招聘中
$17,300+
月薪
1K
2023-03-18 60 瀏覽
牛大人開左咁耐,到而家每次食都仲係覺得好正,完全keep到質素無退步!每次食都總要付出少少時間排隊,當然要食個cp最高既極上和牛吃到飽餐😋有M5和牛同和牛牛丸,仲有d限定既食材,好似牛胸爽,脆口有油香,封門柳牛味重,牛小排就口感軟嫩油脂豐富,絕對值回票價。牛大人湯底一向都出色,第一次食麻辣湯,果然無失望,麻辣味香辣有層次,惹味刺激唔死辣,正正正🌶🐮真味牛肉漿🦑花枝漿🐟黑松露海鮮漿每種味道都好純粹好真材實料既味道,黑松露海鮮勁好食黑松露味好出,口感好彈牙,好食到encore左!蝦,鯛魚,蜆,鯇魚片,海鮮類全部都好靚好鮮,魚塊塊塊切得厚身,蜆好鮮甜!其他必食既仲有鴨血,米血糕,小食台灣腸,有台灣風味得黎又好食!飲品堅多選擇,連攞獎啤酒都有($68)🍺Jumbo Sour🍺拎過2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌既酸啤! 易入口味道清爽有檸檬香❣其他就中意自家茶,烏梅汁,叫黎解膩為主。幾飽都好,最尾一定要食埋個movenpick /haagendaz,先好棒住個肚走🤣

🐮真味牛肉漿🦑花枝漿🐟黑松露海鮮漿

飲品堅多選擇,連攞獎啤酒都有($68)
🍺Jumbo Sour🍺

行左成日山減肥,要好好慰勞一下自己,增增一肥先。咁岩係旺角,打邊爐係一個最好既選擇,聽朋友講,牛大人🐮性價比好高,所以黎試一試佢。今次,我地叫左「極上和牛吃到飽套餐」🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥣湯底我地揀咗番茄鍋,味道酸酸甜甜,有濃郁番茄味,唔會太重口味,好百搭,用黎打肉、丸、海鮮定菜都好適合。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹 依個套餐包左3種牛,包括︰「精選嫩牛」、「美國 SRF 極黑牛」同「澳洲極上和牛」,今次就重點介紹「澳洲極上和牛」。 佢牛肉既質素好高質,最高級既牛有「M5和牛牛肩卷」、「安格斯牛小排」同埋「SRF黑牛後腿肉」。我自己最鐘意既係「M5和牛牛肩卷」,脂肪比例高,好夠雪花,真係入口即溶!另外,「SRF黑牛後腿肉」都好正,牛味十足,肉質嫩滑唔老,脂肪比例都恰當,!😋🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹蔬菜菜方面,除左可以去自助食材區自己夾之外,仲有用qr code自己點。我自己點左好多水蓮黎食,平時去其他火鍋店都好少見有水蓮,鐘意食既朋友唔可以錯過。 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹丸類依個套餐一位送2粒澳洲M9和牛牛丸🧆。佢同普通既牛丸真係差好遠,牛味好濃厚,而且大大粒,咬落仲非常爽口彈牙。依到好多丸都

🥣湯底

蔬菜

丸類
依個套餐一位送2粒澳洲M9和牛牛丸🧆。佢同普通既牛丸真係差好遠,牛味好濃厚,而且大大粒,咬落仲非常爽口彈牙。依到好多丸都可以自助食材區拎,每樣拎少少都拎到個碗滿晒。另外,好多特色漿類都好好食,我地叫左蟹籽墨汁漿、澎湖花枝漿都,同埋章魚珍珠漿,但實左太多,試唔晒。下次再黎要試埋其他。

✨小食
小食款式都好豐富,有香腸、梅甘酥脆薯、魚香皮蛋豆腐,睇落都好有特色,但實左太多野試,所以最後我都今次冇試到小食,留返下次試。 😛

飲品
自助區有好幾種唔同既支裝冷泡茶同埋台式飲料,例如麥仔菜、蘋果西打都有。不過今次我地叫左強波酸啤,啤啤佢。依個強波酸啤係2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌得獎,一值得一試。佢有一陣檸檬香氣,飲落舒爽,可以balance肥牛既油膩感,再食多幾舊🤣

雪糕
最後,仲有一人一杯MOVENPICK,我地揀左朱古力同咖啡味。食左咁多野,再食多個雪糕,完美咁完結左依一餐。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

總結︰價錢唔算貴,但食物質素好高質,款式又多,而且上菜速度快得黎又唔會漏單,服務態度亦都好好,下次想打邊爐都會再黎。

❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️
2023-03-15 46 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)牛大人120分鐘吃到飽套餐🐄 澳洲極上和牛 🐄.今次揀左$308 極上和牛套餐,亦都係本店最高級果款!可以食埋和牛同埋封門柳都係比多$40,個人認為係相當超值!最重要係仲會送兩粒和牛牛丸!至於自助吧嘅配料就一樣的!.🔺牛大人紅燒牛骨湯🔺.呢度湯底款式實在太多,每次都令我揀左一段時間!今次揀咗一個之前從未試過嘅湯底 - 牛大人紅燒牛骨湯,湯底有些嘅辣味,食落味道會越嚟越濃郁,好適合放啲吸味嘅配料,咁就能夠索哂湯底嘅精華!.🔺安格斯牛小排,手切封門柳🔺.呢兩款肉類係我地食過全部款之後認為最好食嘅兩款!安格斯牛小排切得好薄,面上亦有少量油脂,食落會有種入口即溶嘅感覺!至於手切封門柳就相對唔同,因為手切嘅關係,食落好有層次感,而且肉味相對濃郁!.🔺脆肉鯇魚腩,新鮮沙白🔺.脆肉鯇魚腩唔算大件,但係佢魚油味好香,食落好爽口,細細舊對於任食黎講好唔錯!沙白好襯牛骨湯,相當入味!.🔺私房鴨血,風琴豆腐🔺食台式火鍋當然唔少得叫鴨血,因為呢個湯底本身有少少辣,好適合食鴨血,索透哂湯底嘅味道!風琴豆腐當然都唔少得,個人建議碌1分鐘就夠,太耐就會變得太腍!
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)

牛大人120分鐘吃到飽套餐
🐄 澳洲極上和牛 🐄

🔺牛大人紅燒牛骨湯🔺

🔺安格斯牛小排,手切封門柳🔺

🔺脆肉鯇魚腩,新鮮沙白🔺
🔺私房鴨血,風琴豆腐🔺
2023-03-14 31 瀏覽
任何時候都係食火鍋季節,今次就跟朋友來到一向旺場嘅牛大人台灣火鍋旺角荷李活分店。朋友一早訂好位,好快就安排入座套餐包括自助火鍋配料吧 +肉類無限量供應,120分鐘任吃任喝。10款湯底任你選擇,我就揀咗台灣鳳梨雞窩,湯底鮮甜又唔重口味,更加保留到食物原味揀咗 「澳洲極上和牛吃到飽」套餐,牛肉種類選擇比較多。例如其它套餐沒有的手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲M5和牛肉肩卷都可選擇。我就推介澳洲M5和牛肉肩卷,雖然薄薄一片,肉質都好嫩滑。另外每位贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸,牛味極濃,咬落仲好彈牙又夠多汁海鮮方面,海蝦、蜆之外,蟹籽墨魚漿同樣吸引。當然唔少得台式火鍋必食鴨血,放湯煮過依然Q彈,非常好味來到自助配料吧,各種蔬菜,台灣直送的丸類食物應有盡有。除此之外,麵食類除烏冬,我就必試己預先調味的即食麵王子麵飲品同樣多選擇,一排一排飲品櫃,提供罐裝飲品及自家製茶冷泡茶,我就鍾情武夷大紅袍,有助減去油膩。仍未滿足還可以用手機點選台式特飲,酸梅湯等飲品,梗有一款啱你食火鍋當然要啤啤佢,來自台灣強波酸啤,酒體輕盈,微微橘子香氣,討我歡心的sour cream味道,非常易入口最後每人送一杯MOVENP

最後每人送一杯MOVENPICK 雪糕,有幾款味道選擇,真係吃到飽又滿足

2023-03-12 43 瀏覽
牛大人經常一位難求,差不多任何時段都爆滿,就知佢幾咁受歡迎,呢日就帶一個從未嚟過嘅朋友見識吓旺角店佔地好大,地方寬敞,有別於一般火鍋店坐得比較迫,呢度就相對坐得舒服套餐有3款選擇,包自助火鍋配料吧 + 肉類無限量供應,120分鐘吃到飽🍲朋友好鍾意食牛,所以就揀咗《澳洲極上和牛吃到飽套餐》,湯底有10款選擇,我哋就揀咗 台灣鳳梨雞鍋,湯料有半隻雞、鳳梨肉、青口和蜆等海鮮配料,味道非常鮮甜美味!💫《極上和牛套餐》每位均會贈送 2粒澳洲M9和牛牛丸,口感爽口彈牙而牛味濃🍺食火鍋點都要叫翻杯啤酒飲吓,推介呢款強波酸啤Jumbo Sour,獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌,豐富嘅果酸香氣,容易入口而且氣泡口感細緻🥩因為揀咗最貴嘅套餐,牛嘅選擇亦係最多,我哋點選咗大部份,包括上腹牛五花、安格斯特選牛板睷、澳洲和牛M5牛肩卷,手切封門柳、牛胸爽,牛味同口感各有特色。另外亦有美國極級肩里肌、安格斯一口牛肉粒、安格斯牛小排可選🥢除咗牛肉之餘,客人亦可以手機點餐,點選其他如肉類、海鮮、火鍋配料,甚至小食都應有盡有,真係不能盡錄🥢至於丸/餃類、蔬菜類、麵/烏冬等等就以自助吧形式提供,客人隨自己

🥢至於丸/餃類、蔬菜類、麵/烏冬等等就以自助吧形式提供,客人隨自己喜好去選擇

🧃飲品方面.除咗雪櫃裏提供一般紙包/罐裝飲品/冷泡茶之外,客人亦可以手機點選台式特飲,有酸梅汁、冬瓜茶、烏梅汁和金桔椰果選擇

🍨最後嘅餐後甜品,我哋就揀咗Movenpick雪糕,另外亦可選擇仙草凍

2023-03-11 49 瀏覽
幾個月前食牛大人食蕃茄湯底 真心唔岩自己口味所以冇再有食佢既念頭今次去真系因為fd 叫去先去叫返自己中意既酸菜白肉&麻辣鍋 味道不變 食材都系同樣水準 但最重要既系個鴨血真系好好食 又嫩又唔會臭 對我呢d平時唔食血既人系唔錯既體驗 btw真心中意牛大人既食物有果句講果句 果陣提早四個字到左 見冇咩客起度等入場 就諗住同reception講要加多個人食(我book左枱) 佢講話「甘呀 要比訂枱時間遲先入得喎」講得都幾un 耳下甘我地都明系要佢轉枱既 我地都知麻煩到人都講曬唔該同唔好意思 但仲要黑我面就。。。好囉雖然最後都系準時入去 但又何必要甘呢
今次去真系因為fd 叫去先去

叫返自己中意既酸菜白肉&麻辣鍋
味道不變 食材都系同樣水準 但最重要既系個鴨血真系好好食

雖然最後都系準時入去 但又何必要甘呢
2023-03-04
20 分鐘 (堂食)
2023-03-10 1643 瀏覽
每隔一排火鍋癮就起🫕,上次試完牛大人覺得連鎖火鍋店黎講水準也很不錯,相隔幾個月再戰旺角荷里活分店,一如既往多人爆場,幸好一早訂了座,等左陣就安排到座位。依間分店座位一樣多,自助食物區好濶敞,而且有指示排隊方向,減少混亂。今次二人點左 #極上和牛吃到飽 ,任點任食和牛配料120分鐘,每位附送澳洲和牛牛丸一客。湯底有10款選擇,我哋揀左眷村白玉酸菜鍋🥘,上枱已傳來醒神既酸菜香味,天氣濕濕地,依個湯底夠晒開胃。我哋繼續以食和牛為主🥩,點左安格斯小牛排,美國黑牛後腿肉、Prime極級肩里肌、安格斯牛板腱、上腹牛五花、封門柳、牛胸爽、澳洲M5牛肩卷等等多款牛肉。每款牛都各有特色,我自己最喜歡又食最多一定係安格斯牛小排,無論肉味定口感都十分好,油香充足又保留嚼勁,肉味濃而不羶,任食真係可以食到好滿足🥰 肩里肌、牛板腱、封門柳就相對瘦啲,脂肪少所以肉味更突出,口感也更豐富。海鮮試了大大隻海蝦🦐、澎湃花枝漿、蟹籽墨汁漿🦑,都鮮甜彈牙。另外必試鴨血件🐤,本身帶香料味僻了鴨血的腥味,煮熟後唔會太軟身,保留夠Q彈既質感,十分好味。另外仲有多款小食供應,真豬小香腸、魚香皮蛋豆腐、花雕雞件等,作為頭盤也很不錯。

火鍋配料仲有各式丸類、蔬菜、粉麵等,醬料都好齊全好多選擇,腐乳醬、洋蔥牛肉醬、豬肉醬等都幾少見又特別。

飲品也是自助形式,除了罐裝汽水,仲有自家製冷泡茶,冰涼又解渴消滯。

另外點了一杯強波酸啤🍺,個名都幾搞笑,味道就係帶酸酸地既啤酒,酒精成份不算多,幾易入口架,食火鍋啤啤佢好match🍻

最後每人送一杯Movenpick雪糕🍧,120分鐘真係食到好滿足🧡
2023-02-23
5 分鐘 (堂食)
2023-03-07 51 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)想任食靚嘅牛肉🤩而價錢又合理嘅點少得牛大人😋湯底都好正❤️❤️澳洲極上和牛Set $318/1人澳洲和牛M5牛肩卷🥩M5和牛超嫩,油脂分布平均☺️肉汁豐富,推薦!私房鴨血😆鴨血吸收左湯嘅精華變得更加入味同淋身😝澳洲M9和牛牛丸🍡呢個真係超好食,超多肉汁,真係用牛肉製成嘅牛丸😆彈牙!黑松露海鮮漿🍡好彈牙嘅海鮮漿,有淡淡嘅黑松露香😋豬雪花肉片🥓肥嫩豬肉片,入口好滿足☺️安格斯一口牛肉粒🥩安格斯牛小排🥩呢個價錢食到咁多款牛真係好抵🤤台灣鱸魚片🐟鱸魚好嫩好淋😝手切封門柳🥩牛肉味好重好濃,會比其他部位嘅牛肉硬,但好有口感😋士林豬血糕😆豬血糕入面有糯米,所以口感正,好Q彈🤩魚香皮蛋豆腐🥚中意食皮蛋嘅可以試下🥰魚香味重,皮蛋都好正,有流心感覺,豆腐仲好嫩添🤤飲品🥤🥤好多選擇,有盒裝飲品、樽裝😋😋地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫整體評分:5/5味道:4/5環境:4/5抵食:5/5
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)

澳洲極上和牛Set $318/1人

澳洲和牛M5牛肩卷🥩
M5和牛超嫩,油脂分布平均☺️肉汁豐富,推薦!

私房鴨血😆
鴨血吸收左湯嘅精華變得更加入味同淋身😝

澳洲M9和牛牛丸🍡
呢個真係超好食,超多肉汁,真係用牛肉製成嘅牛丸😆彈牙!

黑松露海鮮漿🍡
好彈牙嘅海鮮漿,有淡淡嘅黑松露香😋

豬雪花肉片🥓
肥嫩豬肉片,入口好滿足☺️

安格斯一口牛肉粒🥩
安格斯牛小排🥩
呢個價錢食到咁多款牛真係好抵🤤

台灣鱸魚片🐟
鱸魚好嫩好淋😝

手切封門柳🥩
牛肉味好重好濃,會比其他部位嘅牛肉硬,但好有口感😋

士林豬血糕😆
豬血糕入面有糯米,所以口感正,好Q彈🤩

魚香皮蛋豆腐🥚

飲品🥤🥤
好多選擇,有盒裝飲品、樽裝😋😋

地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

整體評分:5/5
味道:4/5
環境:4/5
抵食:5/5
2023-03-07 44 瀏覽
難得約朋友食火鍋放題,當然要食盡靚牛肉!😍極上和牛吃到飽$338,今晚真係食肉獸出動,主攻多款特色牛肉!🇦🇺澳洲和牛M5牛肩卷位於牛的後頸,油花分佈均勻,🥰肉味濃郁,適合火鍋。🥢安格斯一口牛肉粒油花細密,味道嫩滑,牛味好香。🤓切成一口份量,方便碌熟嚟食。😚安格斯牛小排牛小排屬於牛隻肋骨之間,食落會有油花,肉質鮮美。🥘係火鍋必食部位top choice。🔪手切封門柳係牛橫膈膜的肌肉,肉質鬆軟,而且不易變韌,😋食落牛肉味極為濃郁。

🇦🇺澳洲和牛M5牛肩卷
位於牛的後頸,油花分佈均勻,🥰肉味濃郁,適合火鍋

🥢安格斯一口牛肉粒

😚安格斯牛小排

🔪手切封門柳

2023-03-03 524 瀏覽
當日一行四人來到旺角,行街行到累,便想在附近食晚飯,最後大家決定去最就腳的荷李活牛大人,可以食120分鐘又坐得舒服😁✏️位置(10/10):旺角商場地庫,四通八達✏️環境(9/10):面積大,自取區及座位廣闊✏️衛生(9/10):餐桌乾凈,自取區整潔✏️服務(8/10):掃碼下單,上菜收拾快✏️食物(8/10):不少台灣直送食材,夠新鮮🌟澳洲極上和牛吃到飽套餐 - $288/位(7點半前離座)作為牛大人的常客,當然要推薦朋友食這款套餐,星期日下午五點入座,價格同樣優惠。湯底再一次選我們最愛的台灣鳳梨雞煲,有原隻鮮雞,清甜開胃🥰食物方面,首先套餐送每人兩粒的M9和牛牛丸,爆汁彈牙,兩粒剛剛好😊肉類選擇很多,選這款套餐就要食高質一點,想食鮮嫩有咬口的牛肉,就要點SRF美國黑牛後腿肉及澳洲和牛M5 牛肩卷,而想食牛味香濃的,絕不能錯過安格斯牛小排,單這三款我們也食了共15碟😂香而爽口的牛胸爽也是每次必點;個人偏愛的滷水三寶,牛媽秘製滷牛筋、滷牛肚及滷大腸,滷得超入味,而且香味十足;這次增添了百配鵝脆腸,香滑爽脆☺️漿類不是每個人都喜歡,個人推介黑松露海鮮漿、章魚珍珠漿及干貝鮮魚漿,因為香味較突出,而且夠

✏️位置(10/10):旺角商場地庫,四通八達
✏️環境(9/10):面積大,自取區及座位廣闊
✏️衛生(9/10):餐桌乾凈,自取區整潔
✏️服務(8/10):掃碼下單,上菜收拾快
✏️食物(8/10):不少台灣直送食材,夠新鮮

台灣鳳梨雞煲
🌟澳洲極上和牛吃到飽套餐 - $288/位(7點半前離座)
M9和牛牛丸

SRF美國黑牛後腿肉及澳洲和牛M5 牛肩卷

海鮮類

漿類不是每個人都喜歡,個人推介黑松露海鮮漿、章魚珍珠漿及干貝鮮魚漿,因為香味較突出,而且夠彈牙🤩

餃類及丸類,當然要試試有台灣特色的肉味香濃的褔建燕餃及花蓮扁食、湯汁鮮甜的瓜仔雞水餃,以及自取區有流心香滑芋頭蓉的芋頭貢丸😋

炸物我只會推厚切的即炸午餐肉、香脆的鬼馬老油條及爽口的爽脆炸魚皮,這些都是來到牛大人必食的😍

海鮮類有鮮甜海蝦、新鮮沙白及台灣鱸魚片,食材夠新鮮,另外新加了脆肉鯇魚片及脆肉鯇魚腩,年紀稍大的肯定喜歡😎
台式小食

小食一定要食酥脆的士林鹽酥雞、香嫩的真豬小香腸及口感豐富又美味的魚香皮蛋豆腐😁

蔬菜要試的是台灣空運的水蓮,當然自助區有生菜、皇帝菜、金菇、粟米等任取,應有盡有😜

其他有特色的不多,可以試試士林豬血糕,雖然未必每個人都喜歡,另外香滑的私房鴨血亦不能錯過😆

🌟強波酸啤 - $68/杯
雖然牛大人任飲幾款特飲及自助區的冷泡茶及品牌飲品,但太太也想試試她們推廣的強波酸啤,有香橙香及檸檬香,酸中帶爽,很特別🥳
Movenpick雪糕

最後埋單後點了每人一杯Movenpick雪糕,每次都覺得是最好的結束🫶
飲品自取區

台式小食
Movenpick雪糕
飲品自取區
2023-03-03 1054 瀏覽
又黎到我最愛的牛大人啦,今次來到旺角荷李活分店!這間分店座位都好多,客人也很多!晚市有3個任食套餐可以選擇,而我們揀選了120分鐘澳洲極上和牛吃到飽!120分鐘澳洲極上和牛吃到飽,首先先揀選湯底,我們揀選鴛鴦鍋,分別是牛大人秘方麻辣鍋和台灣鳳梨雞鍋!麻辣湯選了小辣,麻辣度剛剛好!而鳳梨雞鍋湯底酸酸甜甜,湯內有1/4隻雞、鳳梨和苦瓜,湯底味道清甜!這個套餐有多款肉類可以選擇,牛肉方面除了有M5和牛肩卷之外,還有牛板腱、牛五花、手切封門柳、牛小排等,當中和牛肉質鬆軟外,牛板腱的口感都不錯,牛肉味都幾濃!除了牛肉,還有豚肉、羊肉等肉類,當中西班牙梅肉片個人覺得較美味!除了肉類,亦有台式小食、台灣直送漿類、海鮮、台式特式飲品可以點到!這個餐還會送澳洲M5和牛牛丸,牛丸食落濃味又juicy!除了網上落單之外,自助區亦有多款丸類、蔬菜可以拎到,款式非常多!另外亦有多款自家製🫖冷泡茶、汽水、台灣飲品等任飲,最後還有雪糕可以食添,非常滿足呢!強波酸啤,今次還試了他們新出的強波酸啤,這款啤酒獲得2022《AIBA澳洲國際啤酒大賽》的金牌!啤酒的味道偏酸,飲落氣泡都好多,好易入口,用黎打邊爐飲就最岩啦!
2023-02-24
2023-03-02 761 瀏覽
呢間台式火鍋店一向超受歡迎!澳洲M9 和牛牛丸、台灣鳳梨雞鍋、澳洲和牛M5牛肩卷都有,任飲任食,食飽仲有Häagen-Dazs雪糕食,趁住天氣轉涼,一家大細打邊爐正合時!先來2 杯強波酸啤,滿滿果香,層次感十足!120分鐘極上和牛吃到飽 $288每位贈送彈牙鮮味澳洲M9 和牛牛丸2粒湯底有10 款選擇,紅燒排骨,酸菜鍋,蕃茄鍋,麻辣鍋都唔錯,今次選嘅台灣鳳梨雞鍋,入面有半隻雞、苦瓜、大蜆,湯底清甜下火!肉類方面,都有好多款選擇!必食澳洲和牛M5牛肩卷,油香最重!🐮SRF美國黑牛後腿肉,牛味濃,有咬口!安格斯牛小排,肉質香滑軟腍!仲有美國Prime極級肩里肌,紐西蘭羊卷肉,西班牙豬五花等!海鮮有海蝦,大蜆,香滑鯛魚片,蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿等!漿丸彈牙鮮味,當中章魚珍珠漿最有口感!火鍋配料仲有雞件、牛筋、水蓮、蜂巢豆腐、枝竹、鴨血、蛋餃等,豬大腸愈滾愈軟腍,吸滿湯汁,入味又有口感!香口嘅台式小食,款式都好多,當中小妹最愛熱辣辣,鹹鹹香香嘅真豬小香腸,醬汁香濃嘅魚香皮蛋豆腐都係我的心水之選!整體食物質素唔錯,價錢大眾化甜品又有Häagen-Dazs 雪糕,好滿足!📍牛大人台灣火
呢間台式火鍋店一向超受歡迎!
澳洲M9 和牛牛丸、台灣鳳梨雞鍋、
澳洲和牛M5牛肩卷都有,任飲任食,
食飽仲有Häagen-Dazs雪糕食,
趁住天氣轉涼,一家大細打邊爐正合時!
先來2 杯強波酸啤,滿滿果香,層次感十足!
120分鐘極上和牛吃到飽 $288
每位贈送彈牙鮮味
澳洲M9 和牛牛丸2粒
澳洲M9 和牛牛丸
湯底有10 款選擇,紅燒排骨,酸菜鍋,
蕃茄鍋,麻辣鍋都唔錯,
今次選嘅台灣鳳梨雞鍋,入面有半隻雞、
苦瓜、大蜆,湯底清甜下火!
台灣鳳梨雞鍋
肉類方面,都有好多款選擇!
必食澳洲和牛M5牛肩卷,油香最重!🐮
SRF美國黑牛後腿肉,牛味濃,有咬口!
安格斯牛小排,肉質香滑軟腍!
仲有美國Prime極級肩里肌,
紐西蘭羊卷肉,西班牙豬五花等!
SRF美國黑牛後腿肉
安格斯牛小排
海鮮有海蝦,大蜆,香滑鯛魚片,
蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿等!
漿丸彈牙鮮味,當中章魚珍珠漿最有口感!
脆肉鯇魚腩
大蝦
章魚珍珠漿
火鍋配料仲有雞件、牛筋、水蓮、
蜂巢豆腐、枝竹、鴨血、蛋餃等,
豬大腸愈滾愈軟腍,
吸滿湯汁,入味又有口感!
牛筋,豬大腸
花蓮扁食
士林豬血糕
香口嘅台式小食,款式都好多,
當中小妹最愛熱辣辣,鹹鹹香香嘅真豬小香腸,
醬汁香濃嘅魚香皮蛋豆腐都係我的心水之選!
真豬小香腸
魚香皮蛋豆腐
整體食物質素唔錯,價錢大眾化
甜品又有Häagen-Dazs 雪糕,
好滿足!

花蓮扁食
士林豬血糕
真豬小香腸
魚香皮蛋豆腐
返到香港呢幾日天氣凍少少❄️最啱打邊爐啦! 今次嚟咗牛大人嘅旺角荷里活地庫分店, 地點非常方便, 間店幾闊落👍🏻👍🏻👍🏻 今次揀咗食120分鐘極上和牛吃到飽 (328) ➡️湯底超多選擇😎唔食辣嘅朋友可以選擇台灣濃香蕃茄鍋,味道夠哂濃郁 ‼️原來叫呢個套餐會贈送澳洲𝑀9和牛牛丸2粒🤩🤩和牛味好濃,丸又彈😝 🥩牛肉方面 ➡️一定要食係澳洲和牛𝑀5 牛肩卷,肉味濃郁,油花好靚。至於安格斯牛小排, 脂肪多𝐷,好香口。另外,仲有 𝑆𝑅𝐹美國黑牛後腿肉、牛胸爽、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒等靚牛 除咗肉類💯💯💯必食係黑松露海鮮漿 ➡️肉眼已經見到好多黑松露係漿上,爽口彈牙,黑松露味濃郁😍😍😍 🍽️自助吧方面 ➡️有魚腐,蔬菜 (例如生菜、西洋菜、南瓜),菇類 (例如金菇、秀珍菇、冬菇),丸類 (例如貢丸、鱈魚丸)等,選擇非常多 🍹飲品方面 除咗一般罐裝飲品,當然一定要試自家製冷泡茶 (白桃烏龍、洛神花茶、大紅袍) ⬇️ 🧘‍♀️如果想養生,仲有桂圓紅棗茶,黑糖薑母茶可以揀。仲可以落單叫冬瓜茶、金桔椰果 ⬇️ 🍺打邊爐緊係唔少得酒, 因為我想試下𝐷特別野, 叫咗杯台灣直送嘅強波酸啤,原來呢款係2022《𝐴𝐼𝐵𝐴 澳洲
返到香港呢幾日天氣凍少少❄️最啱打邊爐啦!

今次揀咗食120分鐘極上和牛吃到飽 (328)

🥩牛肉方面

除咗肉類💯💯💯必食係黑松露海鮮漿

🍽️自助吧方面

🍹飲品方面

⬇️
⬇️
原來呢款係2022《𝐴𝐼𝐵𝐴 澳洲國際啤酒大賽》奪得金牌🥇果然味道清新又易入口,唔會好苦😆😆
2023-02-26 107 瀏覽
#牛魔王 嘅我肚仔餓當然識得搵網上好評如潮、性價比好高位於旺角分店的 @masterbeef.hk「 牛大人台灣火鍋吃到飽 」記得之前每一次食都津津有味🍲【 牛大人120分鐘吃到飽套餐 】我哋就揀咗任食放題套餐 ⬇️ 「 #澳洲極上和牛吃到飽套餐 」120mins 當中包括有自助火鍋配料吧以及肉類無限量供應仲有不同嘅特飲選擇啱晒我呢位大胃王啊雖然疫情有所緩和但為咗方便及減少人與人嘅接觸火鍋店提供QR code手機📱下單令我地食得方便又安心喔❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🤍【 #阿嬷養生濃湯鍋 】鍋底有成10款口味選擇不過再決定我們最注重了養生因此這一款採用大骨原湯配以多種養生藥膳的湯頭包括杞子、蟲草花及娃娃菜等湯滾起時甘香鮮濃鮮甜嘅味道啱晒我哋口味❤️【 #澳洲和牛M5牛肩卷 】就連牛肉都有三款選擇我們率先點了澳洲和牛M5牛肩卷牛肉肥瘦均勻 入口即化 口感一流而且牛味十足身為「 牛魔王 」都覺得口福滿瀉☺🤗💛【 #澳州M9和牛牛丸 】粒粒實淨大粒的和牛牛丸咬一啖中間呈現鮮嫩紅色軟口而有咀嚼感與一般牛丸確實與別不同🧡【 #鮮甜海蝦 】海鮮迷今次有福了呢度嘅海鮮
#牛魔王 嘅我肚仔餓
當然識得搵網上好評如潮、性價比好高
位於旺角分店的 @masterbeef.hk
「 牛大人台灣火鍋吃到飽 」

記得之前每一次食都津津有味

鍋底有成10款口味選擇
不過再決定我們最注重了養生
因此這一款採用大骨原湯
配以多種養生藥膳的湯頭
包括杞子、蟲草花及娃娃菜等
湯滾起時甘香鮮濃

包括有鮮蝦 墨魚和鯪魚肉等
全部都幼滑彈牙
當中的蟹籽墨魚漿好足料
墨魚味香濃 手工不錯

還有豬雪花肉片、台灣鱸魚片
以及花雕洒雞件等都一樣新鮮美味

🤎【 #強波酸啤 】

打邊爐點少得襯返杯啤酒爽吓
今次牛大人聯乘UGLY HALF
推出了這一款特色啤酒
橙香檸檬香配合輕盈酸
果味香濃而且好開胃呢

💚【 #武夷大紅袍 】

呢度除咗有烏龍、洛神花茶等
仲有中國傳統茶大紅袍添

只因佢嘅食物質素高之餘
重點係性價比好高
要食牛肉放題火鍋🍲
一定要去呢度食❣️
牛大人一向出名CP值高,今次就嘆120分鐘的澳洲極上和牛火鍋放題放題👍,價錢$328,可以任食高質嘅澳洲和牛、美國黑牛和安格斯牛等🐄,湯底方面我們揀左牛大人紅燒牛骨鍋,有龍眼和杞子等配料,牛味好濃郁。澳洲和牛M5肩卷真係好靚😍,非常雪花,入口即融🥰,SRF美國黑牛後腿肉都好好食,肉質厚實重牛味,另外美國安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒等都唔好錯過呀😋今次放題包咗每人2粒澳洲M9和牛丸,非常juicy和彈牙,好高質呀🤗除咗肉類,海鮮、丸類、漿類和炸物等都係任食,自助區都好豐富🥰飲品方面有餐廳自家出品嘅冷泡茶,我另外加購咗杯獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌嘅 Jumbo Sour 強波酸啤🍺。甜品方面,可以揀movenpick🍧或仙草凍,真係好滿足呀。