🐄日本黑毛和牛A4+
油脂靚,分布平均,食落不太膩口,正👍🏻

🐮澳州和牛牛丸
有牛味又多汁,好好食

🐷伊比利亞黑毛豬梅肉
豬都唔錯,好有豬肉味,不太肥,推薦🫶🏻

🥢炭燒鹽蔥鮑魚
仲有任食鮑魚,好正!最鐘意炭燒鹽蔥鮑魚,好惹味
另有鮮甜鮑魚、古法醉鮑魚、柚子燒汁鮑魚

🍋鴨屎香檸檬茶

🍻半杯晨光 半杯暮色 $68

自助區有不同蔬菜、飲品、甜品,真係食到好飽😋

🚩牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘) @masterbeef.hk
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
  • 海鮮拼盤
  • 日本黑毛和牛A4+
  • 伊比利亞黑毛豬梅肉
  • 鮑魚
2025-05-30 126 瀏覽
120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題好多野送✨送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤 同埋任食鮑魚今期仲出咗黑白養生系列湯鍋方面🖤黑金蒜皇土雞鍋 🤍雪白御鮮豆腐鍋我哋揀咗黑鍋同麻辣湯底黑鍋個雞都係生上嫁 滾3分就食得 好入味 又唔會過熟​🥢仲有黑白特色小食都係細細碟 建議大家 都試下啊~🖤黑白特飲 -芝麻豆漿黑旋風 只要LIKE 社交平台就有得送啦~仲有甜品仙花雙圓 原本我都想試下 但食到最後 都係飽到食唔落 🍺半杯晨光.半杯暮色 ($68/400ml)個名幾好聽 混合少爺啤酒嘅Pilsner與Stout啤酒愛好者不容錯過~今次仲有個靚豬-伊比利亞黑毛豬梅肉🐖我哋始終鐘情呢個日本A4黑毛和牛真係好正🐂肉質真係超滑阿!閒日19:30前離座都係$458/位炸🤍

今期仲出咗黑白養生系列
湯鍋方面
🖤黑金蒜皇土雞鍋
🤍雪白御鮮豆腐鍋
我哋揀咗黑鍋同麻辣湯底
黑鍋個雞都係生上嫁 滾3分就食得 好入味 又唔會過熟
🥢仲有黑白特色小食
都係細細碟 建議大家 都試下啊~
🍺半杯晨光.半杯暮色 ($68/400ml)
個名幾好聽 混合少爺啤酒嘅Pilsner與Stout
啤酒愛好者不容錯過~
今次仲有個靚豬-伊比利亞黑毛豬梅肉🐖
我哋始終鐘情呢個日本A4黑毛和牛真係好正🐂肉質真係超滑阿!
閒日19:30前離座都係$458/位炸🤍