2022-08-12 79 瀏覽
滋味澳洲極上和牛食到飽,😍同朋友每次都係超滿足,嫩滑肉質,🥢牛肉鮮滑。夠新鮮,更加高質。🥩手切封門柳,因爲手切,所以比起機器更加有紋路,😋食落質感更細膩。🐮上腹牛五花,肥瘦分佈均匀,煮熟之後,油花甘香,❤口齒之間全是滿足滋味。🐷西班牙豬梅肉片,豬五花片。平時牛肉放題比較少會食豬肉🤓,但呢度梅肉片頗有口感,用來打邊爐好🤩安格斯特選牛板腱,肉質結實,而且牛肉味道更濃,點上少少醬料,更回味。

2022-08-11 80 瀏覽
最愛台式火鍋ꕀꕀ⇢ఌ牛大人ꔐ 晚市澳洲極上和牛吃到飽($318)ꔅ 湯底選了牛大人秘方麻辣鍋拼台灣鳳梨雞最愛麻辣鍋ꕀ香辣有層次配肉類剛好台灣鳳梨雞ꕀ帶一點點鳳梨香跟蔬菜很搭ꔅ套餐主打澳洲極上和牛很喜歡牛大人其中一個原因是加單的牛肉質素也不會變差和牛牛肉味濃ꕀ油脂感不算重不會太油膩ꕀ我一個人也吃了一盤(•̀ᴗ• )ꔅ手打滑丸類牛大人的手打滑都很高質墨魚滑還吃到墨魚粒ꕀ 超級真材實料✩•‿•ꔅ海鮮類鮮蝦跟大蜆是必點系列ꕀ 配鳳梨雞湯很搭啊鮮蝦爽嫩ꕀ大蜆蜆肉飽滿鮮甜是海鮮牛肉大餐(◍•ᴗ•◍)·ꔅ熱食鹽酥雞一點也不馬虎還是外脆而調味很有夜市的感覺還點了台灣腸ꕀ不吃對不吃自己·ꔅ甜點每人一杯movenpick 雪糕ꕀ超飽情況下來杯雪糕特別滿足·ꔐ自助區ꔅ飲料飲料櫃排列一個個ꕀ最愛還是自家製茶類ꔅ 蔬果丸類選擇超多的ꕀ小小一碗放超滿的(•͈⌔•͈⑅)ꔅ粉麵飯每次必吃的王子麵!!飽也要吃一個ꔅ醬料·ꔐUGLY HALF($68)吃火鍋來一杯啤酒剛好啤酒易入口ꕀ泡沫感很棒°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°如果不用排隊 (ෆ˙ᵕ˙ෆ)真的可以當常客荷里活分店環境真的很大座位

最愛台式火鍋ꕀꕀ⇢ఌ牛大人
ꔐ 晚市澳洲極上和牛吃到飽($318)

ꔅ 湯底選了牛大人秘方麻辣鍋拼台灣鳳梨雞

ꔅ套餐主打澳洲極上和牛
很喜歡牛大人其中一個原因
是加單的牛肉質素也不會變差
和牛牛肉味濃ꕀ油脂感不算重
不會太油膩ꕀ我一個人也吃了一盤(•̀ᴗ• )

ꔅ手打滑丸類
牛大人的手打滑都很高質
墨魚滑還吃到墨魚粒ꕀ 超級真材實料✩•‿•

ꔅ海鮮類
鮮蝦跟大蜆是必點系列ꕀ 配鳳梨雞湯很搭啊
鮮蝦爽嫩ꕀ大蜆蜆肉飽滿鮮甜
是海鮮牛肉大餐(◍•ᴗ•◍)
ꔅ熱食
ꔐ自助區
ꔅ飲料
飲料櫃排列一個個ꕀ最愛還是自家製茶類

ꔅ 蔬果丸類
選擇超多的ꕀ小小一碗放超滿的(•͈⌔•͈⑅)

ꔅ粉麵飯
每次必吃的王子麵!!飽也要吃一個

ꔅ醬料
ꔐUGLY HALF($68)
火鍋來一杯啤酒剛好
啤酒易入口ꕀ泡沫感很棒

如果不用排隊 (ෆ˙ᵕ˙ෆ)
真的可以當常客
荷里活分店環境真的很大
座位舒服無壓迫感
叫滿滿一枱也不怕
2022-08-06 123 瀏覽
午市放題 -90分鐘極上和牛吃到飽老實講如果唔係之前無左晚市我係唔會撰午市90分鐘放題60分鐘已經會叫你埋單同last orderUm的確做法上係無問題但身為消費者黎講個感覺係唔好既總括然而令我會返轉頭再食既原因係牛大人既邊爐個湯底係十分不錯既鴛鴦湯底麻辣鍋(大辣)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️紅燒牛骨鍋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
午市放題 -90分鐘極上和牛吃到飽

鴛鴦湯底
麻辣鍋(大辣)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
紅燒牛骨鍋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 澳洲M9和牛牛丸
見食評咁多人讚,以為好好食,無諗過會比一般火鍋放題差,我哋一行6人,叫咗$168/90分鐘的午餐,無諗過咁都要分開2張枱坐,無辦法啦,分開坐就算,更無諗過一碟牛肉只有2片非常薄的牛肉,而且叫了20碟,只來得幾碟,明明豬肉叫了5碟,但比了10多碟來,豬肉都是非常薄,大約食了60分鐘就話要比錢和截單,哎~最後要嘈經理佢才補返牛肉來,真係無諗過咁差!😓😓😓👎🏻👎🏻👎🏻
服務態度極之差...仲未食夠60分鐘就叫人埋單...食90分鐘,last order時正常會叫多d,因為仲有30分鐘時間食...最後上果幾碟肉,短頭髮嘅女服務員話食唔曬要罰錢咁我應佢ok啦(我叫幾多係預自己食到),咁都好多謝佢溫馨提示,但係唔需要成程監視,以後就唔會幫襯牛大人呢間分店。咩叫做任食?任食唔係喺指定嘅時間之內任我食我叫任食套餐嘅食物任我食架?(當然我叫得一定食得曬先叫)唔通我理解錯咗?

咩叫做任食?
2022-07-18
2022-07-18
2022-07-21 3806 瀏覽
第N次吃牛大人了,水準和人氣還是一如既往的旺盛,很快便全場滿座。牛大人120分鐘吃到飽套餐分為三個級別,均可享用外面的自助火鍋配料吧,有數十款美食,還有長長的飲品櫃,醬料區也擺放得衛生整淨。以QR CODE下單,送上食物的速度和收碟的速度如舊的迅速。十款火鍋湯底各具特色,以真材實料熬製,特別濃郁又鮮味。還是選了牛大人紅燒牛骨鍋,散發著濃郁牛骨香味以及香料,充滿豐富蛋白質但熱量低,好健康。澳洲極上和牛  $318唯獨最貴的套餐才會每位送兩粒澳洲M9和牛牛丸,這款牛丸紮實又彈牙,咬開爆出濃郁的牛汁,有著強烈的牛脂香,久久不散。肉類方面,期間限定的北海道十勝豚有著黃金比例的脂肪比,入口好細嫩幼滑;澳洲和牛M5牛肩卷比起安格斯牛小排更加好吃,有著豐富的筋絡及油花,軟嫩適中;手切封門柳也是不能不點的,肉味最濃郁。海鮮方面,還是主力狂點沙白和海蝦,兩者均非常新鮮,入口有著濃厚的鮮甜味,重點是去殼容易,又沒有沙。其他食物方面,部份由台灣直送十分地道,如真台灣鯛魚片、台式蝦餃、瓜仔雞水餃和豐原排骨酥等等,非常值得嘗試。章魚珍珠漿比起澎湖花枝漿更有口感,有很多彈牙的章魚粒。飲品方面,除了出面雪櫃外的,Q

澳洲極上和牛  $318

飲品方面,除了出面雪櫃外的,QR CODE也有數款非酒精飲品及酒品。烏梅汁酸甜甘口,有著獨特的古早味。

撥雲霧見蓬萊仙島 - $68
台灣手工啤品牌出品的,有著很鮮明的熱帶水果香氣,不甜膩,感覺好清新爽口。

甜品方面,每位可從MÖVENPICK和自家製台中仙草凍內選一款,今次的期間限定口味為Häagen-Dazs的Cherry & Blackberry,酸甜又濃郁。
2022-07-20
2022-07-17 115 瀏覽
牛大人出名抵食,鍾意佢多醬汁,再加上佢自家制的冷泡茶,真係淨飲茶都抵番😆講番今日食的319套餐,㨂隻澳洲和牛試下,湯底就食菠蘿雞,不過我食9點半後,唔知係咪趕收工,上牛的速度比lunch慢好多,total出左6碟度,不過都飽嘅,整體都係lunch抵食啲
2022-07-17 90 瀏覽
一年三百六十五日都岩打邊爐🍲每次唔個想食咩就會諗起打邊爐😂打邊爐真係唔會厭😳打邊爐仲要任食,想食幾多食啲都全部都係自己話事☺️.今次簡左極上和牛吃到飽,湯底就簡左阿嬤養生濃湯🍲,湯底鮮甜,煮完既肉唔洗點醬汁都可以🥰.肉類方面有好多唔同既部位既牛肉同豬肉,手切封門柳係最好食😋肉味濃厚,帶有少少肥肉👍🏽肥瘦適中.海鮮方面有蝦🍤蜆同埋魚肉😊啲野食未到既時候,可以叫下啲熟食😇有台灣香腸,豆腐等等.飲品除左有出面自取櫃既野飲外,仲可以用點柑桔檸檬椰果等既人搖飲品😉仲有啤酒🍻.最後個甜品有雪糕同仙草簡😌
一年三百六十五日都岩打邊爐🍲
最後個甜品有雪糕同仙草簡😌
2022-07-17 75 瀏覽
牛大人個名聽咗好耐,今次終於輪到我試喇❣️去之前已經好期待❣️我哋一行四人食下晝時段嘅「90分鐘午餐吃到飽」,然後發現90分鐘真係好唔夠喉,吹下水拎下食物就已經夠時間了,或者快樂嘅時間真係過得特別快。我哋選擇咗$168套餐「特級安格斯吃到飽」,有齊豬牛雞!真係大滿足!同埋揀咗阿嬤養生濃湯煱,佢哋嘅牛真係相當出色,啲紋理好清晰,安格斯特選牛板腱同埋上腹牛五花好好食!🤤值得一提嘅係佢哋嘅自家飲品同玄米茶雪糕,自家飲品方面我揀咗洛神花茶,酸酸甜甜好開胃❣️玄米茶雪糕有好香嘅茶味,又唔會太甜,感覺好fresh❣️下次要去佢哋嘅晚市120分鐘時段再吃到飽先得💕

2022-07-08 2460 瀏覽
呢間火鍋店已經食過好幾次😆但依然覺得好唔錯👍🏼牛類質素夠高仲有好多唔同嘅火鍋料就連熟食味道都好有水準🥰放飯時間出去打個邊爐都幾正,重點價錢都唔算好貴🤭🐂極上和牛吃到飽 $198湯底揀咗牛大人紅燒牛骨鍋🥘,自家調製嘅湯底,材料足令味道好濃郁☺️即使唔點醬汁都已經好夠味🤤牛類個人最中意澳洲和牛M5牛肩卷,肉嘅紋理好靚,涮一涮就食得,肉質超嫩口!即使涮耐咗啲都唔會影響肉質,依然好嫩滑,牛味都好唔錯☺️而上腹牛五花同安格斯特選牛板健郁好有牛味,肉質偏嫩,但有對比嘅時候,澳洲和牛M5牛肩卷當然會略勝一籌啦😋豬類方面都好唔錯,食落嫩口唔會太肥至於其他配料蟹子墨汁漿、干貝鮮魚漿及章魚珍珠漿各叫左一份嚟試,3款用料都好足👍🏼蟹子墨汁漿個人就最中意,墨汁嘅味道唔會好怪,鮮味十足一啲都唔腥💛台灣腸、甜不辣熟食必食!鴨血更係必點之選!鴨血煙煙韌韌絕對冇腥味,仲吸曬湯底嘅精華,真係冇得彈🥰自助區域有大量新鮮邊爐配料同埋我最愛嘅滷肉飯😍味道10分邪惡嘅滷肉飯,係必試之選!最後就一定要食寬粉!口感煙韌,配搭紅燒牛骨湯底真係一流🤤食食吓嘅期間見到有個餐牌可以額外選購手工啤,對於手工啤情有獨鍾嘅我,忍唔住叫咗其中一杯嚟試

🐂極上和牛吃到飽 $198

食食吓嘅期間見到有個餐牌可以額外選購手工啤,對於手工啤情有獨鍾嘅我,忍唔住叫咗其中一杯嚟試😆「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA」,呢杯手工啤嘅味道好純,一入口啤酒嘅味道已經好濃厚,鍾意啤酒味濃嘅絕對要試吓

最後我地就食咗玄米茶雪糕作收尾☺️玄米茶味道香濃而且唔會苦,相當唔錯!
2022-07-06
2022-06-30 121 瀏覽
早前到訪牛大人,大約六點就去到,而且提前book位,不消一會兒便可入座套餐則選了精選嫩牛,我地試了台灣鳳梨雞鍋。湯水呈奶白色,喝下去有雞湯的味道,帶有淡淡清甜的菠蘿味。鍋底也有少量涼瓜,令整個邊爐沒有那麼熱氣。由於套餐選了最平,牛肉部份尚算正常,所以把重心放在其他食品。特別推薦梅甘脆薯,香脆的番薯外層加了一點甜酸梅粉,非常香口。由於處理得很出色,前後點了三客。另外還有其他台灣著名的小吃,例如鹽酥雞,香腸和肉燥飯。蔬菜上也有水蓮可以選擇。其他火鍋材料都很新鮮,而且飲品的選擇也有很多,包括自家調製的冷泡茶。火鍋方面做得很出色,而我更為欣賞他們的台灣小吃10/10

套餐則選了精選嫩牛,我地試了台灣鳳梨雞鍋。

火鍋方面做得很出色,而我更為欣賞他們的台灣小吃

10/10
2022-06-28 121 瀏覽
同朋友約食飯想打邊爐 結果去咗牛大人 呢度啲牛幾高質 同朋友encore咗好多碟而且每round都係咁靚 肉質嫩滑有牛味叫最貴個餐會送兩粒M9和牛牛丸牛丸係超正 爽口彈牙 咬落超多肉汁除咗瘋狂食牛之外 都有幾樣高質食材佢地幾款漿都值得推薦 相當足料有口感仲有就係蝦 爽口彈牙 食得出幾新鮮期間限定嘅豚肉亦好有肉香 肉質都唔錯當然唔少得台式小食 小香腸同皮蛋豆腐食到最後再食返個仙草凍 配料有紅豆花生椰果唔鍾意仙草 亦可以揀幾款口味movenpick雪糕
同朋友約食飯想打邊爐 結果去咗牛大人

食到最後再食返個仙草凍 配料有紅豆花生椰果
唔鍾意仙草 亦可以揀幾款口味movenpick雪糕
2022-06-22
2022-06-26 1826 瀏覽
細細個過時過節先會打邊爐,事前準備就要用全日去準備:買野、洗野、切野…….但成件事係開心既!因為做咁多野都係為左同親戚朋友聚一聚吹下水姐!況且而家火鍋店開得愈來愈多元化😁😁,由地道港式養生湯底到辛香四川麻辣應有盡有,真係隨時想滾就滾﹗今日森仔同讀書時期的好友約埋一齊『圍下爐』😍,我地早幾日已經預約定旺角『牛大人』,想試下佢地出名既和牛牛丸同牛肩卷。最後就點了90分鐘的『極上和牛吃到飽』套餐,一坐低好快已經同我地開好位同埋可以用手機落單,完全比我地可以好好善用呢90分鐘盡情吃、吃、吃😝😝😝湯底選擇都有好多🤓今次我選左台蒜頭雞鍋😆湯底材料主要是雞肉、生&炸蒜頭等簡單材料。每樣份量都好足,加埋杞子蔬菜等輔料,一滾起就香味撲鼻。嚐一嚐湯頭更覺鮮甜可口,蒜味與雞肉配搭相得益彰,能互相帶出對方的原味,口感純厚。因為可供選擇嘅配料太多,而森仔最欣賞嘅如下:🥇M5和牛肩卷肉味濃郁,雪花條紋清析均勻,肉質嫩而有嚼勁,能感受到肉的彈性,輕輕煮熟後油脂在口腔入面化開而甘甜🥈特選牛板健牛板腱是附在肩胛部位的肉,因為這個部位經常運動,所以脂肪較少,有咬口、肉味濃郁。難得店家將極難切的牛板腱薄切配合火鍋口感,淨係

因為可供選擇嘅配料太多,而森仔最欣賞嘅如下:
🥇M5和牛肩卷

🥈特選牛板健
牛板腱是附在肩胛部位的肉,因為這個部位經常運動,所以脂肪較少,有咬口、肉味濃郁。難得店家將極難切的牛板腱薄切配合火鍋口感,淨係呢層功夫已經令我覺得值回票價

🥉和牛牛丸
濃厚脂香, 彈力十足,肉味香濃富層次感,彈牙到我真係想試下拎佢打乒乓波

🥉北海道十勝豚肉
豚肉外觀與一般豚肉不同,呈現出粉嫩般的色澤,上面同和牛一樣有豐富的大理石花紋,肉質特別鬆化,入口即溶,嫩滑多汁。

而另外,森仔都好鍾意❤️海鮮,特別係當中的活海蝦🦞同蜆👍🏻👍🏻兩者都係超新鮮,鮮甜😜
海蝦爽口彈牙,配上獨自調製嘅火鍋🍲醬汁一流我!
而蜆更加係正,獨自鮮味,白雪雪嘅肉身美味冇沙。

總而言之,Cp 值超高,可以食盡不同火鍋🍲配料😍
2022-06-25 141 瀏覽
今次係第三次食啦上食物都好快,冇漏過單,牛肉都keep住水準,是日假期,要+$20蚊好鍾意佢呢度有炸芋頭,好好味仲有芋頭牛肉丸都係好正!其他不過不失,當日好多人但係員工服務態度都唔錯。
今次係第三次食啦
上食物都好快,冇漏過單,牛肉都keep住水準
,是日假期,要+$20蚊
好鍾意佢呢度有炸芋頭,好好味
仲有芋頭牛肉丸都係好正!
其他不過不失,當日好多人但係員工服務態度都唔錯。