招聘中
$17,300+
月薪
📌澳洲極上和牛吃到飽 (120分鐘任食)即係最貴嗰個餐, 除另外附費食品/飲品外, 其他食物/飲品都可以任添任叫‼️叫呢個餐每人送兩粒和牛丸, 好juicy😋任食嘅其中一樣好處就係可以唔需要理會朋友嘅喜好, 各有各叫自己喜歡嘅嘢食, 攞自己鍾意嘅飲品, 爽😆 作為麻辣控嘅我, 毫不猶豫揀咗麻辣湯底🌶️🌶️🌶️可以揀大中小辣, 唔夠辣可以叫店員再畀多啲辣油~食台式火鍋一定要食鴨血, 配上麻辣湯底好正😋 加埋芋絲寬粉, 索下啲湯, 超正🤤牛肉質素keep到, 特別喜歡安格斯牛小排, encore咗幾次🥩除咗牛肉之外, 佢嘅蟹子墨汁墨魚漿都幾特別~好重墨汁味, 同埋裏面有墨魚粒, 所以食落口感好豐富~飲品方面有好多款soft drinks揀, 依然有我最愛嘅冷泡無糖茶, 最喜歡桂花烏龍, 好香嘅桂花味, 烏龍茶又可以幫助消化, 令到我可以食更多嘢😜 朋友就加配咗一杯餐廳獨有嘅啤酒🍺「流水落花」(HK$48@) 花香味幾出, 飲落有適當嘅苦味👍🏼店員收碟超快手🤪一隻吉碟放咗唔夠30秒就有人收走🤣走嗰陣見到好多人排緊隊等入座呀, 真係超多捧場客‼️
📌澳洲極上和牛吃到飽 (120分鐘任食)

2021-07-19
2021-07-24 417 瀏覽
最近愛上台灣嚟嘅過江龍牛大人!呢度食高質靚牛非常出名,所以就連平日都勁爆場架!而且湯底夠晒特別,絕對唔係一般沙嗲芫荽嗰啲,除咗有香港人都好鍾意嘅麻辣湯底之外,牛骨湯底、台中蒜頭雞鍋、帝王食補薑母鴨鍋等,養生又好味!今次試呢個蒜香雞湯底都好惹味!嚟到呢度梗係要大吃特吃靚牛肉啦❤️!🐂澳洲和牛M5牛肩卷👉🏻脂肪同肉嘅比例啱啱好,爽實中帶點點油花香🐂安格斯牛小排👉🏻牛小排油花特別多,食起嚟口感夠晒滑同香🐂美國SRF極黑牛肩胛肉眼👉🏻牛肉味滿分,可以見到若隱若現嘅雪花,灼過之後油花和肉融為一體,沒有厚重的油膩感,卻非常嫩滑,值得無限encore🤩🐂安格斯特選牛板腱👉🏻質感帶點柔軟,最鍾意夾埋秘製香蔥牛肉醬一齊食,好味到停唔到口除咗勁嘆牛肉之外,呢度仲有好多特色美食,自助區近有超過50款食物,各款蔬菜、丸類、魚皮等等應有盡有,而且全部用密實盒加蓋,環境keep得非常衛生乾淨,值得一讚🙌🏻🙌🏻 仲有啲特色火鍋食物推介,好似蟹籽墨汁漿、西班牙豬五花片、豬雪花肉片和章魚珍珠漿都值得一試!章魚珍珠漿食落好似花枝丸,口感更彈牙仲非常鮮味!鍾意飲酒嘅我哋叫咗流水落花來試下,味道甜甜地帶清新花香味,花香味唔會太

嚟到呢度梗係要大吃特吃靚牛肉啦❤️!

🐂安格斯牛小排👉🏻牛小排油花特別多,食起嚟口感夠晒滑同香

鍾意飲酒嘅我哋叫咗流水落花來試下,味道甜甜地帶清新花香味,花香味唔會太濃,減低左啤酒嘅苦澀味👍都幾好飲喎!

飯後甜品仲有 Movenpick ice cream😻so jeng!我哋仲叫咗愛玉,咁就唔怕打邊爐熱氣啦!

📍牛大人台灣火鍋吃到飽

地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

@masterbeef.hk #masterbeefhk #tst
2021-07-24 450 瀏覽
出開旺角想食火鍋放題。食過幾次牛大人都係靠朋友4:30去排隊拎飛。差唔多5:00上去博下有冇位。點知甘好彩有位🙈🙈之後就開始大排長龍由醬汁開始。都已經好多選擇。出面仲有其他火鍋配料任夾🤭🤭有我最愛既王子麵。台灣既味道🤤🤤難得有位就揀咗最貴嘅和牛放題🤣🤣120分鐘盡食先🤭🤭每位送兩粒和牛牛丸。滿滿油香。如果任食就正。最鐘意食M5牛肩卷😍香濃牛味。入口嫩。其實全部牛都好好味。夠晒薄。一啲都唔鞋。反而豬就一般。都係留返個胃掃牛😋😋😋滑系又係出色~尤其是蟹籽墨汁漿!入面有墨魚粒。咬口十足。仲有濃郁墨魚🦑味。值得一試再試😂😂停唔到口而任飲方面。有好多台式選擇推介冷泡茶🍵白桃烏龍茶。開蓋已經勁香,個味道仲會留喺口一邊。非常有驚喜。仲有去親台灣都飲嘅蘋果梳打👍🏼👍🏼最後食返個movenpick雪糕。非常至滿足😍😍

由醬汁開始。都已經好多選擇。

反而豬就一般。都係留返個胃掃牛😋😋😋

滑系又係出色~尤其是蟹籽墨汁漿!

而任飲方面。有好多台式選擇

最後食返個movenpick雪糕。非常至滿足😍😍
  • 冷泡茶
2021-07-21 261 瀏覽
食完覺得好食 所以今次帶同媽媽一齊去食~平時媽咪都好鍾意食台灣野 所以佢食完都好滿意🙈我地叫左極上和牛吃到飽set! $248一位 因為每位贈送2粒澳洲M9和牛牛丸 我覺得好好食 想比啊媽試下 同埋啲牛類都靚啲 所以就揀左呢個set😋個湯底叫左牛大人紅燒牛骨鍋,因為穩陣啲🤣🤣旺角分店都係有提供菜類、小食類、飲品同丸類比客人自己出去揀選。 我就拎左啲寬粉同少少丸類。 寬粉吸曬啲湯既精華真係絕配🤤🤤另外,佢地准山都好好食 好清甜爽脆 一啲都唔粉👍🏻👍🏻飲品方面飲左佢地既自家製冷泡茶 洛神花飲落偏酸!甜品方面,我地都叫左仙草令呢餐飯有一個完滿既結束!🥰😍

個湯底叫左牛大人紅燒牛骨鍋,因為穩陣啲🤣🤣

另外,佢地准山都好好食 好清甜爽脆 一啲都唔粉👍🏻👍🏻

飲品方面飲左佢地既自家製冷泡茶 洛神花飲落偏酸!

甜品方面,我地都叫左仙草令呢餐飯有一個完滿既結束!🥰😍
2021-07-19 316 瀏覽
介紹完安平就唔好比佢停又襯平日加晏晝,碰吓運氣啦點知五點至七點呢個時段真係入到去即刻食澳洲極上和牛 $248識打邊爐最不可或缺嘅梗係湯底我哋揀牛大人秘方麻辣鍋小辣,店員話唔夠可以加辣另一個就台中蒜頭雞鍋,真係有半隻雞喺入邊個人推薦嘅澳洲M9和牛牛丸,付費架呢個,但係真係物有所值,牛丸做得好彈牙,和牛汁爆曬出嚟,之後又出去夾返粒普通牛丸,真係冇比較冇傷害而最得我心嘅牛肉係手切封門柳同埋美國SRF極黑牛板腱,封門柳每件都自帶根位,有咬口唔韌,而牛板腱肥瘦分明又夠薄,真係入口即溶非肉類嘅話自己覺得韭菜餃就最有驚喜,皮薄餡靚得來,唔會話淥到落個湯度就散晒,同埋唔會有韭菜嘅臭味,仲有滿滿嘅湯汁不得不提嘅係佢哋嘅牛肚本身已經有醃咗滷水汁,鴨血又本身自帶麻辣,兩樣都回味無窮,自助吧嘅蔬菜種類超級多又好新鮮,仲有各款丸類任夾,最後再整返碗台式芋丸,真係唔怪之得長期都要排長龍
介紹完安平就唔好比佢停
又襯平日加晏晝,碰吓運氣啦
點知五點至七點呢個時段真係入到去即刻食
澳洲極上和牛 $248
識打邊爐最不可或缺嘅梗係湯底
我哋揀牛大人秘方麻辣鍋小辣,店員話唔夠可以加辣
另一個就台中蒜頭雞鍋,真係有半隻雞喺入邊

2021-06-28
2021-07-18 228 瀏覽
極上和牛食到飽其他分店都食過瓊華都係第一次去經常爆滿人真係一位難求眷村白玉酸菜鍋選用古法醃制的酸菜配上五花肉及蜆等新鮮食材熬製而成湯頭帶有濃濃大骨湯味入口好開胃 唔辣 喜歡佢既酸度,食牛好解膩當然唔得叫牛肉食下啦澳洲和牛M5 牛肩卷三角形的比例 油脂分佈平均充滿油香美國SRF 極黑牛板腱肉味濃郁 油脂比較少 可以多食補充蛋白質手切封門柳真係驚喜碌了八至十秒好嫩滑肉味香濃 油花算均勻仲要無限點仲有麻辣鴨血鮮味無比夾上去嫩嫩的,水水的好滑口,又辣辣地好入味除了牛,其實仲有其他選擇仲有海鮮添,硯大粒,蝦新鮮我們叫了嫩滑豆腐 吸收湯汁好惹味的酸菜豆腐因為打邊爐叫返杯冬瓜茶清甜清熱透心涼仲有甜品仙草加奶好香滑多料好認真
極上和牛食到飽

選用古法醃制的酸菜
配上五花肉及蜆等新鮮食材熬製而成
湯頭帶有濃濃大骨湯味
入口好開胃 唔辣
喜歡佢既酸度,食牛好解膩

當然唔得叫牛肉食下啦
肉味香濃 油花算均勻
仲要無限點

仲有麻辣鴨血
鮮味無比
夾上去嫩嫩的,水水的
好滑口,又辣辣地
好入味

除了牛,其實仲有其他選擇
仲有海鮮添,硯大粒,蝦新鮮
我們叫了嫩滑豆腐 吸收湯汁

仲有甜品
仙草加奶好香滑
多料好認真

2021-07-17 346 瀏覽
終於可以食到好出名嘅「牛大人」,我哋食頭一輪5:00就入座,因為19:30前離座平啲,揀咗澳洲極上和牛套餐,個餐有九款唔同嘅牛肉片揀,仲有豬肉、雞肉、魚、海鮮同小食等。我哋叫咗「牛大人紅燒排骨煱」湯底,個湯好甜,唔辣,好足料。用電子掃code 落單,好方便,上嘢食嘅速度好快,當中我最推介以下幾種:澳洲M9和牛牛丸好爽口彈牙,好有濃郁牛味,多汁,一定要試。澳洲和牛M5牛肩卷有手掌咁大塊,薄薄地,放落水度拖兩下就即刻食得,重牛味,脂肪比例適中。安格斯牛小排我喜歡這個脂肪比例多一點,食落好滑身,有入口即溶嘅感覺,極度推薦。蟹籽墨汁漿好特別嘅食材,超級彈牙,加上蟹籽嘅質感,口感層次好分明。牛媽秘製滷牛筋非常冧同入味,濃郁嘅滷水,帶出牛味,入口即溶,一試愛上。其他牛肚同湯底嘅材料都好正,最後仲有雪糕甜品送。飲品都有好多水腫嘅選擇,我最鍾意係桂花烏龍茶。出邊仲有個自助區,有唔同嘅蔬菜、麵食、丸類,當中最特別嘅係竟然有牛柏葉同埋魷魚,兩樣都唔會韌,好冧身。醬汁方面,都有好多唔同選擇,當中我覺得最特別嘅係洋蔥牛肉醬,配搭牛肉食,可以更加帶出牛嘅鮮甜味。
海鮮

我哋叫咗「牛大人紅燒排骨煱」湯底,個湯好甜,唔辣,好足料。
牛大人紅燒排骨鍋

澳洲M9和牛牛丸
好爽口彈牙,好有濃郁牛味,多汁,一定要試。

蟹籽墨汁漿
好特別嘅食材,超級彈牙,加上蟹籽嘅質感,口感層次好分明。

牛媽秘製滷牛筋
非常冧同入味,濃郁嘅滷水,帶出牛味,入口即溶,一試愛上。

其他牛肚同湯底嘅材料都好正,最後仲有雪糕甜品送。
雪糕

蔬菜
牛柏葉魷魚

醬料
海鮮
牛大人紅燒排骨鍋
牛柏葉魷魚
2021-07-14 4802 瀏覽
香港人壓力大、工時長,令人透不過氣來,偶爾騰出120分鐘放任一下,不需要多加思索,只需要盡情率性地吃過飽,簡簡單單已經可以令沉悶的生活增添樂趣!牛大人台灣火鍋吃到飽,店如其名,去吃火鍋的客人都可以盡情放任地吃過飽。餐廳提供三款120分鐘吃到飽套餐,有自助火鍋配料吧、自助無酒精飲品、肉類無限量供應等。價錢由$168 -$298,視乎時段價錢有所不同,另外星期六日假期及前夕+$10, 特別日子+$20。我們選擇了澳洲極上和牛套餐,19:30 前離座只需$248,餐牌上除了酒精類飲品和少部份收費食物外,基本上所有食物都可以仼點任食。澳洲極上和牛套餐(HK$248)湯底有九款選擇,鴛鴦湯底另加$50,我們選擇了牛大人紅燒牛骨鍋,湯底經過慢燉細熬,散發出濃郁的燒牛骨香味,同時帶點藥材的香氣。牛肉類有每位贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸、另外必吃澳洲和牛M5牛肩肉、還可以選擇美國SRF極黑牛下肩胛、安格斯牛板腱、牛小排等等。牛肉味道濃厚、放在湯底裡淥幾秒即可品嚐到美味的肉質。紐西蘭羊卷肉,嫩滑無渣,帶有羊肉應有的淡淡羊羶味。海鮮類選擇了海鮮、河鮮各兩款,有鮮甜的海蝦、新鮮飽滿的沙白、還有脆肉鯇魚腩和鯇魚片

澳洲極上和牛套餐(HK$248)

牛大人紅燒牛骨鍋

澳洲和牛M5牛肩肉

牛小排

美國SRF極黑牛下肩胛

紐西蘭羊卷肉,嫩滑無渣,帶有羊肉應有的淡淡羊羶味。
紐西蘭羊卷肉

海鮮類選擇了海鮮、河鮮各兩款,有鮮甜的海蝦、新鮮飽滿的沙白、還有脆肉鯇魚腩和鯇魚片。
海蝦/沙白

脆肉鯇魚腩和鯇魚片

一黑一白的章魚珍珠漿和蟹子墨汁漿,兩款魚漿同樣爽彈,還吃得到粒粒的章魚/墨魚粒。
章魚珍珠漿/蟹子墨汁漿

私房鴨血是必點,幼滑煙靭的口感,配合任何味道的湯底同樣美味。
私房鴨血

吃台灣火鍋,還可以吃到台灣直送美食、例如士林豬血糕、屏東水蓮菜等,另外還有美人花膠、秘製滷大腸等地道美食。
屏東水蓮菜

士林豬血糕/美人花膠/秘製滷大腸

喜歡吃手工水餃的還可以點福建燕餃、台式蛋餃和水餃等。
蛋餃和水餃

火鍋自助區有多款台式丸類、新鮮蔬菜、什菌類、多款麵食等。
火鍋自助區

自助飲品區有汽水、台式飲品、冷泡茶等無酒精飲品。
自助飲品區

如果想飲酒精飲品可以從收費飲料選取。我們叫了兩杯手工啤酒流水落花,$48/杯,入口順滑,帶點花果香氣。
流水落花

最後每人有一份甜品,可以選擇仙草凍或Movenpick雪糕。

仙草凍

仙草凍
Movenpick雪糕
1K
2021-07-11 2478 瀏覽
牛大人的火鍋放題真的幾出色,怪不得成日都排長龍。前排放假就去食下5pm抵食時段,然後發現同樣多人!😂竟然都全場滿座~一坐低店員會給你選湯底,選好湯底後大約1分鐘,就可以用qr code點食物!首先當然是要點到滿枱肉類~之後才去拿菜和其他。值得一讚的是,店員服務好好,才剛點了食物,轉個頭5mins內就到齊了,收碟都好快,可以清空檯面繼續食😋😋😋先說湯底,台中蒜頭雞鍋好足料,湯底除有雞外,還有海量蒜頭,鍾意食蒜的話可以大飽口福。肉類方面,個人最喜歡他們的雪花豬,煮熟後有少少入口即溶的感覺,而且肥瘦適中,真係可以不斷encore!另外他們的五花豬薄片也幾好,不會太肥而且肉質幾嫩。還有彈口的紐西蘭羊肉都幾好食。整體來說,肉類的肉質的確超出了放題水準😋海鮮方面,好喜歡餐廳的真台灣鯛魚片,魚肉非常鮮嫩,厚肉得來幾重魚香。另外,新鮮沙白的確非常新鮮,大大隻厚肉之餘,味道好鮮甜,encore了幾round😝雖然外面好多茶類飲品,但難得打邊爐傾計,總覺得要啤啤才夠盡興!當日點了「流水落花」,是加了whisky的啤酒,whisky沖淡了啤酒的濃味,感覺幾特別。吃了2round 肉後,就出去攞蔬菜,非常欣賞

台中蒜頭雞鍋

雪花豬

整體來說,肉類的肉質的確超出了放題水準😋

台灣鯛魚片

落花流水

吃了2round 肉後,就出去攞蔬菜,非常欣賞他們的蔬菜擺放非常企理,而且款式好多,有皇帝菜、金菇、菜心苗等,還有多種丸整齊擺放,感覺好衛生

牛大人的確是個和好朋友吃得盡興又可以傾下計嘅地方,下次再來!
台中蒜頭雞鍋
雪花豬
台灣鯛魚片
落花流水
  • 流水落花
  • 真台灣鯛魚片
2021-07-11 207 瀏覽
第一次去食牛大人,朋友仲專登早啲出門口去拎飛結果加加埋埋等咗兩個鐘先入到去。牛肉真係好好味嘅,不過啲湯底唔算好啱香港人口味,因為同朋友諗咗好耐先揀到😂 佢地嘅煎午餐肉反而令我幾喜出望外,整體啲嘢都唔錯嘅~
2021-07-09 250 瀏覽
紅到爆既牛大人火鍋應該都無咩邊個無食過了吧😋但我都係情歸呢間旺角分店,地方夠大食物種類又好似多啲🤣.次次黎都一定要叫「澳洲極上和牛放題$298」套餐,就算假日都只係+$10。包左120分鐘任飲任食,另外每位贈送M9和牛牛丸2粒。每次食都覺得呢個餐好抵,因為包左M9和牛、手切封門柳、安格斯牛小排、安格斯一口牛肉粒😍真係食幾碟已經回晒本。.湯底有9款,雙拼同特別湯底要另加$50,我地叫左個人覺得最正既麻辣湯底,辣椒夠晒多,叫中辣已經好夠味😋用呢個湯底打邊爐,我連調味料都唔使落。.除左牛肉之外,呢度最正既係夾雜左好多香港火鍋配料同台式野食,包括:沙白、鴨血、花膠、炸油條、即炸午餐肉呢啲港式野,台灣野食就有5-7款漿類,豬血糕,排骨酥,台灣最正既菜「水蓮」。另外亦有勁多炸小食,夠晒香口又唔使下下恰下恰下。鹽酥雞小香腸等等都好正宗,好似去左台灣咁🤣.每次食到最飽既時候,都問要唔要雪糕(一人一杯),無理由有雪糕唔食呀嘛,頂著個肚死就死啦,咁就食左應該有5000kcal落肚,好啦減肥這回事明天再算😙🤣.

2021-07-07 223 瀏覽
牛大人吃到飽,原來2個鐘夠晒飽,因為服務快而準,食物質素高,台灣直送食到舔舔脷好多款牛的部位揀,有手切封門柳、安格斯一口牛柳、安格斯牛小排、牛板腱、牛肩卷,最有口感係手切封門柳,最有肉味係牛肩卷,最爽滑係牛板腱海鮮最正係沙白,超鮮甜!有種好特別的蔬菜,叫水蓮,好幼身,識落爽爽地,有啲似無味的皇帝菜熟食方面都好有質素,私房鴨血有少少辣,味道唔錯!梅金酥脆薯其實係番薯加上話梅粉,真係又甜又酸,好好味。飲品又多選擇,牛大人調製的茶,如有桂花烏龍、蜜桃洛神花茶,款款都好吸引!手工啤清爽,有淡淡的花香味!只要在網絡平台讚好, 例如: 社文平台 就都可以免費送一杯金鑽愛玉冰!原價$25 ,都好抵㗎仲要係好飲!

海鮮最正係沙白,超鮮甜!

熟食方面都好有質素,私房鴨血有少少辣,味道唔錯!

梅金酥脆薯其實係番薯加上話梅粉,真係又甜又酸,好好味。

手工啤清爽,有淡淡的花香味!

仲要係好飲!
2021-07-07
  • 鴨血
2021-07-06 1982 瀏覽
上次食過尖沙咀分店,同老公都食得好滿足😆,今次就黎到旺角瓊華中心店試下。一早book 咗17:00。同樣用QR code 點食物,最後半小時就會last order。同上次一樣點了「澳洲極上和牛」$248 / 每位 (19:30前離座)選了「阿嬤養生濃湯鍋」(送 澳洲M9和牛牛丸兩粒 / 每位)再點了每人一杯「流水落花」+ $48/杯🥃「流水落花」(⚠️Age 18+)之前係尖沙咀店試過冬瓜茶,所次試下「流水落花」,係尖沙咀分店好似無見過,似乎唔係間間分店都有。幾鐘意呢杯手工啤酒,有淡淡花香氣,易入口,無任何苦味,啱女仔飲。🥘「阿嬤養生濃湯鍋」見到有幾多桃膠,食完之後應該補左唔少Collagen😆😆任點嘅食物order 咗「安格斯特選牛板腱」、「美國SRF極黑牛板腱」、「澳洲和牛M5牛肩卷」、「安格斯一口牛肉粒」、「手切封門柳」、「順德鯪魚球」、「真味牛肉漿」、「澎湖花枝漿」除咗牛肉好食,試左「手切封門柳」都唔錯,放落個鍋到滾左好耐都唔硬,另外「順德鯪魚球」、「真味牛肉漿」、「澎湖花枝漿」都醃得好入味。飲品拎咗菊花普洱和桂花烏龍,菊花普洱有淡菊花香氣,有解滯作用。

「阿嬤養生濃湯鍋」

🥃「流水落花」(⚠️Age 18+)

手切封門柳

美國SRF極黑牛板腱

安格斯特選牛板腱

「真味牛肉漿」、「澎湖花枝漿」

順德鯪魚球

2021-07-06
「阿嬤養生濃湯鍋」
手切封門柳
美國SRF極黑牛板腱
安格斯特選牛板腱
「真味牛肉漿」、「澎湖花枝漿」
順德鯪魚球
2021-07-06 167 瀏覽
難得帶爸媽出街食飯又全家都係牛魔王,緊係要去一去我飯堂牛大人。明明瓊華同荷李活咁近,但荷李活一早full晒反正瓊華仲有得walk in。食左咁多次已經輕鬆集中到攻略幾樣重點1. 和牛(澳洲極上和牛同美國SRF極黑牛)打孖上3個人食左30碟2. 和牛牛丸(跟餐附送同自取完全無得比)3. 魷魚鬚 (自取區)4. 王子麵 (自取區)5. 冷泡茶 (自取區)6. 雪糕炸物呀熟食我個人比較鐘意同系列安平燒肉既組合,牛大人會專心一致食牛肉。

食左咁多次已經輕鬆集中到攻略幾樣重點
2. 和牛牛丸(跟餐附送同自取完全無得比)
3. 魷魚鬚 (自取區)
4. 王子麵 (自取區)
5. 冷泡茶 (自取區)
6. 雪糕

2021-07-05 201 瀏覽
澳洲極上和牛吃到飽 $248 (7:30前離座)呢個套餐包括有極邪惡嘅澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯一口牛肉粒,安格斯牛小排同埋手切封門柳👍🏻而且仲送每人澳洲M9和牛牛丸兩粒牛大人最出名嘅仲有佢哋嘅湯底🍲今次小編試咗阿嬤養生濃湯鍋,呢款係咁多款湯底入面最清嗰款😂入面有紅棗,少少藥材,娃娃菜。係一個養生清淡嘅湯底。小編揀呢一款係因為咁先可以食到食材真正嘅味道,唔會比濃味嘅湯底蓋過晒🤓澳洲和牛M5牛肩卷🌟油脂豐富,入口即溶,牛肉味最濃郁手切封門柳🌟普通火鍋放題比較少有嘅手切封門柳,質素幾高,牛肉味香濃,比較少油脂,而且非常嫩滑澳洲M9和牛牛丸🌟原價需要$58 三粒嘅和牛牛丸,肉汁爆發,牛肉味香濃,爽彈冇渣,非常出色👍🏻安格斯一口牛肉粒略有筋位,質素普通安格斯牛小排雪花均勻,肉質鮮嫩,肉味香濃章魚珍珠漿入面真係有八爪魚🐙,爽彈,真材實料而且都係比較特別嘅一款❤️蛋餃🍳餡料係豬肉,味道普普通通,不過難得食到蛋餃🥟又可以一試嘅🤓海鮮方面,小編試咗沙白同埋海蝦,沙白大隻鮮甜👍🏻,海蝦質素正常出面有自助區,可以夾到多款丸類,蔬菜🥬同埋麵食🍜牛大人手工啤🍻幾易入口,而且飲落有少少花香味,唔識飲酒嘅女仔都接受
澳洲極上和牛吃到飽 $248 (7:30前離座)

澳洲和牛M5牛肩卷🌟
油脂豐富,入口即溶,牛肉味最濃郁

手切封門柳🌟

澳洲M9和牛牛丸🌟
和牛牛丸

安格斯一口牛肉粒
略有筋位,質素普通

安格斯牛小排
雪花均勻,肉質鮮嫩,肉味香濃

章魚珍珠漿

蛋餃🍳
餡料係豬肉,味道普普通通,不過難得食到蛋餃🥟又可以一試嘅🤓

出面有自助區,可以夾到多款丸類,蔬菜🥬同埋麵食🍜

牛大人手工啤🍻
幾易入口,而且飲落有少少花香味,唔識飲酒嘅女仔都接受到👍🏻

食到最後已經非常飽,但係仲有movenpick 雪糕送,味道包括有朱古力🍫,士多啤梨🍓,合桃,唔想食雪糕🍦仲可以揀仙草芋圓添🥰

環境方面,餐廳有好多卡位,但係依然滿座,所以想食嘅話一定一定要預約先啦🧡抽風系統幾好,唔會令到你好焗😂座位舒適👍🏻

服務方面,用QR code落單,上菜速度超快👍🏻👍🏻👍🏻完全冇漏單嘅情況

總括而言,牛大人真係一個值得一試嘅火鍋放題。佢係少有食足120分鐘,而食物質素幾高嘅放題🧡🧡今次試嘅呢個和牛套餐雖然係最貴嘅套餐,不過物有所值,係一個愉快嘅打邊爐體驗!有興趣記得同朋友快啲去試啦,不過記住一定一定要book位🤣🤣

2021-07-05
和牛牛丸